Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Wind-Storm
őstag
Értem.
Másik elosztós hosszabbítóval is csinálja, valamint ha az elosztó előtt húzod ki? (magát az elosztót is egy elosztóba dugod be és abba dugod be és húzogatod ki ezeket az "indító" eszközöket)
Valamint ha a szobában egy másik konnektorba dugod akkor is? (lehetőleg egy körön legyen avval a konnektorral amibe az elosztót is dugtad, bár ezt nem feltétlen látod a falban, így nem tudhatod biztosra ha csak nem te vésted be a vezetékeket... és ezt csak a távolság miatt)Valamint a legegyszerűbb: ha a gépet kihúzod és bedugod, nem indul el magától ugye?
Illetve másik táp nincs kéznél tesztelni?
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz andrade #12786 üzenetére
Tudom, hogy nem...
Jah, ennek kapcsán: teljesen süljön ki a gép mielőtt visszadugod, LED elalszik az alaplapon, vagy vársz 1 percet ha nincs led/nem látod.
és én valami zavarra gondolok, hogy amiatt kapcsol be ami a tápot érinti és mint valami power loss olyasmi történik.. ezért gondoltam arra, hogy a BIOS-ban esetleg valami be van kapcsolva
-
Wind-Storm
őstag
Szóval szerintem az lehet, hogy mikor kihúzok valami nagyobb áramfelvételű cuccot, akkor kicsit megkönnyebbül a hálózat, valami kis többlet áram átszalad a tápba, belemegy a billentyűzetbe onnan meg vissza az alaplapba. Ha pl. a kábelmodemet húzom ki, és a hangfal be van dugva, akkor lehet is hallani ilyen kis pukkanás szerű hangot, ahogy a többletáram (vagyis az annak hatására létrejövő elektromágneses tér a vasmagban) megrezegteti a membránt, gondolom már mindenki találkozott a jelenséggel.
A tápból így nem mehet többletáram a billentyűzetbe szvsz.
Valamint a vasmagban jön létre elektromágneses tér, nem a hangszóró tekercsében?Amikor egy ilyet csattogtattam a billentyűzet mellett (ugye ez egy gázkonvektor piezo gyújtója) ami igen nagy ívkisüléssel jár azért..
A billentyűzet valamint az egér működése is „újraindult" miatta, mintha ki és újra bedugtam volna gépbe.
Ez az ívkisülés hozhatott létre egy elektromágneses teret ami megzavarta a közeli usb-s eszközöket, szerintem ott is ilyenről lesz szó.
Harmadik példának meg egy játéktelefont említenék meg, ami vihargyújtó is egyben.
Ha a fagyasztó tetejére volt téve (közel a termosztátjához) és a fagyasztó bekapcsolt, mindig lejátszott egy hangot, mintha mindig ugyanazt a gombot nyomtuk volna meg rajta.Villanykapcsoló mellett is ugyanúgy bevált a dolog, csipogott a telefon ha felkapcsoltam.
Szerintem próbáld ki úgy, hogy jó messze teszed a billentyűzetet a vezetékével együtt (pl. jó magasra, amilyenre csak lehet), ezért is említettem a távolságot, de most már egyértelműbb.
(Ilyen kaliberű játéktelefon volt, a kép miatt.. : [link])
Másik dolog: ha a processzor nem megy 100%-on akkor magas sípoló hangot ad ki a gép, de ezt csak akkor hallom ha abszolút csend van és odadugom a fülem a gépházhoz, vagy ha az alaplapi integrált hangkártyára csatlakoztatva használok fejhallgatót max. hangerőn.
Ez új alapoknál is megfigyelhető jelenség, az előző asusomnál is ez volt, őrjítő egy dolog..
A processzornak is kapcsolóüzemű tápáramköre van és annak az „alharmonikusait" hallod valószínűleg, hacsak nem egy kitikkadóban lévő kondenzátor zenél..
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
Ez nem gyorsolvasás, ugyanannyi, sőt! még többi s megmarad belőle mint egy „sima értő olvasással"
Teljes elmés olvasás a neve, és egy teljesen más élményben gazdagít, mintha álmodnál vagy nem is tudom.. majd ha megtapasztalom, és akit érdekelni fog annak leírom.
Addig is akit érdekel: [link]
Elvileg ebből nem lehet megtanulni a teljes módszert (asszem max. csak szemállást,relaxálást meg még egy-két dolgot) mindenképp tanfolyam szükséges hozzá az elmetérkép meg hasonlók miatt.(#12808) Lompos48
De nem ám!
Egyszóval a tudomány különböző területei az érdeklődési köröm, nem kizárólag a tech.[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Lompos48 #12810 üzenetére
Persze. Csak addig kételkedést, szkepticizmust senkitől sem várok, míg ő maga sem végezte el a tanfolyamot
Szerk.: Előzőre, mert elírtam: Tehát teljesen más élményben gazdagít mint a „sima" olvasás, tehát kb. mintha álmodnál vagy hasonló.. eleve relaxált állapotban vagy és úgy fotoolvasol.
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Wind-Storm #12811 üzenetére
Azt hiszem nem tudok már fogalmazni, a saját vesszőmet sem veszem észre és hibásra javítom ki utólag a helyeset..
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
Egyébként már döglődik benne a venti, hogy ki akarod cserélni?
Ha PWM-es, akkor a venti feszültségét valóban nem fogod tudni kimérni....
Viszont a csatlakozójára valószínűleg működőképesre is rá fogsz tudni tenni egy másik PWM-es ventit (pláne, ha pontosan megegyezik a csatlakozó). -
Wind-Storm
őstag
válasz oroszbence #12888 üzenetére
Dehogy szebb (mi egyáltalán a szép, mi az, hogy a fény szép?!?!), más, kész.
Illetve a CCFL-lel ellentétben, (hiába hidegkatód, minimálisan melegszik). Ellenben ezek a LED-ek egyáltalán nem melegszenek szinte. -
Wind-Storm
őstag
válasz intercooler #12910 üzenetére
Ja bocs, most nézem tüzetesebben. Igazad van, ütemre vibráló karácsonyfa!
Azt meg már el se merem képzelni amit te karácsonyfának nevezel -
Wind-Storm
őstag
válasz intercooler #12920 üzenetére
Szörnyű
Ez valami TT ház volt? -
Wind-Storm
őstag
válasz intercooler #12929 üzenetére
Aeroengine
Csak tudnám honnan jött ez a név.. Talán abból az álventiből, de az marha hasznos.. nem elég a sok rács, hanem még kell egy plusz légáramlat lassító..[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz oroszbence #12933 üzenetére
A melegedés már elhangzott.
Fény
A szépség pedig szubjektív.[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz oroszbence #12935 üzenetére
Kérdésedre teljesen egyértelmű volt a válaszom.
-
Wind-Storm
őstag
válasz gabikiraly2 #12960 üzenetére
Rosszul kötötted be?
-
Wind-Storm
őstag
válasz gabikiraly2 #12962 üzenetére
Az fordulatszám visszajelző kábele biztos, a többi variálható lenne?
Miből gondolod, hogy biztos?
Szerintem a PWM meg a sense felcserélődött, ennél a ventinél a színek bármit takarhatnak.
A GND meg a 12 Volt a helyén kell, hogy legyen.Én tuti fognám azt a ventit és megkeresném a helyes vezetékeit, majd rákötném az alaplap egy only PWM módon szabályzó csatlakozójára és tesztelném, hogy tudja-e úgy szabályozni. Ha tudja, akkor a beépítendő ventit is kell tudni szabályoznia a tápnak. Egyéb esetben más szabványt használ, bár ezt kétlem, hogy így lenne.
De azért vigyázni a dologgal, mert egy fordított polaritás simán kinyírhatja a venti elektronikáját és kész.
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz gabikiraly2 #12964 üzenetére
A fekete szinte biztos, hogy a GND, amelyikre meg adod a +t és működik vele a venti az a 12V helye. A többi kettőt pedig meg kell találni.
Amúgy itt egy kép a kiosztásról:
(#12965)
Ha mindkét ventinél tudod melyik az, és a tápban is jó helyre kötötted, akkor valószínű az lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz gabikiraly2 #12967 üzenetére
Ezt tudom, persze, a sorrendjét viszont nem.
Nincs mi, ezért van a fórum -
Wind-Storm
őstag
válasz janihunk #12980 üzenetére
Ha a mérete egyezik akkor már jó bele, de a légszállítására azért figyelni kéne, abban a tápban egy magas fordulatú venti van, amit alapból nem túl halkan járat, nehogy túlmelegedjen a táp.
Csatlakozót illetően majd barkácsolnod kell hozzá egy hosszabbítót, vagy vágnod, a tű lehúzásáról a műanyag foglalat lehet nem megoldható jelen esetben. -
Wind-Storm
őstag
válasz andrade #12986 üzenetére
A légszállítás és légnyomás.
De a gyárinak megtalálni csak a légnyomásra vonatkozó adatát...(#12985) Bari
Kinzo-tól meg biztosan jobb vétel, az az 1 éves gari lejárta után kb 2 héttel adta fel a harcot, kommutátor ment szét benne és ledarálta a szénkefe felfogatást.
Milyen felfogatása volt annak a szénkefének, hogy le tudta darálni?
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
Vettem egy amorf kristályos napelemes kerti lámpát méricskélni.
Van benne egy 1,2 Voltos 40 mAh-s 4 mA töltős gombakku.Lenne egy pár kérdésem, mert pár dolog nem lett tiszta számomra eddig.
Ez a 40 mAh (milliamperóra) jól gondolom, azt jelentené, hogy folyamatosan 40mA-rel terhelve 1 óráig bírná teljes lemerülésig?
Tehát evvel a 40 mAh-s akksival 20 óráig világítana egyhuzamban teljes feltöltés mellett?
Valamint fogtam a multiméterem és kimértem világító LED-nél a fogyasztását, ami 2 mA lett.
75 Wattos halogén izzó mellett pedig - 4 mA fölé is ment a töltőáram, összevissza ugrálva, de viszont ahogy jeleztem, mínusz előjellel. Miért? Hisz a polaritás (töltésáramlás) nem változik meg tudtommal, de valami mégis..Nah itt van pár kép is, hogy kell elképzelni ezt a miniatűr vackot..
-
Wind-Storm
őstag
válasz HUfantom #13022 üzenetére
Megfordítottam benne a diódát, hogy fényre kapcsolja le a lámpát.
Ezek eredetileg is úgy működnek, hogy ha fény éri akkor tölt (vagyis csak próbálna, mert közvetlen napsütésnél tud normálisan..) és nem világít a LED..
Az már más kérdés, hogy egy más típusúlámpában, melyben van egy kapcsoló amivel totál kikapcsolhatod a LED világítását, de ha kikapcsolod és rásüt a nap, közvetlenül napelemről világít a LED
Pont ilyet vittél neki?
Ezekben az új lámpákban egyébként már nincs is fotodióda vagy micsoda, a napelemmel érzékeli mikor kell bekapcsolnia.
A megállapítás igaz viszont van valami maximális terhelés, hogy ha túl gyorsan meríted le az aksit akkor tönkremegy.
Vagy felrobban? Azért megnéznék egy ilyet ami lángra kap rövidzárlat miatt..
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
Az akkuval sorosan kötve mértem 2 mA-t
A LED feszültsége érdekes... most mértem meg: DC állásban 1,20 Volt ha megfordítom a polaritást, akkor pedig -1 és -1,1 között ugrál, AC-ban "polaritásnak megfelelően" 1,9 és 2.0 között ugrál, megfordított mérőcsúcsokkal viszont 0... talán döglődik a multim...?
Az akkura 0-t ír akárhogy is mérem AC-ban... szal ennyire még működik az tuti..
(netán váltót kapna a LED? sok értelme nem lenne... vagy csak oszcillált egyenáramot?)0,06 Wattos LED van benne a címke állítása szerint.
Tehát az áram iránya, aham... és ha mondjuk a polaritást változtatjuk meg akkor meg a feszültség iránya változik meg?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- Napelem
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen processzort vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs