Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz Tomace91 #12451 üzenetére
Már korábban is linkeltem ezt, szerintem elég jó guide tuning-hoz...
Ez direkt Asrock lapokhoz és Intel procikhoz tuning leírás. Én ez alapján lőttem be az enyémet.
Asrock UEFI overclocking guideEgy kis angol tudás azért nem árt hozzá, de vannak képek is.
[ Szerkesztve ]
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
daveoff
veterán
válasz JoolsNOS #12496 üzenetére
Bf3 is felviszi ennyire? Azért ez egy kicsit erôs, nem gondolod? Nekem linx alatt max 75-85 fokosak a magok 4,4ghz-en, bf3-ban 60 fok körül van max.
Tomace91: fontos neked a 4,5ghz? Nálam 4,4ghz-en sokkal tûrhetôbb beállításokon megy, mint 4,5-ön. Az a 100mhz már nem sokat számít. Az enyém is elég melegedôs fajta.
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz Hellboy2387 #12544 üzenetére
Nyomj egy avx-es linx-et, vagy a prime95 legfrisebb 2.79-es verziója is avx-es small FFTs teszt.
Ezek a tesztek még rádobnak 10°C-ot kb.LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
daveoff
veterán
válasz #35434496 #12684 üzenetére
Én is a memóriára gondoltam, hogy az kevés. Amúgy ezek a hőfokok elég jónak számítanak 4,8GHz-en! Ha 90°C alatt marad Linx alatt, akkor az simán mehet 7/24-be, nem? Mondjuk a 4,8GHz az hova kell, minek?
(#12679) tikshow: Mivel hűtöd?
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz LeslieG Jr. #12686 üzenetére
tikshow kollégáról van szó! De most hogy mondtad megnéztem még egyszer az adatlapját és az szerint Noctua NH-D14 hűtője van....elsőre nem vettem észre.
-
daveoff
veterán
válasz #35434496 #12692 üzenetére
A Tiédhez szerintem inkább ne hasonlítsuk, mert nagyon kiemelkedő itt a topikban is....
Az enyém 4800MHz-en már sztem el se indul, vagy ha igen akkor már win alatt 80°C-os lenne
Mondjuk még nem próbáltam....LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
daveoff
veterán
Ha a 25°C-os szobában 17°C-ot mér akkor terhelés alatt se biztos, hogy pontos....
Viszont ha pontos akkor ez egy nagyon hűvös kis proci! Ilyen szobahőfok melett 1,2V-al 4600MHz-en ez nagyon jó teljesítmény, főleg ha tényleg nem volt piszkálva a kupak.....!LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
daveoff
veterán
Akkor más verzió, hasonlítsd össze a két képet, amit belinkeltünk, mást ír nálad, mint nálam a folyamatkijelző.
Nekem 2.79-es verzió van telepítve. Linx AVX-et is nyomathatnál egyet, hogy azzal hogy muzsikál.LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
daveoff
veterán
válasz bandika0626 #12782 üzenetére
Core Temp kiírja.
-
daveoff
veterán
Az miért van, hogy az én 3770k procim 4,4GHz-en 1,19v-ot kér, a 4,5-höz meg már 1,26v körül kell neki...? Ráadásul 4,5GHz-en 1,26v-al meg már linx alatt verdesik a 100°C-ot a magok.... Nem mintha sokat számítana az a 100MHz, de kicsit fura....
-
daveoff
veterán
válasz radi8tor #12891 üzenetére
Csak a +100MHz-hez ennyi fesz kell? Vagy valamit rosszul csinálok....mondjuk a kupak alatt is elég gány lehet, mert melegszik rendesen. De mindegy mert 4,4GHz is bőven elég nekem, szépen teljesít, és a hőfokok is rendben vannak....
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz szeva000 #12898 üzenetére
Engem se a garancia zavar elsősorban, hanem hogy ha Te műszerész létedre elcseszted, akkor én inkább neki se állok....+1-200MHz nem ér ennyit nekem, játék alatt így is 60-70°C között mozog, és mindenre elég a 4400MHz
-
daveoff
veterán
válasz BeLucZ #13128 üzenetére
Én úgy szoktam ezeket beállítani, hogy manuálisan beírok neki 10000-et, és akkor a max értéket állítja be, amit lehet! Nálam is 500-ra teszi mindegyik értéket, de ezzel a módszerrel biztos "kimaxolja"...
Primary Plane Current Limit:
Secondary Plane Current Limit:
Ezeket is ugyanezzel a módszerrel állítsd! Nekem is ilyen lapom van.....[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz bandi0000 #13197 üzenetére
Amúgy én is a Brocken-t ajánlanám...
Alpenföhn Brocken[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz bandika0626 #13209 üzenetére
Mert jobbak....
Nekem is 1,25V kell a 4,5GHz-hez....Costa Rica
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
Neked ennyi fesszel 4,5GHz-en hány fokra megy fel játékok alatt a brocken-el?
Különben nem csak a feszelésen múlik, hogy melyik mennyit megy, hanem, hogy kinél milyen a kupak alatti trutyi.......Nálam pl. tűrhető fesszel megy, de mégis melegszik, mint a barom.
Nekem bf3 multi alatt a max. 70°C a legmelegebb mag, viszont linx avx alatt felmegy 90°C fölé is!
Szerintetek ez még mehet így 24/7-be?[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
Nyáron sincs sokkal melegebb a szobában, sőt.....
De lehet inkább maradok a 4,4-nél, mert nekem a 90°C a lélektani határ linx-ben...
Mondjuk külföldi fórumokon szinte mindenki régi prime95-el tesztel, és az közel sem fűt ennyire, mint a linx avx! És a prime95-el ajánlják, hogy nem menjen 90°C fölé....[ Szerkesztve ]
-
-
daveoff
veterán
Most hagytam 20 percig menni, így itt is elérte a 93°C-ot.....
Mondjuk 2 méterre a géptől dübörög a kandalló, és 26°C-ot mutat a termosztát!
Most vettem 4db coolink swif2 ventit, holnap bedobom őket a gépbe, és újra pasztázom a procit is, hátha segít valamit....mert ez a proci meleg, mint a dög![ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
Lehet itt is kupaktalanítás lesz a vége......
Bár mondjuk 90%-ban játékra és netezésre van használva a gép, játék alatt 70°C fölé nem megy!
Nem hiszem hogy sok értelme lenne kupaktalanítani, de hát a kíváncsiság megöl, hogy milyen lenne utána....LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
daveoff
veterán
válasz #35434496 #13272 üzenetére
Jó neked! Nekem, ha idle kevés a fesz akkor dobja, ezért kell növelnem a feszt, pedig terhelés alatt simán menne kisebb fesszel is! Most még megpróbálom, hogy LLC-t feltolom Level 4-re, akkor elvileg kisebb lesz a vdrop, igaz? Bár külföldi fórumokon nem ajánlják, az LLC-t Level 3 fölött......
-
daveoff
veterán
válasz LeslieG Jr. #13274 üzenetére
Köszi, akkor valamit rosszul értettem Akkor ezek szerint inkább Level 2-őt probájam, igaz Gondolom az alaplapon is sok múlik......
Akkor próbáljam magasabb LLC-vel is kisebb offset-tel? Illetve fix fesz-nél az LLC-t mire érdemes állítani?
[ Szerkesztve ]
-
-
daveoff
veterán
HD7870CF-em volt, nem tetszett ezért eladtam, vettem helyettük egy HD7950-et, maradt egy kis pénzem és ezért jött képbe a proci upgrade......ez tavaly november körül volt +20k volt a csere mindennel együtt.....
A 3770K előtt volt két 3570K-m is, mindkettő malay volt, de egyik sem volt kimagasló példány, inkább átlag alatti, ez a CR 3770K sem egy jó darab, de ez legalább átlagosnak mondható, ilyen az én szerencsém .......De nem panaszkodok, mert most azért meg vagyok elégedve, és már régóta szerettem volna i 7-et![ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz BeLucZ #13351 üzenetére
Lassít Ezt nehogy elhidd! Ezzel azok nyugtatják magukat, akiknek nem i7 van! Biztos van rá példa, ahol lassabb HT-val, de amivel én próbáltam nem volt lassabb. Egyenlőre nem sok játékban profitál a HT, de egyre több lesz ami ki fogja használni. BF3 multiban sokat hozott min fps-ben, akció dús jeleneteknél sem esik be az fps! És igazából én BF3-hoz építettem most a konfig-ot, úgyhogy ezért vagyok megelégedve.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asszociációs játék. :)
- Farming Simulator 25
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Call of Duty: Black Ops 6
- Linux kezdőknek
- E-book olvasók
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.