Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sárpac
nagyúr
válasz HoReSz1975 #19664 üzenetére
Szedd ki a modulokat cseréld fel őket és vissza, meg nézd meg a foglalatokat fújkáld ki nálam is egy műanyag darabka okozta a problémát!
[ Szerkesztve ]
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Sárpac
nagyúr
-
Sárpac
nagyúr
válasz HoReSz1975 #19680 üzenetére
Lehet egy kérdésem uncore mennyin megy és mekkora fesszel?
-
Sárpac
nagyúr
-
Sárpac
nagyúr
válasz HoReSz1975 #19838 üzenetére
Nem feszül a lapod véletlenül esetleg kitolja a ramokat mikor kihűl?
Nálam a 12gbnál volt úgy, a régi ds5-ben, hogy reggelre kitolt egy memót csak a kallantyú difiből vettem észre meg,hogy dual ch a tri helyett.Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Sárpac
nagyúr
válasz HoReSz1975 #19897 üzenetére
Nem azért de a procid ki lett tesztelve linxel legalább?
-
Sárpac
nagyúr
válasz HoReSz1975 #19900 üzenetére
Bazz minimum fél óra de inkább egy. 5perc alatt fel se melegszik rendesen a cpu.
-
Sárpac
nagyúr
-
Sárpac
nagyúr
válasz HoReSz1975 #19921 üzenetére
Először a procidat teszteld már ki mert az uncore is bekavarhat, az pl. mennyin megy?
Szarakodsz a rammal és lehet teljesen máshol van a hiba ha rosszul van belőve az uncore ugyan úgy láthat csak 4gb-ot a 6ból!Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Sárpac
nagyúr
válasz HoReSz1975 #19943 üzenetére
Ezeket a lehetőségéket már mi is elmondtuk leírtuk neked!
-
Sárpac
nagyúr
válasz HoReSz1975 #19976 üzenetére
Ha valakinek van wellere az simán meg tudja csinálni neked észre sem lehet venni!
-
Sárpac
nagyúr
válasz HoReSz1975 #20051 üzenetére
Mellékesen pofátlannak tartom a ddr3 tri kitt árakat. Tavaly ilyenkor 25ért vettem az 1600cl7 oczt most meg 70.
-
Sárpac
nagyúr
válasz Sefi84 #20179 üzenetére
Hát akkor mutass egy 10köröset, de elég az 5is csak legyen kint a 4000-es uncore.
Egyébként néztem az eredményeidet nekem 3800/3200 mellett 48.9GFlops a teljesítmény 3800/3600-on pedig 49.9 nekem 1.26V kell a 3600-hoz 3800hoz már jóval több 1.34V 4gigát meg se próbáltam. 2dolog lehet 1.nagyon jó procid van 2. QPI-ben rendesen felülfeszel a lapod vannak amik 0.05-0.06V-al is többet adnak a bios beállítotthoz képest.[ Szerkesztve ]
-
Sárpac
nagyúr
válasz Ottoka #20208 üzenetére
1.31 állítólag!
CL9 1600as ramok visszafoghatják az uncoret, cl7-el vagy 2000es ramokkal kellene tesztelni ott már lehet gázosabb lesz a 4ghz ugyanezen a feszen.
A ramfesz meg a qpi fesz szoros összefüggésben van egymással, tehát 1.5V-megy a ram akkor lényegesen kevesebb qpi fesz is elég lehet egy adott frekihez.AirBooms: majd belejön segíteni kell neki és kész!
[ Szerkesztve ]
-
Sárpac
nagyúr
válasz Sefi84 #20214 üzenetére
Nézd meg 21x191-en is a procit szerintem menne az 1.16 1.17Volttal is(21x-hez kevesebb fesz is elég szokott lenni) 4GHz-en a 4ghz uncore felesleges lődd be 3800körülire kisebb fesszel és nem fog belenyalni a 80ba de még lehet a 75be sem linx alatt!
-
Sárpac
nagyúr
válasz AirBooms #20275 üzenetére
Miért is nem jó a magas hő nagy áramok esetén:
"A szennyezett szilíciumban száguldozó elektronok lassan, de biztosan kiszaggatják struktúrájukból az atomokat, ami egy idő után a vezeték jelentős sérüléséhez, majd teljes megrongálódásához vezet. Ez a chip működésének végét jelenti. Ez az úgynevezett elektronmigráció jelensége.Az egyirányú, nagy töltésű elektromos áram tehát egyszerűen elfogyasztja a túlságosan vékony vezető anyagot. Az atomok mérete az elem típusától változó, de hozzávetőleg 0,05-0,1 nanométer, így 90 nanométeres csíkszélesség mellett 900-1800, 65 nanométeren pedig már csak 650-1300 atom található hozzávetőlegesen egy félvezetőben. Közeledik az a határ, ahol az elektromigráció az átfolyó hatalmas töltés miatt elviselhetetlenné válik a félvezető anyagok számára. "
IBM áttörő megoldása erre a problémára:
"Az eFUSE technológia alapja az elektronmigráció nevű jelenség, amely gyakorlatilag azt jelenti, hogy a chipek egyes részei magas hőmérséklet esetén egyfajta izzó katódként viselkednek és elektronokat bocsátanak ki magukból. A félvezetőgyártók ezidáig tűzzel-vassal harcoltak az elektronmigráció ellen, az IBM azonban kifejlesztett egy olyan eljárást, amely segítségével a jelenség haszonsítható, ráadásul olyan módon, hogy az nem tesz kárt az áramkörben."Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Sárpac
nagyúr
válasz AirBooms #20284 üzenetére
Juss már túl rajta nem ért hozzá rendesen a srác és kész ez van attól az a proci nagyon jó szerintem. Bár nálam 3.8-on 63-70C közt megy a linx alatt igaz mugen 2-vel kicsit melegnek tartom én is 83-84fokot és még messze nincs nyár.
más:
Amúgy klassz a dollár most olyan a Forint dollár árfolyam mint 1991-ben volt 1dollár 230forint.[ Szerkesztve ]
-
Sárpac
nagyúr
válasz LackoMester #20423 üzenetére
Mit csináltál vele? Nekem 6db ment egymás mellett semmi baja nem lett!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest