Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Real_Necro #23727 üzenetére
Nálam sem kell hozzá pc, a mobilos appok nagyon jók hozzá.
Arra a célra szerintem megfelelő...
A real time felhő lehet beallithato rajta, én ilyeneket nem használok, de az ötlet kiváló.
Igaz csak zyxel volt edfig, de engem lenyűgözött a sok sok app ami van rá es ami még fontosabb nekem hogy hülyebiztos, nekem való
Könnyű konfigolni..."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Real_Necro #23729 üzenetére
igen, az az enyém négy lemezes változata.
az iponnal kicsivel 160 alatt van...
valóban sok érte, de szerintem megér annyit egy nagyon korrekt NAS"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Real_Necro #23732 üzenetére
értem, én a nyolc lemezesre három év garit kaptam...
és tényleg egy év garival adják [link]"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
*H*
aktív tag
válasz Real_Necro #23897 üzenetére
Minden ember jó valamire, ha másra nem hát elrettentő példának. :)
-
Chrys_
addikt
válasz Real_Necro #23907 üzenetére
-
Chrys_
addikt
Meg is vettem a 6208T-t.
-
Stehe
aktív tag
Szia, én Árukeresóben néztem, több ajánlott boltban is kapható 73.000 körül... [link]
-
gyulazsolti
senior tag
válasz Real_Necro #24012 üzenetére
Én meg az AS3102T-vel szemezek, de nem mozdul az ára.
Igen külföldi, a Drako.hu. Az EU Stock-kal nincs gond, nekem 2 telefon van onnan. De ez még nem biztosíték.
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Real_Necro #24035 üzenetére
Szerintem, nem biztos.
Az enyémben 2x2 GB ram van, amikor indítom 40%ram használat és ez egy nap alatt lemegy 28%ra.
Ram miatt szerintem nem éri meg.
Cpu között sem túl sok a különbség.
Szerintem az egyidejű műveletek száma miatt érdemes a 'nagyobb' hardver, de otthoni felhasználás szerintem, nem indokolja...[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Real_Necro #24037 üzenetére
Hát a zyxelhez képest ez paradicsom
Igen, a hdmi es az optika - az enyémen - engem is gondolkodóba ejtett, de vegulis nem próbáltam ki, mert nem akartam a nagy szobába a 8 hdd berregest hallgatni.
Mondjuk érdekes, de meglepően halk, csak én még erre is allergiás vagyok...Szerintem fullhd playerkent helytálló, tekintve hogy egy teljes értékű kodi van rajta, legalább is ezt írják róla
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Real_Necro #24039 üzenetére
Azzal a portal tuti bővíthető, de hidd el nem sok értelme van a több külső eszköznek, mivel nagy lesz a kupleraj
Tapasztalatból mondom [kép]"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
*H*
aktív tag
válasz Real_Necro #24035 üzenetére
Hosszútávra megérheti az újabb modell. A CPU átlag ~25%-kal gyorsabb és az iGPU is combosabb, ha használnád. Igaz eSATA már nincs rajta, viszont van USB Type C. További külső HDD-vel bővítheted mindkettőt, akár eSATA vagy USB csatlakozón, de létezik hozzá 4 lemezes bővítőegység, ami USB-n csatlakozik (AS6004U). Ezt használva összesen 16 HDD-t tud kezelni mindkettő.
-
*H*
aktív tag
válasz Real_Necro #24048 üzenetére
Egyszerű matek. Van benne alapból 4 HDD és még csatlakoztatsz 3 db. bővítőt a NAS-hoz, ami plusz 3x4.
-
Chrys_
addikt
válasz Real_Necro #24037 üzenetére
A HDMI 2.0 nem rossz, de kérdés, hogy érdemes-e egyáltalán a NAS-t használni media player-ként. Eleve a sok dedikált media player is küzd problémákkal, amiket a gyártók próbálnak orvosolni (FW és HW szinten), nem hiszem, hogy egy NAS gyártó nagyon ráfeküdne a témára.
Én inkább lecseréltem a régebbi Zidoo-t egy új Zidoo Z9S-re, NAS kimenetét azért kipróbálom majd valahogy, de nem alapozok rá. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Real_Necro #24052 üzenetére
a kicsomagolás jó kérdés, arra én sem jöttem rá hogy lehet vele valamit kicsomagolni, de az tény hogy elvileg tudja, mert mappa létólétese esetén csomagol, de azt valami bitang lassan teszi
-
*H*
aktív tag
válasz Real_Necro #24050 üzenetére
Igen, de a bővítő USB-n csatlakozik a NAS-hoz. USB3 Type A pedig mindkettőn van 3db.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Real_Necro #24067 üzenetére
hát igen, sajnos az ipon nem foglalkozik a BF-el...
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Real_Necro #24072 üzenetére
igazából ahogy gondolod, de az Asustor az tényleg nagyon jó, zyxel után felüdülés, bár mondtam ezt neked anno
a garancia jó dolog, bár én nem annyira szoktam vele foglalkozni, de ez én vagy"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Real_Necro #24118 üzenetére
Hát igen, ilyen az igaz BF
-
félisten
válasz Real_Necro #24216 üzenetére
Pláne ennek a fényében:
Meghibásodási arány: 9,1%
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Alex91
félisten
válasz Real_Necro #24218 üzenetére
Eladtak pl. 11 db ilyet, azt abbol 1 rossz volt...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #24216 üzenetére
Furcsáltam, hogy az Asustor oldalán az Ipon van feltüntetve, mint partner, így nemrég írtam egy mailt Iponnak, hogy melyik a helyes, az 1 vagy a 3 év garancia. Ha az 1 év lesz a válasz, rákérdezek miért...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #24235 üzenetére
A válasz, hogy külföldi forgalmazótól jön a termék, aki csak 1 évet vállal. Hazai forgalmazónál nincs ilyen termék.
Ezen túl forduljak az Asushoz.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #24333 üzenetére
185! Vááá ez nagyon jó ár...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #24337 üzenetére
Ennyiért nem bírtam ki és berendeltem az Asustor AS6404-et 3 év garival...
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #24345 üzenetére
Na puff neki. Rendeléskor még 3 év garancia volt, aztán redukálták 1re.
Asustornál lehet valahogy a gyári garit így érvényesíteni?„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #24472 üzenetére
Még egy kérdés. Synology esetében mit jelent a regisztrációs kártya?
-
addikt
válasz Real_Necro #24472 üzenetére
Neztem en is ezt a HDMI dolgot, de arra jutottam, hogy pont semmire nem jo. Egy normalis lejatszoval tobbre mesz. A ketto kozul en mindenkeppen Syno-t vennek, arra tuti lesz meg sokaig tamogatas, alkalmazasok, frissitesek. Es a gyari alkalmazasok, foleg mobilra kiforrottabbak. A regisztracios kartya arra jo, hogy a magyar synology forumban tudsz kerdezni, sehol mashol a vilagon nem lattam ilyesmit. Szerintem egyetlen forintot nem er, azert toljak a marketinget, hogy azzal vedd, mert lehet jo dragan arulni.
-
addikt
válasz Real_Necro #24476 üzenetére
Szerintem teljesen felesleges a 8GB, ha nem futtatsz rajta VM-et vagy Dockert. Nekem 5 eve van egy 414-em 1GB memoriaval, 2-300 torrent siman fut egyszerre gond nelkul. Elvileg 20dB korul van a hangja, igazabol a lemezek hangjat fogod hallani, nem a ventit. Nalam WD Red-ek mennek benne es a haloban van a cucc, az utcarol bejovo zaj tobbnyire nagyobb, mint ennek a hangja. De egy csendesebb kornyeken azert fogod hallani.
-
Borisz76
veterán
válasz Real_Necro #24476 üzenetére
Csak megerősíteni tudom FLx kollégát.
A lemezek seek-elését hamarább meghallom mint a ventiket.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz Real_Necro #24480 üzenetére
Hogyne létezne ilyen....
Az összefoglalóban a Photo Station résznél írtam is róla a Képek mobilról automatikusan ! részben.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
addikt
Siman megoldhato. Nekem mondjuk Onedrive-ra megy automatan es onnan minden vissza a Syno-ra.
-
félisten
Én a FolderSyncet használom már nagyon-nagyon régen, és teljesen elégedett vagyok vele.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #24485 üzenetére
Továbbá miben maradna el az általam felsorolt használatnál egy DS418play 6GB egy DS918+ 8GB-hoz képest?
-
addikt
válasz Real_Necro #24486 üzenetére
Nem lehet boviteni DX517-el, 4 helyett 2 magos Celeron proci. Kb. ennyi. Bar itt sokan veszik a 918-at, de nagyreszunknek ez hobbi es imadjuk a legjobbat megvenni mindenbol, ez mar boven a small business range, siman mennek ilyen eszkozokkel kisebb ugyvedi, konyvelo irodak is.
Igen, van DDNS es lehet faragni normalis tanusitvanyt is hozza.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Real_Necro #24488 üzenetére
Oszinte legyek en is ket napja rendeltem meg a 918-at es bar tudom, hogy boven eleg lett volna a 418 is, megis ezt vettem. 8 eve hasznalok Synology NAS-t, a legutobbi most 5 eves es meg mindig eleg a proci es a memoria is. Kivetel ha szeretnel transcodingot. Ebben az esetben minel nagyobb procival vedd. Memoriat kesobb is lehet boviten es akar SSD cache-t is lehet rakni a 918-ba. Compkerben 186 volt a 4GB-os.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Real_Necro #24490 üzenetére
Nem kell bele a meregdraga Synology memoria. Transcoding elegge tudja porgetni a procit, kerdes, hogy egyaltalan hasznalod-e ezt a szolgaltatast. SSD cache inkabb ott jo ahol sok felhasznalo gyakran fer hozza ugyanazon foleg aprobb fajlokhoz, pl. ha egy nagy dokumentumtarnak hasznalod. De tipikusan nem otthoni felhasznalas.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz Real_Necro #24490 üzenetére
Én a DS2415+ modellembe 2*8 GB ramot pakoltam......
Hyper X modulokat.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz Real_Necro #24496 üzenetére
A Reg kártya "nem ér semmit". ( A synology fórura lehet vele regisztrálni....ha jól tudom )
De itt a PH-n is van teljesen "ingyen" és önkéntesen Synology topik.
Sok-sok segítőkész kollégával.A garancia hossza fontosabb.....szerintem.
-
addikt
válasz Real_Necro #24496 üzenetére
Fura, mert az aqua is csak a kartyasra ir 3 evet. A kartya tuti nem hianyzik, egy forintot se er. A garit megkerdezem majd toluk, mert a hivatalos oldalon 3 ev van, szoval a magyarorszagi szerviznek ugyis 3 evig kell vallalnia a garanciat, ha a bolt nem akarna.
-
addikt
válasz Real_Necro #24499 üzenetére
Nem aggodom tulzottan, 8 eves Synology cuccom is csont nelkul megy 0-24-ben, ezek 2-3 ev alatt nem pusztulnak el. Szoftverben tuti kozeleben nincs az ASUS a Syno-nak, eg es fold.
-
addikt
válasz Real_Necro #24523 üzenetére
Ne aggodj, egy percig se fogod sajnalni, hogy nem az Asus-t vetted.
-
F_Gergely
őstag
válasz Real_Necro #24530 üzenetére
Engem pl az is érdekelne, hogy mennyire lehetek ezeket bővíteni ha egyáltalán lehet.
Pl van benne 1 giga ram, oké de rakhatom bele 4 gigásat is? Lekezeli? ezeknek vajon hol lehet utána nézni?
Honnan tudom, hány db memória slot van benne?
Ezek pl nagyon érdekelnének...
Én is ahhoz keresek nas-t amiket te is írtál, te végül melyik típust vetted?
Pl a gyári ventit ki lehet cserélni másra? -
addikt
válasz Real_Necro #24534 üzenetére
Szerintem csak akkor lehetsz biztos benne, hogy Synology memorias, ha hivatalos forgalmazonal veszed meg, csak az jo draga lesz. Amugy sok kulfoldi forumban irnak tapasztalatokat a memoriarol, csomo modullal instabil lesz az eszkoz.
ps. Photo station-be ugy is lehet feltolteni, hogy kezzel masolod oda a cuccot. Kerdes, hogy kell-e neked egyaltalan a photo station, en meg eletemben nem hasznaltam pedig van rajta par tera kep.
-
Borisz76
veterán
válasz Real_Necro #24536 üzenetére
Synology Photo Station a NAS-on és DS Photo a telefonon.
Az összefoglalóban írtam róla.A képek , videók konvertálása , elemzése nem érinti az eredeti fájlokat !
Thumbnail-eket , bélyegképeket készít.
Távoli elérésnél ezeket tölti le először.
Ezzel sávszélességet és időt spórol meg.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
addikt
válasz Real_Necro #24539 üzenetére
Az uploader csak arra jo, hogy a feltolteskor nem a NAS procija generalja a thumb-okat es konvertal videot, hanem a gep ahonnan feltoltesz. Amugy siman akar USB-rol vagy barhonnan ra lehet masolni a NAS-ra a kepeket, csak utana jo sokat kell varni mire feldolgozza oket.
-
Borisz76
veterán
válasz Real_Necro #24539 üzenetére
Az Uploader-t csak 1X kell használnod amíg a meglévő képeket feltöltöd a NAS-ra.
( Ilyenkor a konvertálást is a PC végzi, ezzel levéve a NAS-ról a terhet )Ezt követően a DS Photo alkalmazás a telefonról már automatikusan tölti fel a képeket, videókat.
-
Borisz76
veterán
válasz Real_Necro #24544 üzenetére
Azt , hogy hová tegye az uploader a képeket TE választhatod ki.
Célszerű oda pakolni, ahová a DS Photo-t is beállítod.Azt , hogy az Asustor-on használható e nem tudom....nem hiszem.
-
addikt
válasz Real_Necro #24546 üzenetére
Biztos nincs atjaras, ezek mind Synology specifikus programok. Legegyszerubb dolog egy USB lemezre ramasolni mindent, azt radugod a NAS-ra aztan onnan felmasolni. Utana majd a Photo Station megoldja. Az uploader egyebkent is instabil nagy mennyisegu kep feltoltesenel.
-
addikt
válasz Real_Necro #24548 üzenetére
Altalaban megdoglik az egesz app.
Egyebkent ez az egesz moka trial and error folyamat, az elso 1-2 hetben kiprobalod mi az ami neked mukodik es szimpatikus, utana ugy hasznalod. Kiprobalod par keppel, videoval es stb. Ha mar mindent kiismertel, utana lehet tomegevel ratolni az eles adatot.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest