Hirdetés
Aktív témák
-
manchester85
veterán
válasz rayoliviero #41706 üzenetére
Hát, sanszos, hogy nem. Csinálj hotmailt vagy gmailt, és irányítsd át a leveleket.
Szerk: akkor meg be kell állítani, hogy megjelenjen lezárt képernyőn is, erre is van egy külön beállítás valahol.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz Tomate #41728 üzenetére
Oké, de ez évek óta így működik. Persze, értem, hogy mi vele a gondod, de azért is írtam az előző hsz-emet, mert úgy írod ezt a dolgot, mintha nem lenne jelen ez a probléma évek óta a mobilkommunikációban.
Én(köz)pont!
Be kell írni a gugliba, és kiderül. Gsmline-nál most 170 ezer.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
-
manchester85
veterán
A 4.3.3 az egyik legszarabb iOS, ami valaha i4-en futott. Mi a fene szólhat amellett, hogy valaki azon a firmware-en használja a telóját?
Szerintem...!
Hát ez az, preferencia. Csak az a gond, hogy fogalmam sincs, 4.3.3-ban mit lehet preferálni.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz DanielK #41875 üzenetére
Kipróbáltam, nekem nem jön be. Sokkal lassabb, mint a safari. A sakktábla effektus ismét visszaköszön, amit iOS 5 óta a safari teljesen kiiktatott, illetve ha a vissza gombra mész, sokkal több idő, míg betölti az oldalt, mint a safari, ami szinte visszapattan az eggyel korábbi oldalra.
szerk!
Milyen desktop verziót, a weblapoknál?
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz DanielK #41877 üzenetére
Próbáld ki, gyors görgetésnél, zoomnál ott lesz az a sakktábla. Az alsó sáv is elég vastag, de amúgy valóban nem rossz böngésző, de nekem eddig is a safari volt a legjobb, ha meg mobilnetről tolom, akkor opera, ugyanis már a hónap első pár napján lassítják a netem.
Teljes képernyős nincs a dolphinből?
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Apropó, böngészők. Nektek az opera megjegyzi itt a fórumon a jelszót? Mióta frissítettem az operát, minden alkalommal bekéri...
Blaise!
Nagyszerű, mondhatom. Gépen iTunes-ban nekem már 130 programnál jelzi, hogy update elérhető, és semmi kedvem őket egy kattintással update-elni. Szerencsére köztük van az opera is. Ezek szerint nem csak buta rögeszme, hogy már semmi kedvem csak úgy frissítgetni az app-eket... (Így még megmaradt a lehetőség, hogy visszategyem a korábbi verziót, hacsak nem egy 2-vel vagy 3-mal korábbi vár frissítésre.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz icecave #41890 üzenetére
Nyilván az opera kompromisszumokkal jár, hisz eleve egy tömörített tartalom jut el a telóra. (Banki ügyeket nem is intéznék pl. róla, hisz átmegy az opera szerverein is minden adatom, és ők küldik vissza.) Egyszer facebookra is be akartam alóla jelentkezni, és letiltotta a facebook, mert úgy érzékelte, hogy illetéktelen személy akart Norvégiából belépni az accountomba.
Ezzel együtt, én is a Blaise által említett okokból használom elsősorban, (50MB-om van, de lassítás után is teljesen jó vele a böngészés. ) ráadásul mobilnetezni többnyire távolsági buszon van lehetőségem/időm, ahol meg amúgy is gyenge szokott lenni a lefedettség. Ez pedig heti 10 órát tesz ki általában.
Ettől függetlenül én nagyon szeretem az operát, iszonyat gyors, és a görgetés sokkal jobb benne, mint a safariban. Ha megfigyelitek, safariban szakaszos a görgetés, operában meg úszik tovább, kinetic scrolling-lal, ahogy pl. egyéb esetben a kontaktlista vagy a menü működése. Nem értem, hogy a safariban miért nem ezt az elvet követik.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz DanielK #41895 üzenetére
De a legfrissebb verzióval is megjegyezte? Mert nemrég frissült, és azóta nem jó.
Amúgy már vissza is tettem a korábbi verziót. Általában csak telón szoktam frissíteni az app-eket, és ha bevált, csak akkor frissítem fel gépen. Erre még akkor szoktam rá, mikor 3G-t használtam 3.1.3-as OS-sel, és folyton azt kellett figyelni, nehogy befrissítsek valamit, aminek már iOS 4 kell. Sajnos erre nem árt ügyelni egyéb esetben se, hisz utópisztikus sztereotípia, hogy ha valamit frissítenek, az csak jobb lehet...
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz rayoliviero #41903 üzenetére
Cseréljétek ki a sim kártyát, illetve a backupokat (egyikőtökét áttenni a másikéra illetve vice versa), restore megvolt újként beállítva?
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz rayoliviero #41906 üzenetére
Hát mivel már jó ideje ezzel az imessage-es problémával küszködsz, igen, érdemes lenne egy teljes rendszer újrarakást megpróbálni, hisz ugye pont az a gond, hogy nem tudjuk, mi lehet a probléma gyökere.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz Tibee86 #41918 üzenetére
Milyen modellről van szó?
szerk:
Érdekes, pedig abban már jó a vevő. Egyébként az a véleményem, hogy a navigon egy rakás hulladék. Igaz, a 3G vevője iszonyatosan gyenge, de összehasonlítási alapom csak azzal volt, és úgy rémlik, hogy navigonnal már akkor is nehezebben találtam jelet, mint iGO-val. Esetleg még egy izmosabb tok árnyékolhatja le.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz eszgé100 #42045 üzenetére
Mármint a "csak mobilnet" alatt azt érted, hogy nem használod wifivel egyáltalán a telót, vagy azt, hogy az otthoni gépre is megosztod ennek a netét?
Mi csak egy jó poénból indultunk ki, a többi magánügy. Kellett neked ennyit netezni, az mindig magaslabda.
szerk2!
Aha, hát úgy valóban érthető. Mondjuk az akksi nem lesz hosszú élettartamú.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Nem a függetlenítésről érdeklődött, csak a BB megtartásról. Az, hogy ezt miért teszi (nyilván azért, hogy független maradjon) más kérdés, de ez ettől még csak feltételezés.
Az óránkénti beírogatással (mármint hogy ne tegye) viszont egyetértek.
norbi!
Custom firmware kell hozzá.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Az ultrasnow-t tartalmazó hsz valóban függetlenítési kérdés. De ha annyit kérdez, hogy az 1.59.00 BB-del lehet-e iOS 5-öt használni, az nem.
Az, hogy mi más céllal tenné, nem magyarázat. Az a kedvenc BB-je, akkor arra mit mondasz? Teljesen mind1, milyen céllal teszi, a BB vagy annak megtartása nem egyenlő a függetlenítéssel. Joga van olyan BB-t használni a telefonján, amilyet akar, és hogy milyen céllal teszi, az csak az ő dolga, amíg nem tér ki függetlenítési témára vele.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Kommy!
Jah, mondjuk válaszoltál rá korábban, szal igazad van, sorry. Kicsit feszült itt (a környezetemben épp) a helyzet, elragadtattam magam, szori még egyszer.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Kicsit olyan az érzésem, mintha a multitouch egy leheletnyit később reagálna 5.1-ben. Nektek nincs ilyen érzésetek? Persze lehet, hogy eddig is ilyen volt, de most már figyelem, és baromi zavaró tud lenni.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Telón állítsd be, hogy a kontaktoknál az iCloud legyen megadva. Valahol a beállításokban megtalálod.
Semmi gond a szinkronizálással, mindig a legfrissebb dolgokat menti le. Értelemszerűen, ha hozzáadsz az iCloud.com-on valamit, akkor az megjelenik a telón, illetve vica versa. Mindig a legfrissebb érvényesül.
Pont, hogy állati egyszerű, csak nem ezt szoktuk meg. Szerintem a másolgatás sokkal rosszabb, mindenhol mindenre külön figyelni, egy nagy zűrzavar az egész. Itt meg minden rendezve van, csak át kell állni erre a gondolkodásmenetre. Gondolom, akkor iTunes-ban még nem is szinkronizáltál.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
De most mit szenvedsz épp? A lényeg, hogy a kontaktoknál csak az iCloud legyen beállítva. Beállításoknál próbálgasd. Van egy olyan, hogy mail, kontaktok, naptárak.
iCloud.com-on is kétszer szerepel? Mert ha ott nem, akkor csak annyi a teendő, hogy a telefonodon is csak azokat jelenítse meg, nem kell kipucolni semmit, mert ha elkezded törölgetni egyenként, akkor lehet, hogy az iCloud-os felét fogod törölni, aztán már a felhőben se lesz meg valamelyik. Ha gmail meg van adva, szedd ki a kontaktok szinkronizálását.
"Biztos bennem van a hiba, de egyszerűen képtelen vagyok megérteni a logikáját."
Benned van, de kezdőként elnézzük neked. Az iTunes is átlátható, csak kell hozzá egy kis idő, előbb ezzel birkózz meg.
ittakary!
Mint nyugtatóra alkoholt inni.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Próbáljátok már ki FB app-en belül a pinch to zoom-ot egy képen, és hasonlítsátok össze a gyári galériában vagy a böngészőben a pinch to zoom-mal.
Akár a gyári galériát, akár a safarit nézem, jóval később kezdi meg a zoomot, mint mikor a két ujjam már elindult ellentétes irányba. Ez csak engem idegesít, illetve csak nekem tűnt fel?
FB galériában pl. teljesen jó.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz Lyndon #42773 üzenetére
Én csak ellenérvet tudok: a fórumon tiltott téma a függetlenítés.
Ragnar95!
Az iPad baseband-et illetve annak hátulütőit nem igazán fogod tudni sem restore-ral, sem más bármilyen szoftveres beavatkozással visszacsinálni, tehát szoftveresen is lehet visszafordíthatatlan kárt okozni.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz Lyndon #42813 üzenetére
Mivel ez az iPhone használók topikja, így kötve hiszem, hogy 3G iránt ácsingózókkal lenne tele a topik. A többségnek i4-e vagy i4S-e van, és ha meghallgatsz egy hasznos tanácsot, akkor legalább egy 10-essel lejjebb viszed az árát, ugyanis és tavaly novemberben nagy nehezen 34k-ért tudtam eladni függetlenül, ultrasn0w-val.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz __H4X0R__ #42818 üzenetére
50-ért már van 3GS, imessage-dzsel, multitaskinggal, noti centerrel, iClouddal, up to date szolgáltatásokkal és sokkal jobb specifikációval. Lévén, hogy a 3G-n már az iOS 4 se futott teljes értékűen, így a 3GS használt árából kiindulva szerintem még 30k-t se ér meg reálisan a 3G, de már annyiért se egyszerű eladni.
szerk:
Nem is mondtam, hogy ezt mondtad. Csak gondoltam, reagálok egy korábbi gondolatmenetre, szóval nem a te hsz-eddel szembesítve szántam a hsz-emet.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz hatesz #42844 üzenetére
Végül is csak a legfontosabb dologról feledkezel meg. Az aláírás az a személyes "jelződ" a hozzászólás pedig egy "tartalom", aminek relevánsnak kell lennie a topik címével.
Ha megengedett volna a hirdetés a fórumon, akkor mindenki kénye-kedve szerint írogathatná be, hogy "félig lopott, félig letiltott ájfón ócsón eladó" és stb. Egy aláírást viszont nem tudsz elküldeni, tehát hozzá is kell szólnod a témához, és hozzászólásgyűjtési szándékkal ugyancsak repülni fog az illető. Tehát nem az a lényeg, hogy hány sor van a hozzászólás és az aláírás között, hanem az, hogy a hozzászólás nem az aláírással kezdődik, és könnyebb is ignorálni valaki aláírását, mint a hozzászólását. De ha te ezt nem érzed, akkor ott komoly gondok vannak.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
"Ja, a következő iPhone neve valszeg megoldódott: The new iPhone."
+1 Nekem is eszembe jutott valamelyik nap. És még mielőtt elindulna a lavina: sose mondtam, hogy iPhone 6 jön, csak, hogy nem iPhone 5. Hisz miért hívnák a 6. telefont annak? Úgyhogy koppanjanak majd azok, akik még mindig ebben a marhaságban hisznek.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
B*ssza meg, ez hihetetlen. Felvetettem 1-2 napja, hogy 5.1 óta nem olyan a multitouch, mint 5.0.1-gyel volt. De szerintem még béta 3-on is jó volt. Mikor írtam, azt írtátok, nem éreztek változást. Most kipróbáltam apám i4-ével, amin még 5.0.1 van, és határozottan érezhető, hogy jobb rajta. Nem akarok 4S tulajok fölött ítélkezni, mert lehet, hogy azon nem érezhető a jelenség.
A probléma: számos esetben a böngészőben vagy a galériában, mikor ráteszed a két ujjad a kijelzőre, hogy pinch to zoom-olj, és húzod szét az ujjaid, a zoom csak később kezdődik meg, így sok esetben az ujjaid már lecsúsznak a kijelzőről, és még egyszer meg kell csinálni, hogy elérd a kívánt zoomot. A lényeg annyi, hogy később kezdi meg a zoomot, mint mikor más elindul a pinch to zoom. Ha nem emeled fel az ujjad, akkor nem jelentkezik, tehát fontos, hogy azt az időszakot kell mérni, mikor ráhelyezed a két ujjad, és húzod szét őket. Most hogy összehasonlítottam, egyértelműen jobb apám telóján. Nem mindig jelentkezik, de sokkal kiszámíthatatlanabb, 5.0.1-en viszont teljesen egységes a felhasználói élmény. Kipróbáltam szűz rendszerrel is a telómon, semmi változás.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz Solar_Wind #42865 üzenetére
Próbáljátok ki FB-on egy fotónál, mennyivel hatékonyabb, és hasonlítsátok össze egy galériás képpel vagy a böngészővel. Alig mozdítod el az ujjad, máris azonnal megindul a dolog. Mármint FB-on. Gondolom, ez annak is köszönhető, hogy a képek kisebb méretűek FB-on.
Lehet, hogy kukacoskodásnak tűnik ez az egész, de mégis észrevettem valahogy frissítés után, apám telóján pedig csak most tudtam kipróbálni. Iszonyat idegesítő, hogy újabb mozdulat kell sok esetben, hisz már lecsúszik az ujjad a kijelzőről. FAIL!
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz Solar_Wind #42876 üzenetére
Persze, az értesítéseken belül be tudod állítani, mi szerepeljen benne. De állandó jelleggel csak az időjárást és az árfolyamokat tudod elérni, a többi csak akkor bukkan fel, ha jön épp valami.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Tekintve, hogy dominósan drágább, mint az Apple oldaláról függetlenül, (ami már önmagában is röhej) őszintén szólva fogalmam sincs, hogy mi indokolja azt, hogy drágábban függetlenítsenek egy dominós telót. Gyakorlatilag, ha valaki két év előfizetéssel számol, (most vegyük az alap előfizetési árakat) és függetleníteni is szeretné majd, akkor se ússza meg olcsóbban, mintha eleve gyári függetlenül venné meg a telefont, mindenféle hűségidő és kötöttség nélkül. Menjenek a sunyiba a 20k-s függetlenítési áraikkal.
De ahogy nézegetem mostanában a webshopot, mindig van raktáron. Nem fog sokáig menni ez az ámokfutás, az emberekkel se lehet bármit azért megcsinálni.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
De ha én most sétálok be, és veszek egy dominós iPhone 4S-t, akkor a mostani készülékárak mellett is ugyanazok lesznek a feltételek.
Tibee86!
Mint írtam, és a "normál" előfizetésről beszéltem, te meg egy ikon 200-as vagy médiamánia S-es példát hoztál fel. Egyébként most már azzal a csomaggal se ennyibe kerül, de mind1. Persze ettől te még jól jártál, az még jó ár is volt, a mostani már nem az.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
"de most nem veszel úgy, mert nem éri meg."
Már bocs, de egy szolgáltató szemszögéből van ilyen megfogalmazás, hogy "most nem éri meg"?
Szerintem egy csomóan nem is tudják, hogy van olyan, hogy online Apple Store, hivatalos helyről akarják megvenni, vagy személyesen, erre pedig egyedül a szolgáltatónál van lehetőség.
Ami tény, hogy azon felül, hogy 195-öt legombolnak egy dominós készülékért, még van pofájuk 20 ezerért függetleníteni. És az előfizus telefon is 180k, tehát hacsak nem tarifahűséggel veszek telefont, akkor 24 hónap hűséggel+ 10k függetlenítéssel is ott vagyok, mint a gyári független, ha pedig dominósan veszem, akkor 23 ezerrel sz*rabbul jövök ki.
Abból indult a dolog, hogy pofátlanság, amit függetlenítés címen elkérnek, ilyen árak mellett meg aztán végképp, vagy szerinted ez így rendben van?
i6 Silver
-
manchester85
veterán
De a szolgáltató szabja meg az árakat, nem a vásárló. Tehát nyilván az ő fejükkel fogok gondolkodni, hisz nekik kell egy olyan árat megszabni, ami lehetőleg valamilyen formában megéri a vevőnek. Vagy fogalmazzunk úgy, hogy kap valamit a hűségért cserébe.
Mint írtam, dominósan drágább, mint függetlenül. 24 hónap hűséggel+10k meg gyakorlatilag annyi, mint függetlenül. (Tarifahűség nélküli előfizetésről beszélek.)
Továbbra se értem, mint akarsz mondani. Az egy dolog, hogy úgyis lenne egy előfizetésem, meg úgyis fizetnem kéne valamit. Azt értsd már meg, hogy 180 ezerért két év hűséggel venni egy telefont, aminek 190 ezer a független ára, vagy 195-ért venni egy dominósat, aminek a függetlenítése 20 ezer forint, olyan szintű eszement gondolkodás, amit magam sem értek, hogy egy szolgáltató hogy gondolhat komolyan.
Ha valaha az életben tervezem, hogy függetlenítem, de talán még ha nem is, eszem ágában nem lesz 180k-ért 24 hónapot aláírni. Nem azért, mert tehernek érzem, hanem mert egy szánalmas, még alamizsnának se nevezhető húzásnak tartom a szolgálató részéről. Már csak önérzetből is inkább megvenném 190-ért függetlenül. (Persze csak, ha lennének ilyen terveim, mert amúgy alapesetben 180-ért semmilyen körülmények között nem vennék telefont, 190-ért meg pláne nem. De ha választanom kéne, az Apple Store-osat venném, mert többet ér a büszkeségem 10 ezer forintnál, ráadásul értékállóbb is a független.) Szóval egyszerűen nem értem, mit nem értesz ezen. Tudod mit? Adják 189 950-ért 2 év hűséggel, úgyis kell egy előfizetés, tehát nem mind? Önérzetről hallottál már? Vagy a pofátlanságról? Megjegyzem, egy egészséges emóciókkal megáldott emberben mindkét fogalomnak eszébe kell jutnia e téma kapcsán.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs