Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz Hedgehanter #600 üzenetére
Hmm...köszi az infót! Torrent tiltás nálunk kizáró ok.Na nem azért,mert én vagyok mondjuk az ncore vagy bithu top 5 feltöltője,de majd néha,néha egy-egy barátokköztöt,showderklubot szivesen letöltenék majd..
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz Hedgehanter #602 üzenetére
annyirahardcore letolto nem vok am,itthon meg a hatvan gigat se hasznaltam ki soha,alt. 20-30 giga a havi
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
yash
senior tag
válasz Hedgehanter #602 üzenetére
ez igy van, itt mindenki korlátolt én havi 10 gigával éppenhogy csak kihúzom, azért havi 30 jobb lenne.
-
babacsillag
csendes tag
Eircom nem rossz, ezzel meg biztonsagosan skype-olni es telefonalni is lehet, torrentezunk is.
20 gigas a jelenlegi csomagunk 55 euro havonta telefonvonal berlessel egyutt.
1 honapot kellett varni a bekotesre. (tobbiek is ennyit vartak)
6 honapig kell egy helyen lakni, utana lehet megigenyelni, talan ez a hatulutoje van. -
yash
senior tag
válasz babacsillag #605 üzenetére
torrentezni az enyémmel is lehet. és ez csak havi 30 euro, illetve az első 3 honapban csak 15... skype, stb, megy minden, mintha vezetékes lenne. igaz ez nem szar 3G-s, hanem O2-s... mehetsz az országban vele akármerre, és meg lehet hekkelni a feltételeket... kezdésnek jobb szerintem, egyedül a pingje néha gyenge, de multizni ugysincs időm tul sokat szóval akkor a vezetékes net mégsem annyira jó, főleg ha az is korlátos!
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz babacsillag #605 üzenetére
nem tudok errol a 20 gigas letoltesi korlatrol
nekunk is ilyen volt es orrba szajba toltottunk lemeg most is ilyen van bar itt meg nem jott ki a havi ceh.
de ha holnaputan telleg kirugnak akkor engem mar pont nem fog erintenimajus 23. akkor vegleg haza gyurcsanyisztanba. es ott meglatom hogy mi van a munkaeropijacon, legrosszabb esetben hajo a vege.. de ide mar nem jovok vissza szerintem.
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
babacsillag
csendes tag
válasz BÁ Nutrition #607 üzenetére
Mi starter pk-et kaptunk, az 10 gigas volt, utana lehet emeltetni, de mi itt megalltunk 20-nal. Meg hurcolni is nehez lenne az asztali gepet, leginkabb jatekra kellett, meg Galvolgyi show-ra.....
Mi meg majusban nem, de utana vszinu mi is "gyurcsanisztanban" kotunk ki, mert itt sz@ar a kobon.... Beutott nalunk is a menkuuu.
Szoritunk erted, de ha ugy alakul, sok szerencset!
-
yash
senior tag
találós kérdés: kijön egy számla, bank debit fizetési mód van rajta megjelölve, de nem az én bankomnál, hanem egy másiknál lettem felvéve a szolgáltatónál (tévesen). ilyenkor mi van? lehúzzák egy másik ember számlájáról aki nem én leszek?
-
Hedgehanter
őstag
Mi lehet annyira rossz hogy haza akartok menni???
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Hedgehanter #610 üzenetére
1. normalis munkat (ahol nem biorobot vagy gyakorlatilag) marhara nehez talalni(nincs ra realis esely igazabol/kivetel erositi a szabalyt))
2. a biorobot meloba egy ido utan marhara bele lehet unni. ha belegondolsz hogy 8 altalanost vegzett ir a fonokod evekig(vagy ameddig kint maradsz) az nem tul jo..mert hiaba erosodsz meg anyagilag es nyelvtudas ugyileg is ha allandoan az 1es szabalyba utkozol.
3. most mar a 2es melot is nehez talalni a nagyon megvaltozott gazdasagi helyzetben. sot folyamatos leepitesek mindenfele ill letszamstop..
4. ha nincs melod akkor gaz van itt mivel nagyon magas a letfenntartashoz szukseges minimalis osszeg. meg akkor is ha elotte sokat kerestel mar es biztos labon allsz. nem ugy nez ki hogy mostanaban valtozna a helyzet. 1 even belul tuti nem fog, az meg mar boven sok itt melo nelkul... de mar a 2 honap is az szvsz..
5. ebbol kovetkezik hogy elobbutobb utoler a vegzet, es donteni kell hogyan tovabb.
es vagy gyurcsanyisztan vagy eu orszag johet szoba elsosorban, mivel itt szabad a munkavallalas nagyjabol.. de en most a hajora szavaznek amugy. bar elobb mindenkeppen megprobalom otthon. de meg egy napom tuti van a tobbi kiderul.youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Hedgehanter
őstag
válasz BÁ Nutrition #612 üzenetére
Ha egyedul vagy itt akkor megertelek amugy meg nem.....
-
Balinov
titán
válasz Hedgehanter #613 üzenetére
egyedül még itthon,Magyarországon sem könnyü.
-
Balinov
titán
-
Balinov
titán
válasz Hedgehanter #617 üzenetére
hmm...megint átolvastam és tényleg.mindegy,fogalmazásgátló hatása remélem hamar elmúlik!
AMúgy meg reszkess Írország,ma déltől 2 újabb fővel gyarapodik a kinti magyar kontingens!
-
BÁ Nutrition
addikt
-
Hedgehanter
őstag
válasz BÁ Nutrition #620 üzenetére
Igen az biztos otthon tobb minden van a "piramisbol" egyeseknek mint masoknak. De ez idovel valtozik minel tobbet vagy itt annal tobb lesz...
Amugy szerintem nem kell 100 evig betanitott meloskent dolgozni itt ez csak te hiszed. + nem helyfuggo az hogy mi vagy ki akarsz lenni barhol lehetsz barki ha elhiszed. (persze nem futo a napnal)
[ Szerkesztve ]
-
yash
senior tag
válasz BÁ Nutrition #620 üzenetére
ezt nem tudom miért nekem írtad válasznak, de mindegy... egyetértek hedgével, egyátalán nem kötelező betanított munkásnak lenni egész életedben, sőt eddigi feltérképezéseim alapján ponthogy írország az a hely, ahol a vártnál is gyorsabban lépegethetsz felfelé, ha tudod milyen lépséeket kell tenned... gazdaságossági számításaim eredményeként fél év után már nagy májer lehetsz az időközben végzett megfelelő tanfolyamok stb. segítségével, csak gógyi kell... persze aki a gyártósort veszi viszonyítási alapul, annak elég beszűkült is marad a nézete, és a piramisról csak álmodni fog egész életében... én pl nemsokára lépek felfelé egy újabb szintet remélhetőleg... és ez nem mese, és nem csak dolgozni kell... ma már ésszel sokkal több mindenre mész, mint fantázia nélkül... pár napja akarta megmagyarázni nekem egy ismeősöm, hogy az informatika 10 éve jó szakma volt, de már leáldozóban van neki... még jó hogy nem karmoltam le az arcom erre a kijelentésére
a lényeg a lényeg, 1 év után szarból is hatalmas várat építhetsz, ha tudod mit hol keress... a pénz nem minden! a gazdagsághoz ennél több kell...
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
idaig jo,dublini repter egesz pofas,leszamitva,hogz nem akartunk 12ojroert nitelinkkel bemenni a citibe,mikor megvettuk a heti berletet a bus+luasra....ido korrekt,borus itt keleten,de eso csak akkor esett,mikor landoltunk. Tengert meg nem lattuk,egyenlore akklimatizalodunk a hostelbe. faszmak,ma ejjelre nem bulihuligan a 2db szobatarsunk,hanem egy kanadai anya es lanya,akik ir hikingbol holnap mennek tovabb skociaba...pechunkre..4 kor kelnek,visyont legalabb udvariasan elnezest is kertek tolunk elore...
Kenyerert,tescoba milyet vegyunk?vettunk valami `600gr-s lengyel szeleteltet,az jonak nez ki,de ha ajanlotok valami masfelet ami arba,minosegbe is jo,szivesen vennenk. Egyatalan,tescoba miket erdemes venni...Ja,sarki spar-ban NINCS SOR!!! Na erre varjatok gombot.
-
yash
senior tag
Mit vártál? Egyetlen boltban sincs sör Itt az ugynevezett OFF LICENSE nevü üzletek árulják a piát, meg nagy ritkán másfélék, ha van rá engedély... gondolom ezek után az sem lep meg, ha azt mondom, nálunk a TESCO-ban sincs sör
Dublini reptér tényleg pofás, nekem is tetszett. Itt ma borús volt, de eső még nem esett, de majd jön most megint az esős időszak állítólag megint. Ha ez megnyugtat, még én sem láttam a tengert, pedig itt van tőlem nem messze (X*10km)
Tescoba kenyeret én mindig a legolcsóbbat veszem... ez általában a TESCO fantáziadús címkét viseli 60 centért szokták dobálni, vagy akörül, de másfél euro felett a helyiek sem vesznek szívesen... szerintem nincs köztük nagy minőségbeli különbség, talán a white bread (magyar embernek) finomabb, mert a teljes kiőrlésűek furán párosodnak össze a margarinnal pl nálam, de hát ti tudjátok, ízlés kérdése... a barna egészségesebb.
Egyébként, a lengyel cuccok kicsit drágábbak az átlagnál szerintem... import jellegüknél fogva. Ezért én a Made In Ireland zacsikat ajánlom, nekem bejönnek... tejben is van ilyen hazai, meg kenyérben is... ezek általában finomak, jó minőségűek... a TESCO-s tejet nem ajánlom viszont, irtó szar ize van, viszont a St. Bernard (ez a legolcsóbb márkák egyike, sokmindent gyárt, ajánlott keresni és olcsó) és a másik kék meg zöld cimkés (neve nem jut eszembe, de nem túl drága) ajánlott. Ásványvizből szintén a TESCO-s ajánlott, mert 29 cent 2 liter... persze vehetsz 5 literes kannábal 2 euroért Still Watert (ez a bubiments ásványviz), de szerintem drága, és nem igazán éri meg... amúgy nem tudom, Dublinban iható-e a csapvíz, nálunk nem ajánlott a már ismertetett okokból.
Egyébként ettől nem kell félni általánosságban, hogy ami olcsó az szar, de majd rájöttök ti is... ez nem magyarország A TESCO is jobb...
A sör viszont drága multaság, jobb ha tudod! 4 euro-nál kezdődnek... szóval gondold meg, mikor és mit iszol.. amíg nincs pénzed, ne nagyon sörözgess Még az írek is azt mondják, hogy itt aztán nem olcsó, pedig ők azért jobban keresnek... de te tudod, csak szólok, hogy itt józanul élnek általában a külföldiek
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
Igen?Sormoratorium van< A malrborough str/tel parhuzamos utcaban levo tescoban siman volt 2 fele dobozos guiness,meg carslberg,meg m;g 3-4 fele sor.Na nem mintha inni jottem volna,de egy irl ir sort meg kellett hogy kostoljak.mar csak a csapolt barna hibadzik.
Koszi az egyeb tippeket! Vizbol igyanak a halak still watert,legalabb egy joizut lehessen boffenteni..
-
yash
senior tag
Hát igen, itt nem adnak akárkinek piát, de cigit sem... itt még jobban vigyáznak vele, mint otthon.
"Vizbol igyanak a halak still watert"
Itt van mellettem egy 5 literes palack, én szeretem Amúgy nem tudom, a halak isznak-e vizet Lehetséges... érdekes módon ez sosem volt biológia órán téma, mindenesetre érdekes ötlet
Hogy sikerült Net-et lőni? látom ékezetekkel nálad is gondok vannak, mint általában az idegen honban levő magyaroknál... engem kivéve
Amúgy nemsokára költözök a hájpermodern albimba... pár nap kérdése lehet 200 euro/hó
[ Szerkesztve ]
-
BÁ Nutrition
addikt
egyreszt it mas tema, felesleges hasonlitgatni a tobbi szakmahoz.
masreszt nezz korbe az orszagba mi folyik jelenleg. vagy mondom igy: jobban nezz korbe..
nem it-bol all a vilag. amugy szurkolok hogy sikeruljon.youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Hedgehanter
őstag
válasz BÁ Nutrition #627 üzenetére
Komlyan mi akarsz lenni otthon ami itt nem lehetsz...?
-
Hedgehanter
őstag
Komolyan, mi akarsz lenni otthon ami itt nem lehetsz?
-
Balinov
titán
en nem szeretem a still water-t,egy joizuet se lehet tole bufizni...you know...
ekezetekkel azert nem tudok szolgalni,mert a 3db dell masinan,ami be van a hostel aljaba tamasztva nincs ekezet,soot,annyira le van a winxp butitva,hogz meg prompt sincs,nemhogy billentyuzetkiosztast allitani...amugy jo kis eso volt delelott itt dublinba,de mar elallt. viszont a reggeli finom volt,tesco-s red es white szeletelt kenyer volt,a barna finom volt tenyleg!
-
Balinov
titán
válasz Hedgehanter #631 üzenetére
rendelni? tescobol?na meselj csak!
Jo volt a muri?
-
Hedgehanter
őstag
Na es mit terveztetek mara? (munkat ugye nem lehet keresni)
-
yash
senior tag
válasz Hedgehanter #635 üzenetére
pedig muszáj lesz én holnapután próbálkozom, a mai spam már megvolt...
-
Balinov
titán
válasz Hedgehanter #634 üzenetére
jaja,most kuldtem el,most jutottunk gep ele.Kint woltunk Hawth-tba ,9-re ertunk haza.ja,ami fura,az,hogy tovabb van vilagos.
Dunnes ma igen jo volt...910ft-nyi eur-ert vettem gilette gelt,otthon 1100-1200 a csikosplazaba...dunnes voros cheddar,500g, valami 800ftnyi eur,isteni (mi a kulonbseg a sima white es a red cheddar kozott???) finom! St. bernardos irish water (me` nem mineral?) is marha jo, Hawth-ba meg ettem olyan fish and chipset valami helyi halbol,hogy beszaras milyen finom volt...valszeg fishnchips addikt leszek.
Hawth-ot ajanlom,akinek bejon a tihany feeling,kicsit nagyobba,az tuti szeretni fogja
-
yash
senior tag
(mi a kulonbseg a sima white es a red cheddar kozott???)
Erre a kérdésre 3 nappal ezelőtt tudtam meg az ír lakótársamtól az elszomorító választ: ételszínezék.
Tovább van világos, meg hamarabb is kezdődik a nappal. Télen ez minden bizonnyal fordítva lesz, és nagyon rövidek lesznek a nappalok (ezt általános iskolai tanulmányaim alapján gondolom, aki régebb óta él itt, az megerősíthet benne!)
[ Szerkesztve ]
-
yash
senior tag
Amúgy a DELL éppen tegnap kezdett el biorobotokat toborozni Már Apply-oltam is rá
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz Hedgehanter #635 üzenetére
Misi,hivott a baratod.Ha minden igaz,nemsokara osszefutunk itt a hostelnel.Ismeri a kornyeket Epp Swordsban voltunk a buszon,mikor hivott,ezert a nevet sajna nem ertettem...hogy is hivjak?
-
Balinov
titán
az fasza...ma voltunk a Swords pavilionba..van ott egy 5x akkora dunnes,mint itt a marlborough str mellett..ott volt ezeken kivul meg minima 2fajta st bernards cheddar...
az a cheddar,amit nigella lawson szokott hasznalni,az melyik? szemre,tvn keresztul az mintha kemenyebb allagu lenne,nem?
Kallappal a dell-hez!
Hedge: lehet nem jon be a baratod,barmennyire is jonak tunik. Nem merem,merjuk bevallalni hosszabb idore,mint kb 1 honap a D1es szobajat,mer ha valamelyik interju bejon,akkor 60perceket kene reggel+este buszoznom,nunk..Pedig rohadt jo lenne,remelem azert holnap meg tudunk vele valamiben egyezni.
-
Balinov
titán
válasz Hedgehanter #643 üzenetére
tenyleg,koszi! nem,nem ertettelek felre,igy is nagyon koszonom a segitsegedet,Misi!
Ma megint beszeltunk,ugy nez ki, juni 1tol talalt a doubleroomjara hosszutavra valami 2db szlovak csajt,viszont ma este megyunk megnezni a kecot,mert juni 1ig nekunk pont fasza lenne.6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
yash
senior tag
2 db szlovák csajt... jóhogynem csomag vagy doboz... szlovák csajoknak tessék tiszteletet adni, irtó aranyosak, én eddig csak imádnivalóakkal találkoztam / hallottam róluk... igaz, hedge? ;) engem pl ma is egy ilyen nemzetiségű lányzó hozott be dolgozni egy tök másik városba, megmutogatta a számtekes cégeket, már be is adtam egy rakás helyre a papperokat... meg nemsokára (10 perc mulva) eljön értem, és csak a kedvemért átvisz egy másik városrészbe az ebédidejében... Intel-nél meg Symantec-nél is megpróbálkozok, itt vannak nem messze... jó, ha jóban vagy a szlovák lányokal, hidd el, olyan segtőkészek, hogy az vmi félelmetes (akikkel én találkozok), irtó aranyosak, és kedvességben nehéz, de talán még az íreket is űberelik... legalábbis akiket én ismerek
-
nettudky
csendes tag
Csao,ma estétől betámadom Dublint!
Holnap terepszemle,meg telefonvétel.
Van mostanába valami ócsó akciós készülék+kártya?
Meg valami apartman is jó lenne olyan 300 körül/hó,mondjuk irtak vissza vagy 10-en azokat is meg kell majd néznem,meg hát a legfontosabb a meló lenne ,de hát majd csak akad valami,remélem.''Nem látom semmi okát, miért akarhatna bárki is egy számitógépet otthonra'' (1977)
-
yash
senior tag
Csak hogy tudjátok: INTEL-nél nincs HR Mindenki online jelentkezett a céghez, ebben aza vicces, hogy szép nagy teremben ücsörgött a sok ember... oké, hogy 21. század, de ez már azért kicsit meglepett
-
Hedgehanter
őstag
Milyen unnepnap van otthon ma? Semmi nem frissul..
-
yash
senior tag
válasz Hedgehanter #649 üzenetére
Pünkösd
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest