Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- MárkaLánc
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
- Asszociációs játék. :)
- GPS teszt POCO X6 PRO 5G vs Samsung Galaxy A54 5G között
- Newton harmadik törvénye
- Nagy chili topic. :)
- Nillkin CamShield cover case for Xiaomi Redmi K70E, Xiaomi Poco X6 Pro 5G
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brutforsz
senior tag
válasz stork13 #17782 üzenetére
Ez a kérdés engem is foglalkoztatott, különösen azután, hogy több komolyabb hűtő kompatibilitási listájában szerepelt, hogy "backplate required".
Internetes búvárlataim alapján arra a következtetésre jutottam, hogy a backplate kifejezés - pusztán e tárgykörben - két dologra is használatos.
Az egyik a fentebb is említett hátlapi lefogató, amely a processzorhűtő tartozéka.A másik viszont egy fém merevítő, amely az alaplap elviselendő súly szempontjából legkomolyabb kihívásnak kitett részét hivatott megerősíteni. Értelmezésem szerint, amikor a gyártó "backplate required" kitételt használ, akkor arra utal, hogy ez utóbbit tartja elengedhetetlennek a fogadó deszka részéről, hiszen lefogatót úgyis ad (ha, ugye).
Itt egy olyan kép, ahol a kétféle backplate együtt látható.
Te sejted, kik vagyunk, mi tudjuk, ki vagy.
-
Brutforsz
senior tag
válasz Brutforsz #17789 üzenetére
Még annyi kiegészítést tartok fontosnak, mivel kifejezetten az AM3 vonalra szól a kérdésed, hogy például a Noctua NH-U12P SE2 termékénél az Inteles rögzítés a hűtőhöz adott backplate segítségével történik, míg az AMD esetén "the SecuFirm(tm) 2 mounting system requires a backplate, which is preinstalled on most AM2/AM2+/AM3 mainboards", s itt ez elégséges is, nem kell külön hátlapi rögzítőt alkalmazni (lásd szerelési útmutató).
[ Szerkesztve ]
-
Brutforsz
senior tag
válasz #02644736 #23691 üzenetére
Én jelenleg is ilyet használok. Mivel konkrét kérdést nem tettél fel a hűtővel kapcsolatban, ezért általánosságban írom le a tapasztalataimat.
Eredetileg Mugen 2-t akartam venni, de amikor építettem a gépemet, nem lehetett hozzájutni az országban, a Hyper 212+ nem tűnt elég robusztusnak, a még esélyes Corator DS pedig még túlságosan új volt ahhoz, hogy kellő mennyiségű információ álljon róla rendelkezésre.
Így vettem meg a Noctuát (én még 14 ezerért jutottam hozzá), a következő kalkuláció alapján:
A bordához két NF-P12 ventilátor jár, melyek darabára 4.000 forint körül mozog, azaz maga a borda 6.000-be kerül. Azt terveztem (és persze valósítottam is meg), hogy nem a hozzá adott légkeverőket - mivel az, hogy nem PWM-esek, hanem alapértelmezésben 3 fix fordulatszámra lehet őket szabályozni, szerintem egy vicc - szerelem fel, hanem kap egy Coolink SWiF2 120P-t, és akkor az önműködő dinamikus szabályzása le van tudva, a két Noctua meg megy a házra, így nekem 8,5-ért lesz egy felsőkategóriás hűtőm, 8-ért meg két prémium kategóriás házhűtőm.Ami ezen építmény - könnyű felszerelést követő - teljesítményét illeti, egy alulfeszelt Phenom II 955-öst hűt, a hőmérséklet a legkeményebb tesztek és a processzort leginkább igénybe vevő játékok alatt sem megy 42 fok fölé (1500 rpm-mel), alapjáraton 750 körüli fordulattal nagyjából delta 5 fokot produkál, a hang mindkét szélsőség esetén is egészen barátságos, igazából a Coolinket felpörgetve olyan hangzása van, mintha csak a szélzaj növekedne meg.
A két Noctua propellertől viszont egyáltalán nem vagyok elcsattanva, az ő fordulatszámukat szabályzóval emelve elég erőteljes motorhang jelentkezik, szerintem a Coolink ventilátorok halkabbak (jelenleg a házon a két Noctua és még két PWM-es Coolink teljesít szolgálatot).
Összességében azt mondhatom, hogy anyagilag megérte ez a konstrukció, az igényeimet jól ki is elégíti, de - biztosan a ventilátorok miatt - valahogy hiányzik az ahaaa-érzés, amit a köztudatban élő Noctua-kép alapján vártam.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest