Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gahor72
aktív tag
válasz englandhool #23846 üzenetére
Az áruházakban bemutató módban mennek a tv-k vevő csalogatónak..
Ez az elsők között van amit át fogsz állítani a vásárlás után többek között.
üdv -
törölt tag
válasz englandhool #23846 üzenetére
A mozgásinterpoláció okozza.
Egyébként ennek kène a normálisnak lennie, csak neked is szappanopera betegséged van, amit a moziban kaptál, és a kóros celluloidhiány okozza. -
törölt tag
válasz englandhool #23890 üzenetére
Kapcsold ki a trumotion-t. Teljesen.
/mondtam, nem a te hibád. Egyszerűen egy hibás gyakorlatra lettél beállítva, és a pavlovi reflexek felülírnak bennük ritkább, ám helyes tapasztalatokat is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz englandhool #23897 üzenetére
Ennek nincs köze a kép lágyságához, sem a digitális világhoz.
Arról van szó, hogy a tévés kamerák, és egyáltalán az elektronikus mozgóképalkotó eszközök 50(ill 60) képkockát rögzítenek másodpercenként. Azért ennyit, mert az analóg világban a képletapogatás frekvenciáját az elektromos hálózat frekvenciája határozta meg. Míg a filmtekercses, mozis kameragépek 24 képkockát rögzítenek másodpercenként. Azért ennyit, mert a celluloidszalag bitangdrága, és ebben határozták meg anno a folyamatos mozgás alsó határát. Azért "érzed" másnak a híradót meg a filmet mert más is, a filmek ebben az aspektusban szarok. Az agyad egy idő után betanulta, hogy ha szaggatás jön, akkor az biztos film. Azaz összekapcsolt egy technikai jellemzőt a várható tartalommal, vagy annak tartalmi minőségével.
A "The Hobbit"-al látni, hogy az analóg világ végetértével a mozis világ is kezdi levetni a múlt béklyóit, de ez még sokáig fog tartani, és addig jó lenne, nomális módon, nem szaggatva nézni a mozis filmeket, ezért a korszerűbb tévékbe belekreültek a mozgásinterpolációs eljárások, ami nem csinál mást, mint valós időben az eredetileg 1/24-ed másodpercenként jövő képkockák közé beilleszt egy vagy több újabbat, amit a két valós képkocka kis túlzással egyfajta átlaga (itt nem egyszerű színinformációs átlagolásra kell gondolni, sokkal inkább a tömörítési eljárásoknál használt, mozgásvektorokkal ábrázolható változások követésére). Azaz megpróbál előállítani egy olyan állapotot, mintha a mozigép dupla, vagy tripla sebességgel forgott volna. Ezek az eljárások a tévékben lévő elektronikákkal együtt fejlődnek, de azért természetesen néha hibáznak, és mivel az így megjelenített tartalom legalább fele ilyen nem valós, kalkulált képrészlet, ami időnként botlik is, ez némelyeket zavarhat. Ráadásul téged még nem is a hibák zavarnak, hanem az egész dolog létezése.
Én azt gondolom, hogy ezeket a pavlovi reflexeket érdemes levetni, mert vélhetően a mozis világ is 5-10 éven belül teljesen át fog állni a 48(+) képkockára, tehát ígyis-úgyis meg fog ez történni.
Vagy legalábbis ezt remélem énA trumotion-t meg keresd a menüben, ott lesz az, vagy aki előtt van készülék, írja már meg, hogy hol található pontosan
-
törölt tag
válasz englandhool #23925 üzenetére
Ne viccelj már, szivesen!
-
törölt tag
válasz englandhool #23933 üzenetére
Pontosan mit értesz pixelesedés alatt?
Két probléma szokott lenni. Az egyik a kockásodás. Azzal nem tudsz sok mindent kezdeni, az adás (digitális) tömörítése miatt, bár ebben van különbség szolgáltató és szolgáltató között. Van itt valahol a topikban egy nagyon jó táblázat erre. Ezen az sem segít, ha az analógot kötöd be, ott ugyanaz jön, csak analóg konverzióban, ma már nincs analóg jeltovábbítás, éteren, nagyban.
A másik az utánhúzás (csóva). Na az tényleg a panel, és ebben azért valóban nem domborítanak ezek a tévék, bár ez úgy egyáltalán eléggé jellemző az lcd-kre. -
englandhool
csendes tag
válasz englandhool #23933 üzenetére
Azt mondanám, inkább el van mosódva a gyors mozgásoknál a kép.Mikor megáll akkor kitisztul.A játékosokon a mez, pedig mintha egy folt lenne.Nem szép éles a kép.Tudom most egy kicsit ellentmondásos vagyok,mert 2 napja meg a túl éles kép miatt rinyáltam,de a mese , sport,és az animációs filmek így jók a mozis meg picit homályosan ,trumotion nélkül.Egyébként Inviteles optikai kábel van, albis boxokkal.Eszembe jutott valami.Most scart kábellel van összekötve a tv a stb-al,de most nézem,hogy a boxon van hdmi kimenet.Javítana a helyzeten ha hdmi kábellel kötném öket össze?
-
Laca0
addikt
válasz englandhool #23949 üzenetére
... igen... légy szives kösd össze a digitális vevődet és a digitális tévékészülékedet digitális kábellel...
... látni fogod a különbséget...[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Hiperhuje
aktív tag
válasz englandhool #24115 üzenetére
Nem!
Hívj fel holnap egy szervizt.
Kibaszott meleg van, nekem a kocsi klíma adta meg magát.Samsung Note 10+, DS918+, Acer spin 5, TAB S7 +
-
ezozo
tag
válasz englandhool #24117 üzenetére
Hello,engem is szivatott már meg így a tévém LM620S több órás tévézés közben lekapcsolt,kicsit beletúrtam a beállításokba és az óránál a Autom.készenlét 4órára volt gyárilag állítva,minden időzítőt kikapcsoltam és többet nem kapcsolt ki a melegedés viszont nálam csak minimális.
LG 50UK6950PLB-POCO X3 Pro 8/256-Ps4 Pro-Ender3 v2
-
ezozo
tag
válasz englandhool #24124 üzenetére
Hali,és ez a lekapcsolósdi az is a melegedéstől lehet,vagy amiatt amit írtam.
LG 50UK6950PLB-POCO X3 Pro 8/256-Ps4 Pro-Ender3 v2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.