Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz PeterD_81 #35910 üzenetére
Azért az újak közt is van olyan ami messzebbről is vetít 80" képet.
Az asztalra való pakolásból lett elegem 10 hónap után, igaz csak a hétvégéken használtam de most már többször kapcsolom be, hogy nem kell pakolni.
--------------
Atomszegi..._ Hu nekem a következő proji tuti, hogy ST lesz .. sztereó?[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
AVhelper
senior tag
válasz PeterD_81 #35910 üzenetére
Ha tudsz várni néhány hónapot, akkor jön - szeptemberben a berlini IFA 2017 alkalmával mutatkozik be - az Epson új EH-TW5600/5650 házimozi projektora (az EH-TW5300/5350 utóda), ami 15%-os függőleges lencseeltolással és 1,6-szeres zoom tartománnyal (1,33:1 - 2,16:1 vetítései aránnyal) rendelkezik majd. Ez azt jelenti, hogy 3 méter vetítési távolságból 1,39 m lehet a vetített kép legkisebb szélessége. Jól hangzik?
-
Mik76
senior tag
válasz PeterD_81 #36422 üzenetére
Elvileg a hdmi splitterek jel erositokent is funkcionalnak, bar az altalad vasarolt darabot nem ismerem. Nekem valami viszonylag noname cucc tolt be hasonlo feladatot.
Szerintem mielott a kabelrol vonsz le kovetkezteteseket nezd meg mi van ha a hosszu kabelt kotod arra a tv-re ami eddig a roviden volt. Ja es a kimeneteket is teszteld le kulon kulon hogy minnel biztosabb legyel benne honnan jon a problema.
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Beni2360
félisten
válasz PeterD_81 #36426 üzenetére
Én is használok Splittert de ott fel volt tüntetve, hogy : Támogatási bemenet akár 15 méter AWG26 HDMI szabvány kábelhosszúság , max. 20 méteres AWG26 kábelhossz. És mindenképpen támogasd meg táppal ha van rá lehetőség.
Keress rá terméked tulajdonságaira. Ott lesz a hiba.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Mik76
senior tag
-
PeterD_81
csendes tag
válasz PeterD_81 #37453 üzenetére
Kiegészítve az előzőt: Én nem tapasztalom azokat a szaggatásokat mint amiket te írtál. Megnéztem a linkelt 24fps tesztet is...
Visszaolvastam, hogy már töviről hegyire körbejártad a témát a box vonatkozásában is... mégis azt gondolom, hogy a projektor nem hibás. Hátha az én képeim mondanak neked valamit, mondjuk nekem nem 24 -en van hanem 60-on...[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
válasz PeterD_81 #37457 üzenetére
A második kép elég durván néz ki nálad is de nem tudom milyen záridővel fényképezted, ezért jobb a videó.
Szerintem ilyen centis utánhúzást nem szabadna produkálni.Én most ugyanazt a boxot visszavittem a nappaliba, rákötöttem a TV-re és tisztán látszik hogy a nagyobbik kör itt közel tökéletesen kör alakú:
[link]Innentől kezdve nem nagyon látom be hogy a boxnak lenne gondja és nem a projektornak.
(Ahogy nézem hogy a feleségemtől karácsonyra kapott SJ6 Legend is kuka. Nem hiszem el hogy ilyen fos képet készít lámpánál is. Múltkor valaki feltett ide egy DLP-s projektorról akciókamerás felvételt ami teljesen élvezhető volt, az milyen kamera volt?)
[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
válasz PeterD_81 #37582 üzenetére
Köszi, meg majd írd meg hogy milyen géped van.
Azon a fotón amit linkeltél a tieden is óriási utánhúzás volt amúgy szerintem
Meg ha DLP-s géped van esetleg lőnél egyből egy szemmozgás imitációt is a kamerával?
Mondjuk egyik oldalról átmozgatod viszonylag gyorsan a másik oldalra. Kíváncsi lennék a szivárványra mennyire zavaró.
Egyszerűen itt Pécsett nincs semmi lehetőségem megnézni ilyen gépeket.
Köszi!A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
c4
őstag
válasz PeterD_81 #37966 üzenetére
Is-is. Konvergencia és kromatikus aberráció együttesen.
Még Noé idejében volt egy márkás 1 LCD-s vetítőm, majd az idő haladtával 3 LCD-s váltotta.
Szembeötlő volt a kép életlensége az egypaneles gép után. Lehet megváltozna a véleményem az LCD, LCoS gépekről, ha 1 paneles FHD, 4K gépeket tudnának piacra dobni... -
c4
őstag
válasz PeterD_81 #37970 üzenetére
Ez nem csak a belépőkategória hiányossága. Drágább készülékeknél is megtalálható jelenség. Prémiumkategóriánál már a drágább optikák és az elektronikus zónánként állítható konvergenciaállítási lehetőség javít a helyzeten. Különösen nagy hibáknál érdemes lehet reklamálni, de minden gyártónak van egy szabványa, ha abba belefér az elcsúszás, akkor nem igazán érdekli őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest