Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taru
tag
Sziasztok!
DVD irót vennék, lehetőleg valamivel tartósabbat mivel amik eddig voltak azok kb pár hónappal a gari után tönkre mentek (most egy LG van ami olvas is meg ír is, de asztali DVD olvasó már nem olvassa vissza amit kiírt, laptop is nehézkesen (látja mi van ott de nem mindig tudja megnyitni, ha sikerül és laptoppal átmásolom ugyanarra a lemezre akkor megy mindenhol)).
Ezt a kettőt nézem most de nehezen tudok dönteni:
Samsung SH-224FB/BEBEA Lite-on ellen szól, hogy sehol se találom 2 év garival, és a Samu mellett, hogy 2 év gari, nagyobb az átmeneti tárhely, ráadásul 8x az RW dvd írás (ami fontos, bár lehet nem érzékelhető külömbség, hiszen mielőtt kiírom a filmeket teszt lemezt írok RW-re (megszokás mivel a régi lejátszó nagyon válogatós volt)). A 2 év gari elég erős pont, de lehet értelmetlen (ha a Lite-on tovább húzza 1 év gari ellenére akkor mindegy, hogy a másikank 2 van).
Aránylag olcsó lemezeket használok mivel nem létfontosságú adatokat írok ki ellenben sok DVDre van szükségem, így gazdaságosan oldom meg (külföldi TV sorozatok felirattal nyelvgyakorlásra, illetve mentem a VHS gyűjteményünket DVDre), így egy kicsit strapabíróbb írót keresnék.
A Lite-onról mindig azt hallom, hogy jó és megbízható, Samuról alig valamit tudok, mintha lett volna anno egy Samu ami tönkre ment, de nem emlékszem meddig bírta (talán tovább mint a mostani LG illetve tuti tovább mint az előtte lévő Asus).
Melyik éri meg jobban? Gondolkozom azon is, hogy mindkettő legyen, másoláshoz úgyse ártana, de addig is jó lenne eldönteni melyik bírja jobban a terhelést.
Előre is köszönöm a segítséget.
Taru
[ Szerkesztve ]
-
Taru
tag
Mindkettőtöknek köszi a választ. Egyenlőre megvettem a Samut. Érdekes egy darab, próba íráskor már kiselejtezett 2 lemezt (még a laptopban ellenőrzöm, hogy tényleg hibásak-e vagy csak neki nem tetszik), illetve íráskor a közepe táján kidobja a lemezt majd vissza húzza. Végül csak megírta, de nem tudom használi az SRT-t a lejátszóba (ami poénos mert tegnap kiírtam ugyanezt az SRT-t a laptopon és azt használta az asztali lejátszó. Nem tudom mi változott tegnap óta, szerintem semmi de még holnap kisérletezem).
100%, hogy lesz ebből még egy Lite-on is, de futok vele még egy kört hátha van valahol 2 év garival (ha nincs akkor nincs, akkor 1-el is jó lesz).
-
Taru
tag
No, kisérleteztem még. Nérót utálja (érdekes ezt mostanság mindegyik utálja, az LG is utálta és a laptop se rajong érte), ImageBurnnel jobban megy (bár az utolsó 3 működő írás már CDBurnerXP-vel ment, valahogy azzal gyorsabb), így már 5 SRTből 3 ment. A maradék 2 is ment a gépen és laptopon csak az asztalin nem. Átmentettem Subtitle Workshoppal (hátha) és most az is megy, igaz lecseréltem a lemezt egy vadi újra, hátha van vele valami, és úgy tűnik tényleg (pedig a tegnapira a laptop se panaszkodik meg a Samu se, de ezekszerint van vele valami). Finnyás darab, de úgy tűnik érdemes megtartani, mert nagyon jól szűri a hibákat. A másik 2 lemez amit kidobott, hogy rossz meg tényleg rossz. Az egyiket megpróbáltam az asztalival formatálni és belefagytam (30 perc volt amig kiszedtem belőle, és csak úgy sikerült ha az áramkábelt kihúztam 1 percre vagy nem tudott kilépni a formatálásból).
Mondjuk legalább mindig tudni fogom, ha rossz a lemez. Azért lesz mellé egy Lite-on is, hátha az nem ilyen válogatós. Mindenesetre figyelem még, hogy mit csinál, ma éjjel még lemegy pár teszt kör és ha megy akkor marad. A lemezt még mindig szereti kidobálni írás előtt, ezt nem tudom miért csinálja, de vissza húzza és megírja utána (hibát ilyenkor nem ír ki, csak kidobja és kb 2-3 másodperc után magától behúzza és folytatja az írást (a program mintha észre se venné megy tovább, persze nem ír, de nem panaszkodik)).
[ Szerkesztve ]
-
Taru
tag
válasz yvsmad #20600 üzenetére
Azóta minden teszt file jó amit kiírok vele (1db eddig nem használt, karcmentes DVD-RW-t használok most a teszteléshez, eredetileg a régi használatban lévőket használtam).
Az a 2 lemez lehet tényleg hibás (régi DVD-RW, tönkre szoktak menni, mert sokat használom fileok tesztelésére, eleve 10-s kiszerelésben szoktam venni, kb 1-1.5 év alatt a csomag végére érek. Még az is tönkre megy kb 3 hónap alatt amit az asztaliból alig veszek ki, mert sokszor veszek fel tv adást). Mivel azóta nincs gond, szerintem nem hibás.
Az SRT file meg lehetett hibás, az 1tb-s HDDn szoktak a videókat és az SRT-t tárolni, de decemberben lement 0%-ra az állapota és éppen csak lementettem a fileokat róla mielőtt olvashatatlan lett (mivel VLCben minden elindult, azt gondoltam nincs bajuk). Ezekszerint valami gond volt velük (amikor a 2 SRT-t nem nyitotta meg, a kiírt lemezről a Samu is meg a laptop is vissza olvasta, csak az asztali nem. Ez volt az első írása a bontatlan lemezre, és az SRT átírása után már azok is mentek, videó fileok minden esetben mentek).
Összességében nem tűnik rossznak. Az újonan leszedett fileokat hibátlanul kiírta (amiket azóta tesztre szedtem le).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest