-
LOGOUT.hu
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
válasz Locutus #11847 üzenetére
Ezt vedd,vagy ezt!
Most nagyon jó ár ez értük.Szerk.:
Ha csak ref. hűtős,akkor a 980-at szvsz.
Azért bent hagyom a többi részét a hsz-omnak,hátha valaki kedvet kap.
A Ref.-ek ugyanazok.(#11849) regener:
Igen,először nekem is furcsa volt.
Köszi!
Szerintem menne még jobban is,de majd máskor megnézem,mi a végük egyenként.
Sli-ben azért kevesebb.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Locutus #12113 üzenetére
Mert a hiba teljesen véletlenszerű. Csak egy rendkívül kicsi, pár ns-os időintervallumban következhet be. De ha véletlenül úgy alakul, hogy beleesel abba, akkor a driver nem tudja elérni az ideiglenesen zárolt adatokat, és hibát jelez az API-nak, vagy hibás adatokkal dolgozik tovább. Mindkettő eredménye, hogy az API ledobja magáról az erőforrást, vagyis a program nem fut tovább.
Maga az alapkoncepció az, hogy ne hagyják működni a drivert, mert azt nem tudják kontrollálni, hogy mennyi processzoridőt vegyen el, de azt meg lehet csinálni, hogy ne kapja meg a szükséges adatokat, és akkor a nem kívánt folyamat nem fut le. A gond az, hogy bizonyos folyamatokat nem akarsz futtatni, míg más folyamatokat igen. Ha utóbbiak zárolt időszakban szeretnének hozzáférni az adathoz, akkor az baj.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
törölt tag
válasz Locutus #12243 üzenetére
A LG55UB850V nek pár forrás szerint pc módban 60ms az input lagja.én ezt nem veszem észre negatív értelemben a 30-40ms ekkel összehasonlítva ( lehet tényleg szemészhez kell mennem ? ) Az OLED ek olyan 20-30 közöttiek.A tesztoldalak szerint 30ms *Great*,57ms Okay,felette Bad a minősítésűk.Nah én 3ms t nem veszek észre,max ha kapok cyborg szem inplantátumot
-
rapidsquirel
aktív tag
válasz Locutus #12379 üzenetére
FIX 60FPS-el ugye nem a multira célzol?
"Eszem ágában se lenne olyanra lecserélni, ami csak szétcseszi magáról a hőt összevissza a házon belül."
Bizony egyetértek.Xirtam: az ott ref.hűtés, csak saját design, megéri. Montesantos által linkelt még jobban "megéri", ha nem lesz SLI.
[ Szerkesztve ]
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, a tisztán látók pedig tele vannak kételyekkel."
-
-
Reggie0
félisten
válasz Locutus #12410 üzenetére
Hat a strix is ugyan ennyi 39% venti mellett guru3d szerint. Viszont ott meg van tartalek es halkabb. Tehat a konkluzio az, hogy ha egyeduli kartyakent hasznalod es meg tudod oldani a hazban keringo levego elvezeteset/huteset, akkor a nem ref jobb valasztas, mert hatekonyabb.
Nekem pl. azert van ref, mert ott figyel alatta az r9 290, ami neha napokig nyoma a WPA2 bruteforce-t a maga 300 wattjaval es az is ref.
A furmarkot meg azert hasznaltam, mert megbizhatobb, mint egy jatekkal tesztelni.
(#12413) Asbee: Igazabol a vapor chamber nem teljesitmenyfuggo, legalabbis ebben a tartomanyban nem. Letezik 10W alatti megoldasokhoz is, igy kijelenthetjuk, hogy a sporolason kivul semmi mas ok nem volt az elhagyasara.
De meg lehet maradni a kartya mellett. A 290 ref siman lekorozi parszor.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz Locutus #12425 üzenetére
Szerintem te nem tudod én melyik 970-ről beszélek.
(#12429) Malibutomi: Én azt nem is mondtam, hogy náluk nem lehet ilyen, de rengeteg ellen tapasztalat van. És ne mondjuk már azt hogy de bizony az nem lehet már nálunk nem olyan. De tényleg hagyjuk már ezt a témát.
(#12433) Locutus: Akkor nézd meg jobban, vagy nézzél fel külföldi fórumra. A venti is még mindig ugyanaz a két karin, csak az MSI-n nincsen az a fém dísz rajta. De ne is tereljük erre a témát, még mindig kíváncsi lennék hogyan van nálad 6-8 fokkal hűvösebben gyáro venti profillal a kari, mikor a ref lényege, hogy 80-ig elmegy.
[ Szerkesztve ]
-
SSJPeter
őstag
válasz Locutus #12448 üzenetére
Amúgy miért akarna valaki 980 nyákra épített ref. 970-et gyengébb boost clock-al és gyengébb hűtéssel?
A coil whine miatt?
Annak elkerülésére ez sokkal jobbnak tűnik és még olcsóbb is, de úgy nézem a caseking.de-n elfogyott...ez most tényleg csak UK Only, de úgy nézem nem viszik valami nagyon mert megy lejjebb az ára...
282 GBP free delivery-vel, mázlista angolok.
(#12450) TTomax: Nekem is sokáig elkerülte a figyelmemet, hogy onnan is lehet rendelni.
[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
blu79
addikt
-
Szinyák
őstag
válasz Locutus #13209 üzenetére
Igen. Nem biztos ,hogy neki az adott problémára megoldást jelent .. Egy próbát megér ,mert defaultban mikor fel rakja az új drivert limited.-re rakja . Ati után mikor belekerült a gtx 970 azt hittem el okádom magam
De miután utána olvastam megcsináltam ezt , nem győztem gyönyörködni milyen színek is vannak valójábanSzinyák
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Locutus #13767 üzenetére
volt teszt rola, az atfogoba meg igy is eleg sok kartya volt.
egyebkent lassan melohelyen tenyleg az van, hogy aki maga epiti a gepet munkatarsak kozul es az utobbi 4 honapban fejlesztett, annak mind 970 van a gepeben. barati korben szinten.
nem olcso, cserebe viszont 1080pre nem kell tobb, terhelve is halk, fogyasztasa is oke. sot egyedul egesz sokaig elbir multimonitor / 4kval is. a 8800gt volt talan ennyire kiegyensulyozott felsokategoriaban ar/tudas tekintetben (USDben stimmel is kb az ara).
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
TTomax
félisten
válasz Locutus #14043 üzenetére
A korrekt válasz a nem tudom,mert szedett-vedett és az alaplapra van csak feldugva,nem ezek lesznek a véglegesek,olyan 1500rpmre saccolom...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Locutus #14311 üzenetére
mindenki nyugodjon mar le, siman lehet, hogy ez a mukodes csak es kizarolag ezzel a programmal jon elo.
980 is lassul, 780ti is lassul, sot lehet a 290x is elvileg lassul.
addig meg nezz utanna "external fragmentation" cimu jelensegnek, ez a problema jellemzeon mindent erint amiben memoria van. ha laikus vagy kb ahhoz hasonlo, mint amikor a telepakolt auto csomagtartojaba lehet hogy befer megy egy utolso taska, de elotte harom cuccot kell odebbmozgatni.
kieg:
ok, akkor a 980 eredmeny a topikbol invalid.
(#14328) Locutus : oke, innentol mar erdekesebb a problema,
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
katt777
félisten
válasz Locutus #14724 üzenetére
Tudom. Ezért kapcsolom ki általában, bármelyiktől vásároltam is VGA-t. Nem az a baj, hogy mivel lehet tesztelni, hanem hogy mivel és hogyan tesztelik. Értem, hogy a userek többsége úgy használja (ergo nem is képzel jobb képminőséget), és így megfelelőnek is találják az eredményeket, de ez nem a valós teljesítmény. Ált. oda is írják, hogy a játék legjobb beállításaival tesztelnek, vagy vmi hasonlót, de a felhasználók 90%-a csak a grafikont nézi, semmi mást, aztán bőszen hivatkozik rá a körülmények ismeretének híján. Természetesen nem azokat értem ezalatt, akik saját maguk valóban rendesen letesztelik az adott hardvereket.
No meg ott van az az előszeretettel alkalmazott megoldás is, hogy ha egy driver hibás, akkor "eloptimalizálják" ezt a hibát, csak ha az ember kikapcsolja, rögtön bugzani kezd az adott játék v. beállítás.
Kíváncsi lennék mondjuk egy olyan tesztre, ahol az egyenrangúnak mondott VGA-kat letesztelnék akár csak PX on egymás ellen (hajrá, AMD!), de mehetnének kiváló minőségű, optimalizálatlan beállítások, v. főleg a legmagasabb szintre bővíteni az élsimítást, tesszelációt, stb. Tapasztalataim szerint egészen más eredmények jönnének ki.
De nem akarok itt félig OFF vitát gerjeszteni, csak az én nézőpontomat írtam le.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Locutus #14726 üzenetére
Hát én is úgy gondoltam, hogy 1-1 adott játék, az adott kártyával elérhető, minden szempontból maximális grafikával. Tök mindegy, milyen architektúra, az eredmény számít (minőség és teljesítmény). Évekig használtam több AMD és nV kártyát is, egyvalami konzekvensen maradt Px megjelenése óta: ha AMD-s kártyával bekapcsoltam vmi Px-et, diavetítés lett belőle (pedig volt alatta i7 és i5 is alapos tuninggal), de legalábbis erős lassulás. Ha egy tesztben azt látom, hogy Px kikapcsolva, és az AMD gyorsabb, mint az nV, csak nevetek rajta. Ki az a hülye nV-s, aki kikapcsolja a Px-et, hogy "ugyanolyan gyors" kártyája legyen, mint egy "hasonló erejű" AMD? Ha valaki igen, akkor most bocsánatot kérek, de én inkább maximálisan kihasználom a VGA-m képességeit.
Tisztelet a normális teszteknek, de azok elég ritkák, és még ott sem láttam olyat, hogy egy 8XAA-nál jelezték volna, mégis melyik metódust használták a nem kevésből.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
ÁdiBá
veterán
-
Asbee
veterán
válasz Locutus #16218 üzenetére
Egyébként igazad volt elismerem tényleg ez a rendes nv féle ref jobb mint az az msi féle. Annyira szerintem nem gáz. 1430-as boostal elvan nálam 80-83 de inkább van 80 körül mint 82-83-on. A hangja sem annyira vészes. Hallani ahogy tolja ki a levegőt, de nem úgy hogy a szoba másik végén nem lehet megmaradni tőle. Én általában halk gépet használok és ez még belefér nálam simán. Fejessel, hangfalon meg édes mindegy. 65%-os ventiig oké nálam, de max 63-ig szokott menni, az is fc4 pl ami egyik legjobban fűt.
Halkabb így is mint a giga 290-em volt.[ Szerkesztve ]
-
Taylor1235
csendes tag
válasz Locutus #16339 üzenetére
Van különbség persze, az ugye gtx 980, több alkatrész, de nem más fejlesztésű alkatrész és 980 is van ami alaphangon tücsköt játszik. Én nem azt vitatom, hogy jobb, erősebb kártya-e, ezt leszögezném, nem szeretném ha vér és dac szövettségben a 980 tulajok nekem esnének
Csak nem arról van szó, hogy 980 mind hibátlan, 970 mind ciripelő sz_r.
Száz 970-ből, ötven ciripel, ötven 980-ból meg 25 ciripel, ahogy elnézem kb ez van. De mondom, béke -
Taylor1235
csendes tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- Amatőr csillagászat
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Elektromos autók - motorok
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest