Hirdetés
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Itt az volt a kérdés, hogy a vámalap az termék+szállítás-e? Elméletben így van, de én nem tapasztaltam a gyakorlatban. Nekem eddig sima posta, EMS és DHL esetén is szállítási ktsg. nélkül vámolták, ami fura. Gondoljatok bele, mennyibe telne egy olyan számlát kérni a kínaitól, ahol a telefon 19$ a szállítás meg 131$. Rögtön nem lenne vámköteles, és még a banki bizonylaton is meglenne a végösszeg, hogy ennyit fizettem és kész. Tulajdonképpen "nem" is lenne nagy csalás..... Bár gondolom a NAV-osok sem hülyék, csak egy bizonyos szintig....
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ma ünnepélyes keretek között átvettem a január 23-án rendelt kijelzőt. HK-val jött, a posta 8 napot ült rajta, végül szerencsére átengedték.143 dollár volt összesen.
Egy sárga tixóval áttekert polisztirol hőtartós fagyis dobozban érkezett.
-
törölt tag
válasz szili.tamas1 #28487 üzenetére
Igen, más néven hungarocell.
-
törölt tag
Néhány TN-es és anélküli rendelés után arra jutottam, hogy a sima TN nélküli CN posta 5-8 nappal gyorsabb, mint a TN-es Német vagy Singpost. Érdekes, de igaz.... Valakinek van hasonló tapasztalata?
-
törölt tag
Nem szeretnék megbántani senkit sem, de mi a ret*es fa** van itt? Már bocsánat. Játszótér lett ez az egész topic?? Aki ide téved be, legyen szíves nem csak a szeméig és az "Új" gombig látni... Téma összefoglaló, ráadásul adócsalásos figyelmeztetés. Nem látszik?
Bocsánat a hangnemért, de ez már szánalom. Ehhez már tényleg fű kell, mert itt már csak az unikornisok meg a sárkányok segítenek....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest