Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
krichd1
addikt
válasz liszi70 #48004 üzenetére
Nagyjából erről van szó. Ha esetleg létezne tökéletes hangsugárzó és hozzávaló tökéletes rendszer, felvétel még akkor is problémás lenne a tökéletes akusztikájú szoba megalkotása, ami nélkül az egész nem érne semmit.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
blattida
nagyúr
Elméletben akár igazad is lehetne, viszont a gyakorlatban a legtöbb ember úgy nő fel, hogy megszokik egy féle hangot, amihez általában tudatosan vagy nem, de ragaszkodik, olyan ez, mint a mama főztje, ha agyon sózva, akkor úgy, ha lekozmálva, akkor úgy, ha fűszeresen, akkor úgy, ha fűszerek nélkül, akkor pedig úgy. Ezzel pedig csatlakozom az általad fölvetett lehetőséghez.
Az egyéni fölfedezések és kalandozások más lapra tartoznak, hiszen nem biztos, hogy valaki a megszokott ízeket szereti valójában, ezért keres, kutat, hallgatózik, hogy megtalálja a saját szent grálját...schawo
Oké, akkor csak belökted a szakadékba...[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Dorian
félisten
Pontosan. Ez amúgy mindenre vonatkozik: a világon semmi nem tökéletes, így arra van lehetőségünk, hogy a sok szar közül a nekünk legkevésbé büdös kupacot válasszuk
Nappaliban élő fuvolaszólótól valószínűleg átmeneti halláskárosodást kapnánk de a környék biztos összeszaladna. A hifi mindenképp csak a valóság illúziója lehet.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
mp54
senior tag
Én, mint "haladó" kezdő, egyetértek.
Ha valakinek még lövése sincs pld. a hangdoboz kiválasztáshoz, nem kéne neki az "egyéni ízlésére" hivatkozva elküldeni hallgatózni! Valszeg nincs is ilyen neki...
Az én történetem:
erősítő: Bajnokpityu mondta, hogy kis Rotel+Hivox tuning áráért nagyot szól, vettem.
hangdoboz: linkeltem hirdetéseket Szabó (Hivox) Zolinak, egy idő után azt mondta, ezt érdemes, megvettem (Focal Cobalt 816)
CD: Blattida javasolta a körülményeket ismerve: pld. Philips 930, vettem egyet.
Nebuló+Dorian segített kábelezni+beállítani a dobozok helyzetét.
Most tanulok "hallani" saját és mások rendszerén és majd fejlesztek, ha szükségét érzem+lesz miből...
Összefoglalva: kezdőnek "kézzel fogható" tanács a hasznos.[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
nem egészen. a legpontosabban nyilván a stúdió monitor hangafalak fogják visszaadni a "keverést", de azok nem mindig hallgathatók hosszan, mivel kegyetlen egyenes a frekimenetük (általában) és ne adj' isten, mozira pl. egyáltalán nem jó szerintem… meg persze ilyen házi zenélgetésre se, és háttérzenének se…
https://youtube.com/user/nuke7
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest