Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mi történik egy netes csalás után?
Új hozzászólás Aktív témák
-
LucentTwo
tag
Sziasztok,
Már egy ideje böngészem a netet új laptop vásárlás miatt. Egyből néztem a Lenovo Y szériát, már 5 éve nyúzok egy Y560-ast, de szegényke már eléggé kipurcant. (lassan már 3hónapja alaplap chipset hibás, voltam szervíznél mondták, hogy cserés, erre tegnap este megjavult, nem hiszem, hogy sokáig bírná )
Na de a lényeg:
Egy jó két hete a Lenovo Y50 70-est néztem ki (i7es-860M-es verziót), jó áron is volt az LSZ-nél, de sajnos az új széria miatt elfogyott. Sztem fölösleges a 960M vga-s széria, ha nem így van nyugodtan írjátok meg!? Ezért keresgéltem máshol és más fajta gépet is. Radium-nál (290ezerért) illetve a Computer Imperium-nál (270ezerért, ráadásul több RAM-mal adják) találtam még a régi szériásat. Ezek miatt egyértelmű lenne, hogy honnan venném, de aztán elkezdtem olvasni a vásárlói értékelést és nagyon elbizonytalanodtam a Computer Imperium felől. (Általában garis-szervizeléses gondokról írnak róluk) Van-e vmilyen infotok a cégről, hogy érdemes lenne e a vásárlás onnan vagy esetleg, ha bármi baja lenne a gépnek akkor a céget kihagyva lehet e intézni a garis dolgokat a Lenovo-val?!Ezeken felül még az Asus G551JW-t néztem ki, hogy sok esetben jobb gépnek számít. Ellene szól, hogy drágább vmint itt is a 960M-es vga (új széria) van benne amit igencsak "leszabályoztak" egy adott hőmérséklet után. Ezért elvetettem, de ha ajánljátok akkor nyugodtan írjátok meg! Azért is írtam ezt még le, hogy kíváncsi lennék az Y50-70 hőmérséklet tapasztalatokra.Tesztek alapján 10fokos különbség van a két gép között ami igencsak kedvező számomra. (Főleg az Y560-as "radiátor" után ) Mindenképpen vennék hozzá egy hűtőt is. (Cooler Master NotePal XL-néztem ki, vélemény róla?) Milyen mennyiségben és mértékben tapasztaltok "throttling-et"?!
Hozzá tenném, hogy mindenképpen a FULLHD-s verzió érdekel,mert úgyis monitorról használnám a legtöbbször.
Előre is köszi a válaszokat és bocsi a sok szövegért!
[ Szerkesztve ]
-
LucentTwo
tag
Hello,
Én is itt néztem ki a laptopot, sok mindent olvastam róluk! Általában amíg veszed a gépet addig te vagy a "legjobb" vevőjük, utána viszont, ha esetleg garanciális vagy szervizelési problémád van akkor már nem készségesek, sőt nem is ajánlott visszavinni a gépet! Szerencsére a Lenovo termékeknél ki lehet hagyni a céget akitől vetted, csak legyenek rendben a papírok!
Én is elbizonytalanodtam, de sztem ettől függetlenül és a tmx rendszer miatt ott fogom megvenni a laptopot!
-
LucentTwo
tag
Én is épp ezért gondolkozok igencsak keményen, hogy melyik vga-sat vegyem. Várok még néhány tesztre hátha vhol biztosabbat írnak! Aztán majd annyit várakozok, hogy teljesen elfogy a 860M-es széria. De az Y560 után igencsak meggondolom, h ne egy hőerőművet vegyek még egyszer.
-
LucentTwo
tag
Akkor marad nyitva, majd le lesz takarva, ez legyen a legkisebb "hiba", kellemetlenség.
Viszont az értékek eléggé barátságosak, sőőt...! Na egyelőre már csak azt kell eldöntenem, h megéri e az IPS panel a plusz 40ezret. Egyszerűen nem bírok dönteni. Szerintetek?!
-
LucentTwo
tag
Szerintetek egy 21:9-es képarányú 2560x1080-as felbontású monitor milyen teljesítmény változást hozna a gépben a játékoknál?! Arra gondolok, hogy a plusz hosszanti pixelszámot elbírná e ugyanúgy "fullhd-n", persze játékoktól is függ, ezt tudom!
Nem túl szakszerű a megfogalmazás, de remélem érthető vagyok.
-
LucentTwo
tag
Köszönöm a válaszokat, akkor jól gondoltam.
Akkor egy sima FullHD monitort veszek majd.Ez így eléggé korrektnek tűnik, ugye?!
[ Szerkesztve ]
-
LucentTwo
tag
Na ma végre megjött a gép. Egyelőre el vagyok tőle ájulva, szép, jól összerakott, bár még kell pár nap míg mindent telepítgetek. Nagyon örülök, hogy az IPS-es új szériásat választottam, valami elképesztő a képe!!
Egy kérdésem viszont lenne, ha az everest progi azt írja a Ram-oknál, hogy csak 64bites akkor csak az egyik ramom "megy"?! (ugye egy itthoni ramot raktam bele a benne lévő mellé) Ha majd 128bitet mutat akkor megy mindkét ramom? Remélem jól tudom .
-
LucentTwo
tag
Lehet igencsak hülye kérdést teszek fel, de az y50-70 támogatja a dual-channel RAM-os megoldást, mert jelenleg két 4gigás RAM-om van benne, de az everest is csak azt írja ki a memóriavezérlőnél, hogy a támogatott és a jelenlegi memória-interleave: 1-way?!
Egyszerűen nem tudom eldönteni, h használja e a 8gigát a lapos, ugye ha másolok vagy hasonló mindig csak max. 4giga környékén használ. De játékokat fullHD, szinte full grafon futtatok és ezt a beállítást a 4giga ram nem vinné el sztem. (Witcher 3, Dying Light, Soma, Tomb Raider, Mortal Kombat X)
-
LucentTwo
tag
Na a CPU-Z mutatja rendesen, úgyhogy megnyugodtam, köszi a segítséget.
A Witcher 3-at meg FullHD-minden magas beállítással 20-25 fps között megy, 1600x900-as felbontásban ugyanúgy magas beállításokkal meg 25-30fps között. Semelyik beállításnál sincs hirtelen fps drop!
Számomra játszható mindkét változattal.
[ Szerkesztve ]
-
LucentTwo
tag
Sajnos sehol nem találtam azt, hogy a FullHD-s verzióban milyen típusú HDMI kimenet van. 1.4-es vagy 2.0-ás már?
-
LucentTwo
tag
válasz marilllyo #12682 üzenetére
Hali,
Közel egy hónapja win10-el használom, (nem is volt fent más) minden tökéletesen fut nálam, összes jelenlegi játék is elmegy és a régiek is. Nekem csak a videókártya driver-t kellett leszednem, minden mást leszedett magától. Én csak annyit vettem észre, hogy az Edge ritkán "összeomlik", de más böngészőt nem is használok, nekem nagyon bejött.
-
LucentTwo
tag
válasz dzsuhasz1 #12727 üzenetére
Hello,
attól is függ,hogy mire használnád. Nem tudom pontosan, hogy az Y500-nak milyen konfigja van, de pl. a k*rva szarul optimalizált COD BO3 is simán elfut ezen, GTAV szinte fullos beállításon 30fps-t tud produkálni. Játékok futtatásával egy darabig nem lesz gond, főleg ha jól optimalizálják.Ezen kívül nekem nagyon bejött a gép, 5hete van meg. Én egy még régebbi Y560-ast váltottam le. Bár már nem tom, hogy még tudsz e találni 860M karisat, én is már 960M-eset vettem, de a hűtésével megvagyok vele elégedve. Azóta én vettem bele Ramot és nem sokára az ssd is bele fog kerülni!
-
LucentTwo
tag
-
LucentTwo
tag
Ugye jól értelmezem a képek alapján, hogy a kingmax ramom csak 1333MHz-es. Így akkor veszítek egy kis sávszélességet (frekvenciát) összességében.
Szerintetek érdemes lenne cserélni? Illetve mennyire veti vissza a teljesítményt?
[ Szerkesztve ]
-
LucentTwo
tag
Sziasztok,
Szerintetek egy Y560-as mennyit ér.
Specifikációi:
I7-720QM 1.6GHz (2.8GHz turbo)
Ati HD5730 1GB
Seagate 1terrás winchester
8GB RAM (1333MHz)Sztem ezen kívül mást nem kell írnom mert sokan ismerhetitek ezt a gépet. Max annyit, hogy ventilátor, akksi csere volt benne, de sztem ez nem sokat jelent.
Szóval mi lehet aza maximum ár amennyit érhet még ez a gép?!
(Nem a gép eladásával szeretnék "meggazdagodni", de mivel csak áll itthon hátha vkinek tudok örömet okozni, hogy olcsón kaphat egy "jó" gépet!)[ Szerkesztve ]
-
LucentTwo
tag
Nekem is nagyon bejön ez az Y900-as gép kinézetre! De én a mostani y50-70-nél döntöttem úgy, hogy befejezem az ilyen stílusú laptopok vételét. Ha vígyázok rá akkor jó sokáig bírni fogja, főleg a boŕításra gondolok.
Ink állítok össze majd egy PC-t.
Engem anno az Y560-assal meg vett kilóra a Lenovo. Pedig annak a hűtése borzasztó.
-
LucentTwo
tag
Sziasztok,
egy olyan problémám lenne, hogy az y50-70es gépem kékhalálozni szokott mikor egy nagyobb bejövő adatforgalmat generál wifin keresztül - videó nézés vagy utorrent letöltés. LAN-on nincs ilyen gond vele. Frissítettem / újraraktam már az illesztőprogramot, mert találtam ilyesmit a neten, hogy az lehet a probléma, de nem javult meg. Esetleg valaki találkozott már ilyesmivel vagy van valami tippje?! Legvégső esett lenne a teljes win10 újra rakása, valszeg az megoldaná, viszont hátha tudtok valami megoldást rá ezenkívül.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Fujitsu Lifebook E752, 15,6" HD Kijelző, i5-3210M CPU, 8GB DDR3, 256GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- RSZAKADÁS %Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest