Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
m1lan
őstag
válasz lionshamlet #122378 üzenetére
Extra Nettel lehet az EU keretet (is) bővíteni.
1GB 1490 ft, 2GB 1990 ft. Mindkettő 30 napig érvényes az aktiválástól számítva.
Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX
-
m1lan
őstag
válasz isti732712 #122406 üzenetére
Így mondjuk végképp nem értem, hogy miért a szolgáltatót hibáztatod. Az Xperia Z3 egy közel 7 éves konstrukció, a 6-os Android pedig 6 évvel ezelőtt jelent meg. Ennyi idős készüléken már az a csoda, ha elindul valami.
[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
válasz flegga92 #122423 üzenetére
Az MT azonosító lenne a lényeg, viszont az neki nincsen, mivel nem Telekom ügyfél. Az online fiókja így semmilyen összeköttetésben nincsen a belső rendszerrel, élő szolgáltatás nélkül nem is lehet összekapcsolni a kettőt. Az adatai nem voltak benne a rendszerben, ezért jó eséllyel manuálisan állították elő a számlát/garanciajegyet az üzletben, ilyenkor nem is készül online hozzáférhető dokumentum.
-
m1lan
őstag
válasz kovacsmi_74 #122549 üzenetére
Nekem is van egy használaton kívüli domino kártyám. A rendelkezésre állási idő vége előtti napokban többször is volt nem fogadott hívásom ugyanarról a Telekomos számról. Feltöltöttem, utána már egyszer sem hívtak, gondolom az automata volt.
-
m1lan
őstag
válasz zzola #122560 üzenetére
Nem feltétlenül csak annak, én pl. 2 éve ki tudtam volna fizetni egyben a Note9-et, mégis inkább részletre vettem. A végösszeg ugyanannyi lett így is, viszont havi költségként sokkal biztonságosabb volt letudni, mint egyszer megszabadítani magamat egy nagyobb összegtől, amire mondjuk egy váratlan kiadás miatt bármikor szükség lehetett volna. És akkor tegyük hozzá, hogy két éve ugyanekkor még "csak" 280-at kellett volna kiadnom a Note9-ért, a Note 20 Ultra most 470.000 forintért lehetne az enyém...
-
m1lan
őstag
válasz South Velen #122577 üzenetére
Ezek voltak az első moduláris csomagok 2017-ben. Szerintem a mostaniak határozottan jobbak. Lehet, hogy akkor több készülékkedvezmény járt, de rosszabb tartalmú csomagot kaptál lényegesen drágábban. A kedvezményrendszer is sokkal jobb most, bár az tény, hogy erősen integrált ügyfélnek kell lenni az igazán jó ajánlatokhoz. A pofátlan listaárakat én egyébként nem látom, a legtöbb esetben a hivatalos forgalmazók árával megegyezik vagy csak minimálisan tér el. A másik kettőre sokkal inkább jellemző, hogy a kedvezményt irreálisan magas listaárból adják, így azért elég könnyű a 220 forintot felülmúlni.
-
m1lan
őstag
válasz FLD1987 #122615 üzenetére
A fenti három képen én azt látom, hogy a Telekom 472 780 ft, a Media Markt és az eDigital pedig 484 990 ft listaárból adja a kedvezményt. Ha a listaárat a listaárhoz hasonlítjuk (mivel a fenti felvetés szerint az pofátlan), akkor ebben a példában pont a Telekom nyert 12 210 forinttal. Jelenleg a "Kuponnapok" miatt adnak ekkora kedvezményt a műszaki áruházak, aminek végével vissza fognak állni az áthúzott árra, úgy pedig máris nem a Telekom lesz a pofátlan, hanem a Media Markt és az eDigital. A szolgáltatók és a boltok/áruházak teljesen más alapon működnek, éppen ezért nem is "reagálnak" egymás ajánlataira.
Írtam is, hogy "A kedvezményrendszer is sokkal jobb most, bár az tény, hogy erősen integrált ügyfélnek kell lenni az igazán jó ajánlatokhoz", amivel pont arra céloztam, hogy manapság egy mobil előfizetésnél több kell a jó kedvezményekhez. A Mobil XL + Gigaerős Net+ kombóért lehet fizetni 19 480 forintot havonta, de akár 9740 forintig is le lehet vinni az árát, miközben a hozzá kapcsolódó készülékkedvezmény nem csökken. A 472 780 forintos listaárat meg 373 780 forint alá is lehet csökkenteni Telekom Készülékkedvezménnyel, akár egészen 0 forintig is.
-
m1lan
őstag
válasz Lackooo84 #122655 üzenetére
Azt értsd meg, hogy ez két teljesen különböző ajánlat, ráadásul az egyik csak időszakosan elérhető. Egy éve ilyenkor 3 otthoni szolgáltatásra vállalt hűségért kb. 32.000 forint kedvezményt kaptam egy Samsung TV-re, ami listaáron is 10.000 forinttal olcsóbb volt, mint a nagy műszaki áruházaknál. 2 héttel később indult egy 30.000 forintos akció a hivatalos forgalmazóknál, így az én hűségem máris csak 12.000 forintot ért. Amikor az akciónak vége lett, ismét visszaállt az alaphelyzet. Most pontosan ugyanez történik: a Kuponnapok miatt van egy jó kedvezmény a Media Marktnál/eDigitalnál, amit megéri kihasználni, de ha valaki nem ez alatt a pár nap vagy hét alatt szeretne Note 20 Ultrát vásárolni, akkor a Telekomnál még listaáron is jobban megéri megvenni, nemhogy 2 év hűség vállalásával.
A szolgáltató elsősorban a szolgáltatását akarja eladni neked, a műszaki áruház meg a termékét. Én sosem éreztem bilincsnek a 2 év hűséget, mert nem akarok menni sehová, olyan szolgáltatásra meg úgysem írok alá szerződést, amit nem használok ki vagy nem engedhetek meg magamnak.
[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
válasz pdr755 #122643 üzenetére
Nem bonyolítottam túl, a webes kalkulátor szerint 473.000 forint kedvezmény például ezekkel a csomagokkal jön ki:
2000 Mbit/s + Családi Mozi + Hoppá Plusz + 5 db Mobil XL/Gigaerős Net+ és 1 db Mobil L + 15GB kell hozzá. Nyilván nem ez a legéletszerűbb példa, különböző címekre kötött otthoni szolgáltatásokat is be lehet vonni, de akár több kisebb mobil csomaggal is kijöhet ez az összeg.
[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
válasz undercover #122917 üzenetére
A vásárlástól számított fél éven belül nem hosszabbíthatsz, csak a hűségcsoport felbontásával és a márciusban kapott teljes kedvezmény visszafizetésével. 6 hónap után kötheted újra legkorábban a 2 év hűséget. Ilyenkor a rendszer a teljes kedvezményből levonja az előző vásárláshoz kapcsolódó időarányos kötbért. Minél tovább vársz, annál kevesebb lesz a levonás, ezzel arányosan pedig nőni fog a kedvezmény. 90 nappal a 2 év lejárta előtt érdemes hosszabbítani, mert akkor már tiszta lappal indulsz.
Az online akciókat nem is érdemes figyelni, ha márciusban minden szolgáltatásodra hűséget vállaltál. Ilyenkor meg kell várni a 2 év lejártát, mert a Telekom Készülékkedvezmény és az Online Kedvezmény nem kombinálható.
-
m1lan
őstag
válasz Winne #122928 üzenetére
Még a Telekomnál dolgoztam, amikor bevezették ezt a kedvezményt. Akkor az első fél évben csak a kötbér kinullázása után lehetett újra szerződni 2 évre. A weboldal termékismertetője szerint jelenleg is így van, konkrétan ez olvasható ott:
Ha van is valami "technikai" kerülőút, hivatalosan egészen biztosan nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
válasz inferno88 #123017 üzenetére
Azért messze nem ugyanaz a szolgáltatás. A Netfone-nál nincs VoLTE, vagyis ha olyan helyen jársz, ahol már lekapcsolta Telekom a 3G-t, akkor 2G-re fog leváltani a telefonod bejövő/kimenő híváskor. Ez a jelenlegi szolgáltatódnál biztosan elérhető és jó eséllyel használod is. 5G hálózatra nem tudnak felcsatlakozni a Netfone-os kártyák, de többek között a VoWiFi sem elérhető. Nincs mobil appjuk, önkiszolgáló webes felületük sem, az ügyfélszolgálatuk pedig nem 0-24, mint a nagyoknál. A Netfone-nál tudomásom szerint kauciót kell fizetni és a kártya szállítási költsége is téged terhel, ha nem személyesen veszed át.
A Telekomnál nyugodtan alá lehet írni az 1 év hűséget, az ma már csak a belépési díjról szól. Bármikor válthatsz kisebb csomagra és csak 5000 forint lesz a kötbér, ha esetleg 1 éven belül felmondod a szerződést vagy elhordozod a számot.
[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
válasz kisninja #123125 üzenetére
"mitől van az, hogy a nekem küldött sms-ek 1-2 napra rá érkeznek meg"
"Samsung Note 9 dual sim mindkét sim telekom."
Nálam ugyanez a felállás (Note9, 2 Telekomos SIM) pontosan ugyanezt a hibajelenséget produkálta. A Samsungok nem igazán működnek megbízhatóan Dual 4G módban, sokszor bejövő hívásaim is vesztek el emiatt az éterben, de a mobilnet is gyakran bedugult. Tapasztalataim alapján az okozza a legnagyobb fennakadást, ha ugyanannak a szolgáltatónak ugyanarra az adótornyára csatlakozik mindkét SIM. Időközben nálam kiesett a második kártya, de az tűnt a leginkább "élhető" megoldásnak, hogy a netezésre kevésbé használt kártyát át kell rakni 3G/2G módba.
-
m1lan
őstag
Sziasztok!
Egy egészen összetett kérdéssel fordulnék hozzátok. Adott egy Galaxy Note9 készülék, illetve egy XIV. kerületi lakás. Ettől a lakástól kb. 250 méterre van egy villamosmegálló, onnan pont rálátok a környező panelházak tetején elhelyezett adótornyokra. A megállóban fullos térerő és 4G+ kijelzés mellett mindig 120/50 Mbps körüli sebességeket mérek. Amikor beköltöztem a lakásba, meglepett, hogy mennyire képes ingadozni a térerő. A szobámban legtöbbször csak 1 "pálcikás" 4G+ van 10-15 Mbps körüli letöltéssel, néha levált sima 4G-re, de ugyanabban a pozícióban akár 3 pálcikás 4G+ is előfordul.
Tesztelésbe kezdtem a Samsung Band Selection applikáció segítségével, aminek egészen érdekes lett az eredménye. Ha az "Automatic" és "LTE ALL" módok között váltogatok, az újracsatlakozás után egy ideig jobb lesz a térerő és a sebesség is. Az sem mindegy, hogy hol állok a váltogatás pillanatában, mert az ablaknál pl. simán összejön a 4 pálcikás 4G+, olyankor mértem már 30-40 megabitet is, ma hajnalban konkrétan 57/13 Mbps volt a csúcs. A kérdésem a következő volna: 4G routerrel vajon tudnék javítani a helyzeten? Sajnos itt a környéken rézhálózattal van jelen a Telekom, 30 megabites elméleti maximumon osztozunk a lakótársammal, amiből én WiFin a legjobb esetben is csak 15/1,5 Mbps-t kapok. Voda-UPC optika van még alternatívaként, de a gyakori kimaradásokkal csak akkor szeretném megszívatni magamat/magunkat, ha a Telekom nem tud majd adni 2. IPTV boxot, amikor szükségem lesz rá. Nem léptem ki a családi (többmobilos) Magentából, így a Telekomnál tudnám a legolcsóbban és legpraktikusabban kivitelezni az internetezést. A jelenlegi Mobil S 2019 + Net 2GB*2 csomagomat váltanám át Mobil S/M + Gigaerős Net+ -ra, az egyik díjmentes MultiSIM menne a 4G routerbe. Semmi olyanra nem használnám, amire "nem való", 30-40 megabittel pedig azért már ellennék itthon.
-
m1lan
őstag
válasz gabor9991 #123412 üzenetére
A kékeknél mostanában indul(t) az 5G alapú otthoni internet és tv szolgáltatás tesztüzeme. A 4G erre a legtöbb helyen egyrészt alkalmatlan volna, másrészt az ország nagy részén vezetékes (1-2 gigabites) optikai hálózattal kell felvenniük a versenyt. Amerikában a T-Mobile elég jól áll lefedettség terén, náluk ilyenre már elő is lehet fizetni. Ugyan ebben én sem vagyok érintett, de FPS játékoknál elég sokat számít a minél alacsonyabb ping, ezért nem játszanak WiFin és 4G mobilneten a nagy gamerek.
Na meg persze nem csak hétköznapi felhasználásban kell gondolkodni.
-
m1lan
őstag
-
m1lan
őstag
válasz simpley #124212 üzenetére
Miről szeretnél mire hordozni? Ha jelenleg van egy működő domino kártyád, aminek a telefonszámát szeretnéd lecseréltetni egy másik létező telefonszámra, az nem lehetséges. Másik szolgáltatótól természetesen át tudsz jönni feltöltőkártyára, ahogy egy meglévő Telekomos előfizetés telefonszámát is megtarthatod feltöltős konstrukcióban. Ezeket viszont csak üzletben tudod intézni, és mindenképpen új kártyát fogsz kapni.
[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
válasz simpley #124214 üzenetére
Nincs akadálya, üzletben el tudják indítani a hordozást.
Személyi és lakcímkártya legyen nálad, és lehetőleg a Telenor rendszerében is legyenek pontosítva az adataid. Kapni fogsz egy kártyát és egy hordozási időablakot. Amíg nem történik meg a váltás, addig az új kártyád nem fog felmenni a hálózatra, a jelenlegi viszont változatlanul működni fog az átvétel pillanatáig.[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
válasz kakuk.tamas #124276 üzenetére
Mobil XS + 15 GB = Kraft díjcsomag, ezért tudtátok aktiválni.
-
m1lan
őstag
válasz Gubu0101 #124449 üzenetére
Szia!
A Telekomnál teljesen egyedi a vásárlási keret, hivatalosan kommunikált felső határ nincsen. Amíg értékesítőként dolgoztam, találkoztam 1 millió feletti hitelkerettel is, bár annak az ügyfélnek nagyon sok előfizetése volt. Ha a webshop a rendelési folyamat végén nem írja ki, hogy előleg fizetése szükséges, akkor mehet a TV és a laptop együtt.Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX
-
m1lan
őstag
válasz Gubu0101 #124453 üzenetére
Nincs mit.
Pont fordítva, 1 mobil és 2 otthoni szolgáltatás kell. Az alap 30%-os Magentának nem feltétele, hogy hangalapú legyen az előfizetés. Az csak a Többmobilos Magentánál érdekes, ahhoz viszont legalább 3 hangalapú előfizetés kell. Köttess egy Alap vezetékes telefon csomagot, azzal már Magentás lehetsz, a végösszeg pedig a plusz szolgáltatás ellenére is kedvezőbbre jön ki. A 15%-os mobil kedvezményed 30%-ra nő, a listaáras interneted pedig 30%-kal olcsóbb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
Dehogynem, a legutóbbi váltás is pozitív volt. Olcsóbb lett a korlátlan beszéd és a korlátlan net, Többmobilos Magentában már a hangcsomag is kaphat 50% kedvezményt, a 2 korlátlan MultiSIM már nem a legnagyobb beszéd, hanem a legnagyobb netcsomaghoz jár...
A Mobil S + Gigaerős Net még listaáron is a legolcsóbb publikus lakossági ajánlat a korlátlan mobilnetre jelenleg, a Gigaerős Net+ pedig minimális ráfizetéssel ad még 2 korlátlan netkártyát.
-
m1lan
őstag
válasz Ron Swanson #125080 üzenetére
Az előfizetéshez tartozó 5 számjegyű jelszót kéri.
[link]Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX
-
m1lan
őstag
válasz Gabesz87 #125131 üzenetére
Nekem semmi kedvem ezt szervizeltetni, én inkább kicseréltetni szeretném valami másra
Ilyen nincsen. Február óta használsz egy készüléket, ami a leírásod alapján nem is feltétlenül hibás, csak szimplán nem felel meg az igényeidnek. Milyen alapon kellene cserélniük egy kb. 7 hónapja használt készüléket egy teljesen újra? Nekik annyi kötelességük van ebben a történetben, hogy elküldjék garanciaidőn belül a gyártó által kijelölt szervizbe. Amíg ez nem történik meg, addig arról sem beszélhetünk, hogy hibás a készülék.
-
m1lan
őstag
válasz Renwick #125153 üzenetére
de míg a múlt héten Mobil L + Gigaerős Net csomag mellé 71 ezer forint kedvezménnyel vettem i13-at, addig most már csak 50 ezret ér ugyanez a kombó...
Véget ért az extra 30.000 forintos Gigaerős Net promóció, azért kevesebb most a kedvezmény. Eleinte az sem volt megkötés, hogy Mobil L vagy XL legyen a hangcsomag, akkor még a Mobil S + Gigaerős Netre is 50.000 forintot adtak. Ezt leszámítva nőttek (vagy nem csökkentek) az alap kedvezmények, legalábbis én úgy látom.Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX
-
m1lan
őstag
válasz ANDROID??? #125189 üzenetére
A Mobil L + Gigaerős Net 41.000 forint volt alaphelyzetben, most 51.000 forint. Még a lejjebb pozicionált Mobil L + 25GB is kicsit többet ér, az most 45.000 forint. A legnagyobb csomagért jelenleg 91.000 forintot adnak, az is több, mint az előző portfólióban. Bár azt hozzá kell tenni, hogy a 2020-as csomagok is nagyobb kedvezménnyel indultak anno, mint amennyivel ki lettek vezetve.
-
m1lan
őstag
válasz lesliefox #126299 üzenetére
Van jó pár ismerősöm aki dolgozott vagy ált kapcsolatban a Telekommal és említettek olyan rejtett csomagokat(ezek 2-3 évvel ezelőtti információk) amelyeket hosszas huza-vona után vagy alkudozás/fenyegetőzés után hoztak fel lehetőségként az ügyintézők.Gondolok itt Hiéna, Spec1,Spec2,Spec3... Az valóban így van hogy vannak a meghírdetett csomagok és az ilyen rejtett csomagok?
A weboldal eleve kedvezményes árral számol neked, ha elérhető a címeden, nem kell alkudozni vagy fenyegetőzni senkivel. DIGI területen jellemzően a maximum kedvezményt adja a Telekom, annál lejjebb az otthoni oldal nem fog menni. Magenta 30% kedvezménnyel piaci címen 6440 ft a 2000/1000 Mbps csomag ára, speces címen ugyanez 5075 ft. Mindenképpen drágább lesz a jelenleginél, már csak a TV boxok bérleti díja miatt is (1 db a csomag része, a 2.-tól 1000 ft/db) miatt is. Mobil oldalon lehet igazán nagy kedvezményt összehozni, ha legalább 3 hang+adat előfizetést be tudsz vonni Magentába. [link]
-
m1lan
őstag
Az eSIM már aktív, hozzá is adhatod a készülékedhez, de teljesen felesleges. December 14-ig nem lesz rajta semmilyen szolgáltatás, mivel a hívóazonosítód addig biztosan a Telenornál marad. Üzletben valószínűleg korábbi időpontot kaptál volna.
-
m1lan
őstag
És mi a határ? Legjobb tudomásom szerint egyik konkurens szolgáltatónál sem voltak hasonló mértékű kedvezmények az utóbbi időben, tehát náluk még ekkora eséllyel sem vásároltál volna telefont. Ha egy másik ügyfélszolgálatos hív fel és szíves elnézésedet kéri a kellemetlenségért, akkor maradsz hűséges ügyfél? Elég nagy cégek a távközlési szolgáltatók, hogy egy adott dolgozó alapján lehessen megítélni őket.
Minden hibájával együtt még mindig a Telekom a legkevésbé problémás és leginkább ügyfélbarát szolgáltató ebben a szektorban. Persze, erre majd csak azután fogsz rájönni, hogy a saját bőrödön tapasztalod, hol tart a többi.
[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
válasz V.Stryker #126879 üzenetére
Ezek szerint megszűnt az az opció, hogy 3 db bármilyen hang+adat csomagtól járt 50% kedvezmény a korlátlan netre. Nekem Mobil S + Gigaerős Net+ csomagom van, a hangra 30%, az adatra 50% kedvezményt kapok. A családi Magentán belül nincs korlátlan beszédes csomag, az internet is csak az enyémen korlátlan... ezek szerint vigyázni kell majd a váltásnál.
[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
válasz Fernet #127488 üzenetére
A Hoppá Plusz szvsz az egyik legjobb ár-érték arányú konstrukció a korlátlan beszélgetésre, ha nem probléma a helyhez kötöttség. Én azt nem piszkálnám semmiképpen, már csak azért sem, mert a Mobil M kizárólag Telekom (mobil+vezetékes) irányba korlátlan. Minden más hívás 30 perc után 37 forintos percdíjon számlázódik.
-
m1lan
őstag
válasz CrazySouls #128443 üzenetére
Szia!
Jogilag az egész történet édesapád neve alatt fut, ezért nem tudsz nélküle intézni semmit. A visszaélések miatt sokat szigorítottak a szabályokon az utóbbi években. A megadott címen is csak édesapád veheti át. Helyszíni átvételnél az ügyintéző, kiszállításnál a futár ellenőrzi a személyazonosságot.
-
-
m1lan
őstag
A sok negatív vélemény után félve kezdtem bele a családi Magenta hosszabbításába az új webshopon, mert nem szerettem volna minden szolgáltatáson csomagot módosítani és hűségcsoportba vonni. Ehhez képest nem volt semmi fennakadás, a vezetékes telefon és az én mobil előfizetésem simán kimaradhatott a történetből. Kellett pár nap, mire minden átállt a fő Telekom fiókban, de most már pontosan mutatja a csomagokat és a havidíjakat is. Sőt, már módosítani is engedne, pedig a készülék átvétele után pár nappal még az ügyfélszolgálatra irányító hibaüzenet jelent meg. Múlt szerdán késő este adtuk le a rendelést, péntek délelőtt hozta a GLS. Valószínűleg egyedül vagyok vele, de nálam teljesen jól működik a rendszer.
Lehet, hogy vótmá', de a Számlák menüponton belül (újra?) van előtörlesztési lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Ryzen 5 3400G ingyenes Fox
- Bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB Natur Titan
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás
- Dell DW5811e Sierra Wireless Airprime EM7455 4G LTE WWAN kártya Ingyen posta
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest