Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DPD tapasztalatok
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sedo
tag
Sziasztok!
Adott egy gép: A10 5800K, ASROCK FM2A75 Pro4-M, 8GB DDR3, 400W FSP, full hd monitor.
Annak idején - nekem - bőven elég volt az IGP teljesítménye játékra is, most viszont kezd kicsit kevés lenni. Ebbe a gépbe keresnék valahol 30-40k környékén VGA-t - nyilván olyat, ami jelent némi előrelépést, vagy térítsetek észhez, ha ennyiért nincs ilyen. A dual graphicsot kihagynám, idővel úgy is intelre váltanék, és akkor legközelebb csak lap+cpu csere kell, ha már megvan a vidkari. Örülnék, ha viszonylag halk lenne a hűtése (legalább akkor, amikor nincs terhelve).
Alapvetően új kártyában gondolkodom, de nem zárkózom el a használt, garis eszközöktől sem, szóval esetleg olyan ajánlat is lehet.
Nagyon köszönöm előre is!
-
sedo
tag
Sziasztok!
i5-6500 es 2x8GB DDR4 melle van jelenleg egy 750ti 2GB kartyam, amit szeretnek legalabb egy lepessel jobbra (legalabb 3GB) valtani. Mit javasoltok?
Koszi!
-
sedo
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigban tervezek videókártyát cserélni, tudtok segíteni kérlek, hogy ti mit javasoltok?
i5-6500; B150M; 16GB DDR4; 400W FSP; GTX 750 Ti
Minimum 4GB VRAM jó lenne, illetve ha 1080p-ben kompromisszumokkal, de játszhatóra lehetne hozni a legtöbb nem túl magas gépigényű játékot (pl. PES, FIFA, FarCry). Természetesen használtban gondolkodom, első körben 50k-ig bezárólag - ha csak meg nem mondjátok, hogy ez irreálisKöszönöm szépen!
-
sedo
tag
Sziasztok!
Kipróbáltam az 1650 Superből a Gigabyte Windforce-ot, de sajnos csak megerősíteni tudom, amit itt már többen, több alkalommal is leírtak: hangos, vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy zavaró.
Passzívan persze oké, tök jó, hogy van fan stop, még egyszerűbb játékoknál is simán elvan így.
Aztán mikor bekapcsolnak a ventik... Hiába is lenne viszonylag halk a minimálisan beállítható, 30%-os ventisebességnél (nem vészes, de nem halk akkor sem), ha minden ventikapcsolásnál feljebb pörgeti. Aztán persze visszahűl a kártya, leáll a venti, de aztán megint pont átlépi az adott hőfokot és újra felpörög, és újra és újra.
Próbáltam belőni egy olyan hőfokot a ventiindításra, ahol legalább ezt a ki-bekapcsolgatást nem csinálja, de ez játék/terhelésfüggő.
A fan stopot kikapcsolva ez megoldódik, de úgy meg a számomra ugyancsak fontos, terhelésmentes állapotbeli halksága (némasága) tűnik el.
Ja, és bár nálam nem állandóan, de néha tényleg kerregnek is a ventik, az álló helyzetből felpörgés alatt. Nem mindig, de előfordul, ezt is olvastam itt korábban mástól is.Szóval, melyik fan stopos változat halk?
(Esetleg MSI GTX 1650 Super Gaming X?) -
sedo
tag
Sziasztok újra!
Köszönöm szépen a visszajelzéseket mindenkinek a "hangos a Gigabyte Windforce 1650 super" témában
Azóta lecseréltem az MSI Super Gaming X változatra, és óriási a különbség. Nagyon megéri azt a pár ezer forint pluszt rákölteni. Passzívan nyilván ugyan olyan, de SOKKAL finomabban, halkabban pörögnek fel a ventik (ebben van a legnagyobb különbség a kettő között), alapvetően meglehetősen alacsony fordulaton tartja a ventiket, így terhelésen is halkabb, valamint maxra pörgetve is érezhetően halkabb. Ráadásul nem csinálja a folyamatos venti ki-be kapcsolgatást sem. A pulzáló ventihang bizonyos fordulatokon valóban jelentkezik ennél is, de sokkal kevésbé zavaró, halkabb. Hátha valakinek segít ez az infó a jövőben.
Ui1.: Nem vagyok különösebben érzékeny a gépzaj témára, nem arról van szó, hogy direkt ezt figyelem, vagy méregetem a hangerőt - itt tényleg nagy a különbség.
Ui2.: Jó szándékkal mondom, hogy véleményem szerint néha óvatosabban érdemes fogalmazni tanácsadás során, ha valaki ezt úgy teszi, hogy nincs első kézből tapasztalata az adott kérdésben, mert könnyen félrevihet másokat - gondolok itt arra például, hogy egyes kommentek alapján el is engedhettem volna az egész témát azzal, hogy az összes változat ilyen.
-
sedo
tag
válasz kolopele #140565 üzenetére
Nem lehet, hogy az a félreértés, hogy ez főleg a 2xxx szériákra igaz?
Egyébként nekem volt pl 750Ti-m Windforce-al, azt nagyon szerettem. Ezért is vettem most is először azt. Szóval ez alapján az is rengeteget romlott. Persze ez lehet rosszabb széria is, vagy esetleg tényleg az adott példány jellemzője, ebben igazad van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Társasjáték topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Videó stream letöltése
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
Állásajánlatok