Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Zéé
addikt
válasz Dorian #25826 üzenetére
A Budakeszi út gonosz, mert a bokorban meglapuló trafipaxok drága fényképeket csinálnak
Amúgy nem sokat jártam arrafelé, de az komolyan meglepett, hogy ősszel egy cimborámhoz mentem ki Zsámbékra, és szombat délután rendesen dugó volt kifelé a "városközpontig"Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz Vision #25887 üzenetére
vicces, mert felénk meg pont fordítva van. Főbérlőm ingatlanos, általában minden hónap elején van pár valamennyire aktuális infóm. Ő azt mondta, hogy az árban volt egy kis megtorpanás, amire a KP-s vásárlók reagáltak is. A nagyobb értékű (felénk ez az 55-60m feletti kategória), komolyabb felújítást nem igénylő lakások-házak, ha reálisan vannak árazva, egész gyorsan elmennek, szinte mind azonnali fizetéssel.
A kisebbek, felújítandók, tehát a kisebb pénzűeket megcélzó lakások viszont megálltak teljesen.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz Vision #26061 üzenetére
Én most csináltattam egy 108m2 alapterületű épületre összesen 200m2 tetőfelületű nyeregtetőt. Szeglemezes szerkezettel, oromfallal, bádogozással, legolcsóbb Bramac tetőcseréppel nagyjából nettó 7 millió forintból áll meg. Erre jön majd még 25 cm kőzetgyapot az álmenyó fölé, ami most nem tudom mennyi.
Közvetlen mellette készül egy 60 m2-s alapterületű épületre lapostető 20 cm+lejtésképzés hőszigeteléssel, EPDM szigeteléssel, mosott kavics leterheléssel, bádogos munkával nagyjából 2,5-3 millió lesz.
Szóval valóban drágább a magastető, de messze van azért a 10+ milliós felár egy átlagos méretű háznál.Amúgy nem megcáfolni akarlak mindenben, de felénk pont, hogy divat lett a gyerek nélkül maradt szülőknek kiköltözni a lakásból a város szélére az ilyen 50-60m2 környéki zártkerti ingatlanokba, amik jellemzően 1 nappali-konyha-étkező plusz 1, nagyon max 2 hálószobásak.
Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
Jobban megnézve legalább 3 elég különböző padlószint van a lakasban, illetve az egész azt a benyomást kelti bennem, hogy ez ilyen "maradék terek" összefélcelése, még akár az is lehet, hogy 2 külön ház különböző helyiségei lettek össze nyitva. Mindenesetre nagyon fura.
Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz adalbert1 #26134 üzenetére
laktam ilyesmi lakásban, 1 évet. Igaz nem a "Rózsadomb lábánál", hanem a Kende utcában. Bár azt akkor hívhatjuk a Gellért hegy lábának Arra jó az ilyen kis "kert", hogy ha kinézel az ablakon, akkor nem betont látsz. De kimenni nem lehetett ott sem, mert egy ősdzsungel volt, sztem abban sem járt évek óta senki. Pont úgy nézett ki, mint ez a képeken
Amúgy valóban sötét egy ilyen lakás. Amiben laktam, annak a teraszát is kb. fél órát sütötte minden nap a nap. Akkor nagyon klassz volt, előtte-utána inkább lehangoló.
A hirdetett lakásnál is nem véletlen, hogy ezek a nagyon napos képek legalább 3 külön időpontban készültek, elég csak megnézni a nappali képeit. Máshogy vannak a növények, a könyvek, a képek a festőállványon, a bútorok a teraszon... A mennyezeti LED szalag klassz, mert az kb. 0-24 világíthat, különben semmi fény nem jut be, hiszen 1 ablak van a nappalin, meg 3 a hálón. Szóval a háló az egész világos, kár, hogy alkalmatlan arra, hogy alváson kívül több időt tölts el ott.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz sumi4623 #26191 üzenetére
Amikor megfúrták a falat jött belőle a víz, ázások és ilyenek.
Ha a megfúrás után "jön belőle a víz", akkor ott valami cső lett elfúrva. Ilyen mértékig nem tud telítve lenni a tégla vízzel. Vagy ha esetleg mégis, akkor nincs az a vakolat, ami rajt marad...
Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz sumi4623 #26197 üzenetére
igazából a bizonyítás részéhez nem értek, mert az jogászkodás.
De az, hogy a talajnedvesség elleni szigetelés hiánya miatt a falon készített furatból szó szerint kifolyni képes víz legyen, az fizikailag képtelenség. Szerintem ezt nincs szakértő, aki leírná nekik.
Ez kicsit olyannak tűnik nekem, mint amikor az autó 1 órával az átadás után motorhibás lesz, és azonnal vissza kell adni valamit a vételárból, mert különben...[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
-
A Zéé
addikt
válasz sumi4623 #26210 üzenetére
ez, hogy mi volt az eredeti funkciója, mi lett, ki csinálta az átalakítást és mikor már csak azért sem mindegy, mert emlékeim szerint pincénél nem használatot korlátozó állapot az, hogy megjelenik a falon a nedvesség, míg lakhatási célú helyiségnél igen.
Nyilván, ha szerkezetet károsító mértékű a talajvíz mértéke, azzal kezdeni kell valamit, de ha az a helyiség pince, tároló, vagy garázs funkciójú volt eredendően, akkor ott nem követelmény a porszárazság. Ha te úgy adtad el, mint tároló, akkor az egy helyzet, ha ők változtattak funkciót, és lett belőle tartós tartózkodású helyiség, akkor az teljes mértékben az ő felelősségük, hogy minden annak a követelményszintnek legyen megfelelő. Illetve az egészben az a slusszpoén, hogy ha valaki csinált ott komolyabb felújítást, akkor elviekben a felújítás utántól neki kell azért helyt állnia, mivel az átadáskor neki nyilatkozni kellene arról, hogy minden szabályt és előírást betartott, és az által elkészült munka megfelel a vonatkozó előírásoknak. De nyilván ne legyünk naívak, 100-ból 99 felújításnál nincs ilyen jogi dokumentum...
Ahogy így beszélgetünk róla láthatod, hogy valóban nem egy egyszerű helyzet ez, nagyon el lehet veszni a jogászkodásban, és 1-1 apróság is képes teljesen megfordítani az egész ügyet. Szerintem szakjogász nélkül nem is lehet ezt lezongorázni.Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz Vision #26264 üzenetére
Tégla és a hőszigetelés azért már szépen megy lefelé. Nettó 550 Ft-ért van most 30 N+F-re ajánlatom, de azt mondta a tüzépes, hogy ha 3 hét múlva kell csak, akkor várjak még a rendeléssel. Ez volt februárban 617, tavaly ősszel meg 750 felett volt.
EPS annyira nem megy, hogy kedden rendeltem 250 m2-t, csütörtökön le volt szállítva. Ez 1 éve 3-4 hét volt. Most megnéztem az árat, novemberben 2600 volt a 10 cm EPS, most 2000.
Nekem most a betonosok panaszkodnak nagyon. Tegnapelőtt betonoztunk 70 m3-et, az elmúlt pár napban ez volt a legnagyobb mennyiség amit toltak itt a környéken. Máskor könyörögni kellett, hogy az ekkora mennyiségre forogjon 3 autó, most 6 volt, hogy legyen mindenkinek fuvarja a napra...Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
többiek már leírták a lényeget.
Műszaki szempontból annyival egészíteném ki, hogy ha volt tetőfelújítás az elmúlt 5 évben, akkor talán annyira nem para.
Bitumenes lemez 20-25 évig bírja, PVC szintén kb. addig, EPDM elvileg 30-40 év. Ha volt felújítás, akkor talán nem spórolták már ki a hőszigetelést se alóla, de erről a közös képviselő tud talán érdemi tájékoztatást adni. Eladótól, ott lakóktól ne nagyon kérdezz ilyenre rá, mert szét fikázza úgyis mindenki, ha volt esetleg felújítás, nagyon ritkán van objektív véleményük az ilyen munkákról.Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz Mercutio_ #26894 üzenetére
Ezeknél az új építéseknél, és a felületfűtéseknél el kell felejteni azt, hogy az ember ide-oda tekergeti a hőfokot. Ezek a rendszerek baromi hatékonyak, ha kevés energiát kell átadniuk.
Ha egyszer az épület tömege beállt egy stabil hőfokra, akkor onnantól minimális enerigaigénye van. De ehhez tényleg az kell, hogy elfogadd fejben azt, hogy nem lehet más hőfok este 10-kor, reggel 6-kor meg délután 3-kor. Mert ezt nem tudják produkálni.Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz #90032896 #26896 üzenetére
De minek állítgatnád? Be van csomagolva az épület egy halom szigetelésbe, ha levennéd télen is a fűtést a napközbeni 23 fokról 20 fokra, mert hogy aludni hidegben jobb, akkor se nagyon esne le a hőmérséklet reggelig, ha egyszer sem kapcsol be a kazán. Onnantól meg megint lehetne beletolni az energiát, hogy felmenjen a hőmérséklet.
Ennek ez a lényege... Egyszer beállítod 23 fokra, és egy életre elfelejted azt a "kis vackot" a falon.Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz balojazz #26960 üzenetére
Bocsi, hogy ezt mondom, de pozícióból könnyű ülni a magas lovon, és ilyen nagyon egyértelmű magától értetődő, mindenki által vágyott tényként közölni a saját igényeidet.
De azért lásd be te is, hogy az általad leírt ingatlanok száma több, mint korlátozott. Sokkal több nem is tud már lenni belőlük, hiszen nincs több ilyen telek... Ebből következik, hogy egy ilyen ház a drágánál is drágább. Egy ilyen házat venni ma inkább 200 millió, mint 100, és ez nagyon nem az átlagos szint. Szóval persze, lehet ilyen ingatlanra vágyni mindenkinek, de a realitás nem ez.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
-
A Zéé
addikt
Bár 16 lakás estén nem tud beütni olyan nagy krach, amit ne lehetne kinyögni közösen.
Hajjajj! Nálunk a lépcsőház takarítás át nem szavazza meg a közösség, mert a havi 2k/lakás az drága lenne. Helyette van a kommunista takarítási rend, amit persze senki nem tart be...Almérő sincs? A közös mérővel az a legnagyobb baj, hogy ha a 16-ból 10 fizet csak rendesen (amire azért van esély), és összejön a szép nagy tartozás pont egy csőtörés után, akkor mindenkinek elzárják a vizet, nem csak a 6 renitensnek, vagy fizetheti a 10 rendesen fizető a maradék 6 részét is.
Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz Vision #27567 üzenetére
Még szerencse, hogy az ácsok is, a kőművesek is, a burkoló kis mindig mindenhol mindent egyedül csinálnak, és nem kell 1-2-3 szaki/segéd melléjük, nem kell odamenjenek a helyszínre dolgozni, és nem kell szerszámokat használniuk, amik fogynak, kopnak, elhasználódnak.
Így minden egyes tőled elkért forint tisztán az egy szem szaki zsebében marad, nincs semmi költségük egy 2-3 hetes meló alatt.Hagyjuk már... Mindenhol fel-fel bukkannak ilyen álomfizetések, de valahogy én még mindig nem ismerek egy ácsot/kőművest/burkolót sem, akinek hónap végén tisztán megmarad fizetésként 2-3 millió forint.
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz Vision #27573 üzenetére
elköltök éves szinten 1-2 milliárd közt a főnököm pénzéből mindenféle alvállakozóknak. Kicsiknek, nagyoknak egyaránt, azért nagyságrendileg tudom minek mennyi az ára. Oké, nem Budapesten vagyok, de 3 éve, amikor eljöttem onnan, itt a nyugati szélen szinte minden szakma drágább volt, mint fenn. Lehet, hogy azóta változtak a dolgok, nem kizárt, de errefelé olyan ember, aki egymaga dolgozik, és minden költsége után havi 2 millió tisztán a zsebében marad, nincs. Vannak ilyenek, sokan, ezt nem tagadom. De azok közül senki sem egy személyes vállalkozó. Felénk most ha napidíjba jön szaki, akkor átlag 50k körüli a díj, ha segéd, akkor 30k, nettóban. De én pl. a napidíjjal nem szeretek szerződni.
Nem tudom milyen munkát csináltak nektek, így megítélni se tudom mennyire reális az az ár, amit mondasz, de mondták már nekem is, hogy "direkt olyan árat adtam meg, hogy ne kelljen megcsinálni ezt a szart, erre nézd meg, itt vagyok..."
Ismertem fenn olyan hidegburkolókat, akik 2018-ban 5000 Ft/óráért dolgoztak. Nem volt m2, nem volt felmérés, minden nap 8 órát kellett fizetni/fő. Akkoriban ment egy átlagos burkolás BP-n 4000Ft/m2 munkadíjért. Ha esetleg 5 év alatt dupláztak, akkor sem érik el a 2 milliót/hónapot. De ez rezsidíj. Ő pakol, ő hozza a pöcköket, bütyköket, ő takarít maga után. De ők nem az átlagos teszkós szatyros melósok, nem átlagos burkolatokat csinálnak, ezért nem is átlagos árakon dolgoznak. De ők a 100-ból a 1.Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz Vision #27575 üzenetére
"Mihez tud ilyenkor kezdeni egy random magánszemély?"
Ha nincsenek ismerősök, akiktől ajánlásokat tud beszerezni, akkor ugyanazt, mint én, amikor elfogy a telefonkönyv. Beírja a google-ba, hogy "hőszigetelés Bivalybasznád", aztán elkezd telefonálgatni. Leginkább azt mondanám, hogy várj tavaszig (mert most kezd nyüzsögni egyre több ember, hogy fogytán a meló), de addigra pártunk és kormányunk úgyis belekavar megint a bilibe. Helyi szakiról meg annyit, hogy most egy kisvárosban van a nagy projektem, a helyi szakik rendre 30-50%-al nagyobb árat mondtak be az ajánlatkérésre, mint azok, akiket 40-50km-ről szereztem...Itt most nettó 8-10000/m2 közt van a burkolás (3 éve 4500-5000 volt). Hőszigetelés teljes rétegrend 9-10000/m2 (3 éve 4000-4500 volt). A 10k-s állványozás meg olyan, hogy annyiért valahogy megcsináljuk. 2500-3000/m2 itt, ha te adod az anyagot.
Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz Mercutio_ #27580 üzenetére
helyzet függő, de nyilván nagyobb mennyiségeknél jobb árak vannak. Azért vannak az alsó és felső értékek, mint haladós és tökölős egységár.
#27579 Madwe
bruttó vagy nettó? Ha benne van a vízszigetelés is és bruttó, akkor talán nem sok, ha nincs, akkor viszont az. Szerintem.Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz Vision #28418 üzenetére
Azért egy garázst nem kell lakás m2 árban számolni.
Én sem építenék, sőt mi több, nem is vennék úgy családi házat, hogy nincs hozzá legalább 1 beálló helyes garázs, de igazából az is kevés lenne.
Ahogy a többiek mondják is, annyi kacat összegyűlik, amit tárolni kell, hogy ne is gondolná az ember.
Másik fontos szerepe, hogy sárfogó/koszfogó helyiség. Kell bele egy falikút hideg-meleg vízzel. És nem kell a retkes kerti cuccokat keresztül vinni a lakáson.
Abban mondjuk igazad van, hogy ezt garázsnál felcímkézni felesleges. Viszont egy olyan 15-20 m2-s helyiség szerintem mindenképp kell, ami legalább egy 2 szárnyú ajtóval kapcsolódik a külvilághoz, és egy egy szárnyúval a lakáshoz.Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz Vision #28427 üzenetére
Felénk is vannak ilyen házak, ahol 1 db beálló jár a "pusztában" lévő ikerház félhez. Nem is nagyon tolongnak értük... Egyszerűen nem reális elképzelés az, hogy egy 80m2-es házhoz 1 db autó van csak, és nem is lesz több később sem.
Na de mindegy is, mások a preferenciák, de nekem már most kicsi az 1 beállós garázs, lassan kezd kiszorulni belőle az autó.Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz axioma #28598 üzenetére
Jó szakikra nem kizárt továbbra sem, hogy várni kell kicsit, de hogy nem találni, az azért szerintem túlzás. Persze örök kérdés, hogy mikor akar, mit, hol és mennyiért. Mert most 2-3 hétig nem fog dolgozni senki sem az biztos.
De haveromék most újíttatnak lakást BP-n... Augusztusban felmért a tag, szeptember elején megegyeztek, október elején kezdtek is, és teljesen normálisnak tűnik az eddig látottak alapján az, amit csinálnak.
Itt felénk Zalában is általában 2 héten belül meg tud jelenni mindegyik szaki, mert nincs annyira túlvállalva most senki sem. De ilyen, hogy azonnal ugrik valaki bármi munkára azért nincs.Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
Hermina Bau, meg a Hermina Happy Land olyan kifejezések, amitől nagyjából mindenki menekül, aki kicsit jobban beleássa magát az ingatlan vásárlasba. Kevés rosszabb hírű ingatlanfejlesztő van szerintem náluk, de valahogy mégis megvannak a mai napig.
Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz Csabroncka #28719 üzenetére
itt Zalaegerszegen van olyan ház, ami kb. egy év alatt nem kelt el 39,9 millióért, ezért az új évre való tekintettel 44,9 millió lett az ára...
Meg van sok olyan, amit szintén tavaly tavasz óta hirdetnek, de az árat nem engedik azóta se lejjebb.Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
Az ilyen csoportok max. arra jók, hogy egy idő után le lehet szűrni, hogy milyen problémákra készülhetsz, de ahhoz is idő kell.
Felénk is csak a nyafogás megy, de úgy amúgy más miatt nincs is értelme bejegyzést írni.
Most őszintén, kit érdekelne, ha elviszik rendben a szemetet, nincs naponta 2 áramszünet,meg havonta csőtörés? Minek is írná be valaki ezeket?
Az meg, hogy valakinek név nélkül nem tetszik, hogy a szomszéd utcában fát vágnak vasárnap, meg bőgetik a motort szerda este... Ez általános mindenholJust a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz stickermajom #28897 üzenetére
mindenhol, ahol albérletben laktam saját magamnak kellett intézni, és saját nevemre kellett venni a net/tv előfizetést. Mostani helyen a villanyórát is átírtuk hivatalosan is, ugyanis "ha nem fizeted, szíved joga, de ne engem b.szogassanak miatta"
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz Mercutio_ #29084 üzenetére
Sok projekt lehet beragadva a tavaly beépített drága építőanyag árakon, azok nem nagyon fognak olcsóbbak lenni. Új projektek árazásában most fog majd megjelenni a stagnáló, kicsit csökkenő építőanyag és munkadíj, szóval a jó időben indított projekt tud majd olcsóbb lenni, mint a készekben az eladatlan lakás. Azokra azért majd megjön a kereslet is szerintem, ha csak nem nagyon túl töltött a piac (nálunk Zalában most szerintem az). De mire azok kulcsrakészek lesznek, az még 1,5-2 év...
Emiatt használt vásárlásra szerintem is mostanában lehet a "sweet spot". Kamatkörnyezet kezd igazán kedvező lenni, és én is arra tippelek, hogy az újépítésűből kiárazódók a felújítandó használták felé fordulnak, ami kereslet növekedést okoz majd.
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz sakal83 #29748 üzenetére
Nekem is élesedik a leskelődés, úgy néz ki, hogy vásárlási kényszerhelyzet lesz.
Itt a dombos Zalában eléggé vegyes a kínálat. Vannak az egy éve kitartott áron lévő házak, meg az 1-1,5 hét alatt elkelőek. Meg van olyan is, ami tavaly nem ment el 40-ért, ezért idén megpróbálják 45-ért
Amúgy a saját, nem teljesen pontos megfigyelésem az, hogy az árak felénk nagyjából stagnálnak egy jó fél éve.Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz Drizzt #30071 üzenetére
én Zalaegerszeget és a környezetét nézem intenzíven kb. 2 hónapja:
itt teljesen beragadt a kínálat az általam nézett 70-140 m2 közti kertes házak tekintetében.
Új hirdetés heti 1, a meglévők közül semmi sem megy el, és van olyan, amit kb. 1 éve hirdetnek ugyanannyiért...Érdekes adalék, hogy állítólag minden 5. eladott családi ház külföldi vásárlóé (holland, belga, német) a régióban, ami azért durva. Nemrég bicikliztem az egyik "hegyen", és egy szakaszán tényleg szinte csak belga és holland rendszámos autók voltak...
Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
Saját sztori: néztünk egy házat: 80 m2, full felújítandó 68-ban épült ház. Most épp 49 milliós áron hirdetik (asszem február óta van fenn, akkor 55-ről indult, de a hirdetés képei tuti tavaly nyáriak).
Megnézés után kérdezem, hogy mennyire rugalmas az ár? Hát az nem nagyon. Amikor mondom, hogy pedig a szomszéd utcában majdnem napra pontosan egy éve adtak el egy ennél jobb állapotú, ugyanolyan korú 100 m2-s házat 39,5-ért, akkor csak a szemforgatás ment, meg azt a választ kaptam, hogy "akkor tegyen ajánlatot, de ilyen 10 milliókat ebből a házból biztos nem fogunk engedni". Én meg megköszöntem a lehetőséget, és távoztam.Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz basaharc502 #30464 üzenetére
Nem, nem gondoltam, hogy el engednek 10 milliót, holott akkor lenne kb. áránál. Én meg se akartam nézni, mert rohadtul túlárazott, de a másik felem ragaszkodott hozzá. Csak beszélgettünk az árról, kíváncsi voltam, hogy hirdetni akarják csak, vagy eladni. Ebből a kissé agresszív válaszból gyorsan le lehetett szűrni, hogy ők a madárra várnak még akkor is, ha a környék átlagára rohadtul messze van tőle.
Az a ház nagyon jó vétel volt, ha nem cimborám alkudott volna meg rá, akkor rá mentem volna én is. Akkor volt 450k/m2 körüli áron az átlag ilyen házakból. Ő végül 400-ért elhozta azt. Most olyan 500 körül van az átlagár. Ezt a házat 600/m2-ért árulják úgy, hogy a tető is kuka rajta...
Amúgy voltunk olyan házat is megnézni, ahol az ingatlanos konkrétan megmonta, hogy az 52 milliós hirdetési ár az annyira irányár, hogy 45-46 közti ajánlattal el lehet(ne) hozni.
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz sakal83 #30470 üzenetére
Bizony, a ~milliós m2 árú új építésű lakás itt is tök általános dolog lett.
#30472 AxBattler
Persze, hogy nekem kell ajánlatot tenni, nem kérdés. De ha elolvasod az előtte lévő hsz-éket, akkor látod, hogy mire szántam ezt a hsz-t. Azért az eladóknak sem árt a realitás talaján maradni, aztán akkor nem kell háborogni a sok-sok milliót alkudozni próbálókon. Szerintem.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
Ha van idő és normális telek én is építenék.
És én is úgy gondolom, ahogy a többiek: minél több hitellel. Annyival, amit még el tudsz viselni "mentálisan", és törlesztő részlettel.
És várni sem érdemes. Az 5-6 évvel ezelőttihez hasonló csillag együttállásokra nem nagyon számítanék (nagyon olcsó hitel és alacsony ingatlan/építési árak). Szóval ha van szándék és lehetőség, akkor most vágjatok bele.Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz MrCsiT #30527 üzenetére
Szerintem az eladó utolsó egy éves költségei annyira relevánsak a vevő számára, mint amennyire neked releváns az, hogy én kőrözöttes kenyeret reggeliztem, és egy bögre tejeskávét ittam mellé.
Ez inkább tűnik túlgondolkodásnak, mint tudatos vásárlásnak.
Persze, az alap dolgokat mondja el, hogy mi van a kk-ban, mennyi a víz átalány, vagy a távhő alapköltség, ha az van, de a többit miért mutogassa neked? Meg hogyan? Nekem 5 éve nincs semmiről sem papír alapú számlám... Mutogassam az érdeklődőnek telefonon, PC-n? Miért?Ahogy mondták is a többiek, az energetikai tanúsítvány meg egy vicc, felesleges sokat nézegetni. Ha nincs hőszigetelés a házon, nincsenek új nyílászárók, meg egyedi gázfűtés van, akkor úgyis EE vagy FF bármilyen épület. Ha meg van 10-15 cm hiőszig, megújuló energia, új ablakok, akkor sem lesz jobb, mint BB.
Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz TheProb #30546 üzenetére
fúrt kútra guglizz rá, volt vele kavarás (engedélyeztetés, környezetterhelési díj, hasonlók rémlenek) és nem tudom mi lett a végeredmény. Ha van az utcában vezetékes víz, lehet, hogy érdemesebb rákötni. Plusz tényleg vizsgálni kell a minőségét, mert hiába van sok, ha magas pl. az arzén tartalma...
Derítő járható megoldás, ha nincs más. Viszont ha van az utcában szennyvíz, akkor arra előbb-utóbb kötelező lesz rákötnöd. Itt is van szippantási díj, meg talajterhelési díj is.
Az Ytongot nem is értem, ez így látatlanban nekem villogtatja a nagy piros felkiáltó jelet a fejemben.
Ilyen öszvér valamit mindenképp nézess át hozzáértővel. Keress a környezetedben műszaki ellenőrt, vagy valaki épület állapot felmérőt, esetleg egy rutinosabb ismerős ingatlanost... bárkit. Nagy szarkupacba lehet beletenyerelni az ilyen tákolt dolgokkal. Nem biztos, de nagy az esély rá.
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz basaharc502 #30961 üzenetére
Mit tud az ingatlanos, amit én nem?
Azt felejtitek el sokan ennél a kérdéskörnél is, hogy az ország lakosságának jó 70-80%-a nem annyira összeszedett, mind itt a fórumon jelen lévők, és ingatlan ügylete van 1, maximum 2 egész életében. Emiatt nagyon sokan mindenféle téveszmével mennek neki egy ilyen folyamatnak.
Na ilyenkor is jól a jó ingatlanos. Persze jó ingatlanosból kevés van, ezt aláírom. Az meg, hogy mennyiért dolgoznak, az megint más kérdés.De a jó ingatlanos szerintem csak másodsorban ért jól az ingatlanokhoz, elsősorban az emberekhez kell(ene) értenie... És itt nem csak arra gondolok, hogy egy komolyabb ingatlannál megcsinálja az előszűrést és nem enged oda minden kíváncsiskodót, hanem csak szimplán tud összeszedetten, nyugodtan kommunikálni mindkét féllel...
Skippeltünk már hirdetést amiatt, mert nem tudtak egy értelmes, helyesírási hibáktól mentes leírást összerakni. Nyilván volt más baja is a háznak látatlanban is, de ez döntötte el, hogy meg se nézzük.
Találkoztam már olyan magán hirdetővel, akinél már az zavart, hogy mennyire türelmetlen... Még körbe sem értünk a házon, már az ment, hogy tegyek ajánlatot most, hogy had gondolkozzon rajta amíg befejezzük a bejárást, meg mondjam meg, hogy szerintem mennyit ér a ház, aztán kiderül, hogy közös nevezőn vagyunk-e...De, hogy legyen pozitív példa is: találkoztunk jó ingatlanossal is, aki kérte, hogy a meg nézés után pár percet még beszélgessünk a tulaj nélkül. Feltett 4-5 kérdést, és segített eldönteni (a páromnak, aki full bizonytalan kb. minden döntéshelyzetben), hogy tényleg komolyan érdekli-e őt, vagy nem... Na, ő segítség volt. A türelmetlenkedő eladó meg nagyon nem.
Just a simple Lineman...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest