Hirdetés
Aktív témák
-
Osiris
őstag
Sziasztok!
A PHILIPS 42PFL5603D készülékeket lehet natív felbontásban PC monitorként használni? A hivatalos használati utasítás szerint a max 1024x768 amit tud, de máshonnan azt hallottam, hogy megy pc-vel hd felbontáson is simán.
Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? -
Osiris
őstag
Sziasztok!
Kinéztem az EW-nél ezt a tv-t, mi a különbség a 42LG5010 és a 42LG5000 között? Pc monitornak és TV-nek is használnám, érdemes belevágni?
-
Osiris
őstag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy Samsung LE40A656A tv-t. Az lenne vele kapcsolatban a kérdésem, hogy ezeket tényleg többféle panellel árulják? Ha igen akkor melyiket érdemes venni és, hogyan lehet megkülönböztetni őket?
-
Osiris
őstag
-
Osiris
őstag
Samsung LE40A656A LCD tévénél mennyi pixelhiba számít garanciális hibának?
-
Osiris
őstag
3db hibás pixel van: 2db fekete háttérnél, 1db világosnál feltünő.
Közben beszéltem az edigitallal és zéro toleranciás a pixelhibák terén a samsung, ha 3 napon belül cseréltetem. A szállítást persze oldjam meg.. ezekután remélem a következő példányt lesz alkalmam kipróbálni mielött elhozom.Akinek van Samsung LE40A656A tévéje, érdekelne, hogy hanyadik nekifutásra sikerült hibamenteset kifognia? Jó lenne ha a pixelhibák nem lennének jellemzők rájuk..
[ Szerkesztve ]
-
Osiris
őstag
Pontosan: Samsung LE40A656A ez.
-
Osiris
őstag
Túl vagyok a cserén, végre itt ülök a hibátlan samsung 40A656A elött. Érdekes, hogy ez egy sokkal frissebb széria mint az előző, az fw is újabb lehet benne, bár még nem tudtam megnézni, de szebb a képe..
-
Osiris
őstag
Gondolkozom, hogy a samsung 40A656-os tévémet falra kéne szerelni, de ebben még nincs semmi tapasztalatom, csak azt tudom, hogy félek ha felteszem a falra és utána rájövök, hogy a hangfalak elrendezése miatt jobb lenne 10cm-el jobbra vagy balra odébtenni, akkor már késő lesz a fix rögzítés miatt. Létezik olyan fali konzol amivel a tv bizonyos határok között mozgatható marad jobbra és balra, illetve a hátulján levő csatlakozók hozzáférése sem okoz gondot?
-
Osiris
őstag
Úgy hangzik mintha nem natívban menne a pc-d.. illetve a kijelzőkre jellemző, hogy minél kisebb a pont/hüvelyk (DPI) érték, annál rosszabb lesz a betűtípusok megjelenése, így ez pl okozhat ilyen jelenséget, mivel a nem fullhd tévék nagy képernyőméretéhez viszonylag "kicsi" felbontás társul, így a nagy méretű képponttokkal a kisméretű betüket nem nagyon lehet szépen megjeleníteni. Próbálkozhatsz a ClearType betűtípussal és a betűk méretének növelésével.
[ Szerkesztve ]
-
Osiris
őstag
Hi!
Az lenne a kérdésem, hogy az miért lehet, hogy a monitornak használt Samu 40A656A tv-nél (dvi-hdmi) az az érzésem mitha késne az egér, kicsit nyúlós a mozgása a mutatónak..
Ilyet eddig akkor éreztem, mikor valamelyik játékot bizonyos felbontáson nem bírta a vga, és a játék menüjében használtam az egeret. Most ugyanez a win (vista aero) asztalon jelentkezik, natív felbontásban. A vga egy 8800gtx.
Nálatok is van ilyen gond? -
Osiris
őstag
válasz Lacix29 #23797 üzenetére
DVI2-es bemeneten van összekötve a pc-vel, PC-nek átnevezve, a frissítés 60Hz, a felbontás natív.
A modok között nem tudok váltani, mert ha hdmi-n kapja jelet akkor a menüben ezek a lehetőségek nem aktívak (jópár lehetőség nem elérhető, most nem tudom felsorolni őket).
..marad az inputlag? Eddig nem is tudtam mi az. A firmware verziót meg tudom nézni valahogy úgy, hogy ne kelljen újra csinálni minden beállítást? ...mert az legalább 2 óra lenne. -
Osiris
őstag
válasz bigdigit #23806 üzenetére
HDMI2 esetén a hangot külön kábelen (RCA) lehet a tévébe küldeni, ilyen hang bemenet a többi hdmi-hez nincs és ez csak akkor érdekes ha a hdmi-n nem jön hang...
A pc-re átnevezéstől az történik, hogy a cucc natívra vált (nálam az átnevezés elött lelógott körbe a windows asztalból kb 0.5cm as képernyőről.. Más látványos dolog nem történt. -
Osiris
őstag
válasz hattorihanzo #24577 üzenetére
Talán azért nem látsz különbséget a 60hz és a 24hz között, mert a hd filmek nagyrésze 25fps, így a PC-t 50Hz-re kéne állítani hozzá. A legjobban a folyamatosságbeli különbség akkor tűnik fel, mikor a film végén fekete alapon fehérrel megjelenített stáblista kúszik felfelé szép lassan.
Összességében a legjobb minőséghez ilyen beállítások kellenek bluray filmekhez egy 60A656A samu esetén ha PC-ről megy a film:
PC: 50Hz (25p) (24p-s film esetén 24Hz)
TV: -képméret: csak pásztázás
-energiatakarék: kikapcs
-esetleg a képüzemmódba a film-et érdemes kiválasztaniÍgy a 60Hz-es beállításhoz képest 50Hz-en (25p) nálam sokkal szebb lett minden, nem volt pl. az a szürke fátyolos szerü "bevonat" a képernyőn, hanem szinte be lehet nyulni a képbe, nem szaggatott a kép akkor sem ha a kamera elfordulásakor a háttér is gyorsan mozgott és minden nagyon részletes maradt végig, pont mint a demok amik a boltban szoktak menni a tv-ken.
-
Osiris
őstag
Hi!
Samsung LE40A656A LCD-tvre kötve használom a pc-t már egy ideje, eddig egy nvidia 8800GTX dvi kimenetét kötöttem a tv hdmi bemenetére (ahova a pc-t kell), most a vga egy ati HD3300, amit szintén dvi->hdmi felállásban használnék, de így a tv-n a kép sokkal kisebb, nem tölti ki a teljes képernyőt (biosba lépve sem, nem csak a win alatt (1920x1080)) és a tv menüjében hiába választom ki, hogy melyik bejövő jelet használja, meg hogy pc és "csak pásztázás" egyszerüen sehogy nem tudok teljes képernyőt betöltő képet varázsolni a kijelzőre. Tudja valaki hogy mi a titka ennek?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest