Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Levi123 blogja

Hozzászólások

(#10) Levi123


Levi123
senior tag

Most pattogattam ki a mikróban egy jó nagy tál kukoricát...
Gondoltam leírom (ha netán valaki nem tudná) miért durran a kukorica és miért lesz olyan kipattogatva, mint amilyen.

A kukorica (a szárított is) vízmolekulákat tartalmaz, amelyek meleg hatására kitágulnak. Túlnyomás keletkezik a szemben, ami nagy durranással kipukkad. A kukoricaszem ekkor veszi fel jellegzetes, felhőszerű formáját.

Jó tulajdonságai
A kukoricában sok a
- ballasztanyag: jól eltelít és segíti a bélműködést,
- B-vitamin: jó hatással van az idegekre,
- E-vitamin: erősíti a keringési rendszert,
- magnézium: jót tesz a szívnek,
- vas: fontos a vérképződéshez.

Levi

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Levi123 blogja
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.