Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busaboy
aktív tag
Sziasztok, 2 hete vásároltam egy Y540-et(i5 9300H, igencsak kínzom competitive gamékkel(van, hogy 4-5 óra folyamatosan/nap és a családból másis nyúzza amikor én nem). A cpu hőmérséklete laptop hűtővel is volt hogy elérte a 80-85fokot(pillanatokra a 95-öt is). Nézegettem a neten, volt aki szerint ez sok, volt aki szerint ez még bírja. Fellapoztam hát a YouTube-ot, úgymond teljesen kezdőként majd én és sikerült Intel Extreme Utility szerinti -10-15fokkal csökkenteni a CPU hőmérsékletet. ez játékban inkább -20fok. MSI afterburner a max temp-nél folyamatosan 95fokot írt. Most 70 fok volt. Ezelőtt ezt úgy oldottam meg, hogy kemény 80fps-re maximalizáltam az fps-t, de 144hz-en az elég fura volt. Tehát a kis magánakcióm sikeres volt.
[link]Kérdés, azt Intel Extreme Utility a gépinduláskor elindul és alkalmazza az elmentett profilt, vagy hogy működik? (ennyire kezdő vagyok)
Keke
-
Busaboy
aktív tag
válasz Cucuska2 #17714 üzenetére
Fentebb ott az èn megoldàsom, az is 65 fok-ra vitte le, mondjuk az i5-9300H-t, de 80-85-ről az se rossz.
Trade88: Hàny fokos a kàrtyàd?
Nekem olyan 50-56 közt van game közben is, az szerintem egèsz jó.
Amúgy próbàld meg msi afterburnerrel a videókàrtyàt, azzal valószínű sikerül.[ Szerkesztve ]
Keke
-
Busaboy
aktív tag
Üdv.
Mai napon volt az Y540-en egy hirtelen újraindulàs egy böngèszős jàtèkból/tól. Esemènynapló: kernel power 41
Visszakeresgetve màr nagyon règóta küzd a gèp a problèmàval, de ez volt az első, hogy újraindult. Keresgetve a neten szàmtalan megoldàst talàltam, serènyen el is kezdtem őket alkalmazni... Kezdve a virusirtó törlèsèvel(nemnis volt) vagy az eseti megoldàs" automatikus újrainditàs kikapcsolàsàig".Valakinek van tapasztalata ilyen tèmàban???
Egyèbkènt -0.175v alulfeszelt cpu-ra gyanakodom, egy microsoft fórumban volt valakinek ilyen kernel problèmàja, ott az első kèrdès az volt, hogy volt e proci tuning. Viszont lassan jó pàr hete így megy a gèp, kínzom komoly gamekkel semmilyen ilyen újraindulàs jellegű problèma nem volt, de egy böngèszős game(goodgame empire) kifogott rajta xD
Ma dèlutàn tesztelgetem, újraindítgatom Extreme Utilityvel ès anèlkül.
cmd... /scannow hibàtlan lefutott, ès a chkdsc /f /r is vègigment.
Keke
-
Busaboy
aktív tag
válasz Cucuska2 #17740 üzenetére
Az első amit most csinàltam, hogy hagytam a feszt -0.175-ön ès kikapcsoltam a gyorsindítàst( a sok módszer mellett ezt eddig elfelejtettem). Újraindítottam a gèpet jó pàrszor, plusz teljesen ki, majd bekapcsoltam ès stress testet is futtattam. A kritikus kernel power problèma eltünt szàmtalan újrainditàs utàn semjelent meg. Ezelőtt minden bekapcsolàs utàn megjelent, plusz a gyorsindítàs kikapcsolàsàval eltünt egy hiba üzenet is ami a rendszer vàratlan leàllítàsàról èrtesített.
Továbbra is figyelgetem az esemènynaplót ès amennyiben felüti a fejèt a problèma, alkalmazom amit javasoltàl. :) köszi ;)
Keke
-
Busaboy
aktív tag
Hi. 2 hétig küzdöttem vele én is anno, de nagyon banális a megoldás
Nyisd meg a Realtek Audio Console-t, microphone-ra kattints rá, menj a speciális eszköz beállításokra és lesz ott egy olyan opció hogy "mikrofon hatások". Azt kapcsold ki és a probléma megoldódik.
Itta link, benne képpel demonstrálták mit és hogyan de képet én is csináltam.
Mondjuk nekem azóta ez a mikrofon hatás opció el is tűnt a Realtek Console-ból, nem mintha hiányozna...
[link]
[ Szerkesztve ]
Keke
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5 Pro teszt
- Hálózati / IP kamera
- Sorozatok
- Battlefield 4
- Monitor hiba topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
- Milyen monitort vegyek?
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Synology NAS
- További aktív témák...
- MacBook Pro 16 inch M1 Max 10c/32c 64gb RAM 1TB
- T14s Gen4 27% 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 7840U 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- ZBook Studio G3 27% 15.6" FHD IPS i7-6820HQ M1000M 16GB 512GB ujjlolv gar
- Asus 19V 1.75A (33W) 4.0x1.35mm gyári új töltő
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest