Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  MotoGP & WSBK (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#9851) #70869248


#70869248
törölt tag

TEgnap még azon filóztam, és akartam is írni, de aztán ez a szomorú hír elvitte balra a gondolatot.
Szal hogy egy percig sem hiszem hogy a Ducati félseggel készül a jövő évre,...sőt én azt gondolom hogy fullgáz fejlesztés lesz, és ezek a nyilatkozatok csak azért születtek, mert nem sejthető tesztelés nélkül hogy Rossi-nak mit és mennyit kell változtatnia...és mennyi időbe telik, és hogy Burgess egyáltalán jön-e.

Mert egyébként ami beszédes, az az hogy a Ducati megszerezvén Rossi-t, gyakorlatilag levadászta a nagy skalpot, és valóra váltotta minden Olasz drukker álmát, és nem mellesleg szvsz a sajátjukat is.
Nem megengedhető hogy átvegetáljanak egy szezont az ezres motorokra készülvén....Rossi-nak futamgyőzelemre alkalmas motort kell adniuk.
Aztán az sem lehet véletlen hogy átsúlyoznak a superbike-ról...ez amióta WSBK az SBK nem fordult meg, a Ducati mindig odakoncentrált.
Oké Haga nagyon nem jött be (bár maradt volna a Yamaha-nál, akkor szvsz akár bajnok lehetett volna Spies helyett...hisz a Yamaha-n nem volt jobb Haga-nál)
DE a superbike-ban a Ducati-nak óriási nevei vannak, és bitang sikerei.
Szal az hogy nem indítanak gyári csapatot, az nálam egyértelműen azt jelzi hogy a MotoGp-re koncentrálnak 150%-ban,...ez mindig így volt, amikor egy gyár csökkenti a büdzsét az egyik versenyága kárára, akkor tuti tervei vannak egy másikban, akár a motokrossz-pályaverseny, akár szimplán a 250cc-s részvétel csökkentése a királykategória javára (mint azt a Honda tette nem is olyan rég (ugye Dovi' :) ).
Szal én szinte 1005-ban biztos vagyok benne hogy a Ducati igen is piszok erősen készül a jövő évre, és az azt követő váltásra is.
...csak lenyilatkoztak egy kiskaput.

(#9852) mefistofeles válasza #70869248 (#9851) üzenetére

Ez is egy verzió, bár ki a fenét akarnak áltatni? A szakemberek úgy is egyből fogják tudni, hogy új fejlesztés vagy toldozott tavalyi.
Más szemszögből úgy is gondolkodhatnak, hogy Rossival egy átszabott egyéves géppel is sikereket érhetnek el, aztán az 1000-es géppel zúznak nagyot!
Amúgy csak mi nyernénk ha három erős vas küzdene hat erős versenyzővel. A 800-as érában más már úgy sem rúg labdába.

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#9853) #70869248 válasza mefistofeles (#9852) üzenetére


#70869248
törölt tag

szakembereket szvsz nem is tudják átverni...ezért nem is akarják, akinek csöpp esze van és szakember az számol Rossi-val jövőre is.
Ez alól egy kivétel van, ...ha piszkosul nem jönnek össze a dolgok, és Vale' valami oknál fogva egyáltalán nem passzol össze a Ducati-val, erre én max 5% esélyt adnék, de azért ott van.
Ez a kiskapus nem fejlesztünk nyilatkozat inkább a nagyvilágnak szól, ha beüt a siker, annál jobb, ha nem üt be akkor meg már alapozva van az időnyerés.
Mert hosszútávon mindenképpen működni fog.
...ha én Vale' drukker lennék max az miatt az 5% miatt tartanék a jövő évtől, nincs más épkézláb magyarázat arra hogy kivonulnak a WSBK-ból, mint hogy pénz és energia odazúmol a MotoGp-re.

(#9854) Integra válasza #70869248 (#9851) üzenetére


Integra
titán

simán elképzelhető.
vajon mi lesz wsbk-val??

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#9855) #70869248 válasza Integra (#9854) üzenetére


#70869248
törölt tag

..hát Melandri megy a Yamaha-ra, Crutchlow meg a TEch 3-ba..azaz váltják egymást.
Ez a WSBK-nak jó hír...és ezzel nem akarom Carl-t megbántani.
..lelép a gyári Ducati, de ettől még lesz Ducati a mezőnyben ebben biztos vagyok.

Én nem aggódom, igen kezd begyűrűzni a Dorna akció...de a WSBK-t nem lehet megenni reggelire :)

(#9856) Integra válasza #70869248 (#9855) üzenetére


Integra
titán

az valszeg nem lesz, hogy a ccm miatt a dorna bármit is tudna a wsbk ellen tenni, hozzácsapnak +1 köbcentit, aztán kapják be.
csak nehogy emiatt a lépés miatt a yamaha, honda és a többiek is elvonják a pénzt wsbk-ból.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#9857) quby


quby
őstag

Na csak megmagyarázzák hogy miért nem volt piros zászló
Bár nem teljesen értem mit is ir pontosan (nem beszélni jól angol :) ) " A versenyző pályáról való lehozása orvosi döntés" ??? :F :F Szerintem ezt a pályapírók eldöntötték maguk gyorsan....nem értem.Mellesleg tényleg leejtették....
Senna óta nem láttam ilyet élöben. Most kezdem felfogni.... :(

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#9858) Integra válasza quby (#9857) üzenetére


Integra
titán

ezek mindenről beszélnek, csak arról nem amiről kéne.
hihetetlen..
:((

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#9859) TayRol válasza quby (#9857) üzenetére


TayRol
veterán

de hogy leejtettek a hordaggyal egyutt, ehh, az azert szornyu.

(#9860) mefistofeles

Sokan hibáztak sokat, de ha őszintén magunkba nézünk ezt a balesetet valószinüleg akkor sem éli túl ha az aszfaltcsík mellett van a műtő..... :(

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#9861) Integra válasza mefistofeles (#9860) üzenetére


Integra
titán

itt nem erről van szó, nem kell magunkba nézni, hanem teljesen ettől függetlenül olyat műveltek, hogy az bicskanyitogató és mindenki igyekszik elsunnyogni az egészet. és el is lesz, meglátod.

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#9862) Flashcash


Flashcash
Közösségépítő

(#9863) #70869248 válasza Flashcash (#9862) üzenetére


#70869248
törölt tag

Nem igen vágom a helikopteren miért nem lehet a légzésfunkcióit biztosítani, ..mi ez valami mezőgazdasági gép??!
Bármit mondhatnak, ezt elcseszték, alapvetően le kellett volna inteni a futamot, és az esés pedig nem jogosította fel a betegszállítókat hogy hordágyra tegyék.
Ez a kettő összekapcsolódik, alap hogy ha látom hogy milyet esett, és mi történt, akkor első dolgom hogy megszakítom a futamot, mert simán benne van egy nyaki vagy gerinc, de akár csípősérülés veszélye, pláne hogy kommunikációképtelen ..nem tudok gyorsan meggyőződni arról hogy milyen sérülései vannak.
'ssza meg a szellő a futamot, egy motoros ott fekszik magatehetetlenül. lenyelhette, elharaphatta a nyelvét...'köm ..egy csomó dolog van amit egy eszméletlen emberrel kezdeni kell mielőtt lecibálom a pálya szélére.
Ahogy egy kőzúti balesetnél mondják, a legsúlyosabb sérüléseket akkor lehet szerezni, ha egy segítő kirángat a kocsiból....ezt egy, azaz egy esetben megengedett meglépni,...ha ég az autó, vagy alapos ok van egy ilyen veszély lehetőségére.
Minden más esetben inkább tessék békén hagyni, mert akár örökre megnyomoríthatom.

...ez a mentés egyszerűen felelőtlennek látszott.

(#9864) Integra válasza Flashcash (#9862) üzenetére


Integra
titán

jó látni, hogy megindult a hivatalos eljárás is.
mert eddig csak a felelősségáthárítást látja az ember, hogy mindenki magyarázkodik.
továbbra is a race control-t látom a hibásnak a mentési akcióban, mint akik az alapvető hibát elkövetők, mert ha ők leállítják, a pályabírók nem rohannak és dobálják fel az ágyra meg ejtik el..
aztán felelős lehet az egész biztonságért felelős személy, hogy a helikopter hol volt, mért nem repülhetett a pályára (ja persze, mert ment a verseny), a mentő miért nem volt ott vagy ment be azonnal etc etc etc..
szóval megint egy sajnálatos tény hogy a srácot leejtők ellen indul eljárás, mert közvetlenül ők ellen kell, de közvetetten bizony oda a versenybíróság felé kéne kacsingatni.

elsőre amit én felülvizsgálnék saját tanult biztonságtechnikai dolgaim alapján:
- versenybíróság működése, döntéshozatal minősége
- versenybíróság és pályabírók összefüggése
- pályabírók cselekvési lehetőségei
- versenybíróság és pályabírók és mentők közötti kommunikáció
- a kommunikáció irányának működése, utasítások végrehajtása és visszajelzések
- behajtók a pályára (kell e még több, új helyeken hozzáférési pontokat nyitni kérdéses helyeken
- gyors reagálású motorosmentő bevetése, mely hamarabb ér oda mindennél, persze a mentő követi, de orvos és felszerelés már helyszínen van.
- teljes biztonság felszerelés és technika felülvizsgálása

hirtelen ennyi jutott eszembe és még biztos kihagytam pár dolgot. ezekből lehet tanulni, új szabályokon vitatkozni és elfogadni, változtatni. ez az egy amit lehet tenni. aki meg magyarázkodik, azt kergessék el.

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#9865) quby válasza #70869248 (#9863) üzenetére


quby
őstag

...ez a mentés egyszerűen felelőtlennek látszott...."

A kemera ugyan Reddinget követte, egészen a hordágyra rakásig, de még az asszony is megjegyezte, aki mellesleg anyit ért a motorsportokhoz mint én a génsebészethez hogy "te jó ég, hogy dobálják szerencsétlent". Reddingnek szerencséje volt, de neki is lehetett volna komolyabb baja. Erre megfogják hónalj+bokánál. Gerincsérülés esetén a legtutibb bénitó fogás....

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#9866) mefistofeles válasza Integra (#9861) üzenetére

Félreértesz.....
Egyáltalán nem akarom mentegetni azokat a kontárokat akik egy ilyen sérült embert ráncigálnak ledobnak, sem a versenybírókat stb. Ha valaki hibázott azt teljes szigorral kell megbüntetni. Pusztán arra céloztam, hogy miközben elhangzott itt már a nagy létszámú futamtól a gyenge vázig, mindenféle magyarázat, szerintem ezt a brutális,balesetet nem élhette túl ember!
Szóval én nem szitkozódok, nem a felelősöket keresem, megvannak arra az emberek. Csak egy tehetséges 19 éves srácra gondolok szomorúan. ....valszeg az lesz, mint Kato halálakor, mikoris még két hét múlva is majdnem elbőgtem magam mikor az esetet meséltem valakinek...... :((( :(

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#9867) #70869248 válasza Integra (#9864) üzenetére


#70869248
törölt tag

Az a gubanc, hogy szvsz ebbe a Dorna is sáros, nem csak a pálya. Mert a közvetítési idő, meg jaj a műsorszórásnak megfelelés...Imola nem egy fiatal helyszín, szinte..szinte biztos vagyok benne, hogy a megfelelő emberek ültek a megfelelő helyen.
...és mégsem megfelelő döntést hoztak, miért?
Sztem nem közvetlen beleszólás okán, de biztos hogy létező nyomás alatt döntött rosszul valaki...bár ettől még az ő felelőssége marad..
A legnagyobb baj azon elverni a port, aki leejtette....mert elég baj az neki, és sóderágyban szaladni amúgy sem egyszerű, hát még összehangoltan, figyelve a betegre is...
Csak akkor büntetném, ha utasítás ellenére cselekedtek, egyébként nem rajtuk verném el a port.
Persze nekik is van felelősségük, mert bárki aki oktatást kapott, az a helyszínen dönthet úgy, hogy nem dobja fel a hordágyra, hanem elkezd hadonászni hogy nagy a baj, vége a futamnak, és utána életfunkciók..., ez kb. 5 másodprc....és akkor elindul a mentőautó...mert annak lennie kellet, de helikopternek is.
Szal ott is van felelősség sajna, de a kutya Dorna-nak is hogy a fene enné, mert stresszelik a pályákat a műsor tartásával...

(#9868) Integra válasza #70869248 (#9867) üzenetére


Integra
titán

teljesen egyetértek. pont ezért nem azt a pár szerencsétlent hibáztatom a pályán.
és talán ezért sem csápolt egyik sem, ki tudja, hogy nekik mit mondanak eligazításkor, valszeg már ők is nyomás alatt dolgoznak.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#9869) G.Zs.


G.Zs.
senior tag

Ezmiez?

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#9870) boogie84 válasza G.Zs. (#9869) üzenetére


boogie84
veterán

Komolyan mondom egyre hül....ek az emberek. :W

A sütiknek is szükségük van szeretetre.

(#9871) G.Zs. válasza boogie84 (#9870) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Más oldalon még nem láttam, így egyelőre azt gondolom, hogy egy komolytalan újságíró félinformációkból összerakott zagyvasága.

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#9872) boogie84 válasza G.Zs. (#9871) üzenetére


boogie84
veterán

Nagyon remélem,mert ez egy nagy baromság!

A sütiknek is szükségük van szeretetre.

(#9873) mefistofeles

Na ez már nálam is kiveri a biztosítékot! Nyomozás a két pilóta ellen? Gondatlanságból elkövetett emberölés?????
Erre nem találok szavakat....világ barmai..... :W :W

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#9874) quby válasza G.Zs. (#9869) üzenetére


quby
őstag

Hátezkééész!......ez no comment....De az is hogy a pálya és a dorna vétlenek....
Bár lehet hogy az olasz tövények értelmében ezt igy kell lefolytatni (Sennánál is volt valami ilyesmi már nemeléxem), de akkoris. Még lehet Redding-et ki sem negedik az országbol amig a nyomozás tart..

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#9875) Integra


Integra
titán

pffff:DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#9876) F1DO


F1DO
senior tag

Elképzelhető, hogy a Ducati azért vonja vissza magát a WSBK-tól hogy Rossival megújulva, abszolút a motoGP-re koncentráljanak, minden pénzt abba beletolva.

Mekkora 'fogás' lenne, ha első évben Rossival, a Ducati élből első lenne a GP-ben.

Szerintem erre mennek rá inkább, és erre összpontosítja a Ducati minden (versenyzési) kapacitását.

(#9877) Integra


Integra
titán

gabi 7-ik helyről rajtol:)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#9878) tope válasza Integra (#9877) üzenetére


tope
addikt

Szép, de a csapattárs az 1.-ről (ennek oka van hogy mindig kikap ?)

(#9879) Petya25 válasza tope (#9878) üzenetére


Petya25
addikt

Per pill 3. helyen van Iannone és Simon mögött. :C

Nem lehe valahol online lesni a futamot?

[ Szerkesztve ]

Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!

(#9880) gézu


gézu
őstag

El se hiszem...Talma 3. ! Hatalmas GRAT! :C

If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.

(#9881) ALI_G


ALI_G
veterán

Talma 3. lett, gratula :C

fromsport.com-on néztem.

slide-olni akart a pit lane-ben és elesett? :)) egy egyenesben hogy lehet slide-olni?! De szépet egykerekezett a pályán :)

[ Szerkesztve ]

(#9882) R válasza gézu (#9880) üzenetére


R
aktív tag

a technika megjött?

(#9883) tope


tope
addikt

Grat neki, végreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

(#9884) Integra válasza gézu (#9880) üzenetére


Integra
titán

a mol meg leszophat a szaros magyar focijával együt!!

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#9885) #70869248 válasza Integra (#9884) üzenetére


#70869248
törölt tag

:D
jaja.
kellett már ez a kis siker, talán ha megvérezi a fogát tisztább képet kapunk milyen technikát is raknak alá.

(#9886) gézu válasza R (#9882) üzenetére


gézu
őstag

Ja, a csapatnak is ciki lehetett, hogy akkora különbség volt a két versenyző eredményei közt...azért a szakmában nem hülyék az emberek, sejthették, mi a szitu.

If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.

(#9887) @rglaaf


@rglaaf
veterán

hayden de szépen csinálta a végén bátran be ment szüken lorenzonak :C

PSN:BiZzare_0 ️

(#9888) #70869248 válasza @rglaaf (#9887) üzenetére


#70869248
törölt tag

argghhh..mekkhasz :D
Digi nem adja élőben, hegyezem magam este hétre,..eszembe sem jutott hogy infót kapok mikor benéztem...gondoltam Talma.

Szal Hayden beszúrt Lorenzo-nak...:) majd megnézzük :)

(#9889) Integra


Integra
titán

na, upc kinyírta a dsf/sport1-et, legalábbis nem találom... :(((

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#9890) Flashcash


Flashcash
Közösségépítő

Most néztem meg a motogp-t, mostanában nem nagyon követem őket, de ez most jó futam volt és az új pálya is jól sikerült.

Látom a hírekben, hogy Talma futamát is meg kell majd nézni. :)

[ Szerkesztve ]

(#9891) SzalaiG


SzalaiG
addikt

Gratula Talmának!!! :C

(#9892) #70869248 válasza Flashcash (#9890) üzenetére


#70869248
törölt tag

Nagy volt a pit-be érkezése Talma-nak :D
mindegy...kell egy ilyen is. :)

(#9893) -Mike- válasza #70869248 (#9892) üzenetére


-Mike-
addikt

(#9894) TayRol válasza -Mike- (#9893) üzenetére


TayRol
veterán

ezmiez? nemmondod, hogy elesett??

(#9895) Integra válasza TayRol (#9894) üzenetére


Integra
titán

nem látom a képet (éljen a céges filter:DDD), de ha ez talma a futam után, ahogy elfeküdt, akkor ez azért volt mert úgy örült, hogy a nagy örömben eldobta a karikánál:))

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#9896) TayRol válasza Integra (#9895) üzenetére


TayRol
veterán

Talma slideol befele a boxutca bejaratanal, es szaltozik egyet.
Na ez lol. :DDD

(#9897) Integra válasza TayRol (#9896) üzenetére


Integra
titán

jaja, futam után volt a nagy ünneplésbe kis hiba csúszott:DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#9898) TayRol


TayRol
veterán

attyaeeg. :DDD

aki nem latta, itt az egesz moto2 futam, angolul. (ilyenkor jon ra az ember, hogy milyen gagyi a magyar kozvetites)

[ Szerkesztve ]

(#9899) Integra válasza TayRol (#9898) üzenetére


Integra
titán

otthon lekapom.
az a baj, hogy semmi sem közvetíti már a futamot élőben angolul, amit fogni lehetne:(

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#9900) TayRol válasza Integra (#9899) üzenetére


TayRol
veterán

ez eurosport2-es, nemtudom, hogy angolul hol lehetne nezni.

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  MotoGP & WSBK (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.