Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Aktív témák
-
Manitou
veterán
Itthon vagyok, egyelőre ott tartok, hogy nem tudtam működésre bírni a Hirens BootCD-ről az egyik particionáló progit, sőt már többet is kipróbáltam, de mindig hiányol ilyen sys fileokat, nem tudja betölteni.
Próbáltam win 7-et telepíteni rá, ott meg alapból van 2 partició egy 4GB + a maradék, de mindkettőre azt írja ismeretlen filerendszer, és hogy NTFS-re lehet csak telepíteni, de formázás ikon meg inaktív.
Alapból amúgy volt rajta egy Linpus Lite Mobilin op rendszer sose hallottam róla, amikor először bekapcsoltam ennek a telepítője indult el. Ekkor inkább kikapcsoltam.
Teszek fel majd fotót, hogy mit is ír.[ Szerkesztve ]
-
sasa134
addikt
No, hirtelen felindulásból megvettem a PB EasyNote F4085 gépet itt a győri tecsóban - az utolsó példányt csíptem meg, mákom volt.
Az eladó szerint viszik minta cukrot - és nem várható, hogy hétvégén érkezik szállítmány szóval aki ebben gondolkozik, siessen!100k-ért 2 év garival nagyon kellemes vétel - így kézben fogva, tapogatva, fogdozva nem tűnik rossznak - az idő majd eldönti. Otthoni felhasználásra, netezeésre nem lesz ez rossz gép. Majd mesélek róla, de 2 hónapig dobozban fog most pihenni mert ajándék lesz.
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
válasz Manitou #4751 üzenetére
Esetleg tegyél be XP telepítőt - próbáld azzal megformázni a vinyót, majd amikor elkezdené másolni a file-okat, egy nem túl elegáns hard-resettel szakítsd meg. Ezután tedd be a w7 telepítőt és próbáld installálni. Sztem menni fog - én egy Linuxos gépre így raktam múltkoriban w7-et.
Avanti Roma
-
rizso
addikt
válasz sasa134 #4752 üzenetére
Lehet jobban jártál volna, ha csak 2 hónap múlva veszel gépet - már ha tényleg csak a dobozában fog állni mostantól...2 hónap sok idő, sok gépnek csökkenhet az ára. Pl. Drughi kolléga hívta fel a figyelmem, hogy a HP Pavilion Dv6-3120eh ára jó 20-30k-t csökkent, és már 212k-ért meg lehet venni!
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
trollreign
tag
A biosban állítsd át, hogy bootoljon dvd-ről, aztán tedd be a Win7 dvd-t. Elindul a Win 7 telepítője, ahol ki kell választani, hogy melyik partícióra akarsz telepíteni, ott töröld le a partíciókat, majd hozz létre újakat, állítsd be a megfelelő partíció méreteket. Ezeket a partíciókat már NTFS-ben hozza létre a Win7, és erre már tudod telepíteni.
-
Manitou
veterán
válasz trollreign #4756 üzenetére
Nem mertem törölni a particiót win7 telepítőben, mert nem volt aktív az új ikon sem .
Tuti fogok tudni létrehozni újat?Ja amúgy XP telepítő egy perc múlva dobott egy szép kékhalált
-
trollreign
tag
válasz Manitou #4757 üzenetére
Igen, éppen tegnap csináltam ezt meg egy HP G62-vel. Azért nem világított az új létrehozása gomb, mert nem volt formázatlan terület, amire új partíciót létre tudtál volna hozni. Ha nem akarod használni a linuxot vagy akármit, ami rajta van, akkor szerintem nyugodtan letörölheted, de biztos megerősít mindjárt valaki.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Face
csendes tag
Sziasztok, szerintetek ez a CPU: Phenom II X4 P920 1.6GHz játékra, 5650 és 1600*900-as felbontás mellé mennyire jó? Vagy érdemes lesz most várni SB-s megoldásokra?
[ Szerkesztve ]
-
-
trollreign
tag
válasz Mr.Face #4759 üzenetére
Ha ráérsz, szerintem megéri várni SB-s procikra, mert egyrészt teljesítményben össze sem lehet hasonlítani őket, másrészt a jelenlegi AMD-s gépek a Bulldozer megjelenése után szerintem nagyon sokat fognak veszteni az értékükből. Ezeket a processzorokat mindenki gyengének könyvelte el, és ha megjelenik az új AMD-s proci, annak fényében még kevesebbet fognak érni. Ha 1-2 év múlva esetleg el akarod adni, szerintem rengeteget fogsz bukni rajta. (persze ez lehet, hogy csak magánvélemény)
Szerintem olyan sokat talán nem is kell várni, az Acer már kint is van SB-s procikkal a magyar piacon is, de szerintem február-március környékén jön az ASUS N53SV, a Lenovo Y560P és a HP Pavilion dv7 4290-es. A HD6xxx széria is jön az SB-ekkel együtt, ha ezek elterjednek, szerintem biztosan le fogják nyomni a régi gépek árát, de ez lehet, hogy megint csak magánvélemény.
-
Manitou
veterán
válasz trollreign #4758 üzenetére
Már fel is ment a win 7 Elég gyorsan feltelepült. De egy két drivert le kell horgásszak a Packard Bell honlapjáról.
A kisebb 4GB-os partíciót nem tudta törölni , így azt hagytam. -
Manitou
veterán
válasz trollreign #4763 üzenetére
Ja, lehet. Elég lassan csorognak lefele a driverek.
Néztem egy élményindexet: videokártyára dobott 1-1 pontot így driver nélkül.Köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
dkface
aktív tag
Üdv!
Laptopot készülök vásárolni , a ballagásra és nagyon megtetszett az új Ati 6470M mobil gpu ami 25W-os TDP mellett 160stream nagyon bíztatónak néz ki , azt szeretném kérdezni hogy van -e már ilyen gpu-val felszerelt laptop az országban , illetve szerintetek április végére benne lesznek -e az ilyen kártyával felszerelt notik a 140k -s kategóriában , továbbá mit javasoltok még esetleg? -
trollreign
tag
Német ebay-en láttam ilyen videokártyával Acer és Packard Bell gépeket, szerintem Magyarországon még nincs, de áprilisra szinte biztosan lesz. Az árakról nem lehet még sokat mondani szerintem, de elképzelhető, hogy ebben az árkategóriában a HD5470-et a HD6470 fogja felváltani. Egyébként ez már nem Ati hanem AMD Radeon tudtommal.
-
Drughi
addikt
válasz trollreign #4766 üzenetére
Az ati 5470et nem a 6370 váltotta fel? (átnevezték)
Mindenki: ezt érdemes megnézni
Ennyiért nem lesz rossz vétel.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Azóta látom már haladtál Tudnál válaszolni amiket kérdeztem?
Mr.Face: Iszonyat visszafogná az az x4 az 5650-et, határozottan nem ajánlom!
dkface: Ez a 6470 valami laza átnevezés, esetleg kapott új fícsöröket' az 5470. Az 5650 ami elég erős vga tartalmaz 400SP-t és annak 18 v 25W a TDP-je.
szerk: Drughi: Ha ez az asus tényleg annyi lesz mint ahogy a cikkben írták akkor BESTBUY...bár még csak előrendelhető.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
trollreign
tag
Na ez érdekes, tényleg nagyon jó árban van. Az az érdekes, hogy 1100-1200$ az USA-ban, és 1000euró körül volt németországban, nem gondoltam volna, hogy ilyen olcsó lesz itt. Én is ajánlom mindenkinek.
Viszont ha ez ilyen olcsó, akkor lehet, hogy meg kéne várnom, hogy magyar árakon mennyibe fog kerülni a dv7.Azt, hogy leváltja, azt úgy értettem, hogy az új szériából (tehát nem az átnevezett, hanem a tényleg új videokártyá közül) a HD6470 lesz kb abban az árban, mint az utóbbi fél évben a HD5470 volt. Amúgy szerintem a 6370 nem igazán terjedt el, én nagyon kevés gépben láttam.
-
drzozo
senior tag
válasz trollreign #4770 üzenetére
-
Chaser
legenda
Amd oldalán nem találtam meg hány bites, nbcheck szerint 64, az igen kevéske, hiába 160SP. Ramra meg írnak ddr5 meg 3-at is. Ddr5 esetén már tekinthető úgy mint egy 160SP-s 128 bites ddr3-as kártya, úgy már azért jó, de sztem nem sok gépben lesz ebből ddr5-ös. Mondjuk még így is nagyon elmaradna egy 320SP-s 4670-től, kb egy asztali hd26xt vagy gf86gt ddr3-as kártyáknak felelhet meg. Ennél a kártyánál az újításokon van a lényeg: uvd, hdmi 1.4, 3D támogatás, flash gyorsítás, stb.
-
trollreign
tag
Hát a processzor nagyon erős, még egy jó ideig nem lesz gondja játékokkal, viszont ez a kártya harmat gyenge, játékhoz felejtsd el szerintem. Ráadásul a Dell N5010 kijön ugyanilyen procival, sokkal jobb grafikus kártyával (HD5650), 4 giga rammal és 3 év garanciával ennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
drzozo
senior tag
válasz trollreign #4774 üzenetére
Értem. Dellel az a baj, hogy olyan mint egy ogre, nagy és csúnya, szar anyagból, egyszerűen képtelen lennék ránézni az asztalon, nem hogy hozzányúlni.
Ez tűnik még nagyon jónak ilyen árban, de még a fos Dellt ez sem pipálja le kártyában... Ráadásul Acer, kevés gari, nehéz eladás.
[ Szerkesztve ]
-
drzozo
senior tag
Nem tudom, most egy Acer 7740G-t hajtok, szeretem a billentyűit és a kinézetét, egyszerű, letisztult, de mégis valami erőt tükröz. Ugyanez lenne ez is, csak kisebb. (egyedül ami baj ezzel, hogy nagy a rés a gombok között és könnyen mocskolódik alatta) Dell vastag, gombok abszolúte nem tetszenek rajta, formája is ez a gömbölyded, lekerekítek mindenhol...
-
Chaser
legenda
45 helyett 32nm lett, meg ugye 32nm-en gyártották az eddigi core 3/5-öt. Már régen csak hasznot termelnek a gyártósorok, sztem a régi core procikon is extraprofit volt.
Avicularia: A fő kérdés inkább az, ha előrendeled 250k-ért megkapod-e, vagy mire idekerül azt mondják sajnos storno, majd 1 nappal később lesz xy ára. Simán megtehetik.
-
-
Drughi
addikt
válasz Avicularia #4780 üzenetére
Azért erre nem tenném rá a fejemet, hogy 2-3 hét.
Írj a forgalmazónak, vagy az asus márkaképviseletnek. -
Drughi
addikt
válasz Avicularia #4782 üzenetére
Ha mondanak Neked pontos időpontot, akkor oszd meg velünk.
-
dhcodoki
senior tag
válasz spyduck #4743 üzenetére
spyduck: Barátnőmnek lesz szülinapjára. Jövő hétvégén adom át neki, addig stikában telepítgetem, próbálgatom. Jövőhét elején, ha nem lesz otthon felrakom a "Hwinfo32 sensor status" progit. Esetleg egy linket küldhetnél, honnan tudom leszedni.
Melegedni melegszik a burkolat, de inkább langyosnak nevezném mint melegnek. (1,5 óra telepítés után)i are robot: Laptopolis-nál vettem. De már csak az i5-ös van. Ahogy megrendeltem, leszedték a kínálatból. Egyébként gyors és korrekt a bolt. Telefonon és emailben is értesítettek a vásárlás során.
A vinyóval sztem nem érdemes foglalkozni, mert szvsz. az 5400 és 7200 rpm közötti különbség nem számottevő. Remélem hosszú életű lesz a gép, mert már a telepítés során megszerettem. -
Chaser
legenda
válasz sasa134 #4786 üzenetére
Te esetleg tudnál ezekre válaszolni:
bill nyomódik-e gépelésnél vagy masszív, a gombok mennyire hangosak, illetve a TP gombjai?
ramot, hdd-t, esetleg cpu-t lehetne-e könnyen cserélni? utóbbi csak takarítás/pasztázás miatt érdekes
wifi-re van-e valami kapcsoló gomb? fényerőhöz, hanghoz van-e FN kombináció?
ventije mennyire hangos?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
sasa134
addikt
szia,
ilyen alaposan még nem tudtam megnézegetni - remélem ma lesz időm win7-et telepíteni.
Ami elsőre szembetűnik: gép NEM gagyi hatású, nem ropog, nem horpad, nekem ez a "mintás" felület tetszik. Elég jól viseli az ujjlenyomatokat - hálásabb, mint a fényes lakkozott műanyag.
A gombok kellemesek, halknak mondanám, nem billegnek, és a billentyűgombok alatti borítás nem nyomódik be (tegnap néztem egy két hónapos Asus K52-t, azon igen...).
A zsanérok elsőre kicsinek (keskenynek) tűnnek, de feszesek - remélem tartósak lesznek. Otthoni felhasználásra (amikor nem hurcolja az ember a gépet, hanem 90%-ban egy asztalon áll), nem nyitogatja az ember annyit - szóval remélhetőleg bírni fogja. Kézbe véve átlagos 15.6-os súly érzete van, ha csak a tapipad körül fogja az ember egy kézzel, akkor is stabil , nem akar kiesni a kézből, nem ropog.
Hang: kellemes, igaz csak a BIOS-ban turkáltam eddig meg nézegettem a linuxot rajta de nem hangos. Melegedésről még nem tudok nyilatkozni.
Wifinek külön gombja nincs - FN gombokkal tudsz állítani fényerőt, hangot, wifi ki/be stb. Így néz ki a layout.CPU/RAM/HDD stb bővíthetőségről nem tudok nyilatkozni sajnos - gondolom RAM, HDD nem probléma, CPU meg barkácsolást igényel.
Avanti Roma
-
Manitou
veterán
válasz sasa134 #4790 üzenetére
A billentyűzet szerintem is kellemes. Nem nyomódik be. Nem hangos.A mintázat szerintem sem olyan rossz, elsőre kicsit fura volt, de legalább nem az az anyontükröződő csilivili mint ami manapság van elterjedve. Nem recseg, egyben van a gép.
Nekem processzor hőmérsékletre 57C-ot ír egy progi, nekem ez nem tűnik kevésnek
A winyó Toshiba és alapból ~36C nálam.
-
sasa134
addikt
Van vkinek tapasztalata Pentium P6100 --> upgrade corei3-ról? Alaplap, chipset alkalmas rá, ha minden igaz.
Avanti Roma
-
Manitou
veterán
válasz sasa134 #4793 üzenetére
Már procit akarsz cserélni benne?
A vga órajelére egy 3D mark06 terhelés alatt 678MHz mag órajelet és 542MHz-es órajelet loggolt a gpu-z Alapból meg csak 370 környékén járatja a magórajelet. De fura mert tegnap mem órajelre 570-et is írt már. Nem mint ha sok vizet zavarna
[link] -
sasa134
addikt
-
sasa134
addikt
Sokan kérdezik a procik közti teljesítmény különbséget, nos itt egy remek táblázat kb az összes prociról - lehet bogarászni.
Avanti Roma
Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
- MacBook Pro A2141 CTO eladó! i9-9880HK (!), 32GB RAM, gyönyörű állapot, hibátlan gép!
- Dell Latitude 5400 Quad Core i5-8365u 8 GB RAM új 256 GB SSD és akkumulátor
- Macbook Pro 14" M1 16gb RAM 512gb SSD 2021
- Asus F415E 14" Laptop
- Újszerű HP Elitebook 840 G7 (256SSD, i5, 16GB RAM)+ ajándék új ASUS gamer füles
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest