Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Cathfaern #2899 üzenetére
Az a jó, hogy azokkal az érvekkel kezdted, amikre már előre reagáltam.
Azon én is elgondolkoztam picit, hogy pontosan hogy is érted azt, hogy "gyakorlatilag egy összetettebb keretrendszernél így is elég szívás tud lenni a .htaccesst rendesen belőni", és ezt konkrétan mivel támasztanád alá, de mivel nem fejtetted ki, úgy gondoltam, inkább rádbíznám ezt a feladatot, akkor talán tudunk is róla érdemben beszélni (és nem csak nagy általánosságokban).
Pontosan erről beszéltem korábban, hogy az emberkék nagy része úgy tűnik, egyszerűen nem ismeri az IIS-t, mint nagyon jó Apache-alternatívát, ezért tart is tőle, bár a rosszabb része az, amikor erősen flegmázva is adja ezt elő, ez utóbbit sajnos te is elkövetted a végén: "Persze ez otthoni hobbi weblapnál nem akkora probléma". Ebből az következik, ha szó szerint értem (akár csak rosszul fogalmaztál, akár nem), hogy tehát akinek elegendő az IIS, akkor az valószínűleg nem tart még azon a szinten, hogy azokkal a rejtélyes-misztikus-homályos problémákkal találkozzon, mint az, aki annyira bölcs, hogy eleve Apache-on fejlesszen/teszteljen. Tehát akkor nyugodtan vehetem magamra is. Meg a cikk írója is. Meg még páran mások is. De megelőlegezem neked azt a jóindulatot, hogy nem veszem szó szerint.Sk8erPeter
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Sk8erPeter #2901 üzenetére
Ok, konkretizáljunk
Mi Kohanát használtunk, viszont elég rendesen bele lett módosítva saját igények szerint. Sajnos azt nem tudom, hogy pontosan mit, mivel ezt a részét nem én csináltam (illetve későbbiekben nem is vettem részt közvetlenül a programozásban). Ahhoz hogy működjön minden, a .htaccess file-okon is módosítani kellett, illetve amikor egy hostolt szerverre kellett felraknunk, akkor (eltérő php config miatt amit nem tudtunk módosítani) egy jó adag szórakozás volt, mire összehoztuk a .htaccess filet újra, hogy ott is működjön.Tény, hogy nem ismerem az IIS-t, sőt sokáig azt se tudtam, hogy a Windows része Az idézett mondat nem arra vonatkozik, hogy az IIS nem lenne alkalmas komolyabb weboldalak hostolására. Hanem arra vonatkozott, hogy aki nem tudja biztosítani, hogy éles rendszeren is IIS alatt fusson a honlap és összetettebb (php) háttérrendszerrel rendelkezik a honlapja, az jobban jár ha a fejlesztést is olyan környezetben végzi, mint amilyen az éles rendszer lesz. Ha lehet tudni, hogy IIS-en fog futni, akkor nyugodt szívvel ajánlom, hogy azon fejlesszen az ember, sőt, akkor azt ajánlom én is, hogy inkább azon fejlesszen, mint Apache-on. Ha pedig nem túl összetett a honlap, vagy nem szorítják határidők, akkor nyugodtan lehet bármin fejleszteni, maximum élesbe állítás előtt kell kicsit szórakozni vele.
Aztán persze az is lehet, hogy az ég világon semmi probléma nincs az IIS - Apache váltáskor. De jelenlegi ismereteim alapján ha rám lenne bízva egy webfejlesztés projekt és tudnám, hogy szoros határidő van és Apache fog futni a szerveren, akkor azt mondanám, hogy Apachon is fejlesszünk. EnnyiEladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Cathfaern #2902 üzenetére
"Mi Kohanát használtunk, viszont elég rendesen bele lett módosítva saját igények szerint [...] Ahhoz hogy működjön minden, a .htaccess file-okon is módosítani kellett"
Már eleve nem kicsit furcsa, hogy bele lett tákolva egy framework core-fájljaiba, és akkor ebből következett az a teljesen általánosító mondatod, hogy "gyakorlatilag egy összetettebb keretrendszernél így is elég szívás tud lenni a .htaccesst rendesen belőni"? Bocs, de ezt az érvet így a körülmények ismeretében különösen nem tudom komolyan venni.(Mellesleg még a korábbi hsz. írása előtt belenéztem azért pl. a Symfony .htaccess-ébe is, és nem láttam túl komplikált dolgokat, amit ne lehetne átültetni egy web.configba, nem beszélve arról, hogy lehet találni megfeleltetést neten.)
Most tulajdonképpen semmi újító szempontot nem mondtál, hanem azokat az érveket soroltad fel, amik már előre ki lettek vesézve, de azért kicsit offenzív stílusban álltál elő a "Szép és jó", meg "Persze ez otthoni hobbi weblapnál nem akkora probléma"-jellegű érvekkel, aztán kiderült, hogy tulajdonképpen semmi konkrétummal nem tudod alátámasztani, amit írtál, mivel még csak nem is használtad az IIS-t.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Lacces
őstag
Hali.
Van egy érdekesség, hogy amikor a jQuery-ben próbálok egy tömböt létrehozni, akkor a végén a tömb hossz = tömb utolsó kulcsa + 1 lesz.
És nem értem hogy miért.
A console.log kimenet az array-re ez lesz:
[831: Array[2], 834: Array[2], 847: Array[2], 848: Array[2]]
831: Array[2]
834: Array[2]
847: Array[2]
848: Array[2]
0: "345"
1: "2.05"
length: 2
__proto__: Array[0]
length: 849
__proto__: Array[0]valamiért a tömb hossza az tényleg 849 lesz, amit át is ad. De nem értem, hogy miért. Próbáltam már másképp is bejárni az li elemeket az each-chel de ugyanígy határozza meg a tömb méretét...
Valakinek van ötlete, hogy ez miért fordulhat elő?
-
Jim-Y
veterán
Idézek a referenciából:
var fruits = [];
fruits.push("banana", "apple", "peach");
console.log(fruits.length); // 3
When setting a property on a JavaScript array when the property is a valid array index and that index is outside the current bounds of the array, the engine will update the array's length property accordingly:fruits[5] = "mango";
console.log(fruits[5]); // "mango"
console.log(Object.keys(fruits)); // ["0", "1", "2", "5"]
console.log(fruits.length); // 6A köztes elemek undefined-ok lesznek. Tehát length = utolsó numerikus index+1.
Ha mindenképp workaroundot akarsz akkor próbáld meg ezt: Object.keys(arr).length
De szerintem is inkább a szemléleten kéne változtatni.
[ Szerkesztve ]
-
Lacces
őstag
Köszönöm.
Hát akkor legyen dupla munka .Bár az a bajom az objektumokkal, hogy sehogy sem lehet ezekhez dinamikusan hozzáadni. key és value (array)-t.
Én erre nem találtam módot. Ahogy böngészem is a stackoverflow még csak statikus kulcs hozzáadást láttam
Igazából ez az array-es dolog lett volna az egyszerűbb, itt összeállítom az array-t, felküldem szerverre, ott lecsekkolja hogy a Session-ben tárolt egyik array-yel megegyezik és vissza.
Megvan.
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
Mit akarsz pontosan elérni? Csak mert az objektumok is teljesen dinamikusan módosíthatóak, van olyan programnyelv, amiben az objektumokat (amik egy az egyben úgy működnek mint js-ben) Map-nek hívják.
Egyébként...
> var myobj = {};
undefined
> for(var i=0; i<5; ++i){
... myobj[i] = i;
... }
4
> Object.keys(myobj);
[ '0',
'1',
'2',
'3',
'4' ]
>Ebben mi a nem dinamikus?! , asszociatív tömbök...
-
Mi az, hogy nem lehet hozzáadni meg törölni? Milyen JavaScript doksit olvastál eddig? Tüzeld el. A felszabaduló gázok is hasznosabbak mint a szöveg.
Ez mind valid és működik:
// ures objektum
var o = {};
// hozzaadas (egyenertekuek)
o.a = [1, 2, 3];
o['b'] = [4, 5, 6];
// hozzaadas "full dinamikusan"
var key = 'c' + 2;
o[key] = [7, 8, 9];
// torles
delete o.a;
delete o['b'];
delete o[key];[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Készítek magamnak egy oldalt, és leszedtem egy joomla sablont. CSS-el és HTML-el barátok vagyunk, viszont a php-vel csak alap szinten kommunikálok. Belefutottam, hogy az egyik div-em magasságát jquery adja meg, és egy apró módosításhoz kérném a segítségeteket.
Az egész oldal responsive, 600px alatti képernyőszélesség esetén átvált egy mobil nézetbe. Ez eddig oké, viszont én a 600px feletti kinézetét szeretném egy aprót módosítani.
Adott div, id-je #sidebar ami tartalmaz egy #leftcol és azon belül egy #left div-et. Engem a sidebar magassága érdekel, pontosabban az, hogy a jquery minden esetben a képernyő aljáig nyújtja a div-et. Ezt szeretném fix 600px magasságra állítani, 600px szélesség felett nincs szükségem az automatikus magasságra.A div-ek kb 10 php-ban vannak ide-oda hivatkozva, ezért egy rajzot készítettem sokkal egyszerűbb volt mint kihámozni hogyan állnak
előre köszönöm a segítséget!
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz daninet #2911 üzenetére
Megoldottam, meglepően könnyen értelmezhető volt kicsit gondolkodva, bár gondolom ez elég alap dolog
azért leírom hátha valaki hasonlót keres valamikor
if (leftH < windowH) {
jQuery(sidebar).addClass("fixed").removeClass("dynamic");
jQuery(sidebar).height('570px'); <-itt az 570 helyén az ablak magasságát rakta be
} else {
jQuery(sidebar).addClass("dynamic").removeClass("fixed");
jQuery(sidebar).height(midColH);
}[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz daninet #2912 üzenetére
Nem igazán néztem a feladatodat, de az ilyenekről szokj le, hogy egymás után ennyiszer hívogatsz tök feleslegesen egy metódust, jelen esetben a jQuery(sidebar) kilencmillióhatszázezerkettőször van leírva nálad, így az minden alkalommal meghívódik, overheadet jelent, még ha nem is veszed észre. Tárold el egy változóban az értékét, és használd azt:
$sidebar = jQuery(sidebar);
$sidebar.addClass("fixed");
$sidebar.KISKUTYAFÜLE();Sk8erPeter
-
Muton
addikt
heló!
van egy inputom, utána egy egyedileg gyártott dropdown-om (ami klikkre nyílik le), majd megint egy inputom.
van elegáns módja annak, hogy hogy a dropdownt bevegyem a tab orderbe? azaz ha az első inputban vki tabot nyom, akkor klikkeljen a dropdownra.
vagy handlert kell írni?
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
martonx
veterán
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ez fura, úgy látszik, MERŐBEN MÁS Google-találataink vannak, kipróbáltam azt a keresőstringet, hogy "set tab order in a form", és már az első találat megmondta a választ. Na jó, nem köcsögösködöm, de őszintén szólva eszembe nem jutott volna, hogy a tabindex újdonság a jQuery topicban.
Sk8erPeter
-
martonx
veterán
válasz Sk8erPeter #2919 üzenetére
Tudhatnád, hogy a szupertitkos, szuperprojektekben, amiken jobbnál jobb szakértők serege dolgozik, sokkal több az újdonság, mint más szokványos projektekben.
Én kérek elnézést!
-
Vekko
aktív tag
Üdv!
Tudtok nekem mutatni egy könnyű megoldást arra, hogy szeretnék úgy tartalmat megjeleníteni, hogy azt az oldalbetöltéskor még ne töltse be. Pl. lenyíló tartalom, esetleg görgetésnél mint facebookon.
-
Vekko
aktív tag
Közben olyan gondom akadt, hogy észrevettem firefoxon működik, chrome alatt viszont nem ez a kód:
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.0/jquery.min.js">
</script>
<script>
$(document).ready(function(){
$("asd").click(function(){
$("#div1").load("http://tarhely.hu/youtube.html #p1");
});
});
</script>
<asd>nyitás</asd>
<div id="div1"></div>Mi lehet a hiba?
-
A betöltendő URL-eddel azonos domainen van a weboldalad? A cross-domain hívások okozhatnak ilyet. Monsjuk a Chrome ekkor a Console-ra is kiírja, hogy miért nem engedte ki a hívást, arra nézz rá.
Ugye csak egyszerűsítetted a kódot másolás előtt, azért van asd tag a HTML-ben?
-
Nos, a hiba szerint pont az történt, amit írtam: az AJAX alaphelyzetben csak azon a domainen működik, ahonnan a weboldalad jön. Ez a böngészők biztonsági funkciója.
Két dolgot tehetsz:
1) a fejlesztés alatt levő oldaladat is feltöltöd a" tarhely.hu"-ra, és ott teszteled. Vagy a betöltött oldalt másolod le lokálisan.
2) a tarhely.hu szerverét rábeszéled (pl. Apache HTTPD-t egy .htaccess fájllal), hogy küldjön a válaszban egy "Access-Control-Allow-Origin: *" headert. Ezután felenged a Chrome.Illetve csak a biztonság kedvéért: ugye használsz tesztelésnél is valamilyen szervert, nem pedig fájlként nyitottad meg a HTML-t? Arra is háklis a Chrome, és nem enged semmilyen AJAX-ot.
[ Szerkesztve ]
-
Vekko
aktív tag
Persze használok szervert, és ez a bizonyos youtube.html is azon a szerveren van, ahol ez az oldal a scriptel. Tehát ugyanarról a domainról töltöm be. Azért írtam ki így URL-be, mert hirtelen könnyebb ötletnek tűnt, mint joomlán belül megkeresni, hogy hol keresi a fájlokat ez a modul, ahova írok.
Kipróbáltam a .htacces megoldást és 500-as error lett. Csak simán beillesztettem a végére ezt:
Access-Control-Allow-Origin: * -
Bizarr, ha tényleg megegyeznek az URL-ek, akkor mennie kell...
---
Az úgy eléggé 500-as, mert a htaccessnek parancsokat kell adni, és az nem volt benne Szúrd ezt be a végére inkább:
<IfModule mod_headers.c>
Header set Access-Control-Allow-Origin "*"
</IfModule>[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
Jelzem csak vaktában találgatok, de a cross-domain policy nem szokott tévedni.
Gondolom esetedben a youtube.html-ednek a domain-je a tarhely.hu.
A joomla izédnek a domainje meg xy.tarhely.hu vagy xy.hu vagy mittudomén mi, de biztos, hogy nem csak tisztán a tarhely.hu
Azaz hiába vannak szomszédos mappákban, de ettől a domainjük még különböző.Én kérek elnézést!
-
Vekko
aktív tag
válasz martonx #2933 üzenetére
Nincs semmilyen subdomain, maximum a www. zavarhat be ha bezavarhat. Mert más nincs.
Teljesen tisztán a "tarhely.hu"-ról lehet elérni a joomlát. Nem véletlen írtam így a domaineket.
Esetleg arra tudok még gondolni, hogy a youtube.html-ben lévő iframe beágyazás ugye a youtube.com domainról származik és ez zavarhatja. De én nem tudom, ehhez ti értetek.[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Userscriptet készítek és $( document).ready() -vel fut le, de ilyenkor ugye van egy pillanat, amíg "átalakul" az oldalnak azon része, amire a script vonatkozik. Tudom mi az oka, előbb ugye készen kell állnia, utána tudja csak átvariálni. Na de lehet ezzel valahogy ügyeskedni, vagy valahogy megoldani, hogy úgy lássák kapásból a júzerek, mintha eleve úgy töltődött volna be az oldal?
Próbáltam úgy, hogy pl. a div-et először hide()-olom, jön módosító rész, aztán div újra megjelenítés, de a böngésző a hide() előtt (ready, ugye) már megjeleníti az oldalt és látszik egy pillanatra az "eredeti", ergo tök felesleges hide()-olni, mert látványra ugyanazt az eredményt kapom.
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
spammer
veterán
válasz martonx #2937 üzenetére
Nincs hozzáférés az oldalhoz (ezért a userscript), így css-t is csak userstyle-ként tudnék applikálni az oldalra. De hát akkor majd meglátom, hogy mi legyen, nem biztos, hogy az az 1 pillanat megér annyit, hogy még pluszban userstyle-t meg azt kezelő extensiont is telepíteni kelljen hozzá a júzereknek csak ezért.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz spammer #2938 üzenetére
Pl. Chrome extensionnél meghatározhatod, mikor kerüljön injektálásra a JS-fájl, lásd a run_at részt:
https://developer.chrome.com/extensions/content_scripts"In the case of "document_start", the files are injected after any files from css, but before any other DOM is constructed or any other script is run.
In the case of "document_end", the files are injected immediately after the DOM is complete, but before subresources like images and frames have loaded.
In the case of "document_idle", the browser chooses a time to inject scripts between "document_end" and immediately after the window.onload event fires. The exact moment of injection depends on how complex the document is and how long it is taking to load, and is optimized for page load speed.
Note: With "document_idle", content scripts may not necessarily receive the window.onload event, because they may run after it has already fired. In most cases, listening for the onload event is unnecessary for content scripts running at "document_idle" because they are guaranteed to run after the DOM is complete. If your script definitely needs to run after window.onload, you can check if onload has already fired by using the document.readyState property."
De neked a css lesz az érdekes, beszúrhatsz saját CSS-t, így pl. adott elemre vonatkozó display:none-t:
css:
Optional. The list of CSS files to be injected into matching pages. These are injected in the order they appear in this array, before any DOM is constructed or displayed for the page.Sk8erPeter
-
spammer
veterán
válasz Sk8erPeter #2939 üzenetére
Köszi, átfutom majd.
Egy másik kérdés: Itt ez a fiddle , a lényeg annyi, hogy gombnyomásra a textareaba beilleszt pár sort és az egyik sort rögtön ki is jelöli/választja (selectTextareaLine).
Na most a button click function-jén belül hogyan tudnám megadni, hogy kizárólag egyszer/első alkalommal lője be a selectTextareaLine(tarea,4); -es részt? Ugyanis ha újabbat klikkelünk, akkor beszúrja az újabb sorokat, de újra a 4. sort választja ki, ami utána már felesleges.
Tehát vagy az lenne a lényeg, hogy csak első klikkeléskor legyen selectTextareaLine és utána már ne, vagy pedig az, hogy mindig az éppen beszúrt sorok közül válassza ki a negyediket, de ez utóbbi már gondolom bonyolítja az egészet, szóval maradhatunk az első esetnél.
A lényeg, hogy a click-nek újra és újra működnie kell a sorok beszúrása miatt, csak a selectTextareaLine rész működjön egyszeri alkalommal.
$('#insertbutton').one('click', function() ez esetben ugye nem jó, mert akkor a button többé nem szúr be sorokat sem.
-
martonx
veterán
válasz spammer #2940 üzenetére
Picit sem érzem jquery-s problémának, amit írtál, inkább szimpla programozástechnikai probléma. Üdv a programozók világában
Szerintem eleve nem így egy menetben kellene a 4 sort beszúrnod, és akkor jóval több kontrollod lehetne a felett, hogy mikor mit hogy szúrsz be.Én kérek elnézést!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz spammer #2940 üzenetére
Mivel újból és újból felülírod a textarea tartalmát, ezért a kiválasztáshoz szükséges is, hogy újból lefusson a selectTextareaLine() függvény. De miért zavar az téged?
Most akkor melyiket szeretnéd, hogy ténylegesen az összes tartalomból a 4. sor legyen kiválasztva, vagy mindig az újabb beszúrt szöveg 4. sora?
Sk8erPeter
-
spammer
veterán
válasz Sk8erPeter #2942 üzenetére
A jobb megoldás a mindig beszúrt rész 4. sora lenne persze, ha nem kell tökölni vele sokat, mert egyáltalán nem életbevágó dolog, inkább csak úgy kíváncsiság, hogy ebből megoldható-e relatíve egyszerűen.
(A lefutás megakadályozásához meg gondolom számolni kellene a klikkeket, mármint, hogy első volt-e vagy nem, de ilyennel meg aztán tényleg felesleges lenne pöcsölni.)
(#2941) martonx: igaz, de "eredetileg" nem is kell semmit kontrollálnom, sima beszúrás, aztán kész, csak utána gondoltam próbálgatom az ilyen selectes dolgokat is, aztán úgy jutottam el ehhez.
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz spammer #2943 üzenetére
Szerintem ezt viszonylag egyszerű megoldani, mindkét esetet:
Az eventlisteneren kívül csinálsz egy ilyet:
sessionStorage.setItem("clickCount",0);
Majd a click-en belül:
// normálisabb parszolást csinálj, én munkában nem foglalkoztam többet vele ^^
var clickCount = 0+sessionStorage.getItem("clickCount");
sessionStorage.setItem("clickCount", ++clickCount);
majd
selectTextareaLine(tarea,4*(0+sessionStorage.getItem("clickCount"))); // selecting line4*countKipróbáltam, de a selectTextArea fv-t át kéne írnod, mert nem működik jól, majd meglátod
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz spammer #2943 üzenetére
"(A lefutás megakadályozásához meg gondolom számolni kellene a klikkeket, mármint, hogy első volt-e vagy nem, de ilyennel meg aztán tényleg felesleges lenne pöcsölni.)"
Nem erről beszéltem. Azt megoldani, hogy ne fusson le még egyszer a kiválasztásért felelős függvény, a létező legegyszerűbb probléma. De onnantól kezdve, hogy a következő menetben felülírod a tartalmát a textarea-nak, NEM lesz kiválasztva az általad kívánt sor, mivel elvesztetted a felülírással az előző kijelölést! Vágod? Itt van egy szemléltető példa, egyszerűen bevezettem egy isFirstInsertion változót, és na bumm, nem fut le többször, de aztán nem is működik: http://jsfiddle.net/56HNA/1/
Szóval ennek a beillesztések utáni újból és újból történő lefutását nem fogod tudni megúszni, de nem is kell!"A jobb megoldás a mindig beszúrt rész 4. sora lenne persze, ha nem kell tökölni vele sokat, mert egyáltalán nem életbevágó dolog, inkább csak úgy kíváncsiság, hogy ebből megoldható-e relatíve egyszerűen. "
Megoldható Ennyiből:
http://jsfiddle.net/56HNA/2/Sk8erPeter
-
spammer
veterán
válasz Sk8erPeter #2945 üzenetére
Köszönöm mindkét fiddlet, az elsőnél maradok azt hiszem.
Mert bár a második is működik frankón, azt elfelejtettem említeni, hogy a beszúrás után még lehetséges, hogy lesz írva valami szöveg, ebben az esetben viszont a második fiddle példa már nem működik:
line1
line2
line3
line4->selected
line5
aztán ide utána beírok valamit, blablabla--
Viszont ez után már nem működik a gomb, tehát a blablabla után nem szúrja be újra a sorokat.(#2944) Jim-Y: köszi neked is, azt hiszem, maradok ennél, de máskor még lehet, hogy jól jön majd az általad írt számolgatós módszer.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz spammer #2946 üzenetére
Nincs mit!
Na várjál, itt mindegyik megoldásban egyelőre a "line4->selected" sor teljesen be van drótozva, bármit változik a szöveg, természetesen az indexek "elromlanak", ezt csak szövegkereséssel lehet megkerülni! Igazából nem tudom, mi a végcélod.
Az viszont semmiképp sem jó megközelítés, hogy csak elsőre fusson le a szövegkiválasztós módszer, mert akkor a többi beillesztésnél nem lesz kijelölve semmi."Viszont ez után már nem működik a gomb, tehát a blablabla után nem szúrja be újra a sorokat."
Na most őszintén szólva nem fogtam fel ezt a példát, ezt körül tudnád írni picit jobban, mi nem működik?(#2944) Jim-Y:
Én itt erre a feladatra kicsit overkillnek érzem a sessionStorage használatát.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Jim-Y
veterán
válasz Sk8erPeter #2947 üzenetére
Ja.. simán lehet.. sőt én is így érzem, tök szívesen foglalkoznék többet most ezzel, de melóban vagyok -nem gáz-, de az már igen, hogy a fostos FF jsfiddle alatt úgy belassul, hogy írni nem tudok bele, meg kijelölni sem, meg semmi
Amúgy én sem értem a problémát teljesen, de szerintem ez azért lehet, mert Spammer csak simán gyakorol, biztos volt egy alap feladat/probléma amit megcsinált, utána meg még játszott picit, és úgy alakult ki a kérdés, szoval lehet nincs is a dologban logika
megj: nekem meg csak simán a SS, meg LS ugrott be először, hogy azzal is meg lehetne csinálni ezt
-
spammer
veterán
válasz Sk8erPeter #2947 üzenetére
"Na várjál, itt mindegyik megoldásban egyelőre a "line4->selected" sor teljesen be van drótozva, bármit változik a szöveg, természetesen az indexek "elromlanak" "
Na igen, ez az, erre írtam az előbb, hogy "nem működik" utána.
"Na most őszintén szólva nem fogtam fel ezt a példát, ezt körül tudnád írni picit jobban, mi nem működik?"
Tehát a 2-es fiddle-nél megnyomod a gombot, beszúrja a sorokat és kijelöli, eddig oké. De utána beírsz valamit kézzel, mondjuk a line5 alá beírsz valamit, utána már hiába nyomod meg a gombot, nem szúr be a szöveg alá semmit, nem működik a gomb. Ahogy te is írtad, ha bármit módosítasz, elromlik a drótozás miatt.
A tökéletes megoldás az lenne, ha nem romlana el, akármit írhatsz, mert a gombnyomással mindig mindig az aktuális rész után szúrna be és az újonnan beszúrtak közül jelölné ki a negyediket. Lásd: kép
Ebből adódóan ha ezek alá (után) is írhatnál bármit, mert ha megnyomod a gombot, akkor ismét ezek után szúrna be és ezekből jelölné ki a negyediket. Lásd: kép
és így tovább. Tehát a lényeg, hogy a beszúrandó anyagot mindig az aktuális tartalom után szúrja be és a beszúrtak közül jelölje ki a negyediket.
Bocsánat, ha eddig félreérthető voltam, illetve nem írtam már az elején, hogy a textareaba lehet írni (módosítani). Így azért már kicsit bonyolultabb a helyzet, gondolom. De ha sokat kell tökölni vele, hagyd a fenébe, megfelel az 1-es fiddle megoldás is, amikor csak első esetben jelöli ki.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest