Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Gurulunk, WAZE?!
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bit_vector
tag
válasz Mazsika #2003 üzenetére
én kb dec 10-től használom a notit mindennap. Ha a hely nem indokolja az akksis használatot, akkor töltőről megy, akksival együtt.. így nem csuklik össze, ha áramszönet van )
Aztán a héten produkáltam 4 óra 20 perc üzemidőt úgy hogy még volt 12% az akksiban (lásd fentebb).igazából az akksi töltőelektronikája figyeli a túltöltést, és nem tölt bele ha nem kell. Azon felül a Li-Ion kevésbé hajlamos a memóriaeffektusra. Lipo akksi meg még annyira sem, csak az nagyon drága (és milyen könnyű )
üdv.
Mondd el és elfelejtem; Mutasd meg és megjegyzem; Engedd, hogy csináljam és megértem. /Kung Fu-Ce/
-
buherka
addikt
válasz Mazsika #3764 üzenetére
WD40 nem jó az ilyen felületek kenésére, mivel túl híg ahhoz és hamar "kidobja" magából. Végeredményben itt a venti egy csúszócsapágyas rendszeren van, esetleg golyóscsapágyas is lehet...de ugye az összes csapágyat zsírozni szokták, tehát itt is azt kell, mivel ez ad neki megfelelő kenést.
Minden csapágyat zsírozni kell, olajozás felejtős.
Az ilyen kis csapágyaknál és felületeknél azért jó a szilikon-zsír, mert egy műanyag bevonatot generál a felületen, így annál csendesebb...tehát nincsen fémes hang.Esetleg arra jó lehet a WD40, hogy a szutykot kimosd a ventiből, de alaposan át kell törölni a zsírozás előtt.
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
footy
addikt
válasz Mazsika #4784 üzenetére
Elvileg meg tudja a hajtani, a max felbontás amit az X3100 tud QXGA 75 Hz
(2048x1536)[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz Mazsika #4784 üzenetére
Nekem a régi FS laptopom is "meghajtotta" a full hd-s 37" lcd tv-t. Ati x1100 video chip van benne (mármint a laptopban). Azok a hd-s anyagok amik amúgy is megröccentek a laptopon, azok ugyan úgy megröccentek a tv-n, de nem volt rosszabb.
Egyébként skálázható a kimenő felbontás.Még egy tapasztalat: a felskálázni nem tudó dvd lejátszóknál jobb minőséget produkál egy laptop, vga kábellel összekötve az lcd tv-vel.
Ha azt a samut akarod használni pl netezéshez is, szerintem a filmekhez beállított nagy felbontás nem lesz olyan frankó. Mini ikonok meg karakterek. Persze vissza lehet venni a felbontásból de akkor meg állítgathatod, mikor mit szeretnél csinálni.
Én N500-at használok és kipróbáltam a hdmi csatlakozást egy film (mkv) erejéig.
Hát engem nem hoz annyira tűzbe és kényelmetlenebb mint a dvd lejátszó használata.
Így marad a tv filmezésre, a lapi meg gépezéshez.
Ha meg játék akkor inkább konzol, mint laptop...
De ez csak az én véleményem.Ha távolabbról nézed majd a samut (filmek miatt), olyan 2+ méterről, szerintem válassz nagyobbat, ha van rá lehetőséged.
-
Throme
veterán
válasz Mazsika #4795 üzenetére
[OFF]Szerintem a kereskedők többsége a max felbontást írja ki a hirdetésben.
Az én lapim max 1280x800-at tud, de rákötve a tv-re megjelennek a magasabb felbontások is.
Ha jól tudom a plafon a tv-től függ.Nálam bizos vannak itt sokkal jobban hozzáértő arcok is, de gondolom ha egy film 720p-s vagy 1080p-s akkor kár kisebb felbontásban nézni, elvesztik a lényegüket.
Kicsit elfogult vagyok filmnézés terén a házimozi irányában.
"Lapos" 32"+ tv, erősítő, hangfalak és egy kényelmes fotel, mintsem egy laptop előtt görnyedjek. De mondom ez csak az én véleményem!A samuról meg több infóhoz jutsz egy lcd/plazma tv-s topic-ban. Vásárlás előtt én is ott érdeklődtem. Pl az sg-n is van ilyen fórum és 10.000 felett van a hsz-ek száma, ami nem rossz..
[/OFF] -
footy
addikt
válasz Mazsika #4795 üzenetére
Úgy látom téged is mozgat a HD, úgyhogy leírom nálam hogy van megoldva.
A lényeg: tudod a TV-t natív felbontáson hajtani, nekem is úgy van.
A TV az elsődleges monitor nálam. Rá van dugva HDMI-vel a gépre és szépen felismerik egymást. Ha pedig nincs bedugva a kábel akkor simán a notikijelző éled be boot után.
A hangot én rábíztam egy Asus Xonarra. És nem bántam meg
(Egy kis érdekesség: Ha boot után váltok át a TV-n HDMI kimentre, akkor jön az "újusbeszköz"hang.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Új HP ENVY Gamer Tervező Vágó Laptop 16" -50% i7-12700H 14Mag 16GB 1TB RTX 3060 6GB QHD+ 120Hz!
- ÚJ GIGABYTE G5 Gamer Tervező Laptop -30% 15.6" i5-12500H 16GB/512GB SSD 144Hz FHD RTX 3050 4GB FHD
- MSI GP66 Leopard Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Brutál i7-10750H 16/512 RTX 3070 8GB 144Hz FHD
- HP 15S-FQ5 notebook - I5-1235U 10 mag / 12 szál - FEHÉR - új állapotban, alkalmi áron, garanciával
- HP ENVY 17,3" 4k UHD IPS notebook - Core i7-1165G7, 16GB, 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest