Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenkobold
újonc
válasz maximilian4 #55328 üzenetére
Ha legalább normális platformpedált raknál a gépre, már azzal is előrébb lennél, mint ezekkel a hulladékokkal.
-
Lenkobold
újonc
válasz maximilian4 #55332 üzenetére
patentpedál
-
Lenkobold
újonc
Erről jut eszembe... mit tudnátok javasolni 29" MTB kategóriában vázként, ha 2 méter fölött vagyok? Lassan ideje lenne átállnom a 26-ról, és az amúgy is kicsi 22"-os monti vázamról, de még nem tudom, mire építkezhetnék. Merev farral, elöl 120-130 körüli rugózással kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Lenkobold
újonc
válasz Hasaggymeg #55403 üzenetére
Nem csak a méretezésre gondolok. Ha tudtok márkát, típust, itthoni nagykert, egyéb forrást javasolni, az jól jönne. 6-7 éve nyúzok egy all-mountain jellegű custom Konát (FOX Talas, XTR váltók, Saint agyak stb.), de lassan érik az utód. Csak mostanában azt sem tudom, mik elérhetők ekkora méretben. A komplett masina is esélyes lehet, az nem rossz kiindulási alap.
[ Szerkesztve ]
-
Lenkobold
újonc
válasz Hasaggymeg #55405 üzenetére
Köszi! Most, hogy megnézegettem a Cube-okat: nem is tudtam, hogy van 23 colos darabjuk. Régebben, az only 26-os korszakban esélytelen lett volna alám való masinát szerezni (ezért is lett Konám).
A felszerelés a másik kérdés, nekem az átlagnál kicsit komolyabb szettre lenne szükségem (elöl 203, hátul 18x mm-es-ös tárcsával, hátul is erősített gyorszáras aggyal, és a teleszkópot is kevésnek érzem a szokásos 100 mm-rel stb.). A Cube Reaction szériával szemezek.
[ Szerkesztve ]
-
Lenkobold
újonc
válasz Runner_fxr #55410 üzenetére
Igazából ha egyenértékű nagyjából kényelmi szempontból a 26"@120 mm és a 29"@100 mm, nem gond. Inkább haladós bringa kell, mint fully, terepen ritkán használom. Slick és aszfalt a lényeg. A súlyom miatt kell, hogy monti-jellegű legyen, és úgy a padkákon való ugra-bugra sincs kizárva nagy sebességnél. A cyclocross lenne még jó kategória alám, de akkor is inkább húz a szívem a haladós montihoz, amivel bármit megcsinálok.
[ Szerkesztve ]
-
Lenkobold
újonc
IronClad kesztyűket hol árulnak vajon itthon?
Elegem van a fél szezont kibírni képtelen, szétfoszló nemez-szerűségből gyártott vackokból (kb. minden bringás-kesztyű ugyanazzal a szürke, hulladék anyaggal készül a tenyérrészen), úgyhogy rámennék a minőségre.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Lenkobold
újonc
válasz bandi0000 #55467 üzenetére
Ebből csak a váz, a nyeregcső, kormány, kormányszár érhet valamit. Ez összesen kétlem, hogy lenne 30. Inkább 20.
Hogy érted, hogy milyen való bele? Láthatóan 100 mm-es. De hogy milyen kategóriát szeretnél, azt majd meglátod (V-fék / tácsafék / minőség).
[ Szerkesztve ]
-
Lenkobold
újonc
válasz bandi0000 #55470 üzenetére
A 26-os az a kerékméret, azt eltaláltad. De hogy alád jó-e, azt ránézésre nem tudhatjuk. Ahhoz tudni kéne a váz méretét és a magasságod... A kipróbálási lehetőség viszont továbbra is hiányozni fog.
Masszívnak néz ki, ha nincs repedve, ilyen gondod nem lenne. Viszont így, hogy mindent újra kell venni rá, nem biztos, hogy megéri... Kellene teleszkóp, az 50-nél kezdődik, kellene komplett kerékszett, csapágyak, hajtás stb. Alsóhangon 100-ból lesz ez jó bicaj, ami el is bír.
Lehet jobban járnál, ha kompletten (és biztosan jó méretezéssel) egy új / rendben lévő használt masinát választanál.
[ Szerkesztve ]
-
Lenkobold
újonc
válasz bandi0000 #55472 üzenetére
Én a másik oldalról tudom megközelíteni a dolgot: mikor a sajátom után ráülök egy szokásos régi vasszörnyre... Taposod, és egyszerűen nyeklik, ropog, normális sebességet nem érsz el vele, és nem is akarnál, mert nem esik jól. Letudod vele a muszáj-kört, és eldobod, hagyod a fenébe és soha nem jut eszedbe többet ráülni. Tiszteletem annak, aki élvezi egyáltalán a műfajt egy tecsós bringán.
Olyan, mintha egy kényelmes, mindenfelé dönthető szék után átülnél egy faszékre, amin még biztonságban sem érzed magad. Ülni mindkettőn lehet, de azért elég durva a különbség, főleg, ha közben mozgást is végeznél, ráadásul a testi épséged is kedves neked. Ennél jobban nem lehet ezt így átadni, ha érdekel, tessék kipróbálni pár bicajboltban pár jószágot a te méretedben!
[ Szerkesztve ]
-
-
Lenkobold
újonc
Oh, egy aktuális kérdés... Maszk.
Most, hogy elég brutesz a levegő a városban, muszáj lenne szereznem egyet. A probléma: nem megy rá a fejemre pl. a szokásos (L-es) Respro City. Az államat nem fogja át rendesen, vagy az orromról csúszik le. Tipikusan a sapkák is kicsik szoktak lenni rám. Csepelen jártam a Központi úton lévő munkavédelmisnél, ott sem volt rámvaló darab, látatlanban meg nem rendeltem egyéb típust. Ilyenkor hova tovább?
[ Szerkesztve ]
-
Lenkobold
újonc
válasz bandi0000 #55480 üzenetére
1. kazettás legyen a hátsó agy, az az erősebbik, az mindenképp kell a 120 kg alá
2. a 36 küllő sem árt... 32-es küllőzésű gépet én a helyedben nem vennék
3. a tácsafék is fontos lenne két szempontból; 1: megállít (időjárás-függetlenül), 2: erősebb a tárcsafékes felni, ami az ilyen fékek mellett alkalmazandókEz ilyen fontossági sorrend, az 1. kötelező, a 3. pedig már inkább pénztárca függvénye, de nem árt. Ha 30-35 kilóval könnyebb lennél, akkor nem lenne ennyire lényeges a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Lenkobold
újonc
válasz Pttypang #55486 üzenetére
Akkor miert hasznalunk 32-est?
Gondolom azért, mert nem mindenki 120 kiló (viszont pl. én is annyi vagyok, ezért rebegek itt róla). Ilyen igénybevételnél, illetve komolyabb terepezéshez nem használ ritkított bigyót az ember. Ahogy pl. 28-as teleszkóp becsúszószárat sem..
És igenis van különbség, jobb az erők elosztása a 36 küllőnél, a furatok nem gyengítik a szerkezetet (tehát elsőre pont fordítva gondoltad). Kb. hasonló lehet a helyzet, mint 100 kilóval a 32-es. Évente egy-két küllőt a 36-okból is kitörök. További előny, hogy nem torzul akkorát a felni ilyenkor, főleg, ha mondjuk egy MTX-ről van szó.
hegyimorc (#55496): Ezt sajnálatos olvasni. Jobban néz ki egy ilyen erősített tenyér, mint az átlag, de ennyiért tényleg zord...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest