Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
TomBoy1986
veterán
Szia!
Amiket írtál jó kártyák természetesen mind. Én is most váltottam 3870-ről 4830-ra, s elég nagy a különbség a két kártya között alacsony felbontásban is. Azaz ha van rá mód, akkor 4830/4850 közül válassz, mert sokkal erősebbek az alsó kettőnél. A 3870-es pedig ennyiért egyszerűen nem éri meg, akkor sem ha Toxic.
A 4830 hasonló árban van mint az 50-es, gyengébb maga a chip, de jól tuningolható, azaz egy alapórajeles 50-es teljesítménye simán benne van. Ugyanakkor sokkal jobb gyári hűtőkkel árulják őket. Ha 30-as, akkor ASUS-t ne, mert az hangos. A jó választás az Club3D, MSI esetleg Sapphire, de ott már kell a Rivatuner, hogy halk legyen.
Ha meg 50-es, akkor egész jó az, amit kinéztél magadnak.
És ezekhez 512MB elég szokott lenni, de ha sokáig tervezed megtartani, akkor 1024MB-osat vennék.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Gaboman
nagyúr
válasz Blaze71 #23900 üzenetére
Én az MSI OC-re szavaznék,bár ez attól függ milyen árban vannak.
Tomboy:A 4830 hasonló árban van mint az 50-es, gyengébb maga a chip, de jól tuningolható, azaz egy alapórajeles 50-es teljesítménye simán benne van.
Ez csak bizonyos esetekben igaz.
Nem lehet mindig csak az órajel emeléssel a 800 és a 640 közti Shader hiányt kiküszöbölni.
1024Mb-os meg 1900-as felbontásnál élvezi csak az előnyeit.[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Davidof92
senior tag
#23899-re valaki?
-
TomBoy1986
veterán
válasz Davidof92 #23899 üzenetére
Ebből a hármasból akkor is a 4670 a legjobb választás, ha élsimítást akarsz használni. Egyik barátomnak van 8800GTS (G80) 320MB-os, s még a 3870-el is jobb teljesítményt értem el pl. Crysis alatt, mint ő a tuningolt kártyájával. Szerintem az a legjobb választás.
A 4670 sok helyen ott mozog mint a 3870, az pedig 1280-ban maxon 4xAA+16xAF mellett is vitte a COD4-et 40-80FPS-sel. Úgyhogy ezt várhatod a 4670-től is szerintem.
Azonban azt hozzá kell tenni, hogy a konfig irtó gyenge mindegyik kártyához
Ez a Cerka, meg 1GB RAM...Átalakítót pedig lehet venni, ami 2 molexről alakít 6 pinesre vagy 1 molexről, gyártmánytól függ.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Davidof92
senior tag
válasz TomBoy1986 #23905 üzenetére
jó de ez 640 megás nem 320 tudom hogy gyenge de most csak ezt akarom kicserélni, később 5200+ amd dolgozna mellettük, így már másképp mutat, 23-ért találtam palit 3870-et, valami egyedi kialakítású [Ő az vagy 19-ért 4670-et [Kisaranyos] de a gts-t se vetném meg csak mert nemviszi a dx10.1-et, tudsz ellenérvet felsorolni ellene? azonkívül h öreg meg többet eszik kicsivel
[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
-
Davidof92
senior tag
tápcsere rövid úton meglessz, mivel emezt elvileg még dísznek se lehet használni mert a bútort is tönkretenné annyira veszéjes, gép közelébe meg főleg nem rakni mert a jelenléte is öl, hejette lenne 350 pnr vagy pnf, 25k lenne vidkarira az 5 pedig a tápra, de amugy 1 fps-el se lenne több semejk játékban sem a mostani összeállításba teszemaszt egy gts-el vagy 3870/4670-el?
-
TomBoy1986
veterán
válasz Davidof92 #23906 üzenetére
Öreg és jóval többet eszik Na meg hangos és súlyos, s gyenge ezekhez képest. Plusz hiába van 640MB, ha nem üríti rendszeresen a memory leak miatt, azaz semmivel sem vagy előrébb, mintha az 512-es kevesebbet fogyasztó, DDR3-as, halkabb és hűvösebb 4670-et választanád.
A mostani nagy teszt is mutatja, hogy egy nagyon jó választás, s 19K-t meg szerintem meg is ér.
És ahogy lsc is írja - én is azt mondom - nem lenne jelentős áttörés emellett a konfiguráció mellett. Ellenben, ha van 20K-d, akkor add el a mostanit, s olcsón ez is kijöhet belőle:
4200+ 9.1K
ASUS M3A78-CM - 18.5K
2GB RAM 6KAzaz 33K-ból van teljesen új gép, hasonló teljesítményű integrált VGA-val, mint a mostani, s a VGA-t meg majd a következő lépésben.
[ Szerkesztve ]
-
Davidof92
senior tag
válasz TomBoy1986 #23909 üzenetére
és ki veszi meg? tesóm fogja majd, márciusba 25k-ért laplap proci ram vga táp egyest, addig marad ez, 90 nanós procit még1et nemakarok mert idle 60-70 fokba tolja, terhelem meg feljebb van, egyébként a proci oem, az ujjamat nyomjam rá hűteni? XD alaplapból találtam már msi-t, 780v chipsetes [link]
integrált vga-val ha fizetnének se játszanék egy hd3200-as integrált olyan erős mint az enyém? LOL 128-bittel jövőre semmire nemmék sztem már, élsímítással meg főleg nem, bár ez szvsz, hangosnak nem értem mért lenne hangos, ha már hallani lehet a hangját akkor hangosnak számít? -
TomBoy1986
veterán
válasz Davidof92 #23910 üzenetére
Ja értem. Megerősítés kellett a 8800GTS 640-hez.
Aham... akkor:Vedd azt, az a legjobb mind közül!
//Csak adaléknak: Én nem voltam rest az integrált VGA-mal játszani. TDU-zni és Oblivionozni is tudtam. 90nm-es CPU-m is volt, ez nem prescott, sosem láttam 50°C felett terhelve egy gyári hűtő-kaliberű hűtőcskével sem: [link] [link] [link]
Gyári hűtők meg 1-1.5K-ért mennek a fórumon is, meg boltban is [link].
Nekem egyébként tök mind1, hogy mit veszel. Segíteni próbáltam, de ha nem hát nem
[ Szerkesztve ]
-
Davidof92
senior tag
válasz TomBoy1986 #23911 üzenetére
tény hogy nem egy mai darab csak nemértem mért ne lehetne használni játékra, csak mert lassan 2 éves szegény, áhh de látom, ami régi természetesen windows futtatására se alkalmas és pörgeti a villanyórát, 6kilowattos fogyasztása van és ordít a hűtője meg 200 fokos a magja idlebe, tehát nem érdemes venni 2 hétnél régebbi dolgokat mert technikailag levannak maradva, nemtudnak dx10.1.1.2.1.3-t csak a dx10.1.1.2.1.2-t
-
TomBoy1986
veterán
-
Davidof92
senior tag
-
Davidof92
senior tag
válasz TomBoy1986 #23914 üzenetére
mily meglepő, call of juarez, atira van írva jóh jobban fut rajta csak én sose játszok evvel a gaméval, codozok/gta4-eznék ha futna
-
bogyó73
tag
Üdv.
szerintetek egy 8800gtx vagy egy 4850/512 lenne a jobb választás? árban kb egyforma csak a gtx-eken már nem nagyon van gari
Marquee 9000 LC
-
KubanitoS
veterán
válasz Davidof92 #23915 üzenetére
"nem fikázni jöttem csak nemszeretem ha elnézik a régi dolgokat csak mert nem tegnap tervezték őket"
ŐŐŐ pontosan mi is lett elnézve? Lehet, hogy a 8800 GTS 640 megás, viszont még a 3850-es ATI-val szemben is alulmarad, akkor meg miről beszélünk?
Ha már magadban eldöntötted, hogy mindnképpen 8800 GTS-t veszel, akkor minek kellett idejönni?
Akik itt tanácsot adnak, azok tudják is miről beszélnek, értenek hozzá és sajnos még a Te kedvedért sem lesz a 640-es 8800 GTS jobb VGA a 3850/3870/4670-es kártyáknál.
Különben hiszed vagy sem, teljesen mindegy milyen kártyát veszel, a géped akkor is kevés lesz hozzá, a proci egyszerűen nem képes kihajtani egyiket sem.
[ Szerkesztve ]
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
Alister71
nagyúr
válasz Davidof92 #23916 üzenetére
A Call of Juarez nV logos játék egyrészt, másrészt miért lenne ati-ra írva?
Minden játékot úgy próbálnak meg írni, hogy mindkét gyártó kártyáján jól fusson, az már más kérdés, hogy az nV szívesen nyúl a pénztárcájába, hogy némi előnyre tegyen szert a riválisávan szemben.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
bogyó73
tag
válasz KubanitoS #23920 üzenetére
köszönöm,én is igy látom jobbnak
TomBoy1986:szintén köszönöm a hozzászólást
FireKeeper: kösznöm neked is
annyira nem néztem utánna de gondolom a régi gtx többet is fogyaszt.(lehet be se férne a házamba)
sajna olyan tesztet nem találtam ahol pont a két kártya ugyanabban a konfigba lenne összehasonlitva[ Szerkesztve ]
Marquee 9000 LC
-
-
Davidof92
senior tag
-
Gyuri27
félisten
válasz Gaboman #23933 üzenetére
Ja és használtan is drágább mint a 4670 + még posta és garizni sem egyszerü ha van valami. Ráadásul a cerkának tök mindegy mert a 2600xt, 3650 alá is kevés mint állat. Pedig azokkal a vga-l a cod2-t lehetet tolni 250fps-n.
Szerintem jobban járna ha eladná elöször a prociját vga-t és abból a pénzből (meg ami esetleg van még) találnánk neki egy normális proci vga párositást (meg mondjuk a ram is kevéske már).Neked az nv csodadriver megártott szvsz.
Lord Vader: az mitől olcsó? 25.680 az új.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gaboman
nagyúr
válasz Gyuri27 #23935 üzenetére
Nekem semmi nem ártott meg csak kilátok a fejemből nem úgy mint az ATi fanatikusok.
És azért mert ATi kártyám van nem fogom azt javasolni mindenkinek.
+2-3E Ft-ért kap egy jóval erősebb kártyát,az más kérdés hogy a gépe nem hajtja ki,de majd gondolom procit is vesz alá ha ki akarja használni.
Nem telik mindenkinek egyszerre mindenre,vannak ilyen emberek is ám.[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
válasz Davidof92 #23940 üzenetére
Addig tényleg felesleges megvenned a kártyát amíg ezeket a dolgokat nem cseréled ki a gépben.
Vagy megveszed de teljesítmény többletet nem fogsz látni mivel nem tudja kihajtani.
Vannak itt PH bazárok érdemes lenne megkérdezned őket hogy esetleg ha veszel új alkatrészeket beszámítanák e a régieket PL:Gianni27 én is nála szokom vásárolgatni,korrekt eladó!Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Alister71
nagyúr
válasz Davidof92 #23942 üzenetére
Intelt javasolnám neked mert egy olcsó procit is fel lehet elég szépen tuningolni. Pl. egy Gigabyte P31-DS3L és egy E2160-ast elég olcsón meg tudsz venni, 333x9-et elmegy és abba már rakhatsz olyan karit amilyet akarsz. Az 1 gigás Kingmax ramok is olcsók, beleteszel 2x1 gigát és akkor már a legtöbb játékkal fogsz tudni játszani.
Alister from Hell
-
Quiksilver
aktív tag
Sziasztok! új karin jár az agyam és láttam egy HD3870X2-őt olyan 40k körül. Manapság érdemes ilyen kariba beruházni vagy inkább vmi mást nézzek?
[ Szerkesztve ]
Az embereket két dolog foglalkoztatja az ősidők óta: 1.Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Gyuri27
félisten
válasz Gaboman #23937 üzenetére
LOL vicces srác ha az új árakat nézzük értelmes/szabályzott hütéssel a különbség árba 4-5k. Ráadásul teljesitményben pont annyival is tud többet amennyivel drágább. Hidd el valakinek nincs + 4-5k-ja. Föleg egy 1000 éves cerka mellé.
Lord Vader: látom nem érted megkérdem megint. Egy használt vga 22k-ért miért olcsó mikor 3600 forintal drágább a vatta új?
TomBoy1986: csak akkor ezt a totyikot ki kénne venni a szakmaiból és berakni a lokálba Gaboka és Vaderka ajánl neked vga-t névvel.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
TomBoy1986
veterán
válasz Gyuri27 #23946 üzenetére
Én is másra gondoltam most. Engem nem zavar, ha NV-t ajánlanak, az is lehet jó - persze most azért kutatni kell a teszteket, ami azt hozza ki. Arra utaltam, hogy már írtam, hogy jobb volna inkább alaplap+CPU+RAM cserével kezdeni, s [itt] ajánlottam is egy konstrukciót, ami olcsó és szvsz. kivitelezhető hasonló keretből.
[ Szerkesztve ]
-
sgery
őstag
válasz TomBoy1986 #23901 üzenetére
köszi a segítséget, akkor marad a 4850-es. A saphire mennyire hűtője mennyire hangos alapjáraton? Én a max 20db-lel vagyok kibékülve..
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest