Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Avicularia
veterán
Sziasztok
Nem tudja véletlenül valaki, hogy egy 4 terás Maxell Tank 3.5-es külső házba vajon milyen wincsit pakol a gyártó? Nem találtam erre nézve semmit a neten.
Most jó áron tudnék venni, és kivenném belőle a wincsit. -
Avicularia
veterán
válasz King Unique #19131 üzenetére
33K átszámítva [link]
Múltkor volt ugyanennyiért Intenso amiben elvileg Seagate ST4000DM000 van, de a youtube videók szerint elég nehézkes szétszedni sérülés nélkül. Ettől a maxell-ről meg szinte semmi infót nem találok a neten. -
Avicularia
veterán
válasz King Unique #19133 üzenetére
Igen, Svédországban élek, itt venném meg,. A wincsik drágábbak mint otthon, egy emlitett 4 terás seagate 45-46K átszámítva. Ehhez képest kedvező a 33K és még marad egy kulsö ház is, csak sérülés nélkül kellene tudni kiszedni. Otthon nem annyira akarok wincsit venni a mert innen nehezen tudnám a garit intézni.
-
Avicularia
veterán
válasz Predator2 #19143 üzenetére
Tényleg, most hogy linkelted ezt a kábelt eszembe jutott egy kérdés. Én is rendeltem a BG-ról, de itt nem adnak hozzá tápot. Használok viszont egy 3Tb-os 3.5-es Intenso külső wincsit a hozzáadott 12V/1.5A-es táppal. Gondolom jó lesz ez a táp az említett Ugreen átalakítóhoz.
[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
Sziasztok
Vettem német amazonról egy 8 terás wd my book-ot [link]
Akciósan 159 euró volt, tegnap kaptam meg. Amazon simán csomagolás nélkül küldte el németből svédbe, szerencsére úgy néz ki túlélte az utazást.
Viszont hőfokban nagyon rosszul néz ki a dolog, idle 49-50 fokos a cucc. WD 3 év garit ad rá elvileg, nem hinném hogy ez így sokáig bírná. -
Avicularia
veterán
válasz King Unique #22106 üzenetére
WD80EZAZ-11TDBA0 a típusszáma amit a HDS mutat.
Odatettem neki egy xiaomi kis ventit, ami powerbankról megy és terhelés alatt most 33 fokos. Fekszik a külső ház és átfújja a venti. De ez nem megoldás, ha használni akarom.
Crystaldiskmark eredmény -
Avicularia
veterán
válasz King Unique #22111 üzenetére
HDS Lemez revíziót ír még, nem tudom ez számit-e. 83.H0A83
HDS szerint 5400-as, de nem tudom tényleg annyi vagy nem.
Svéd fórumon, ahol kaptam a tippet, hogy van olcsón amazonon, vett még egy-két ember és az egyik azt írta, hogy fehér címkés lemez 256 MB cache-el, 3.3V-os problémával és TLER nélkül. Valamint egy logot is bemásolt.~$ sudo smartctl -d sat -a /dev/sdf
=== START OF INFORMATION SECTION ===
Device Model: WDC WD80EZAZ-11TDBA0
Serial Number: xxxxxxxx
LU WWN Device Id: 5 000cca 273e064b6
Firmware Version: 83.H0A83
User Capacity: 8,001,563,222,016 bytes [8.00 TB]
Sector Sizes: 512 bytes logical, 4096 bytes physical
Rotation Rate: 5400 rpm
Form Factor: 3.5 inches
Device is: Not in smartctl database [for details use: -P showall]
ATA Version is: ACS-2, ATA8-ACS T13/1699-D revision 4
SATA Version is: SATA 3.2, 6.0 Gb/s (current: 6.0 Gb/s)
Local Time is: Wed Oct 17 11:07:30 2018 CEST
SMART support is: Available - device has SMART capability.
SMART support is: Enabled~$ sudo smartctl -l scterc -d sat /dev/sdf
SCT Error Recovery Control:
Read: Disabled
Write: DisabledGondoltam rá hogy kiveszem a tokból, de egyrészt tuti nem tudnám nyom nélkül megcsinálni, eldobni meg nincs kedvem ezért a 3 év garit. Másfelől meg nem is profitálnék belőle, mert ha beraknám a Xpenology NAS-ba, akkor a gigabites kapcsolat sokkal lassabb lenne, mint így usb3-on. NAS-ba bedugva és ott mozgatva az adatokat láttam 180-200 MB-os sebességet is, de jellemzően 130-150 MB között mozog. Így meg bármikor ki tudom venni és máshova bedugva is tudom gond nélkül használni. Helyem meg van, most vettem ki a xpenoból 2 darab 3 terás wincsit és maradt benne 3x3 tera, plusz egy 2 terás különálló mert nem használtam ki a helyet. Felesleges, hogy pörögjenek benne ha nincs kihasználva.
[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
válasz King Unique #22117 üzenetére
Megnéztem hidegen hogy indul. 25-26 fok van a szobában és szobahőmérsékleten (állt pár órát kikapcsolva) 29 fokról indul a hőmérséklet azonnal ahogy bedugás után a hds felismeri. Szóval kb. 3 fokkal többet mutat, de még így is sokkal melegebb mint egy meglévő intenso 3 terás, ami teljesen zárt házban van ás használat közben sem megy 40 fok fölé. Ez meg alul felül szellős és idle 47-52 fokos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Dell notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- LEGO klub
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest