Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashcash
Közösségépítő
Nem vagyok nagy Linux guru de szerintem itt az okozza a problémát hogy a SUSE oprendszer a telepítéskor automatikusan felismeri a TV tunert, ki is írja a tipusát stb. Nekem ezután már minden TV program, állítgatás nélkül jól működik.
A detektálás elég jó lehet, mert win alatt a stereo hang sem szokott alapból megjelenni nekem, csak ha a saját gyári drivere alatt használom.
Nálad szerintem a tuner tipusa nincs jól beállítva. (kompozit működik, TV nem)
Én a helyedben egy Ghost+MBR mentés után megpróbálnám újratenni a rendszert, csak hogy kiderüljön támogatja-e a rendszer a tunered. A telepítésnél pedig megnézheted hogy pontosan milyen típust állít be magának a rendszer. -
Flashcash
Közösségépítő
A tuner tipusát általában feltüntetik a kártyán a fém egységen. (tuner) (persze nem akarod kinyitni a gépet)
Látatlanban nehéz megmondani hogy milyen a tuner tipusa mert a PCTV-t sok éve gyártják több szériában. Ha 1,5 évnél régebbi darab akkor Philips Pal tuner a legvalószínűbb. Ha van kedved kísérletezni akkor windows alatt a Dscaler programmal kitotózhatod hogy milyen tunered van, ráadásul ez nem igényel semmilyen drivert így nem merül fel az a probléma hogy beállítod a helyes tuner tipust és valamilyen más ok miatt nem indul el a kártya. (mint szerintem most is nálad)
A SUSE 8.2 szerintem biztosan felismeri, még nem olvastam PCTV-vel kapcsolatban hogy gond lenne az új rendszerükkel.
Miért érdemes a 8.3-ra várni? Miben fog az többet tudni mint a mostani 8.2?
#########
Ok Polesz várom -
Flashcash
Közösségépítő
1. A számítógépes TV tunerek nagyon érzékenyek a vett jel minőségére. Ráadásul a hibák is sokkal jobban láthatóak egy nagyfelbontású monitoron, amihez képest egy átlag TV nem rendelkezik túl jó paraméterekkel. Pl. egy SVCD is sokkal jobban mutat TV-n mint számítógépes monitoron.
2. hangtuninghoz nincs sok ötletem.
Valami olyan EQ programot kellene keresned amely a Line In bemenet jelét kezeli.
Esetleg próbáld ki a DScalert, ha sikerül beállítanod, elég jól szól sztereóban,az MSP sztereó dekóder menüjében tudsz állítani Bass/Treble/Superbass cuccokat. (persze tudom hogy ez kevés neked ) -
Flashcash
Közösségépítő
A programot a http://www.dscaler.org címről szedheted le.
Elsőre picit bonyolult, mert sok beállítási lehetőség van rajta, de érdemes foglalkozni vele. (pl. ha nincs hangod akkor az audio/tuner input menüben kell trükközni nem a progi a rossz)
A képminőségen úgy lehet javítani hogy jobb minőségű jelet juttatsz a kártyához.
Milyen TV -tek van? Kábel (soros/cs.pontos,am-mikro,antenna?
Van ismerősöm aki egy adótorony alatt lakik 2km-re, neki antennáról tökéletes a TV képe, van AM-mikrojuk arról már elég rossz minőségben jön az adás.
Az én UPC soros előfizetésem sem ad túl jó képet. -
Flashcash
Közösségépítő
Szerintem nem mindegy teljesen milyet veszel.
Pl. egy Pinnacle PCTV-nek megvan az az előnye hogy univerzális a távirányítója.
Bármilyen programot, a gépet,rendszerhangerőt, egérkurzort is vezérelhetsz vele, szabadon programozható.
Az újabb linux-ok aut. felismerik nem kell semmit állítgatni.
Felvenni pedig a WinDVR2-vel szoktam 640*480 Mpeg2-be akár 2-3 órás filmet is gond nélkül lehet így rögzíteni. -
Flashcash
Közösségépítő
Az 5.50-es driver-el már sztereóban vesz fel a WinDVR2 is.
A gyári rádiós program elég lassú de szteróban tud felvenni ez is.
Viszont a PCTVPro-ról érdemes megjegyezni hogy a gyári támogatása nagyon rossz. A Win9X driver nagyon jól van megírva, de WinXP alatt nem gyári programot használok a távirányítóhoz,a rádióhoz, TV nézésre, és felvételre sem.
A Leadtek-ek képét nagyon dícsérik, ha van rá módod próbáld ki mindkét kártyát hogy melyik a jobb neked. -
Flashcash
Közösségépítő
Dscalerből a legújabbat érdemes használni nem pedig a 3.10-et ami ősrégi verzió.
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=7420&release_id=188192
A beállítás itt már talán nem olyan bonyolult, autodetect tuner-t hagyd a beállításoknál, csatorna keresésnél pedig több országgal érdemes próbálkozni ha nem talál semmit. (nálam a germany-val talál meg minden csatornát) -
Flashcash
Közösségépítő
Windows alatt értem.
A megfelelő programmal itt már rengeteg dolgot lehet vezérelni.
Nekem a windows-os beállítás sokkal egyszerűbben ment mint a Linux-os WinLirc amivel 1-2 napot szenvedtem mire be tudtam állítani.
A jobb távirányító programot itt tudod letölteni:
http://free.x3.hu/tamas13/remote.zip
-Winamp, WinDVR, DScaler,BSplayer vezérlés.
-rendszerhagerő állítás WinXP/2K alatt
-egérkurzor vezérlés
-ALT-TAB funkció, ablakkezelés, Gép kikapcsolása
Most kb. ennyit tud, de szabadon továbbprogramozható. -
Flashcash
Közösségépítő
TV adást 7xx felbontásban felvenni már felesleges, nincs ennyi információ tartalma a TV képnek. 640*480 megfelel már. Mpeg2-be felvenni 4-7Mbit/sec-al szoktam, ezzel egy 2 órás film max. 6GB-ot jelent, ez a 80-120GB-os vinyók korában nem sok.
A kép minősége a vett jel minőségétől függ leginkább. Nálam nagyon roszz minőségű UPC soros kábelTV van, ismerősöm viszont tetőantennáról is nagyon jó minőségben tud felvenni, de AM-Mikro-ról már nem túl jó a TV képe. -
Flashcash
Közösségépítő
Azért az egyből DivX-be készített videó sem feltétlenül jó minőségű, főleg nagyobb felbontások és gyengébb gép esetén. DivX felvételt quality based beállítás mellett érdemes csinálni, így már valamivel nagyobb lesz a fájl méret mint egy utólag tömörített videó esetén.
Kamerákhoz nem nagyon értek, mivel csatlakoztatod a kamerát a TV tunerhez? S-Video/RCA?
Kb. fél óra múlva felteszek egy próba videót Mpeg2 640*480-ba TV-ből (tetőantennával nagyon jó vételnél) készített felvétel áttömörítve DivX-be. -
Flashcash
Közösségépítő
RCA-nál szerintem szintén nem kell full felbontást használnod.
A TVtunerek külső bemenetről nem mindig tudnak megfelelő minőségben digitalizálni. (gyenge szinkronjel stb.) Én a helyedben kérnék kölcsön egy kártyát kipróbálásra, vagy használtan/?boltban? szintén kipróbálással venném a Tunert.
Itt a próba felvétel, de ez TV-ről nem külső bemenetről készült és nagyon jó minőségű volt a vett jel:
http://free.x3.hu/connect/proba2.avi -
Flashcash
Közösségépítő
-
Flashcash
Közösségépítő
Hello!
Nekem automatikusan felismerte a suse 8.2 a philips tuneres pctvpro kártyámat, megy a tv és a rádió is rendesen.
Ha nálad a Suse 9 nem ismerte fel akkor manuálisan kell beállítanod a tuner egység tipusát, ehhez nem értek linux alatt, gondolom Polesz biztosan segít majd neked.
A távirányítóm működik Linux alatt, de elég sokat szöszmötöltem vele mire sikerült beállítanom. A Lirc programmal tudod használni a távirányítót.
-Suse alatt először a Yast-ban nyomj egy uninstall-t, a gyári lirc csomagra, mert az nem használható.
-Ezután letöltöd a lirc-et a http://www.lirc.org/ weblapról.
- A programot neked kell feltelepítened konzol-ból, majd fel kell ismertetned vele a távirányítód gombjait, és írnod kell hozzá egy config fájlt ahol megadod hogy melyik gomb mit vezéreljen a különböző alkalmazásoknál.
- A lircrc-t be kell állítanod hogy minden rendszerindításnál elinduljon.
Itt találsz némi magyarnyelvű segítséget a telepítéshez:
http://x3.hu/freeweb/frameset.x3?user=/zoner&page=/index.php
Ha feltelepíted és később elakadsz megpróbálok segíteni, de ehhez át kell mennem majd linux alá mert ott vannak leirásaim hozzá, meg fejből nem nagyon megy már hogy mit csináltam. -
Flashcash
Közösségépítő
csatti lassú géphez és WinME oprendszerhez ezt a PCTV drivert ajánlom:
http://www.drivers.hu/drv_dwnload.php?id=6555
Ez a driver még teljesen bugmentes, gyors, alig terheli a gépet.
WinME alatt én már vagy másfél éve ezt használom.
A kodekeket is érdemes megnézni.
Ja és mielőtt felrakod, uninstall minden régi driver-re, mert különben összeakadnak.
Nekem kábelTV-nél a Germany beállításon talál meg mindent, figyelj rá hogy a quick scan opciót kapcsold ki a keresés előtt, mert akkor is kihagy néhány csatornát.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest