Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
2 lemezes NAS vásárlásán gondolkodom, eddig az alábbi 3 típus jött szóba, árban is kb. ez lenne a teteje:
• Zyxel NAS326-EU0101F
• Synology DS216SE
• QNAP TS-228Az alábbi feladatokra használnám, ebben kérném a segítségeteket, hogy a lenti feladatokra melyik készülék az ajánlott és miért:
• Gigabites Digi netre kötve HD filmek letöltése, majd megosztása médialejátszó felé;
• Torrent futtatása / seedelés, lehetőleg legalább 30-40 fájlt stabilan lehessen seedelni. Itt nem tudom megoldható-e, hogy laptopról torrent fájlok letöltése esetén adott torrent automatikuson a NAS torrent kliensén induljon el. Vagyis miután kikapcsoltam a laptopot, a letöltés+seed folytatódjon, ée ehhez ne kelljen egy külön felületet használni;
• Saját fotók tárolása + biztonsági mentés: Összefoglalóban olvastam, hogy biztonsági mentás esetén nem kötelező a RAID1 használata. Az is kivitelezhető, hogy egyik lemez adott mappájának módosítása esetén a másik lemezen is automatikusan szinkronizálásra kerüljön a mappa. Ez a megoldás szimpatikus lenne, mivel a saját fotóim kb. 200-250GB-ot foglalnak, és ezek mentésére felesleges lenne tükrözni egy 2TB-os vinyót… Ez a megoldás a gyakorlatban megbízhatóan működhet?;
• Lehet a későbbiekben egy, max kettő darab IP kamerát is bekötnék a hálózatra.Köszi előre is!
-
Stehe
aktív tag
válasz MaCS_70 #22788 üzenetére
Köszi!
Zyxelre mi a tapasztalat torrent terén? Úgy értem, mekkora maximális sebességet tud, illetve kb. mennyi aktív torrentet tud kezelni?
Külön szerert nem szeretnék, a torrentek számából is tudnék engedni, de 200mbites letöltést azért minimum tudjon...
Ahogy látom, a 3 említett típus közül a QNAP-228-as hardvere a legerősebb...
[ Szerkesztve ]
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg "átlagfelhasználásra" melyik az ajánlott / legolcsóbb 2 lemezes, intel procis eszköz?
-
Stehe
aktív tag
válasz Multibit #23871 üzenetére
Köszi! Intel proci a torrentezés miatt lenne szükséges, ahogy olvastam a fórumot, a nem intel procis eszközök ezen a téren elég gyengén teljesítenek... Átlagos felhasználás alatt képek tárolását, felhőből való elérését, biztonsági mentést, torrentezést, illetve média megosztást értettem... :-)
-
Stehe
aktív tag
válasz Lacielvtárs #23878 üzenetére
Köszi! Én a Asustor AS3102T-al szemezek, NAS funkciókon kívül ha jól látom van rajta HDMI port, KODI, illetve Youtube lejátszó is telepíthető rá. Távirányítót is adnak hozzá? Arról nem találok leírást. Illetve használható akkor teljes értékű média lejátszóként is?
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Úgy tűnik megvan a nyertes, ami minden szempontból megfelel, egy ASUSTOR AS3102T készülék. Mielőtt megvenném, lenne egy kérdésem, bár nem vagyok benne biztos, hogy típus specifikus:
- A NAS-hoz 2 darab 3TB WD RED vinyót vennék, tervek szerint RAID1-ben tükrözve. Viszont nekem kb. 1TB-nyi személyes adatom van, amit mindenképpen tükrözni szeretnék, a többi zenék, filmek esetén nem szükséges. Amit szeretnék, hogy a 2x3TB-nyi tárhelyet úgy osztom meg, hogy 1TB tükrözésre kerül, a maradék 4 pedig szabadon (tükrözés nélkül) felhasználható- Erre van lehetőség? Filmek esetén teljesen felesleges a tüközés, és a fentiek alapján még lenne 2 TB plusz tárhelyem, ami azért nem mindegy... -
Stehe
aktív tag
válasz Real_Necro #23907 üzenetére
Szia, én Árukeresóben néztem, több ajánlott boltban is kapható 73.000 körül... [link]
-
Stehe
aktív tag
válasz Chrys_ #23934 üzenetére
Köszi a választ!
Jó ötlet az általad írt is, miszerint csak adott könyvtárról legyen automatikus backup, a többi szabad helyet pedig fel tudom használni két külön meghajtóként. A fenti megoldás adatbiztonság tekintetében megegyezik a RAID-el, ugye? Annyi a különbség, hogy itt nem bitszintű és azonnali a mentés...
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Végül megvettem a kiválasztottat, egy Asustor AS3101T lett a befutó. Mélyebben csak két ünnep között tudok majd foglalkozni vele, viszont első körben szeretnék gyorsan egy torrent szervert rávarázsolni: Itt melyik app az ajánlott? Utorrent, transmission, rtorrent?
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok,
arra van ötletetek, hogyha a laptopom gigabites portját egy cat 5e kábbelel összekötöm a NAS-al, akkor a másolási sebesség miért 10-12MB/s? Úgy tűnik, mintha 100Mbiten menne a másolás, holott a laptop, és a NAS is gigabites portokkal rendelkezik...
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Kb. 2 hete használom az Asustor NAS-omat, eddig teljesen elégedett vagyok vele. Viszont lenne 2 kérdés, amivel kapcsolatban nem találtam megoldást:
- Létrehoztam több hálózati meghajtót, és akár egymás között, akár egy meghajtón belül ha a mappákat át szeretném helyezni, nem teszi át azonnal, hanem a gyenge Wifis sebességgel másolja. Úgy tűnik, mintha először átmásolná a laptopra egy temp mappába, majd onnan vinné át az új mappába. Ha bejelentkezek a NAS kezelőfelületére, és az ottani fájlkezelővel vágom ki a mappákat, akkor a beillesztés gyorsan megtörténik, de a felület elég lassú és kezdetleges, nem a legjobb megoldás
- Szeretnék létrehozni egy mappát, amit hálózaton kívülről is el tudok érni, gyakorlatilag bárhonnan, és ha adok jogot akkor bárki által. Ennek mi a legbiztonságosabb módja? Kicsit félek attól, hogyha nyitok a teljes internet felé, sebezhetővé válik a készülék és az amúgy lokálisan elérhető állományok is veszélyben lesznek. Persze lehet én aggódom túl, de az ördög sohasem alszik... :-)
Előre is köszönöm!
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok,
Asustor 3102T Nason van, ami egy Samsung okostv-vel van összekötve. Sajnos a tv nem játssza le a DTS hangsávot, így ezen esetekben AC3-ra szoktam átkódolni a filmet laptopról, majd felmásolni NAS-ra. Ez elég macerás, elkezdtem egyéb megoldás után kutatni: NAS-ra találtam több alkalmazást is, ami átkonvertálja a videot, de olyan alkalmazás létezik, ami a hangot is átkódolja? Laptopon én pl. MKVToolNixet használok, de ez appként nem létezik...
-
Stehe
aktív tag
válasz Multibit #24879 üzenetére
Igazából 10 filmből egyet érint, ezért nem vennék lejátszót. Van ugyan egy Beelink Minimx III-m S905 chippel, de az nem a HDR-t nem viszi, így be sem kötöttem. A TV PLEX-ét használni elég kényelmes, nem szeretnék még több plusz eszközt bekötni, van már így is elég app meg távirányító...
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok! Van egy Asustor NAS-om, amit eddig Win7 alatt használtam LAN-on keresztül. Frissítenem kellett Win10-re, de itt sehogy sem tudom elérni a NAS fájlrendszerét... A konfig felületet elérem, ott látom a mappákat, de hálózaton belül nem. Win10-et még nem használtam, szerintetek mi lehet a probléma?
-
Stehe
aktív tag
válasz AiRLAC #26686 üzenetére
Köszönöm, a mappák már látszódnak!
Viszont a jogosultsággal lehet valami probléma: Felmeppeltem hálózati meghajtóként, de fájlokat nem tudok lementeni a mappába, illetve meglévő fájlokat sem tudok megnyitni, az alábbi hibaüzenetet kapom: "Hozzáférés le van tiltva, a beállításjegyzék számára ez az azonosító érvénytelen".
Ez mit jelenthet? NAS, vagyinkább Win10 oldali beállítás a hibás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Milyen széket vegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen monitort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 22 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest