Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
válasz hothpapa #19894 üzenetére
a pcx oldala nálam nem ment rendesen, ezért ipon-nál néztem... de gondolom pcx-en is hasonló árak vannak.
ezeket találtam amik AMD chipsetesek, és max. 15k-ba kerülnek: [link]de a biztonság kedvéért itt is kérdezd meg hogy milyen alaplapot tudnak ajánlani.
szerk.: ez az alaplap szimpi, olcsó és jól felszerelt, ráadásul 3 év gari van rá:
FOXCONN A690GM2MA-RS2H - 9.239Ft[ Szerkesztve ]
-
őstag
100-ból bajos, 111?
P31-DS3L 16k
E2180 17k
AC Freezer 7 4k
Kingmax 2*1 GB 1066 8k
HD4830 34k
Samsung 500 GB 16k
Gigabyte Superb 460 10k
MODE COM Harry Midi 6kEz még az elmegy kategória. Szerintem ma ez alá menni nem érdemes, ha játékgépet akarsz magadnak. +11k szerintem megéri. Proci megy 3Ghz-n is, ami már kb. elég.
Icewolf || kósza ||
-
nnnnn
tag
válasz mave13 #19902 üzenetére
Alap: ep35-ds3 22.000
Proci: E5200 21.000
RAM: CSX 2048 800Mhz CEC FAN KIT 10.500
VGA: Sapphire 4830 30.000
HDD: samsung 500gb 16.000
Táp: Corsair vx450 (megéri az árát vagy jo ide az amit te mondtál?) 17.300
Ház: Cooler Master Elite 331 8.200ez így 123.00 ezen elfut pl az nfs-undercover, cod-world at war, gta IV vagy épp a crysis? mármint ugy hogy azért élvezhető legyen a minőség
ITT KERESS ---> BigG.(nnnnn)
-
Tibord
senior tag
CPU:
Megnevezés: AMD Athlon 64 X2 5000+ AM2 BOX
Egységár: 15.180 Ft (12.650 Ft)
Ház:
Megnevezés: ASUS TA-861
Egységár: 6.108 Ft (5.090 Ft)
Táp:
Megnevezés: FSP ATX-400PNF
Egységár: 8.352 Ft (6.960 Ft)
Alaplap:
Megnevezés: GIGABYTE GA-MA770-DS3
Egységár: 18.408 Ft (15.340 Ft)
RAM:
Megnevezés: KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 800Mhz
Egységár: 3.120 Ft (2.600 Ft)
Rendelt darabszám: 2
Összesen: 6.240 Ft (5.200 Ft)
HDD:
Megnevezés: SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB SATA2
Egységár: 15.588 Ft (12.990 Ft)
VGA:
Megnevezés: SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3 PCIE
Egységár: 33.580 Ft (27.983 Ft)FIZETENDŐ ÖSSZESEN: 103.455 Ft
Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
őstag
Ez jobb, valóban.
Táp megéri az árát, de elég lenne a Superb is. Inkább vegyél a procira hűtőt. Ha lesz tuning azért, ha nem, akkor meg a csend érdekében.
A GTA4-ről nem tudok még nyilatkozni, de a többi tuti elfut magas beállításon is, persze nem fullHD-n.
Hol találtál 4830-at 30-ért?
[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
Nyx89
aktív tag
Alaplapnak elég a p31-ds3l is , az említett processzort tuning terén is maximálisan kiszolgálja.
Táp pedig akkor éri meg ha nagyon halkat akarsz de szerintem elég a 400as FSP , vagy Gigabyte superb460.
Talán ha ezeket levesszük akkor mehet bele a hd4850is de itt már nem vagyok biztos a tápban , szerintem elvinné lazán de várjuk meg míg mások is reagálnának rá.
Többi jó.[ Szerkesztve ]
-
nnnnn
tag
-
nnnnn
tag
a dual core mennyivel rosszab a core 2 duonál?
-
Sziszifeca
őstag
Halihó!
Segítsetek légyszi.
Max 40.000-ért kellene vennem ezeket a cuccokat és nem tudom milyet érdemes! Az IPON-ból nézném. Netezni kellene elsősorban!!!:
alaplapot - 775-ös
proci - Dual core
videókari - ?Köszönöm.
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
MmDorian
őstag
válasz Sziszifeca #19912 üzenetére
40 ből ?
Ráadásul Intelt ? szvsz felejtős.Legalja:
Gigabyte P31-DS3L 15k
Dual Core E2180 17k
nVidia 8400 GS 8kEzt lehet max. internetezni jó.
A Lap és a Proci jó, de VGA, az tényleg csak netezni. -
elfelejtette
veterán
-
wic008
csendes tag
válasz MmDorian #19857 üzenetére
Üdv! utánanéztem a dolgoknak.
Én ugy gondolom hogy Intel helyett inkább AMD-s procit szeretnék. Úgy hallottam hogy az AMD-s procik jobbak, de lehet hogy nem így van.
Valami olyasmi alaplapot szeretnék amire AMD-s procit lehet rakni. Én ASUS-ban gondolkodtam mert most is olyanom van. Ilyet találtam [link], hogy ez jó?? Csak akkor ere kéne egy AMD-s proci amit nem tudok, hogy milyen legyen.
Ha már így utánanéztem másik merevlemezt [link] és másik meghajtót [link] gondoltam már ha jók.
Nagyon köszi az előbbieket, csak akkor ezek alapján milyet lehetne összerakni.
[ Szerkesztve ]
-
MmDorian
őstag
válasz elfelejtette #19915 üzenetére
De, akkor meg AMD kéne, nem ? Intel csipszetek nem a legjobb integrált graf.ról híresek.
wic008 ennyi pénzért én 110%, hogy nem AMD-t vennék.Ha deszkára ennyit költenél, akkor a procira is kb ennyit, vagy többet, abból meg már elég izom proci jön ki, ami 4 magos, és a Phenom, azért a közelébe nincs a Core2Quadnak.
[ Szerkesztve ]
-
nnnnn
tag
egy E2180 mennyivel jobb egy pentium 4 D 2,66ghz-es procinál?
-
Tigrincs
tag
Sziasztok!
El telt kb. 4-5 év. Mihez viszonyítva is?
Ennyi idő telt el azóta, hogy itt a fórumon kaptam segítséget egy "konfiguráció" összerakásához.
A gép megtette amit megtehetett, tökéletesen működött, szinte azt mondhatom, hogy hiba nélkül üzemelt. Mára viszont már a programok fejlődése miatt kissé lassúvá vált. Bár ha csak normál irodai alkalmazásokhoz használnám, akkor még nyugodtan maradhatna. Még most is veri az aktuális "TESCO gazdaságos" gépeket. Viszont mivel én CAD alkalmazásokat futtatok (építész tervező program), így már aktuálissá vált a cseréje.
Az alkatrész kínálat viszont csak növekedett, így a döntés még nehezebb mint 5 évvel ezelőtt.
Gondoltam, mivel akkor is hasznos segítséget kaptam, most is a nálam tapasztaltabb közönséghez fordulok.
Egy gyors vizsgálódás után az alábbi konfigot raktam össze:ALAPLAP:
- ASUS P5E+ DELUX
CPU:
- INTEL CELERON QUAD 2,3 GHz
RAM:
- DDR3 RAM 1600 MHz 2 GB (KING MAX) x 2
VIDO:
- ASUS GEFORCE EN9600GT DDR3
TÁP:
- CHIEFTEC 400WA cél egy elfogadható árú kb, 250e Ft-os gép. És lehetőleg minél csendesebb legyen. Amit most összeírtam egyéb alkatrészekkel (HDD, DWD, HÁZ) kb 220e, úgy hogy még lehet egy kicsit javítani a konfigon.
Ha valaki megírná a véleményét-, javaslatát akkor azt nagyon szépen megköszönném!Nem mindenki számítógép guru! :-)
-
őstag
válasz Tigrincs #19922 üzenetére
Üdv!
Tuninggal hogy állsz? Abból indulok ki, hogy lesz némi tuning...
Gigabyte X38-DS5 30k
Q9450 72k
Hyper212 8k
GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT 26k
Sapphire HD4830 34k
WD 320GB 16 MB 14k
SAMSUNG 750GB 7200rpm 32MB SATA2 20k
PioDVD 6k
Corsair vx450 17k
CM 590 Centurion 14kEz így 241k. Minőségi cuccok, halk működés, sok tuningpotenciál. VGA-t esetleg lehetne még tenni bele erősebbet, de nálad úgysem a játék a lényeg. CAD alkalmazás milyen jellegű (Inventor?) ? Kell hozzá izmosabb VGA szerinted? Még van egy tízes a 250-ből, abból lehetne mondjuk egy HD4850, ha valami erősebbre vágysz.
Az Intel celeron Quad az honnan van?
[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
FireKeeper
nagyúr
válasz mave13 #19923 üzenetére
ennyi zsöciből talán még egy core i7-es konfig is kijönne, tudom drágább, de talán jövőtállóbb... ebbe a rendszerbe szvsz már a vga-n kívül nem sok mindent lehet fejleszteni...
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
őstag
válasz FireKeeper #19924 üzenetére
Ja. gondoltam rá én is. De egyelőre még nem mélyedtem bele a Nehalembe, meg az árakba. De, ha van ötleted, rajta. Kíváncsi lettem.
Icewolf || kósza ||
-
FireKeeper
nagyúr
válasz mave13 #19925 üzenetére
a proci kb ugyanannyi mint amit te írtál (core i7 920 - 75k) a lap mondjuk sokkal drágább... olyan 65-80k, nomeg a ddr3 plusz költsége miatt jóval több lenne... csak azért írtam a core i7-et, mert úgy emlékeztem hogy a lap alá csak 50k, de úgylátszik becsapott a memóriám... és a phenom? az tutira olcsóbb, a legdrágább phenom proci is asszem 50k alatt van, a lapok is olcsóbbak! a többi meg maradna ugyanaz.
mondjuk:
MSI DKA790GX Platinum 36k
Phenom 9950BE 45k
a többi megy ugyanaz...steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
őstag
válasz FireKeeper #19926 üzenetére
Nem tudom. A CAD az elég rendszeréhes, főleg, ha renderelés is van. Van annyival olcsóbb a Phenom, mint amennyivel gyengébb? Mert azért gyengébb lényegesen. Meg ok, hogy bele lehet tenni AM3-as procit AM2+-os lapba, de azért mégiscsak AM3 az AM3-ba lesz az igazi. Tehát az is gyorsan elavult lesz, ha kijön a Deneb, meg az AM3, és megint ott tartunk, hogy lap, proci, meg RAM.
Meg, nem tudom, hogy ez a Q9450 mikorra lesz elavult annyira, mint a mostani gépe. Mert, ha ez is kihúz 4-5 évet, akkor felesleges a Nehalem.
Kéne egy jó AMD-s alternatíva meg pár grafikon, hogy mennyivel gyengébb, meg az Intel mennyivel drágább, hogy egyszerűbb legyen dönteni.
Icewolf || kósza ||
-
Sziszifeca
őstag
HELP!
Ez a lap: GIGABYTE GA-EP31-DS3L kezeli ezt a ramot??:
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 800Mhz (1db 2048-as modul)>>Youtube/Sziszifeca<<
-
őstag
válasz Sziszifeca #19928 üzenetére
Szerintem igen, de topikjában kérdezz rá inkább. Elvileg ezeket kezeli gond nélkül. Asszem.
Update: "Talán az egyetlen hibája a lapnak, pontosabban a P31-es chipnek, a memóriakezelés. Ha az összes / 4 / DIMM-et használni akarjuk, akkor csak egyoldalas ramokkal tehetjük ezt, de mivel mára ezek eltűntek, így gyakorlatilag ez kivitelezhetetlen. A megoldás egyszerű, ha valaki 4GB ramot akar a gépébe: 2x2GB."
Topiknyitó szövegből van.
[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
pappkarcsi
senior tag
halihó!
haver venne játékra game-t és kért segítséget, remélem Ti tudtok segiteni.
80k ja van
kellene neki lap, ram, vga, cpu, táp.
Előre is köszi a választ!
üdv.Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
Tigrincs
tag
Tuning?
Amikor az előző gépemet vettem (AMD platform), ajánlások alapján, és amivel egyébként meg voltam elégedve. Arra is azt mondták, hogy tuningolható. Rá fél évre vettünk a cégnél egy hasonló árkategóriájú intel processzoros gépet, amit viszont nem tuningolt senki, még is jóval erősebbnek bizonyult. Akkor megfogadtam, hogy a következő gépet amit veszek intel rendszerű lesz, és különösen nem fogok tuningolgatni. Mivel az AMD-s cuccot is hiába tuningolgattam szemmel látható nem volt a tuningolt és a tuningolatlan állapot között különösebben nagy teljesítménybéli különbség.
Nekem az kell, hogy stabil legyen, és gyorsan végezze a műveleteket. 20-30 MB-os tervfájlokon dolgozok, és itt sokat számit, hogy amikor megfogom a rajzot és arrébb vonszolom, vagy kicsinyítek nagyítok akkor azt gyorsan csinálja. Egyébként ArchiCAD 12-vel dolgozok.
Nem árt, ha a 3D-s szerkesztésben sem lassú.
Amit írtál konfigot, csak részben tudtam felfogni'Nem mindenki számítógép guru! :-)
-
őstag
válasz pappkarcsi #19930 üzenetére
Üdv!
Ha lesz tuning, akkor Intel részről mondjuk:
P31-DS3L 16k
E2180 16k
HyperTX2 4k
Kingmax 2x1 GB 1066 8k
Sapphire HD4830 34k
FSP 400pnf 7kEz így 85k- Hűtőn lehetne spórolni, de nem bitzos, hogy érdemes. E2180-at húzni kell a 4830 mellé, 3 Ghz környékén elmennek, de ahhoz kell egy jobb hűtő. De, ha nincs keret, az ráér, gyári hűtővel is lehet húzni 2,6 Ghz környékéig biztosan.
Tigrincs: akkor viszont Q9450 a barátod. Dárga, de jó, gyors, minőségi. A lap is hozzá, ha pedig kell a 3D, akkor HD4850. Így meg is van a 250k. Faragni lehet belőle bőven, de ha nem létfontos, akkor szerintem ne tedd. Várd meg mások véleményét is, ha lesz, én ezt venném. Persze, AMD is jó, az új Intel proci meg állat, csak marha drága.
[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
Tigrincs
tag
válasz FireKeeper #19924 üzenetére
Hát nem tudom, én azt hiszem, ha veszek egy gépet akkor azt nem nagyon fejlesztgetem. Akkor azt használom ismét 4-5 évig és jó esetben ismét lecserélem.
Bár lehet hogy nem így kellene tenni, de ahhoz hogy folyamatosan figyeljem a trendeket én nem vagyok elég profi.Nem mindenki számítógép guru! :-)
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Tigrincs #19933 üzenetére
akkor viszont a most eléthető legjobb ár/értéket kell nézned. én meg abban nem hiszem hogy segíthetek, mert mindig beleveszem a fejleszthetőséget, mint szempont, nekem az nagyon fontos.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Tigrincs
tag
Egyébként mekkora a különbség a Q9450 és a Q8200 között?
És miért pont Gigabyte alaplap? Persze tudom buta kérdés. De mondjuk egy ASUS alaplap nem stabilabb?
ÉS miért DDR2? Nincs túl nagy különbség a DDR3 és a DDR2 között? Vagy a DDR3 feláldozásra került a drágább proci miatt?
Hyper212 8k ez processzor hűtő? BOCS!
Corsair vx450 kell ide ekkora táp? És hol veszed meg 17k-ért? 23k-ért látok ilyet.
Bocs a sok laikus kérdésért!Nem mindenki számítógép guru! :-)
-
nnnnn
tag
Üdv!
Összeraktam használt de garanciás cuccokból 1 gépet ami kis tuningal sztem jol fogja vinni a játékokat(ez a cél) de azért szeretném a véleményeket kérni. Nos:
Alap: Asus P5B 13.000
Prociore2Duo E4500 (2év garancia) 13.000
VGA:Asus EN8600GT/SILENT (3év garancia) 10.000
RAM:2X CSX DDR2 1024Mb/800Mhz (10év garancia) 6.000
majd kéne vmi olcsó táp meg egy vinyó, a tápra várnék tippeket. Ez így 42.000Ft játékok hohy futnának ezen?ITT KERESS ---> BigG.(nnnnn)
-
őstag
válasz Tigrincs #19938 üzenetére
Elég nagy. Persze ez relatív. Ha nincs tuning, akkor Q9450. Bár asszem a Q8200 nem is húzható már annyira jó. Bár ez is relatív.
Giga lapok jelenleg jobbak, a proci tápáramköreit jobban megcsinálták, meg jobbak minőségre is.
DDR2 1066 CL5-ön olyan gyors, mint egy 1600-as DDR3. És olcsóbb jóval.
Hyper212 egy fasza procihűtő.
TÁP: www.ipon.hu
Egyébként, a gépvételt is innen javaslom. Korrektek, 2400-ért házhozviszik, és ingyenes a garancia futár szolgálatuk, bár ne legyen rá szükség.
Icewolf || kósza ||
-
elfelejtette
veterán
Hy!
Nagyon olcsó tápnak ott az FSP PNR (CRG) széria 4-5k körüli áron.
Azon a 8600GT-n ugye nem DDR2-es memória van? Mert ha igen, akkor mellényúltál..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Nyx89
aktív tag
válasz Tigrincs #19934 üzenetére
A helyzet a következő.Megpróbáltam egy újabb generációs gépet kihozni kisebb nagyobb kompromisszumokkal és sajnos kicsit túlléptem a keretet.
Lap : GIGABYTE GA-EX58-UD5 66.588 Ft
Processzor : INTEL Core i7-920 2.66Ghz 1366 BOX 73.507 Ft
Hűtő:Nem igazán találtam hozzá , de én speciel alap használatra elegendőnek tartom a stock hűtést.
Ram : Itt van az első kompromisszum. A ram órajele egy kicsit alacsony, de a processzor topikjában van egy felhasználó aki azt hiszem ugyanilyen ramokat használt és megvan vele elégedve(igaz ő 12GB-ot)
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1333Mhz * 3 45.684 FtVideókártya : Második.Nem tudom milyen 3D-s teljesítményre van szüksége a CAD-nak,de ez a kártya hasonló teljesítményű mint a hd4830, egy fokkal gyengébb és ugyanennyivel régebbi(előző generáció).
GAINWARD 9412-BLISS HD3870 512MB PCIE 27.024 FtHDD :Harmadik. Szintén nem tudom mekkora tárhelyre van szükséged. De esetleg használhatnád a régi winchestereidet ha azok még kompatibilisek.
WD 320GB 7200rpm 16MB SATA2 13.440 FtTáp : CORSAIR VX450W 17.388 Ft
Ház : Negyedik.Én nem vagyok híve a nagyon drága teljesítményt nem növelő alkatrészeknek.
COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP Elite 8.028 FtODD : PIONEER DVR-216DBK Fekete 6.480 Ft
Végösszeg: 258.139 Ft
[ Szerkesztve ]
-
nnnnn
tag
válasz elfelejtette #19941 üzenetére
DDR3-as. de ezen hogy fognak futni a játékok mondjuk egy nfs undercover vagy egy crysis?
-
elfelejtette
veterán
Akkor az még elfogadható.
Milyen felbontásban akarod tolni a játékokat?
Esetleg a kari topicjában játékok alatt elért eredményeket is tudnak mondani.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
nnnnn
tag
válasz elfelejtette #19944 üzenetére
meg igazából az érdekelne hogy a proci kihajtja-e a vga-t, és ha nem akkor meddig kéne húzni... ezek az fsp tápok jó áruk ellenére azért megbízhatóak?
-
Nyx89
aktív tag
válasz Tigrincs #19945 üzenetére
Kérdezz bátran szívesen válaszolok/válaszolunk,esetleg ott lehet még spórolni hogy 6GB RAM helyett 3at rakunk bele és akkor mehet bele nagyobb HDD is.
A Mave által linkelt teszt pedig sokat segít , főleg hogy ugyanilyen órajelű ramokat használnak(3gigát).
(#19947) nnnnn : A 8600GT-hez nem kell több 2,4-2,6GHZnél több 1280as felbontáson és felette.A fölött az órajel felett max pár fps-t nyernél.
[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
Nem kell erőmű a 8600GT-nek, de persze rosszat nem csinálsz, ha feltolod a procit legalább 2.7GHz körüli órajelre.
Az FSP név mindig a megbízható minőséget jelöli. Az olcsó árszegmensben is. Lehet, hogy kicsit rosszabb a hatásfoka, és kicsit zajosabb, mint a drágább társai, de szart azért nem adnak ki a kezükből."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
Aktív témák
Hirdetés
- Apple notebookok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gitáros topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Eredeti játékok OFF topik
- Dell notebook topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest