Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Xantomas

őstag

válasz Bici #11656 üzenetére

lánc:Szem, utánna google. Általában minden láncon rajta van a típusszám, gyártó ritkábban, pl Shimanokon nincs is. 6-7-8 sebességes ugyan olyan láncot kíván, a 9 illetve 10 sebességesek szemre is vékonyabbak.

Hosszú kanalast akkor érdemes használni, mikor pl Megarange fokozatot használ az ember, vagy városban teker, máshol nincs értelme, mert a hosszú kinyúlás nagyobb lengést biztosít,amit csak a láncvilla festése fog megsínyleni.

A fordítot / nem fordított hátsó váltó sztem azt takarja, hogy maga a rugóállás milyen. Találkoztam haver bringáját szerelve olyan Shimano HONE váltóval, ami a megszokotthoz képest ellentétes irányból feszítette a láncot, és a máshogy forgott a váltópapucsnál is.

Nem hátra húzta a láncot a kisebb fogaskerekeknél, hanem tolta lefele a föld irányába. Gondolom jobban jön, mikor az ember a hajtóművön nagyobb áttétellel hajt.

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

• Ariadne

őstag

válasz Bici #11656 üzenetére

A fordított valóban a rugó húzásának irányát jelenti, de messze nem mindegy, melyiket veszed. Ha dual control fékváltókart veszel, ahhoz találták ki a fordítottat, egyébként a normál a jó.

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

Aktív témák

Hirdetés