Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Lineage OS használat közben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parsifal2
tag
Sziasztok!
Kicsit beleolvasgattam a topicba és szeretnék a fékúthoz hozzászólni.
Az ABS számomra egyetlen jó tulajdonsága hogy kormányozhatóak maradnak a kerekek. Amúgy egy profi soför ABS nélkül jobban meg tud állni. Például próbáljatok ki macskakövön egy ABs-es autót milyen féktávot produkál. Úrvezetőknek kétségtelenül hasznos az ABS, de nem csökkenti egyáltalán felére a féktávot, sőt bizonyos esetekben növeli.
Én napi 500-700 km-ert vezetek, mielött még letámadtokMinden annyit ér amennyit adnak érte......
-
Parsifal2
tag
válasz dragonfx #7867 üzenetére
Képzelj magad elé egy körkörösen perforált forgó tárcsát. A tárcsára merőlegesen képzelj el egy optikai érzékelőt. Ha az érzékelő átlát a lyukon, felengedi a féket. Na...valami ilyesmi az ABS. Nem csak fékerő fügvénye, hanem nagyon sok minden másé.(kerekek viszonya az úttal;sebesség,stb..)
A fékútat meg azért nőveli bizonyos esetekben, mert jó úton jó gumival, stb..sem enged blokkolni, görditi a kerekeket.[ Szerkesztve ]
Minden annyit ér amennyit adnak érte......
-
Parsifal2
tag
Nekem a kisbuszon akkorákat üt, mintha kiskalapáccsal vernék a talpamat
-
Parsifal2
tag
Egy száraz úton, jó gumikkal, ABS nélkül, ideális feltételekkel áruld már el hogy miért csökken a tapadás satu féknél?
A tapadás nem csökken ,a súrlódás nő..vagyis elvezeti a mozgás energiát.
Egyébbként ha visszaolvasol, mi is azt írtuk hogy profiknak...Minden annyit ér amennyit adnak érte......
-
Parsifal2
tag
Én kisbusszal rohangálok, de nem pöfögössel, hanem egy 180Le-ös 2,8 TD-vel. Elég jól megy, dombon felfelé középkategóriás autókkal simán tartom az iramot.
Betartom a sebességeket a határon.lakotton belül 60, lakotton kivül 100. Naná hogy egy csomó sutyerák megelőz hogy utánna lassabban menjen elöttem, mint én mentem. Ettől szoktam falra mászni.Minden annyit ér amennyit adnak érte......
-
Parsifal2
tag
Aham Beugrottam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Lenovo ip. 3 "Kis Gamer" Laptop -35% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
- Samsung Galaxy S24 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest