Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Titmouse09
aktív tag
Üdv! Nemsokára én is rendszergazda "féleség" leszek (IT Biztonságtechnikus) amire holnapután lesznek a windows-os gyakorlati vizsgák és van valami amire nem emlékszem.
A környezet Win Server 2012 plusz W8.1
A kliens távoli telepítéssel lett felrakva, de ha jól emlékszem ezt meg csináltuk "visszafelé" is, tehát a feltelepített, testre szabott rendszerből készítettünk telepítési lemezképet. Rákeresve a RIPrep.exe programmal lehet ilyet csinálni, de nem nagyon sikerül azt előcsalni.
Itt találtam leírást, de amikor belépek a kliensre (Tartományi rendszergazdával) és a szerver megosztásaiban bemegyek a reminst mappába nincs Admin mappa, meg úgy egyáltalán keresés alapján sincs ilyen exe fájl.
Valamilyen szerepkör, vagy összetevő kellene még ehhez?
Előre is köszönöm a segítséget!Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
Titmouse09
aktív tag
válasz InfiniteReality #10551 üzenetére
Köszönöm a választ, tegnap este még gyorsan fellestem ide, így láttam.
Végül nem volt rá szükség, de lehet később még hasznát veszem.Viszont az IIS kicsit megviccelt. Webhelyre kellett korlátozás IP cím alapján. Címtartományt kellett megadni, de szerinte a 213.213.213.0/24-ben nincs benne a 213.213.213.213.
Nézegettem mi a baja, végül annyit találtam, hogy van az az opció, hogy aki nincs meghatározva az tiltva, vagy engedélyezve legyen.
Itt alapból beállítottam, hogy tiltva legyen, a szerverről így sikerült megcsinálni, hogy elérjem a lapot ip és domain név alapján is. Viszont a kliensről csak ip alapján ment a lap, domain név alapján jogosultsági hiba.
Ha átállítottam engedélyezésre, akkor meg ment a kliensről is rendesen.
DNS jó volt, hiszen a szerver egyből tudta és nem is arra panaszkodott.
Próbáltam a klienst magába felvenni a címtartomány mellett, de az sem érdekelte.Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
Titmouse09
aktív tag
válasz Feri1977 #10600 üzenetére
Én a 03-asra járok, vagyis már csak szóbeli és vége. De van a suliban az új 04-es képzés is.
Igazából az adatbázis és webprogramozás részén kívül nem tér el a kettő (bár nálunk a 03 egy éves, a 04 kettő, de nem azért, mert az emelt szint, hanem mert oda a külsősöket veszik fel, mi meg kaptunk alapozó képzést az első négy évben).
Volt ugyanis OSZTV, ami így utólag vissza nézve konkrétan egy (újféle) komplex vizsga volt, és mentünk mi is, a régi rendszerben tanulók. Sajnos így nem kaptunk vizsga mentességetXiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
Titmouse09
aktív tag
válasz Feri1977 #10622 üzenetére
Ha érdekel ezek a szóbeli tételek ki vannak nekem dolgozva, élő kereshetem.
Neked is ez az úgynevezett komplex vizsga lesz? Mert ha igen, akkor nem kell tőle ...re esni, én holmi régi rendszerbeli IT biztonság technikus, versenyen végig csináltam jó eredménnyel.
Ma volt szóbeli a normál vizsgámon, a kamarai tag sem az ördög, csak ott kell lennie kb.Ha meg ennyire felszínes az egész oktatás akkor hiába annyira felső fokú.
Én nekem 1 évig heti 4 órában cisco gyakorlatom volt plusz 7 win, ez csak gyakorlat. 6 óra alatt minden hálózatot letolni, mikor az a lényege? Fura..Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
Titmouse09
aktív tag
válasz Feri1977 #10647 üzenetére
Ezek szerint félreérthetően írtam. Szóval én is egy éve érettségiztem, szeptemberben kezdtem ezt a képzést, csak ugyanott, mivel egy szakközépbe jár
oktam. Tehát így mentem versenyre, hogy még nem volt meg a képzés. Szóval meg lehet csinálni egy év alatt, tanulás és sok idő kérdése.
Persze én nem dolgoztam mellette az könnyítette a dolgot.
A többit privátban rendezzük.Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs