Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mi történik egy netes csalás után?
- Hiányzik a gamer érzés
Aktív témák
-
Ipse89
tag
Hétvégén megkapta a kicsikém a téli karbantartást Az első hátsó kerékagyak újra zsírozása, első kerék centírozás, razsni újrazsírozása ( a régi elfáradt, és teljesen összeált az egész, pont a generál előtti nap este ) véltók, fékek beállítás... + lánc olajozás és pumpulás Újra fénykorát éli, jobban is gurul érezhetően
szerk: A kitámasztót már levettem
[ Szerkesztve ]
Lenovo E430C; Xiaomi 13 ; Bianchi campione del mondo 1974
-
Ipse89
tag
válasz Manitou #27825 üzenetére
Szia!
5 éven keresztül túráztam nyaranta Ausztriában Milyen konkrét elképzelésetek van?
Kempingben, vagy hotelban szeretnétek aludni, csillagtúrát( aznap vissza a kiindulási ponthoz ) vagy sima vándorló túrát szeretnétek?Ausztria nagyon jó imádtam, volt hogy 1 hét alatt 800 km-et mentem faterommal, akkor voltam 15 éves
[ Szerkesztve ]
-
Ipse89
tag
válasz Manitou #27831 üzenetére
huha, hát én füleg aszfalton 99% aszfalton mentünk, hogy konkrétan hol van terep, azt így nem tudom. A Fertő tó keleti részét jártam be főleg, de Bécs, Tulln St. Pölten környékén is voltam egyszer. A Fertő-tó körüli bicajos útan, van egy kb 5km hosszú murvás szakasz, ennyi tereppel találkoztam. Az aszfaltos utak nagyon jók, csak az akácosok alatt érdemes figyelni az utat
Faterommal mi magunk vittük a cuccunkat, igaz, egy-két bicajos táskával+ utánfutóval. így teljesen kötetlen volt a program + ugye csak a kaját kellett fizetnünk.
Fater vasa, a csomagtartón még volt + 2 táska( időközben megörököltem a vasat )
picivel feljebb van az én gépem is, azon is volt csomagtartós táskaA Fertő keleti részét mindenléppen tudom ajánlani ( Podersdorf Frauenkirchen Apetlon Sankt Andrä Neusiedl( am see) Gols Tájvédelmi körzetek, a kis tavak+ a Fertő part nagyon szép vidék Ha hegyes vidékre szeretnétek menni, akkor Lajta-hegység mellett vannak kisebb, Wiener Neustadt után izmosabb hegyek
(#27833) Thulcandra frauenkirchen-i kempingben szálltunk meg éveken keresztül de a tulln-i laxemburgi kempingről is csak jót tudok mondani
[ Szerkesztve ]
-
Ipse89
tag
válasz tekeyagd #27832 üzenetére
Nemrossz, nemrossz, sajnos válságban vagyok
Nekem "sima" Bike positive fékjeim vannak, néha a bal hátsóban a visszahúzás nem az igazi, de ezen kívűl meg vagyok vele elégedveLenovo E430C; Xiaomi 13 ; Bianchi campione del mondo 1974
-
Ipse89
tag
válasz Thulcandra #27837 üzenetére
Ja, most nézem, hogy közel vagy a határhoz Mi mondjuk a Balaton keleti medencéje környékről indultunk
Kaumberg-ban nem jártam, de az osztrák kempingek általában jók, főleg az ország keleti részén. Kaumberg merre fele van?[ Szerkesztve ]
-
Ipse89
tag
válasz ludsimon #27841 üzenetére
Megnyugodtam, hogy más is van olyan "megszállott", hogy biciklire ül, ilyen körülmények között... Mivel vidéken lakom, nálunk ha havazik, akkor is ritkén tolják le az útról a havat, ( jó a múltheti nagy havazásokban letolták) de alásózni meg luxus, szóval lehet csúszkálni a letaposott havon
De a legjobb, faterom recumbent trike-jával( édesapám, nővérem párja és jómagam vett részt, a megépítésében )
-
Ipse89
tag
válasz mephi666 #27845 üzenetére
Van egy kínai piacos gatyám, kifejezeten téli biciklizéshez, hosszabb táv esetén a símaszk is előkerül a bukó alá volt is, hogy igazoltattak, azt hitték tolvaj vagyok
(#27850) mephi666 Télen a gyengém, az a hókásás- latyakos út, ahol egy deka "tiszta" keréknyom sincs. Azon tényleg 15nél többel nem lehet menni ( 26''-os montival), nagyon észnél kell lenni... Friss hóban, vagy teljesen letaposott havon már jó menni, de ha kicsit lesózzák, és utána nem takarítják le az útról a latyakot... Még a tükörjégen is jobban lehet menni mint az olyan utakon...
Biciklis út Ha városba tévedek, amikor csak lehet hanyagolom, főleg, amikor a "brazilok" 2-3 babakocsival elfoglalják a gyalogos és a biciklis sávot, és még te leszel a normátalan, ha arra mersz menni biciklivel. Ja és a másik, hogy a biciklis utakat előszeretettel építik akác és gesztenye fák alá(#27851) rétisün (#27852) venember83
Nem, a két első kerék szinkronban van egymással, csak a kormány összekötő takarásban van a keresztben menő vázcső miatt
Itt viszont már látható is:[ Szerkesztve ]
-
Ipse89
tag
válasz Thulcandra #27856 üzenetére
Elvileg ez a gép ( recumbent trike) a biciklik családjába tartozik, csak +1 kerék Tudtommal nem kell hozzá engedély, általában a faluban használja fater, ritkán meg ki vele országútra. Rendőrök sem állítottak meg, inkább csak bámultak
A gépezet nem karbonból van, nem spóroltuk ki belőle az anyagot, kicsit nehéz, és nem is lehet vele annyira menni mint egy 2 kerekűvel.
Jobb a légellenállása mint egy kétekerkűnek, de nehezebb és a +1 kerék miatt a súrlódás nagyobb. Viszont a kanyarokat nagyon jó szedni vele Picit érzékeny a kormány + berezonál ha csak fél kézzel fogod
Letiport havon vagy jégen jól lehet vele driftelni meg madmax karikákat nyomniImádom a vadesztenyét, a legjobb volt, amikor 4 helyen bökte ki a hátsót, 1 helyen az első gumit De azóta körültekintő vagyok, szerencsére azóta nem is volt defektem
[ Szerkesztve ]
-
Ipse89
tag
válasz fpeter07 #27955 üzenetére
V fékkel is meglehet csinálni, csak a súlyponttal megfelelően kell játszani ( a pofáraesés és a "megsememelkedikahátsókerék" között)
Gondolom nem teszkós biciklikkel veretik...
-
Ipse89
tag
Imádom a telet! Ritkán esek el, de akkor kurv@nagyot, ami ma éjjel be is következett... egész jó volt az út a faluban hazafele, kivéve a mi utcánkat, ahol a nappal olvadt hókása éjjelre frankón megfagy. Ezzel nincsen baj, csak a rossz fényviszonyok miatt nem láttam egy jégbordát és a 26x1.95 ös traktorgumik nem mentettek meg, hiába, jég az jég. A bicómnak szerencsére nem lett baja, viszont holnapra az oldalam kap pár foltot Pedig nem is mentem gyorsan...
-
Ipse89
tag
Reggel kinéztem az ablakon, és megint szörnyülködtem, esik a hó.
Az idokep.hu meg aztán meg is nyugtatott, hogy egy ideig max a montimmal verethetek[ Szerkesztve ]
-
Ipse89
tag
válasz ludsimon #27995 üzenetére
Tuti, hogy telelett az 1. váltód, jártam én is hasonlóan az előző bicómmal, amin nem volt sárvédő, akkor nekem sárral ment tele olyannyira, hogy váltani sem tudtam se le se fel
A váltó meg magától nem fog elálítódni... ( gondolom láckereket nem cseréltél )
Nekem szerencsére leér a láncvilláig a sárvédőmLenovo E430C; Xiaomi 13 ; Bianchi campione del mondo 1974
-
Ipse89
tag
válasz ludsimon #27997 üzenetére
Fúúú sajnos nem tudom min 5 éves sárvédők Bicajos boltban biztos lehet még kapni, teleszkóp nélküli, régebbi ( kb 3-5 év s annál idősebb) MTB-okra szoktak ilyet feltenni.
Amúgy nem érne le ennyire nekem sem, csak a V-féket mikor feltettem, meg keleltt fordítanom a sárvédőt tartó fémet, aztán így kb 10 centivel lejebb került a sárvédő széle.
Visszatérve, párszáz forintért lehet kapni, első hátsó és egy vég van a szettben amit úgy kell ráhúzni a védő másik végére.Kutatok kicsit, hátha találok valamit
[ Szerkesztve ]
-
Ipse89
tag
Itt találtam mondjuk ez elég drága, de ha még körülnézel az oldalon, biztos találsz Láttam 1,5 k ért is, de az nem biztos, hogy annyira leér, amennyire szeretnéd
-
Ipse89
tag
Ma/tegnap voltam bacsisnál LAN partyn, kicsit havas lett éjszakára Aranyom
Hazafelé sem volt semmi a ~20cm es hóban, főleg, hogy alatta le volt fagyva
[ Szerkesztve ]
-
Ipse89
tag
válasz ludsimon #28053 üzenetére
Az hagyján utána kicsit besgítettek a havazásnak, a legnagyobb örömömre
Igen, toltuk tegnap is, most csak Settlers 3-mal toltuk, este 7 től kb fél 1-1 ig, és ez csak egy menet volt! Játékosok: bacsis, forras2, bacsis szembe szomszédja Attila, őt később váltotta habo2, yago és jómagam.
[ Szerkesztve ]
-
Ipse89
tag
válasz ludsimon #28070 üzenetére
Szép lett
Az én racsnim
(SHIMANO MF-TZ 20 6 seb.) is ilyen csecse volt még 2 hete, szét kellett kapnom, mert öreg volt benne a zsír, frankón beállt az egész, aztán ha gurultam, és felemeltem a lábam akkor pörögtek szépen a pedálok is
Legjobb volt, mikor tettem vissza a kismillió icipici csapágygolyót(#28068) szatocs: Én a 2. félév első hetét vezettem le LAN-ozással, otthon a haverjaim, meg spontán játszottak egyet
-
Ipse89
tag
válasz Ariadne #28254 üzenetére
Na erre kíváncsi leszek...
Az északi vonal mellett lakok, a házunk előtt van a vasút.
Az a poén, hogy ősszel több a poggyász vagon mint nyáron, amikor picit nagyob szükség lenne rá ( őszi menetrend karácsony környékéig tart, decemberben is loholnak a vonatok végén a poggyász vagonok, tök fölöslegesen.)(#28251) ludsimon
Aktív témák
Hirdetés
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Apple iPhone 14 Pro Max 128gb - Újszerű, számla, garancia, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest