Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Haart
addikt
Sikerült megkaparintanom egy Harman Kardon AVR 5550-es erőlködőt. Sztetek jó választás
-
Haart
addikt
Kellene nekem valami jó pci-e hangkari a jelenlegi erősítő+hangfal kombómhoz.
Sztetek nagy a különbség a Xonar DGX, DSX, DX/XD hangkártyák között?
Ki melyiket ajánlja? -
Haart
addikt
válasz MasterMark #43310 üzenetére
Miért? Egy dac jobb mint egy fullos hangkártya? Ha igen akkor miért?
Ha valaki ezt alátámasztja nekem akkor meggyőzött -
Haart
addikt
válasz Ear001 #43312 üzenetére
Ezek elméleti dolgok, nem tudok rájuk alapozni. Ezzel én nem lettem okosabb és még mindig nem tudom mit lenne érdemes. 20k-t fogok elkölteni rá. Ezért tudok venni egy Xonar DX/XD-t, vagy egy DAC-ot. Kérdés melyikkel járok jobban. Hátha van itt olyan ember aki egy jobb hangkártyáról váltott DAC-ra és nem bánta meg.
-
Haart
addikt
Hi, tudna valaki ajánlani valami jó hangfalpárt váltáson gondolkodom.
Természetesen használt cuccokban gondolkodom nem újakban.
Jelenlegi Magnat Motion 880-as páromat cserélném valami értelmesebb használt cuccra úgy 60-80k-s tartományban kellene gondolkodnom.
Esetleg kiszúrta valakinek a szemét valami nagyon jó árban lévő pár amit tudna számomra ajánlani?
Magnat Vector 77-est néztem ki de úgy néz ki lecsúsztam róla -
Haart
addikt
válasz #71562240 #44554 üzenetére
Szia igaz nem mondtam a többi elemet:
PC->Musiland 01 us->H/K AVR 5550
Ez az alap felállás és a magnat helyére kell nézni valamit.
Egyébkét zene+mozizás lenne a fő érv, szóval a mozis dologgal nem lőttél mellé
Ja és csak stereoban lenne hajtva semmi több.[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
Hello érdeklődnék
Egy B&W 603 s3-hoz képest egy Acoustic research S40 hol helyezkedik el?
Ezen két hangfalat találtam/néztem ki. -
-
Haart
addikt
Kábelből mit érdemes és mennyiért? Nyilván nem szándékozom tízezreket költeni kábelre.
Jelenleg sima átlátszó borításos rézkábelt használok (2mm) amit kimérve lehet kapni a mediamarktban is pl.
Jó ez vagy nagyon gyorsan cseréljem le
Valamint érdemes-e a könnyítés végett banándugóval szórakozni? -
-
Haart
addikt
válasz andorra #44710 üzenetére
Mondtam hogy kövezzetek meg nyugodtan
Nekem speciel a klasszikus zenéről a 90'-es évek előtti zenék jutnak elsőre eszembe, de ez lehet azért van mert nem vagyok komolyzene hallgató vagy és túl sok volt anno a teleshopban "Classic" néven eladott, az említett stílushoz tartozó zenék sokasága.[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
Hi, tud valaki olcsón hangszigetelő szivacsot 100x100-as és 3-4cm vastag méretben kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
Hi
50k nagyságrendi árban keresek stereo erősítőt. Mivel nem igazán fogom kihasználni a 7.1 adta lehetőségeket a jelenlegi erőlködőmmel. Ki mit tudna ajánlani ilyen árban.
Hirtelen ezt találtam.
Nyugodtan bombázhattok hirdetésekkel.
Köszi. -
Haart
addikt
Kutakodtam találtam pár áldozatot véleményt kérnék melyik miért jobb/rosszabb, melyiket lehet érdemes elcsípni :
Marantz SM-80
Marantz PM-8200
Marantz PM-7000
Rotel RA-03
Rotel Ra-960Bx[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
-
Haart
addikt
válasz #71562240 #45242 üzenetére
Időközben felkerült egy újabb potenciális jelölt.
Musical Fidelity -
Haart
addikt
Szeretnék a szobába valami hangelnyelő szivacsot ilyesmit, mivel elég nagy a beltér és nagy falelületek vannak csupaszon. Jelenleg e miatt visszhangzik kicsit a szoba, ezt szeretném megszüntetni.
A leginkább ami aggaszt, hogy hogyan tudnám úgy felhelyezni hogy anélkül tudjam később levenni hogy kárt tegyek a festésben
Esetleg van valakinek valami bevált trükkje rá?
Gondoltam öntapadós kétoldalas ragasztószalagra, vagy sziloplasztra. -
Haart
addikt
Hi érdemes lehet az erőlködőmet lecserélni egy ilyen stereora?
H/K ARV5550 -> Onkyo Integra A-9711
Vagy nem igazán lenne előrelépés
Temészetesen tisztán Stereo-ra hangra gondolok.[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
Ha választani kéne most akkor:
Onkyo A-9711
vs.
Denon PMA-860Melyik lenne a befutó? Gondolom az előbbi.
-
Haart
addikt
válasz #71562240 #45695 üzenetére
Azért hoztam fel most ezt a kettőt mert valaki hajlandó lenne cserélni az enyémet (HK). Ezt a két erősítőt ajánlották fel cserébe. Gondolkodtam melyik lenne jó. Tehát az enyém 1-1-ben egy 9711-ért akkor jó vétel lehet. Főleg hogy nem igazán érdekel a 7.1, inkább stereo irányba mennék el.
-
Haart
addikt
válasz #71562240 #45699 üzenetére
Így van ez mind kb igaz amit leírtál. A legfőbb gond tényleg az hogy nem tudom a stereo részét belőni a többihez képest a HK-nak. Jelenleg mindenféle hozzáadott torzítás nélkül Surround OFF üzemmódban megy vagyis pure Stereoban.
Az egész lényege az hogy kicsit kihasználatlannak érzem hogy ott a 7.1 és stereoban hallgatom. Viszont az fix hogy a rendszer soha nem lesz 7.1, de még 5.1 sem
Ezért is tapogatózok hogy legközelebb milyen Stereo egység érné meg ami feljebblépést jelentene.
Jelenlegi egyetlen hátránya a HK-nak hogy nincs meg a távja, de max beszerzek hozzá egy multifunciósat.
Esetleg ha valaki tud ajánlhatna egyet.
A lent említett csere lehetőségek pedig max érdekődés jellegűek, csak akkor cserélek ha van értelmes váltás, ezért is kérdezgetem a hozzáértőket.
Ennek fényében egy Rotel RA-03 már előrelépés lenne? Mert neked is ez tűnt fel elsőre. -
Haart
addikt
Ezt ismeri valki
-
Haart
addikt
válasz bajnokpityu #45783 üzenetére
Nem hiszem hogy bárki is hozzá nyúlt volna, az illető akitől kaptam, neki 2db volt, az egyik faházas(mély gesztenye) hosszúkás alakú zárt. Ez a másik pedig széles és nyitott.
Egyébként lehet hogy a potival van valami, mert ha durvábban tekerek hirtelen akkor picit recseg, lehet ki kell cserélni.
Ki tudja ezt megcsinálni és hol Kit kell keresnem? -
Haart
addikt
válasz bajnokpityu #45783 üzenetére
Úgy nézem az egyszeri ember hibájába estem, ahogy nézem a kábel minősége miatt van. Rádugtam egy mezei 1.5k-s rca kábelt és olyan szinten sistergett hogy ihajj
Még jó hogy volt egy 60cm-es Audioquest Tower kábelem. Ezzel csak épphogy hallani valami kis zajt.
Akkor a házimoziban lévő szürők miatt nem jön ez ki rajta? Ott gyakorlatilag majdnem mindegy volt az RCA minősége. -
Haart
addikt
válasz MasterMark #45805 üzenetére
Igen ha lehúzom az USB-t akkor megszűnik. Érdekes hogy a másik erősítő ezt meg tudja szűrni.
Kellesz néznem egy külső tápos DAC-ot.
Plusz ha a sima hangkártyát használom akkor sem ad ilyen hangot, érdekes.[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
válasz MasterMark #45812 üzenetére
Az a dúrva hogy ez egy gyerekbetegség a hangkariknál és még mindig nem tudták megoldani. Pedig ez a ma fellelhető legjobb integrált kari, ami nem extra modul. És mégis még mindig abban a betegségben szenved amióta léteznek.
-
Haart
addikt
válasz MasterMark #45805 üzenetére
Szétszedtem a gépem majd összeraktam hátha valami hozzáér a házhoz vagy ilyesmi. Kevés sikerrel, ugyanazt csinálja, ha bekapcsolom a tápot, habár a gép be sincs kapcsolva. Tehát már egyből átszűrődik valami ahogy áram alatt van a táp. Szóval lehet érdemes lenne egy másik táppal kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest