Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
eclipse006
őstag
válasz #68216320 #29498 üzenetére
A LogoTech oldalán hangfal selyem a neve. Biztos van több fajta elnevezése.
Én amikor újítottam a hangfalam, akkor méteráruban vettem egy extra vékony anyagot, amivel bevontam. Így néz ki. Kicsit átlátszó, de direkt ilyet akartam.[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
eclipse006
őstag
válasz #68216320 #29500 üzenetére
Köszi! Ennek a doboznak nincs külön levehető előlapja, Illetve levehető, de csavarokkal, és akkor jön az egész hangszóró keresztváltóstól. Na de a lényeg, hogy kértem egy asztalos ismerősömtől tűzőgépet, ilyen belövős fajtát. Könnyen ment a dolog, egyedül arra kell figyelni, hogy feszüljön a háló, és a sarkakon, ne legyen gyűrődés.
[ Szerkesztve ]
-
eclipse006
őstag
válasz #68216320 #29502 üzenetére
Érdemes még feltölteni homokkal az állványt. Mondjuk az enyém elég vastagra sikeredett így, a súly miatt csak félig van homokkal töltve, másik fele üveggyapottal. A hangsugárzók alá tüskét érdemes rakni. Nálam az állvány alján is az van.
De amiket írsz megoldásokat, azok is jók.baluka26: Próbálkozz meg a tüskés verzióval, valamelyest biztos enyhülni fog a rezgés.
harveszter: Nekem is szimpatikus az oldal, bár még nem vettem tőlük semmit.
[ Szerkesztve ]
-
eclipse006
őstag
válasz #68216320 #29508 üzenetére
Úgy töltöttem bele, hogy a dobozt a sarkoknál, éleknél, széles szigetelő szalaggal behúztam, így nem szóródik ki a homok.
DDL: Akkor lenne vagy 100 kiló az állvány , mi a probléma az üveggyapotos megoldással? A dobozok egyébként nem könnyűek, egyáltalán.
baluka26: Nekem is akadtak gondok a mély hangokkal, de a szoba miatt szintúgy. Most egy másik helyen van a hangrendszerem, itt sokkal kellemesebb a hangzás, minden téren. Egyébként úgy is kipróbálhatnád, hogy valami vastagabb anyag a hangfalak alá, plusz tüske.
[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
válasz #68216320 #35554 üzenetére
Nos, ha tévednék, majd kijavítanak mások:
A Croosover itt azt jelentheti, hogy milyen frenkvenciánál legyen lehatárolva, a subra menő jel.
Egy hifi célra is alkalmas jó minőségű sub, például a következő felépítésű :
Lehetőség van az erősítő hangszorókimenetére is csatlakoztatni, így a frontokkal való jobb együttfutás bzitosított. Van rajta egy átkapcsoló, ami házimozi/hifi használatra szolgál. A hifi állásban, megfogottak a mélyek, nem terjengősek, nagyobb teljesítményt is kell, ilyenkor rájuk adni. A hangszóröja 12 collos, az erősítő teljesítmény 100-200 Watt. (REL) Normál esetben, jól megválasztott hangdobozokhoz, azonban, általában nem kellene sub, legfeljebb házimozizáshoz.[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
válasz #68216320 #35557 üzenetére
Valóban. Ezt nem azért írtam le, mert feltételeztem, hogy ez egy ilyen sub. Csak azért, hogy tudd, a hifizéshez ez nem a célravezető felállás. Ha neked elég az a hangminőség, amit most hallassz, akkor nincs probléma, ha jelentős javulásra vágysz, akkor célszerűen, az egész rendszert le kellene cserélned.
-
-
eclipse006
őstag
válasz #68216320 #37274 üzenetére
Szerintem ez elég minőségi darab, már ha ilyenre gondoltál.
Szerk: Szétszedve.
[ Szerkesztve ]
-
sultansmith
senior tag
-
ozzy711
őstag
válasz #68216320 #40717 üzenetére
Ha az erősítőd az átlag 50-100 watt körüli, akkor 20-25 kohm biztos jó lesz ( egy régi kapcsolási rajzon is ekkorát láttam ), de beköthetsz a jelútba egy kb. 50 kohm értékű potmétert ( egy minimális kb. 5 kohm értékű ellenállással a túlvezérlés elkerülése miatt ), amit precízen be tudsz állítani és miután belőtted az optimális értéket, lecserélheted fixre.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz #68216320 #40783 üzenetére
Bár nem ezt kérdezted, de ezt válaszolom: szerintem meg kéne maradnod az általad nehezen szabályozhatónak ítélt módszernél. Nem hiszem, hogy valóban annyira nehezen szabályozható, hogy további hangminőségrontó elemeket tegyél bele. Miért ne tarthatnád 50%-on a számítógép hangkimenetét?
-
andorra
őstag
válasz #68216320 #40783 üzenetére
Ha már beleléptél a mocsárba, ne várd tőlünk, hogy még jobban bele is nyomjunk ! Koaxialis kimenetről kellene minimum egy olcsóbb kínai DAC-ot használnod, vagy esetleg USB-ről, ha muszáj. Itt tájékozódhatsz.
-
-
krichd1
addikt
válasz #68216320 #46341 üzenetére
Alaplapi hangkeltőket felejtsd el. Szerezz be egy olcsó, de elfogadható hangú hangkártyát, amin van koaxiális S/PDIF. Később erre köthetsz külső DAC-ot. Laptop esetén szükséged lesz egy USB->S/PDIF konverterre külső DAChoz. Optikai kimenet túl jitteres. Milyen Yamaháról van szó ?
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
krichd1
addikt
válasz #68216320 #46348 üzenetére
Forrás szempontjából használnád továbbra is a laptopot és PC-t is ? Érdemes lenne a egyik eszközre koncentrálni. Ha mindkettőt használod, akkor szükséged lesz egy U3-nál jobb USB-s DACra (Musiland Monitor 01 US például). A Yamaha erősítőd DAC-ja nem tudom mennyire esik a használható kategóriába.
ElectroVoice Sentry 30 esetén használsz állványt ? Próbáltad az elhelyezést variálni, esetleg a szobaakusztikát javítani ? Mekkora a zenehallgató szoba ? Mély hang hiányért ezek is hibásak lehetnek, kábelek is szóba jöhetnek. Ha már EQ-t is használsz, akkor nagy lehet a baj.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz #68216320 #46352 üzenetére
"A nappali alapvetően mozi és zeneszoba lenne, tehát csak alacsony szekrény a cuccoknak, bőrkanapé, üvegasztal és fotel a berendezési tárgy"
A mondat eleje ellentmond a többinek, így berendezetlenül szörnyen visszhangos lehet a helyiség. (Az üvegasztal és bőrkanapé nem játszik hangcsillapítósdit).
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
krichd1
addikt
válasz #68216320 #46352 üzenetére
Musilandek Linux alatt nem működnek. Azok a kis dobozok nem fognak nagyon mélyre menni, de megfelelő elhelyezéssel azért általában lehet segíteni. Jó hogy feltettem ezeket a kérdéseket, mivel kiderült hogy a jelenlegi rendszeredből sem hozod ki a lehetőség szerinte "legjobb" hangot. Ha másik dobozokat veszel, szobaakuszikát akkor is javítani kell, mert nem fogsz jó eredményt kapni. A megfelelő elhelyezés is fontos, állvány sokat számít. Az általad megadott árkategóriában kevés olyan állódoboz van amelyek szépen szólnak és elég mélyre is mennek (főleg nem rossz akusztikai körülmények között). Talán az anyagár alatt árult DIY dobozok.
Az EQ-t visszavonom, összekevertelek vki mással.
cekkk: Eredeti kínai: AIM SC8000. A Maya44-nek még vannak Win 8.1 alatti driver bajai legjobb tudomásom szerint, ha ez számít.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #68216320 #46402 üzenetére
Az imént volt időm átolvasni és értelmezni a szobaakusztikáról szóló cikket. hát hogy is mondjam... Mint ha saját magam ellensége lettem volna. Gyakorlatilag mindent elkövettem amit nem szabad. Már csak a szoba járólapozása és a hangsugárzó mögött ízlésesen elhelyezett kristálypoharakat tartalmazó vitrines szekrény hiányzott a repertoárból. Azt hiszem merőben máshogy kell hozzáállnom a hifi témakörhöz. Meg fogok tenni a lehetőségek és az anyagi forrásaimon belül mindent, hogy a legjobbat kihozzam a szobából. Szerencsére az asszony áldását adta a nappali átalakításához. Azt hiszem az első lépés megtörtént, a betegséget diagnosztizáltuk. Köszönöm mindenkinek aki ma segített. Ha nem haragszotok meg még alkalomadtán igényt tartanék a szakértelmetekre.
-
andorra
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen routert?
- Automata kávégépek
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.