Hirdetés
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borosz
őstag
válasz kraftxld #8859 üzenetére
Akkor is, ha esetemben az alaplap egy egyszerű Gigabyte egy C2Q proccal? Semmi hardveres raid vagy spec szervervas.
Ja és a kiterjesztéssel meg tudom növelni az áttükrözött partíciókat is? Mert ugye a lemezkezelőben a kiterjesztésnél csak a kiterjesztésre szánt partíciótól jobbra elhelyezkedő üres területtel tudom megnövelni az adott patíciót.[ Szerkesztve ]
-
Borosz
őstag
válasz kraftxld #8891 üzenetére
Fentebb ezt olvastam:
"Ha egyeduli DC akkor a ghost/restore mukodik, ha a szerver kozben nem fut.
Szoval szerver ujraindit, boot CD, clone vagy restore az uj virtual diskre aztan gyiiii."
Mi köze az évszámnak a ghost-hoz?
A tükrözés után nem tudom kiterjeszteni a meghajtókat, mert azt nem tudja kezelni a lemezkezelő - ahogy én olvastam. -
Borosz
őstag
válasz kraftxld #8895 üzenetére
Nagyuram, ezek szerint rossz helyre jöttem segítséget kérni. Benéztem a topic nevét. Olyan van, hogy "Láma rendszergazda topic" vagy "Olyan rendszergazdáknak, akik miatt a jóknak mindig lesz munkájuk topic"? Mindenféle sértődés nélkül természetesen. Mindegy. Nem szeretnék vitatkozni vagy akadékoskodni. Köszönöm az eddigieket is.
[ Szerkesztve ]
-
Borosz
őstag
válasz kraftxld #8904 üzenetére
Az a backup csak valami átmeneti mentésre szolgáló hely lehetett. Nem hinném, hogy valós backup szempontjából volt meghatározó a létrehozása. Nálam viszont "rendszergazdább" ember csinálta. Lyály.
Már csak egy 500GB-os fölös hdd-t kellene szereznem. Külső USB-s az persze nincs. Kikapok egy működő gépből egy 3,5-öst, aztán majd visszaállítom rá a rendszert, ha kész vagyok. Apropó, ha nem külsős USB-s meghajtóra mentek hanem belső sata-sra az nem okozhat bajt?
Egyébként maximális köszönet a segítségért. -
Borosz
őstag
válasz kraftxld #8907 üzenetére
Ja-ja. Persze. Értem. Ennyire azért nem vagyok lökött még ha értetlenkedem is.
E.Kaufmann: Azt esetleg majd akkor próbálgatom, ha ezzel már nem kell foglalkoznom. De akkor is csak teszt jelleggel, ha eljutok odáig... Itt mindent magamnak kell kikaparnom. Nem küldenek tanfolyamokra, nem szerzek és nem is szereztem minősítéseket sem ezen a területen. Olcsón kell dolgozni és gyorsan, kevés fizetésért (közalkalmazott).
[ Szerkesztve ]
-
VeryByte
őstag
válasz kraftxld #8965 üzenetére
De, ha nekem van egy win8.1 angol verzióm, akkor miért tolja ki nekem az összes nyelvet, na ezt magyarázza már el valaki?
Meg egyébként is, ha nekem be van állítva WSUS-ban, hogy engem csak az angol és a magyar verziók érdekelnek, akkor miért akarja nekem a tajvani és egyéb 8(.1)-es (és ws2012(R2)-es) nyelvi fájlokat leszedni?
Van itt valaki aki üzemeltet sbs2011-et és megoldotta már ezt a dolgot?
Frusztrál...
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
Ranagol_5
senior tag
válasz kraftxld #9001 üzenetére
Foggalmamsincs, egy sbs 2008 van fent, ami ugye alapból felrakja az exchange-et telepítéskor, ha kéred, ha nem.
Egészen 2-3 héttel ezelőttig működött rendesen, azóta dobja ki a telefon az exchange-re való csatlakozásnál, hogy nem lehet csatlakozni a szerverhez..Szerk.: Hol tudom megnézni, hogy az említett dolgok fent vannak-e?
[ Szerkesztve ]
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz kraftxld #9010 üzenetére
Pont azért lett linuxos imap, mert az exchange-el állandóan csak a gond volt, ahogy most is van, csupán a naptár funkció maradt meg, mivel azt használják mobilon és outlook-ban. (ezt egy openchange ki fogja váltani remélhetőleg nem sokára)
Az egész exchange már csupán a naptár funkciót látja el. Viszont egyik androidos mobil sem tud csatlakozni, mert mindegyikre azt dobja, hogy a "nem sikerült csatlakozni a szerverhez". Ezzel szemben nekem iphone-on és ipad-en működik.BTW egy normális imap miért lenne hátrafelé haladás egy letisztult roundcube-al?
Pont az a baj, hogy minden, csak nem tisztességes az exchange.Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #9010 üzenetére
Kezdek en is elveszni benne. Ha a mailbox nem volt mountolva akkor hol voltak a levelek addig? Ki nem megy mert nincs store, bejonni bejon az SMTP-n,de mivel nincs store ezert el is dobja egybol.
Windows updatenel jon exchange update SBS2008 es 2011 eseten, nem tudom hogy azert, mert SBS vagy azert, mert a rajta levo WSUS alarakja, de fix,hogy jon.
Ranagol_5 nalunk volt vagy 150-200 ceg Exchange szerverrel, iszonyat stabil termek. Olyan mint egy orosz tan egyszer beallitod es csak megy, megy amig van aram , meg ures hely a lemezen.
Activesync joval fejlettebb mint az IMAP, valoban visszalepes hozza kepestFelraknam a legujabb frissiteseket a szerverre+ exchange SP3, es ha meg mindig nem megy akkor probald meg ujrarakni a telon a fiokot, esetleg ki vagy eppen bekacspolt cert-tel.
[ Szerkesztve ]
-
válasz kraftxld #9018 üzenetére
Jogosultság gond? Volt valami kavarás 2008 R2 alatt, amikor én kézzel vittem fel statikus rekordokat, és valami ellenőrzést ki kellett kapcsolni, de olyan rég volt, hogy passz, meg nekem nem tűntek el a konzolból, csak a feloldás nem ment.
Amúgy ezt nézted?: [link]
Szerintem hasonló problémáról írnak, amit te is írtál.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
-
SityiSXT
őstag
válasz kraftxld #9031 üzenetére
Nekem működik kívülről is egy ideig, aztán kukul meg - de akkor úgy, hogy se az internet felől, se a belső hálón nem működik. A gép sleepben van, nincs kikapcsolva, ergo az elvileg nem lehet gond. A hálókártya ledjei vidáman pislákolnak alvó állapotban is, tehát működik és az sem hiszem, hogy gond. Az a gyanúm, hogy az ARP cache TTL kavarhat be, és ezért kérdem, hogy static routinggal ez áthidalható-e.
-
sanzi89
addikt
-
sanzi89
addikt
válasz kraftxld #9034 üzenetére
Nos, eljutottam oda, hogy fent van minden, szépen beraktam a Paint-et, mintha bárkinek is szüksége lenne rá.
De a lényeg, hogy nem tudom miként kellene a felhasználó Home Folder-jét berakni, mint elérhető "aplikáció". A linked, illetve a google találatai mind SBS Serverre vonatkoznak, Win Server 2012 Standard-re nem találtam semmit."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
bon
őstag
válasz kraftxld #9089 üzenetére
Nem lesz rá pénz, nálam egy gerincet kiszolgáló switch és egy komolyabb Cisco AP pusztult el (szintén nem egy alhanyagolható feladata volt), a POE meghibásodása miatt. Két hónapba telt a csere eszközök beszerzése. Addig AP nélkül és egy 10 éves 100mbit-es switch szolgálta ki a gerinc sévszélesség igényét.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #9087 üzenetére
Mindjart indulok beuzemelni 18 darab enterprise pro-t, es ha bevallnak akkor meg 45 darabot a masodik korben.
Egy dolgot tartok hihetetlennek, azt irjak, hogy maximum 200 User/AP a kapacitasa.
Cisco 3502i-t fog levalltani arra hivatalosan 22 User/ AP-t irtak, de csak 75-80 user/ap korul kezdtek kifekudni.
8 Cisco cserelunk 18 Unify-ra, ha csak annyit tudnak mint a regiek ,mar jol vagyunk. -
sanzi89
addikt
válasz kraftxld #9131 üzenetére
Igen, csak itt jön a kérdés, hogy milyen AP tudja ezt, mivel én csak Cisco és Mikrotik rendszeren láttam ilyen lehetőséget. Sok helyen TP-Link van - nálunk is - így jó volna mondjuk OpenWRT-n esetleg Tomato-n beüzemelni a dolgot, de erről eddig semmilyen konkrét információt nem találtam neten.
Itt egy jó Windows-os leírás, de ez is Cisco-hoz van. Ilyen lehetőséget pedig nem tudom miként lehetne előhozni a SOHO AP-kon, ami az iskolák 90%-ában van.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
-
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #9309 üzenetére
Szammisztika, esetleg olvassa ki horoszkobol vagy kavezaccbol
Ma megdolt minden eddig record vendor ticket ugyileg. Hiv valaki a mobilomon, hogy en vagyok-e en? Hja en vagyok en, miben segithetik?
A ticket miatt hiv amit en nyitottam naluk es tudja, hogy egy kicsit keson reagalnak, de most itt van a vonalban es megoldjuk a gondot.
Mondom, hogy ez remek, de ki vagy es honnan hivsz?
Hat ize ettol a cegtol.Utoljara 2014 nyar elejen hivtalak benneteket, akkor azt mondtatok, hogy par napon bellul visszahiv valaki, azota nem nem nyitottam uj ticketet (ket nap mulva rajottem, hogy meg tudom csinalni nelkuletek is.) itt valami tevedes lesz
Nem tevedes a 2014 juliusi ticket miatt hivnak es megvan a megoldas, ki kell cserelni a PC-t.
De nem kell, 7 honapja mukodik gond nelkul, torold ki a ticketet.
Hat azt nem lehet, mar ki is postaztak az uj gepet
[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
válasz kraftxld #9309 üzenetére
ezek szerint eddig mindig volt net(nic) a vmek alatt, ez fel sem tűnt...lol
de hülye kérdés, és ha nincs net a cégnél, akkor ne használjon win 2012-t?
tudom, extrém a példa...
btw proxyt tud kezelni az ellenőrzés?[ Szerkesztve ]
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
Borosz
őstag
válasz kraftxld #9137 üzenetére
Van ez a WirelessKeyViewer... Win8 alatt pendrive-ról futtatom, de semmit nem akar kiírni. A NetView az viszont szépen listázza az AP-kat. Mi a szösz lehet..?
Ugyanez van az asztalin, WiFi adapterrel is Win7 alatt.Tamy: Win+P - megkettőzés. Akkor váltania kell arra a módra, amit a projektor tud. Esetleg cserélj VGA kábelt is vagy ha hosszabbítós akkor anélkül nézd meg. Lehet, h szálszakadásos lett a hosszabbító. Nálunk ilyen rendszeresen előfordul.
[ Szerkesztve ]
-
Borosz
őstag
válasz kraftxld #9339 üzenetére
Édes Istenem...
Tehát a két HDD ilyen jellegű különbözősége miatt nem fog menni?
Örökség, nem tehettem róla. De ha tehettem volna, akkor is valszeg kimaradt volna a virtualizálás, mert ide minek.
398GB-ról van szó, 500 userrel meg minden fityfenével. Azt hiszem akkor lopok egy gépet a gépteremből és felteszek rá egy R2-őt és ez a műsor fog menni.RAID-hez nem tudsz hozzászólni? Tuti belebuknék, hogy ha megnézném mi lesz? Épp most teszi át a tesztgépem az image-et az egyik új HDD-re... Vagy ne is próbálkozzam vele? RAID-et ne bontsam meg?
-
-
Hunter2
addikt
válasz kraftxld #9378 üzenetére
az is van egy a hálózatban, 3 havonta magától lerohad pedig csak hatan használják.
Bekonfigolni is egy nagy öröm volt, kapásból firmware frissítéssel kellett indítani mert a rajta lévő linux egy kalap szar, utána sem lett százas de legalább működik."Meg ugyanazzal a felhasználóval kell csatolni a mappákat, nem különbözővel, és nem lesz gond"
van egy közös mappa meg egy az igazgatóságnak. Gondolom világos hogy a random melósnak nem kéne látnia az igazgatóság cuccait de az igazgatóságnak kell a közös meghajtót. -
iwu
addikt
válasz kraftxld #9388 üzenetére
"Ha már kókányolunk, akkor kókányoljuk egy kicsit normálisan" ... it alapelvek 1.0
Hülye kérdés: ha egy hv guesten fel van csatolva egy iscsi target, akkor azt miért nem replikálhatom? nem tök mindegy neki? disk disk...
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
MrCsiT
addikt
válasz kraftxld #9394 üzenetére
"Szar az egész fúj MS, nem szabad használni"
Hanem. Azért kérdeztem ezt, mert olyan tapasztalat érdekelt volna, hogy jelenleg van-e olyan, aki az SQL 2014-et használva, valami kb. megoldhatatlannak tűnő, részéről kritikusnak minősített hibával küzd.
(Gondolom, van olyan szoftver a Te emlékeid között is, ami pl. csak SP2-től volt igazán használható. )Itt egyébként egészen optimista választ kaptam.
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
quailstorm
nagyúr
válasz kraftxld #9425 üzenetére
Ahhoz kéne stabil net, 10 évnél fiatalabb routerek amik két kávéscsészénél és 20kbyte-nál többet bírnak, meg nem beázós kábelezés.
Na de az az egy gép az kiszolgálna 15 másikat?
Egyszer az volt a dolgom hogy teszteljem a hálózati meghajtót. Jóvan mondom. Half-Life 2 fel, HL2 másik gépre le. Lefelé jött már mikor megállt. Aztán elment a net. Aztán jött Pasek üvöltve, hogy hol a net?
Kiderült hogy elfüstölt az egyik router
A fél épületben nem volt hozzáférés.[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz kraftxld #9428 üzenetére
A helyi hálózat a gyenge. Azt mondom. Az intranet is net. Minden hálózat net. Olyan kábelek meg switchek routerek vannak, hogy a 300kilós mikrohullámú netet nem bírják felhasználónkénti 10kbyte-os kvótával. Tanár kap 120-at na.
Múltkor rohadt nagy volt. Java óra, én elindítom a chrome frissítést. Valami 14perc alatt le is jött, felraktam, oké. Aztán mondja a tanár, hogy szedjük le a mysql connectort. 6 gépen indult egyszerre a róka 4 (nálam ott volt a chrome 40). Bár másik gépen is lehet az én chrome 39-em ment ha volt esze a usernek. Szóval az a lényeg, hogy az egész behalt. Kb 2-3 percig senkinek nem töltött be semmit. Mert az egész fostalicska hálózatra (ami egyébként esőben nem megy mert beázik a kábel), rá van kötve végpontnak egy D-Link DL-524. 100MHz, RBC procc, 2MB RAM. Iszonyat erős. Főleg FW frissítés nélkül. Nekem is ilyen van itthon, előtte mindig ütöttem, most csak néha.
[ Szerkesztve ]
-
Hequila
őstag
válasz kraftxld #9431 üzenetére
Elnézést, hogy belepofátlankodok, de szerintem quailstorm azt próbálja ecsetelni (bevallom, egy kicsit tényleg furcsán), hogy az intranetük is fos. Gyengék / régiek a hálózati eszközök, és még a kábelezés is beázik.
Az internet gyengélkedését már csak töltelékinfóként biggyesztette oda.''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
quailstorm
nagyúr
válasz kraftxld #9433 üzenetére
Először is ez egy iskola. A mozgástered annyi mintha a levágott végtagú Anakinként feküdnél vasbéklyóval, egy jó magyar közintézmény várólistáján. Semmi saját, semmi külső, semmi csere. Kuss van. Még új széket se kapsz ha az előző eltörik.
De a rossz geforce mx200at se dobhatod ki.
Kettő. Az intranet nem bírna el ekkora gigászi terhelést. Megint lesülnének a switchek. Igénybe venné ez annyira mint a hl2 másolás, cserébe a kép is szar.
Nameg olyan gép sincs amiről beszélsz.
Van 7200rpmes hdd. Meg i5. Meg 4gb ram. Egy ilyen gép "szabad".És ha én meg haver nem erőlködnénk, akkor még mindig egy 1.7ghzes szar lenne a proxy és webszerver. Meg nem lenne normális rendszer a gépeken...
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz kraftxld #9435 üzenetére
Márpedig leírtam, mi volt. Kösz a felajánlást, de nem vagyok pozícióban, meg szerintem atomboy is prólt volna hasonlót ha lehetne. A szerverteremtől jön a net, 3 infó terem, ott van 20 as switch meg több kicsi. Info tanáriban meg irodákban is van. Könyvtárban van egy nagy meg a dlink router. A kicsik között volt zárlatos régen, az asszem már cserélve lett. Most kb mindenhol jó az intranet, kivéve a könyvtárat. Az egy másik épület az udvaron. Ott van bizonytalan eszköz. Asszem kettőt füstöltem ki a főépületben.
Nem pénz jön. Megpályázzák a gépeket ha van pályázat. És ha nyernek, akkor egyszercsak elhozzák. De az iskola nem vesz semmit. Főleg mostanság. Arra nincs pénz, hogy a versenynevezéseket, vagy a jutalomkönyveket megvegyék. Krétát, papírt régóta a diák/tanár veszi. Szappan, kéztörlő és wcpapír meg minek. Ha nem lenne a város lehjobb iskolája, arra a havi 1,5 napra se lenne. Általánosban kb 10 perc altt nyomták ki a földre.
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
-
sanzi89
addikt
válasz kraftxld #9489 üzenetére
Ezt mondom én is, hogy egyáltalán nem olyan egyszerű egy MAC címet átírni, mint azt sokan hangoztatják. Főleg, ha az első 6 jegyet is módosítani kellene, ami a gyártót jelöli.
Lehet kicsavart példát mondani - gyerek behoz WiFi-s routert, és azzal kapcsolódik, mert annak egyszerűen átírható a MAC-je, vesz eBay-en 5k-rt USB WiFi kártyát, amin azt ír át amit akar, behozza a laptopját és Linux guru módján hekkel - de egyik se életszerű, ennyit nem fog vele foglalkozni, ha lemegy a könyvtárba és orrvérzésig netezhet.
A sima WPA-t 5 perc alatt lenézi bárki bármelyik Windows-os gépről, ha csak a fenti pár kommentet olvasta csak el összesen... Azt pedig beírva a telefonjába, ami mindegyiknek ott a zsebében, már megy is órán az ökörködés.@adamka16
"Akkor meg egy hálózatba kell kötni az AP-ket és bele egy tűzfalba, majd az eldönti kinek ad ip-t és kinek nem. "
Igen, valami hasonló lesz, mert itt rohamosan növekednek a WiFi-s eszközök száma, és egyszerűen a fejemre nőnek."... de nem volt még ilyenből probléma, ..."
Szerencsés vagy, itt volt, ezzel nem tudok mit kezdeni."Felettesnél jelezd a problémát szerintem.."
Jeleztem, ezért is lett beszerezve egy Mikrotik AP, hogy ezzel megoldható lesz a központi MAC engedélyezést, mert szerintem ez megoldást jelentene a problémámra." "túlterhelt a hálózat, nem tudok több mobil eszközt felcsatlakoztatni" "
Lehet furcsa, de ilyen miatt nem fogok hazudni. Az volna a célom, hogy amennyiben megoldható akkor használja mindenki a netet, azért van. Ha a tanár szünetben meg akarja nézni telefonján az e-mailjeit, miért ne tegye? Sőt, én azon az állásponton vagyok, hogy bizonyos feltételek mellett a gyerekeknek is biztosítani kellene net kapcsolatot. Erre van a könyvtárban 4 gép, és 8 folyosói gép - amiből 5 le lett szerelve, mert rendszeresek voltak a fizikai rongálások, így más alternatívát kell keresni. Ez még bőven a jövő problémára, erre tényleg képtelen a jelenlegi hálózat, de ezen aggódjon majd az utódom.[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs