Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• donpedrito

csendes tag

Sziasztok!
    2 hete váltottam 97es 323f BA-ról egy 2007-es mazda 6-ra, 2.0 benzin 147LE Attraktion felszereltség.
    Szívesen vezetném tovább a 10 éves szervízkönyvét, de ehez megbízható márkaszervízet keresek, elsősorban Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron megyében. Szívesen vennék ajánlást, ha ismertek jó szervízt arrafelé, mert erre nagyon érzékeny vagyok, hogy mindig minden le legyen normálisan, minőségi alkatrészre, adalékra cserélve...
    Most megy a kocsi 1 hét múlva alváz- és üregvédelemre, lámpapolírra.. aztán nagyszervízt szeretnék: minden szűrő, (benzinszűrő is), motorolaj, váltóolaj, gyújtógyertya, fagyálló folyadék, és egy alapos átvizsgálás.. magánszemélytől vettem, első tulaj, minden év áprilisában megcsináltatta a szűrő és olajcserét.
    Kinek milyen olaj vállta be? 5w30, API SL, ACEA A5 az elvárás, illetve milyen szűrő? én Mann Filterre gondoltam.
    Ill. komplett izzókészletet lehet hozzá vásárolni, vagy egyenként kell összeraknom?

[ Szerkesztve ]

A tapasztalat olyasvalami, amihez csak közvetlenül azután jut az ember, hogy szüksége lett volna rá.

• donpedrito

csendes tag

válasz SzaboZE #2072 üzenetére

Igazad van, bocs elírtam :D Active akart az lenni :) Ausztriában vásároltam amúgy, nagyon szép állapotban van a belseje... 10 év de nem látszik a belséején semmi kopás, fakulás. 70 éves úriembertől vettem, 60 volt mikor megvette, és végig ugyanoda a márkaszervízbe hordta éves szervízre.. évente 9500-13000 km-t ment vele a szervízkönyv alapján. Garázsban tartotta, küszöbök, kerékívek , ajtók alja épek, alávzon sincs jelentős rozsda, kipufogó az ami szerintem 2-3 vagy max 4 év és csere.. illetve a vízlehúzó gumik az első két ajtó ablakon kicsipkésedtek, berepedeztek.. 12.700-14.100 ft darabja, mivel csak gyárit lehet hozzá rendelni.. Az első két lámpára ráfér egy alapos polír, félek is tőle, meddig marad majd szép...

A tapasztalat olyasvalami, amihez csak közvetlenül azután jut az ember, hogy szüksége lett volna rá.

• donpedrito

csendes tag

Első szélvédő törlőlapátból Ti milyen márkát, típust ajánlatok (2007, GG mazda 6-hoz 2.0 benzin). Általában vagy nyikorognak, kevesebb víz lehúzásakor, vagy nagyon rondán, csíkosan törölnek :( ha van valakinek ehhez a 6-os típushoz egy bevállt, az kérem írja meg. (márkát és típusát, jelölését is).
    Gyújtógyertyából az NGK ITR6F13 való bele? ill. üzemanyagszűrő nincs a kocsiban? :O mert vásárlás után azt is cserélni akarom, kerestem alkatrész webshoppokban és általában csak egy Nippartsot dob ki vagy semmit...

• donpedrito

csendes tag

válasz chris-v #2088 üzenetére

LFF7 a motorkód. Igen ez már a FL utáni... megnéztem a könyvet, ott az szerepel, hogy
    LFG1 18 110 (itt csillaggal megjelölve: gyári)
    L3Y2 18110

Ezek OEM számok vagy mik?

Az ITR6f13 és ILTR5A13G között menethosszban van eltérés, mindkettőt kidobja hozzá az alkatrész kereső :(

NGK ITR6F13

Kulcsnyílás: 16 mm
    Külső menet [mm]: 14,0
    Menethossz [mm]: 17,5
    Gyújtógyertya: Fix SAE-csatlakozás
    Szikrafekvés [mm]: 3,5
    Gyújtógyertya: Irídium középelektródás
    Gyújtógyertya: 1-földelőelektróda
    Gyújtógyertya: zavarszűrős, 5 kOhm
    Gyújtógyertya: kúpos tömítés ülékkel
    Motorkód: LFF7

NGK ILTR5A-13G

Kulcsnyílás: 16 mm
    Külső menet [mm]: 14,0
    Menethossz [mm]: 25
    Gyújtógyertya: Fix SAE-csatlakozás
    Szikrafekvés [mm]: 3,5
    Gyújtógyertya: Irídium középelektródás
    Gyújtógyertya: 1-földelőelektróda
    Gyújtógyertya: zavarszűrős, 5 kOhm
    Gyújtógyertya: kúpos tömítés ülékkel
    Motorkód: LFF7

[ Szerkesztve ]

• donpedrito

csendes tag

válasz chris-v #2090 üzenetére

köszi a segítséget, igen ez a ILTR5A-13G lesz a nyerő. Nekem is azt írta ki mint "helyettesítő termék" és NGK weboldala is ezt írja, itt nem is dob fel más opciót

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés