Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
Szia!
A konkrét konfig még nincs meg, majd az adott házhoz szándékozom igazítani. Közben rátaláltam a Silverstone házakra is, azok mintha jobban szellőznének, konkrétan ezt néztem. Ez talán jobban is tetszik, bár tápot külön kell hozzá venni, de belefér
Nem egy erőművet építenék, egy átlagos, alkalmi játékra is alkalmas gépet, minimum 5. generációs i5-ös procira alapozva, VGA-ből pedig nVidia 1060/1070 környéke, abból is a low profilos kiadás. Alaplapot még keresek, abból olyat szeretnék, amin van MiniPCIe foglalat WIFI kártyának (itthon ilyen alaplap van, csak éppen egy AM1-es platformos gépben, viszont ötletes dolog, és tetszik is)
Viszont ezzel a házzal még az ATX méretet is bevállalnám, mert tetszik. De erősebb bennem a MicroATX-hez kötődés
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
fogtunder
nagyúr
én mATX méretben, ha nem kell fekvő ház, akkor inkább Fractal Define Mini C-t mondanék, esetleg Corsair Air 240-et.
mITX-et ha nem muszáj, akkor nem erőltetnék 1070 köré, a Core V1-ben a GTX970-em meg akarta főzni magát, mert nem volt neki hely, hogy szellőzzön rendesen. esetleg referncia blower hűtésű kártyával.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Francia91
veterán
A ThermalTake V21 és az SG11 nem néz ki rosszul, megnézem azokat is
A fekvő házakhoz szoktam hozzá, jobban preferálom amúgy, az ilyen doboz még belefér az elméletembe, az állókat kerülném, nem jönnek be
mITX méreten nem gondolkozom, mert ott vagy a hellyel, vagy a hűtéssel (és ebből fakadóan a hardverrel is) kompromisszumot kell kötni. MicroATX-ben viszont tudom, hogy összerakható normális konfig"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
1050 Ti-ből van Low Profile verzió is, szerintem rendben lehet ár/érték arányban. Igazából nekem arra az 1 játékra elég lenne az 1050 Ti is, mivel most a notiban lévő Quadro 3000M is szépen viszi azt, amit kell, az 1050-es ennél pedig fényévekkel erősebb és újabb. Tehát VGA-ból egy ilyen pl tökéletesen megfelelne neke, és akkor mehetne a fekvő Silverstone mATX ház is
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
Nem zárkózom el a használt házaktól, már végigböngésztem a Hardveraprót és Jófogást, de nem találtam olyat, ami bejött volna. Viszont nézegettem iPon-on a Silverstone házait, egytől egyig szép és szellős az összes, igényesek
-
veterán
En sli hez mindig javaslok oldalso ventit is .Az aero 500 jo valasztas , elol 2db befujo , oldalt -hatul 1-1 kifujo ventivel.
Azt a tevhitet felejtsuk el ,hogy egy szamitogep hazban(ami jellemzoen 40-100liter urtartalmu doboz) a meleg felfele szall. Nem szall az sehova, arra megy amerre ventikkel iranyitjuk -
cuko
aktív tag
Megvettem az Aerocool Aero-500-ast, tesztelem egy ideje már, most megjöttek az új ventik is hozzá - a tapasztalataim dióhéjban:
Pro:
- jól szerelhető
- jól rendezhetőek a kábelek a hátsó lemez mögött, ssd is mehet oda
- 5+1 venti hely
- porszűrők alul/elöl/felül
- kapcsolók, usb a tetőn (gondolom már ez az elterjedtebb megoldás, de nekem ez az első ilyen házam)Kontra:
- nagyon magasan van a súlypontja, nem áll stabilan a lábain
- fix HDD/ODD keretek
- (részben ezeknek köszönhetően) nem tudok elég átmenő levegőt produkálni az alsó szekcióbanMindent összegezve budget opciónak szerintem tökéletes.
Azonban én egyéb ok miatt elgondolkoztam a cseréjén:
Két videókártya van a gépemben, amikor nem ülök a gépben, ezek bányásznak. A felső kártya (ami "be van szorulva" a másik fölé) jobban melegszik, beállt 64% / 64fokra kb. Ez nekem egy kicsit hangos már, illetve hosszútávon szeretném 60 alatt tartani a hőfokot is (összehasonlításul az alsó, ugyanolyan vga 57-58 fokos ugyanekkora %-on pörgő ventik mellett úgy, hogy szintén nincsen túl jól szellőző pozícióban a táp felett, melegebb kártya alatt)
.
Tudnátok ajánlani az olcsóbb kategóriából valami biztosan jobban szellőztethető házat, ahol meg tudom oldani a dupla kártya jobb hűtését?
Szerintem jó lenne egy olyan ház, aminek nincsen / kivehető alul HDD rögzítése (sőt akár az ODD is), ezeket nem használom és nem is tervezem a jövőben, viszont lefogják valamennyire az elölről jövő levegőt.Corsair 270R-et és a Fractal Core 1100-at néztem a listából, szerintetek jobbak lehetnek ezek az Aero-500-nál?
Használt ház is szóba jöhet, kinézet abszolút tök mindegy.
(A gép "szíve": 2db Palit 1060/3 (hőcsöves hűtésű) egy Asrock B250M-PRO4 (matx) lapban.)(Van 2db 120-as Alpenföhn WingBoost 2 Plus és 2db 120-as Xilence Red Wing a házban jelenleg, 40-50%-on, illetve 5V-ról mennek, ez alatt a zajszint alatt szeretném tartani a konfigot.)
-
fogtunder
nagyúr
hát olcsó kategóriában nem igazán, a budget házaknál nem igazán perspektíva, hogy a kedves user egynél több VGA-t fog benne huzamosabb időn keresztül nagy terhelésen üzemeltetni ez sajnos nem ez a kategória, de eleve az, hogy legyen olcsó, hűtsön le két VGA-t és mindezt halkan, na ez így nem létezik.
ilyen célokra a Silverstone Raven az egyik legjobb választás, a 3-as verzió 35-ért van most aprón, olcsónak nem olcsó, de legalább jó. a Silverstone-tól még az RL06, PM01, amiről elhiszem, hogy jók lehetnek, de egy Raven lenne az igazi.
egy másik opció az épített víz lenne, de ott egy full cover blokk kerül ennyi pénzbe, plusz ugrik a gari.
ha olcsó kell, akkor az Aero 500-at már próbáltad, Aero 800 van még, sok különbség nem lesz közöttük. mindenképpen rácsos elejű házat néznék, a 270R nem lesz jó, a Fractal meg nem hiszem, hogy előrelépés lenne, talán a Focus G, de őszintén szólva ez csak találgatás, mert a tesztekben, ahol mérnek hőfokokat egyáltalán, soha nem próbálnak dual kártyát ilyen árú házakban. a CM Masterbox 5-öt tudnám még mondani, de annak meg a tetején nincs szellőzőnyílás, ami valószínűleg szükséges lenne jelen esetben.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Samus
addikt
A Citadel Mesh-t írtad, erre a Glass-t linkelted. Annak az eleje is üveg. Kérdés, hogy számít-e a méret. Mert csak ezek mATX méretű házak, a többiek ATX méretűek. A P400A 3 ventivel nagyon jól néz ki, a Lian Li pedig 140es front ventikkel operál.
Egyébként én is a Kolink Mesh GRB-n gondolkodom, de nálam csak mATX méret jöhet szóba (A Legjobb egy mITX kockaház lenne, de a komponenseim nem ilyen méretűek). Bújtam a teszteket, igazából a HDD-k rögzítése gázos, a zajcsillapítás hiánya miatt (gumi kell a keret és a ház közé), de ennyiért, ár/érték arányban egyértelműen bajnok.
A Kolink Glass is bejön, főleg, hogy van plusz LEDcsík a front panelon két oldalt, az üveg és keret között, csak félek a zárt panel a szellőzés teljesítményét erőtelejesen rontja. A jelenlegi házam is zárt előlapos, szintén oldalt van a szellőzőrács-csík, de a két venti kb. semmit nem ér, fél óra játék után az egész oldallap meleg, egy óra után pedig nem kellemes tapogatni sem.
[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
MaddeNNNN
őstag
Ebben a hozzászólásomban kifejtettem, miért érheti meg drágább házat venni.
A linkelt házak közül egyértelműen a 2 phanteks és a lian-li a legjobb. Csak arra figyelj, hogy a sima P400A 2 darab rgb nélküli ventilátorral van szerelve, míg a P400A "Digital" gyárilag 4 RGB ventiátorral jön, ennél fogva drágább is.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
abban a 30k körüli árkategóriában egyikkel sem jársz rosszul, anyaghasználatan nagyjából egyformák. kb. egyéni preferencia melyik tetszik jobban. a BQ 500DX-ben gyárilag 3x140mm-es venti van rgb nélkül míg a 205 mesh-ben 3db 120-as RGB-s. ugye a nagyobb venti azért jobb, mert ugyanannyi levegőt képes szállítani kisebb fordulaton, ezáltal halkabb.
személy szerint nekem jobban tetszik a BQ 500DX, de mint mondtam egyikkel sem jársz rosszulTo protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest