Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterr85
tag
Sziasztok,
Első autóm vásárlása előtt állok, és teljesen laikus vagyok..
Szóval 400-450k-t szánnék rá. Leginkább városban rohangálósnak kéne, de azért előfordulhatnak hosszabb utak is. Fontos lenne a kis fogyasztás, illetve az olcsó fenntarthatóság, valamint jó lenne 1 klíma is, ha még belefér.. Első körben 80 lovas Punto II-ket néztem. Mi a véleméyetek a róla? A fent említett keretből már van esélyem hogy kifogjak 1 jobb állapotút? Szívesen veszek bármilyen egyéb ötletet is (régi Swift-et mondjuk nem szeretnék.. )Előre is köszi!
-
peterr85
tag
válasz tresh #116376 üzenetére
Köszi a tippeket
Az ár csak az autóra vonatkozik
A Megane nem tűnik rossz alternatívának, apósnak is az van, igazából semmi komoly gondja nem volt vele az elmúlt 10 évben, mostanság kezdett el rohadni a hátsó íveknél picit. Mondjuk ő garázsban tartja, és vigyáz rá, mint a szeme fényére.. A Clio mérete miatt szimpatikusabb, bár ezen a vonalon nem nézelődtem eddig, de meglesem.roberto211:
Igen, tudom hogy a Swift lenne a legésszerűbb, fater a mai napig gyötri, gyakorlatilag elnyűhetetlen, de valahogy mégsem kénePunto vonalon ezt néztem pl., ez itt van a "szomszédban". Képek alaján nekem tetszik, bár gondolom a km nem valós, meg hát nem túl sok mindent írnak róla, plusz nincs klíma, ha jól látom. A szervón kívül egyébként milyen típushibája van a Puntoknak?
[ Szerkesztve ]
-
peterr85
tag
Sziasztok,
Teljesen laikusként, első autó vásárlás előtt érdeklődnék, hogy mik a vélemények/tapasztalatok Punto mk2 1.9 JTD ügyben? Eddig csak benzineseket néztem, és valószínűleg az jobb is lenne nekem, mivel főként városban használnám, havi 1-2 hosszabb (400km) utam lenne csak vele. Viszont találtam most 1 dízelt, ami tetszik, de nem sok mindent hallottam/olvastam róla. Mennyire megbízható, mennyit eszik, stbstb..
Előre is köszönöm!
-
peterr85
tag
2001-es, 1.4-es benzines Skoda Fabia kombival kapcsolatban van valakinek tapasztalata? 280.000 km van benne óra szerint, céges autóként használták, de elvileg végig vezetett szervizkönyve van, és nem 1 ember véleménye alapján tuti vétel lenne (átírással, friss műszakival 450.000 jómagyar forint). Mit gondoltok, megérheti, vagy felejtő?
-
peterr85
tag
Igen, az
-
peterr85
tag
válasz bitpork #126211 üzenetére
Ez nem hangzik túl bíztatóan.. Nagy igényeim nincsenek, igazából első autó lesz. A 10 literes városi fogyasztás aggasztó, hiszen főnként városban használnám. Igazából leginkább a punto 2 vonal érdekelne, de gyakorlatilag az összes ismerősöm lebeszélt róla, mondván hogy nagyon ki kell fogni, mert sok zabálja az olajat, meg mert fiat, meg stb... Próbálok mindennek utánaolvasni, de a sok infótól lassan begolyózok.. Szóval azért itt is feltenném a kérdést. Ti mit ajánlotok max. 600.000 ft-ig (ebben mindennek benne kell lennie) első autóként, ha az leginkább városban rohangálósnak kell (havi max 1-2 hosszabb, kb. 500 km-es út), és fontos az olcsó fenntarthatóság, alacsony fogyasztás, valamint a megbízhatóság. Extraként örülnék 1 klímának, de ha nem fér bele, ám legyen. Suzuki kilőve, vagy 1 a családban, annyi bőven elég...
[ Szerkesztve ]
-
peterr85
tag
Egyébként helyben találtam ezt a Punto-t, képek alapján egész jónak tűnt:
Még hét elején ráírtam a kereskedőre, hogy mi van a motorháztetővel, azt írta semmi, csak nyitva maradt fényképezés előtt. Aztán pár nap múlva elmentem megnézni, de a motorháztető ugyanúgy állt, plusz az elején, a Fiat logo körül minimálisan meg is van nyomva. Mondta az ember, hogy rosszkor jövök, mert el van szakadva a bovden, plusz az akksi is le van merülve, így nem tudja megmutatni belülről sem.... Mondta, hogy menjek vissza másnap, addigra rendben lesz, ha gondolom, bármilyen szervizbe elvihetem átvizsgáltatni, de valahogy elment a kedvem az egésztől....
-
peterr85
tag
válasz MunezXBK #126219 üzenetére
MunezXBK, Morris: valószínűleg annyi rémhírrel tömték tele az agyam a kereskedésekkel, meg úgy alapból a használt autó vásárlással kapcsolatban, hogy mindenben a rosszat látom. Bár 1 állapotfelmérést megérhet a dolog, ez tény. Egyébként ez a bowden mitől szakadhat el? lehet koccanás, vagy csak elfárad 1 idő után?
[ Szerkesztve ]
-
peterr85
tag
válasz peterr85 #126217 üzenetére
ezzel kapcsolatban valaki?
Ti mit ajánlotok max. 600.000 ft-ig (ebben mindennek benne kell lennie) első autóként, ha az leginkább városban rohangálósnak kell (havi max 1-2 hosszabb, kb. 500 km-es út), és fontos az olcsó fenntarthatóság, alacsony fogyasztás, valamint a megbízhatóság. Extraként örülnék 1 klímának, de ha nem fér bele, ám legyen. Suzuki kilőve, vagy 1 a családban, annyi bőven elég...
-
peterr85
tag
urak,
2003-as körüli, 1.2 vagy 1.6 benzines stilo-ról vélemények? majdhogynem punto árban osztogatják őket
-
peterr85
tag
találtam 1 szép, 2000-es évjáratú polo-t, a 60 lovas verziót, viszont az elektromos ablakokat, illetve a központi zárakat javíttatni kell. ez vajon nagyságrendileg mekkora tétel? az ebben található 1.4 mpi motor ugyanaz, mint a fabia-ban lévő, ergó az éhesebb fajta?
-
peterr85
tag
megvásároltam életem első autóját, egy 16 szelepes punto 2 hlx személyében első blikkre nagyon tetszik, szép állapotban van. a klímát viszont tölteni kell majd. ez nagyságrendileg milyen árban mozog?
köszi előre is!
-
peterr85
tag
válasz tboy93 #126899 üzenetére
+ Gergőke88, roberto211: igen, a tulaj mondta hogy tölteni kell. mivel ezen kívül tényleg úgy néz ki hogy rendben van az autó, elhoztam. remélem nem lesz vele túl sok gond.. a klímás dolog meg majd kiderül. ha töltés után ereszti a gázt, akkor kb. milyen költséggel számolhatok?
-
peterr85
tag
köszi a választ urak!
nincs még nálam az autó, kifizettem 1 kisebb összeget foglalóként, a héten hozom el. viszonylag hirtelen jött ez az egész, így csak én + 1 ismerősöm néztük, szerintünk egyben van. az eladó is igen korrektnek tűnt, egyébként magától ajánlotta fel, hogy oda visszük átnézetni, ahova csak akarjuk, mert tudja hogy rendben van a gép, a klímát leszámítva. elmondása alapján azért nem foglalkoztak vele, mert alapból nem használják. -
peterr85
tag
válasz Gergőke88 #126949 üzenetére
+peterkeT: kis alku után 460.000 ft-ban állapodtunk meg. nem feltételezném 1 családanyáról hogy ilyen szinten át akarna verni (értem ez alatt a komplett rendszer hiányát), de mindenképp megfontolom a tanácsot az átnézetéssel kapcsolatban. bár ha kiderül hogy komoly turpisság van a dologban, akkor elég nagy bukó már így is...
-
peterr85
tag
válasz tresh #126954 üzenetére
azt mondta hogy teljesen rendben van az autó, ez az egyetlen bibi. ittetve hogy bal elől a küszöb javítva volt, mert elveszett róla valami sapka vagy mi, és beázott picit, de ezt megcsináltatták. egyébként róla van szó:
felhívom azért, megpróbálok több infót szerezni klímával kapcsolatban
Linkesítve
[ Módosította: Qru ]
-
peterr85
tag
válasz trassher #126958 üzenetére
beszéltem a tulajjal. azt mondja náluk évekig ment, aztán egyszer csak elkezdett rendetlenkedni. feltöltették, de pár hónap múlva újra elszállt. maga a klímaberendezés bent van, a szerelő szerint valami tömítéssel van gond. mivel nem volt létszükséglet a klíma, így nem foglalkoztak vele.
-
peterr85
tag
válasz trassher #126968 üzenetére
hálás vagyok a segítő szándékért és a leírt tapasztalatokért egyaránt. őszintén szólva eddig nagyon örültem, de most 1 pillanatra megtorpantam. a klíma mint olyan nem alapfeltétel, inkább csak pozitívum volt mikor elkezdtem autókat nézni. az autó ezen hibájától, meg persze a gusztustalan váltó gombtól eltekintve tetszik, ezért úgy gondolom vállalom a rizikót, és reménykedem benne, hogy nem a legköltségesebb hibába sikerül beleszaladni
-
peterr85
tag
Sziasztok,
2 évig szeretett, fél éve egyre jobban megutált Punto MK2-mel kapcsolatban döntést kell hoznom. Vagy további százezreket költök rá és remegve várom hogy mi mehet még tönkre, vagy cserélem...
A 2003-2005 körüli Accordok nagyon tetszenek, sok jót is olvastam róluk. Érdeklődnék, hogy a 2.2 CTDI motorral szerelt példányok mennyire számítanak ingoványos talajnak? Napi szinten leginkább városban használnám egyébként, hétvégente viszont szoktam utazgatni, sokszor több 100 km-ert. Ilyen használatra ideális lehet a dízel, vagy maradjak inkább a benzinesnél? Illetve hahun elég nagy a szórás ár tekintetében. 1.3m ft környékén van esélyem problémamenteset kifogni, vagy emelni kéne a kereten?
Ezeket néztem pl:
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
peterr85
tag
válasz tboy93 #164495 üzenetére
Ettől tartottam.. Sajnos a kereten jelenleg nem nagyon tudok emelni, tehát felmerül a kérdés, hogy a fentebb említett használatra, max 1.3 - 1.4m ft-ig milyen autók jöhetnek szóba? Család jelenleg még nincs, de azért nem ártana ha 4 ember kényelmesen elférne benne, továbbá azért menjen, ha kell Jó pár évre keresek autót, így a megbízhatóság is fontos kritérium.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- BMW topik
- Óra topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Home server / házi szerver építése
- Whisky topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Revolut
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.