Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
válasz #03969024 #26961 üzenetére
Nem szeretek kötözködni, ellenben nagyvonalakban tudom mi-miért történik/történhet. Én az univót nagyon rég félretettem, nem azzal mérek, amikor mérek. Azt ellenben merem állítani, hogy egy átgondolt, gondos, hozzáértő kivitelezés, kábelezés stb esetén ilyesmi nem történik.
Nem muszáj hinni nekem. -
Lompos48
nagyúr
válasz #03969024 #26966 üzenetére
...leragadt a Quad cég filozófiájánál...
Neeem! A Quad hallgatásánál ragadtam le. Nekem az elég. Mint filozófia: egyszerűen hiszek a fizika törvényeiben, nagyon régóta. Még soha nem kellett csalódnom. Még akkor sem, ha valamit felfedeztem, mert a fizika már azt is tudta.
-
kjani18
őstag
válasz #03969024 #26966 üzenetére
Hi-Fi ellenes éppen nem vagyok. De a hangátvitel dolga csupán annyi, hogy azt, és csak azt halld, amit egy sima erősítés nélküli koncerten pld.
Utcazene fesztiválon egy kapualjban egy nagybőgős srác és egy fuvolás lány zenélt.
Annyira jól, hogy nagy tömeg gyűlt köréjük. Aztán két szám közötti szünetben hátulról a tömegből kiszólt valaki: "Jó ez a zene, de komolyabb erősítőm van otthon!"
Ő is hallott valamit. Nem úgy szólt a sima akusztikus hangszer, ahogy neki tetszett.
És a nagybőgőt biztosan nem dugták fordítva a konnektorba...[ Szerkesztve ]
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
Lompos48
nagyúr
válasz #03969024 #26969 üzenetére
Igaz, házit. Ugyanakkor csak zárójelben: olyan körülmények között épült és olyan műszerparkkal volt próbálva, megmérve minden szempontból, amit a jelenlevő (nemcsak a Qaudot kritizáló) fórumtársak közül nagyon kevesen tapogattak, esetleg képen/katalógusban láttak.
DIY fórumokat olvasgatok. Ami jónak, ötletesnek tűnik, azt próbálom megérteni és elraktározni. Ha meg butaságot látok, olvasok, abba - ha lehet - beleszólok, nem saját érdekemben, hanem azért, hogy másokat ne vezessen félre. Ha nem, elröhögöm magam.És mi bajod van Marosvásárhellyel?
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz #03969024 #26973 üzenetére
Gondolom az áldásos hozzászólása azért van, mert némi cinizmussal van fűszerezve olykor.
Sok esetben én is vele értek egyet. Illetve ahogy ő is írja a fizika már sok-sok éve ugyan az, én hiszek neki.
Hiába fejlődik a technika, ahogy nézem nagyon sok hifis mégis a régebbi cuccokhoz húz vissza, mert volt benne pl alapanyag rendesen.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Lompos48
nagyúr
válasz #03969024 #26973 üzenetére
Eleve nem nézem meg azt, hogy kinek milyen géppark áll a háta mögött, sem azt, hogy milyen talaj van a lába alatt.
A HiFi-t nem kerülöm, de nem megyek vele az (általam felállított) ésszerűség határain túl. Vén fejjel másfél méter bakelit, két méter kompakt kazetta és 35k(darab) mp3 zenén kotlok. És nekem ez jól van így. Véleményem van és ugyanúgy kifejthetem, mint bárki más. Senkit nem hülyéztem le a Hifi vagy audiofil mivolta miatt. Néha próbálok érvelni, nézeteket megváltoztatni. Van amikor sikerül, máskor nem. És mindezek mellett jól alszom. Ennyi. Elég?@kercso
Jó kérdés! Nem veszek részt HiFi szeánszokon, de megfordulok néha olyan helyeken, ahol jó minőséggel hallgatnak zenét. Ha meglepő amit hallok, rákérdezek részletekre. Van amikor tanulok, van olyan is, hogy nagyon furcsa dolgokat "tudok meg". Mindenesetre nem a HiFi az életem egyik fő vonala. Csak ott van és kellemes. Néha hozzá is tudok szólni. Ha nincs mit, hallgatok.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz #03969024 #26985 üzenetére
Most nem azt fogod hallani amit szeretnél.
Most szereztem be kicsit"vaskosabb" hálózati kábelt,SPDIF kábelt,igen jól ismertem a hangjukat a régebbi kábeleimmel a készülékeknek,itt jegyzem meg, legalább 5 komponenssel próbáltam.
Persze most leírhatnám fényezhetném,hogy dinamikus,részletező,teresebb lett a hangszínpad,hosszútávon élvezhetőbb,de nem ez a cél.2db CD albumot megtudtam hallgatni ami nagyon nagy szó,ráadásul asszonykámnak is tetszettek a hallottak.
Mondjuk ő azt szűrte le első látásra,hogy mennyire szar takarítani,mert emelgetni kell,meg ugye amit szeretnek,hogy hosszú és vastag.De ennek ellenére megtűrt tagja lesz a családnak.
Összességében csak ennyit szerettem volna megosztani,hogy egy taggal bővült azoknak a tábora,melynek 100%-os meggyőződése,hogy a "hosszú és vastag"meg nehéz tőle takarítani,jelzőkön túl,van értelmük a jobb minőségű kábeleknek a HI-FI-ben.A többiek meg majd eldöntik,hogy ki melyik táborba halad tovább.
[ Szerkesztve ]
-
mp54
senior tag
-
Lompos48
nagyúr
válasz #03969024 #27033 üzenetére
Épp' akartam kérdezni, hogy már az is baj, ha valami rendesen működik? Ez így van rendjén. Tegnap emlegettem az igényes kivitelezést. Erre mondjátok, hogy "jó a vas". Hát igen.
Azért meg lehet próbálni érzékeny(ebb) műszerrel is. Az említett ellenállás nem hiszem, hogy segítene, mert a mérőműszerek 99%-a nagyobb belső ellenállással rendelkezik, mint amit ödaköthetünk, tehát söntöl és kisebb feszültséget mérünk vele, mint nélküle. -
dudika10
veterán
válasz #03969024 #27125 üzenetére
Sokunk talán még a nagyszülőknél találkozott is egy olcsó lejátszóval ami gagyi hangfalakra volt kötve, és onnantól kezdve senkit nem is érdekelt az LP. Összességében egy nagyon drága és kényes technikáról maradunk le, ami bár jó hangminőséget nyújt, azonban annak durva ára van. Részemről inkább élőzenét hallgatnék sűrűbben akkor már.
(#27126) kammerer: én látom a .rar-nál, hogy működik a program, a "zenei jel" pedig semmiben nem különbözik egy programtól a számítógépen. Pont ugyan olyan 1-esek és 0-k a zenefájlok is, mint egy kép, film, programkód. Ez nem marketingszöveg, tapasztalat (ahogy azt magad is oly sokszor hangoztatod).
Engem zavar a dilettantizmus, a mellébeszélés, a lenéző stílus és nagymellény... tovább is van, mondjam még?
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
törölt tag
válasz #03969024 #27149 üzenetére
Az adott hozzászólásomban kínosan pontosan foglalmaztam meg azt, amit ki akartam fejezni, aki akarja, az érti is, nem volt leütni való magas labda. Lomposnak az adott hozzászólásomra való reagálása - lásd 0,75-tel meg kövekkel való poénkodás - nem a műszaki szemlélet, hanem a szociálpszichológia területe. Még csak nem is félremagyarázta az én pontos fogalmazásomat, hanem csak ürügyként használta valamire. Dudika azt írta a hozzászólásomra, hogy mellébeszélés, ennek a véleménynek még van logikai kapcsolata a hozzászólásommal, de Lompos hozzászólásának se tartalmi, se logikai kapcsolata nincs a hozzászólásommal, csak szociálpszichológiai. Mosolygok.
(#27145) AMDFan: Khm. Természetesen én provokállak téged... Mondhatnám eredeti ötlet, de nem az, mert már néhányszor elhasználtad ezt a módszert. Mosolygok.
(#27143) lancerboy: A HFM-ben mindig színvonalas szövegek voltak. Arról is szoktak írni, hogy egy dolog a hibajavítás elméleti adatkezelési folyamata, más dolog a hibajavítás gyakorlati körülmények közötti valós működése, és megint egy másik dolog, hogy a hibajavító áramkör már a működésével önmagában (negatív) hatással van a hangra - ezt is érdemes figyelemben tartani.
[ Szerkesztve ]
-
-
KMT
addikt
válasz #03969024 #27347 üzenetére
Már jó párszor kifejtettem, hogy az egyik legnagyobb hifis sznobériának tartom ezt a mindenáron szub-ellenességet. A te hozzászólásodból is azt látom, hogy azt hiszed, hogy a mélyek mennyiségének növelésére valók a szubok, ez meg egy súlyos tévedés. Egyszerűen arról van szó, hogy azokat a hangokat is hallani szeretné az ember, amiket kisebb dobozok nem tudnak már.
Ugye a magasaknál kevésbé jön ez elő, mert könnyen leadnak a dobozok 20 kHz-ig is. Ennek ellénre, valami érthetetlen okból, a "supertweeter"-ek meg elfogadottak az ilyen tagok által. Holott annak egyáltalán nem biztos, hogy gyakorlati haszna van.
Ismétlem magam, de a szubos rendszer előnye, hogy:
egyrészt nem kell álló doboz (a maga _általában_ rosszabb térleképezésével);
(ha megoldható, "tehermentesíteni" lehet a sztereó dobozokat a nagy membránkitérést okozó mélyebb hangoktól (ld. Doppler-torzítás) --> jobb középtartomány, nagyobb tartalék az erősítőben);
illetve a mélyeket leadó hangsugárzó szabadon elhelyezhető a legideálisabb helyre.Mindehhez persze a zsebbe kell nyúlni, de szvsz százezres nagyságrendű költségvetésnél már el lehet gondolkodni ezen.
Lehet törekedni a minél egységesebb rendszer felé, de akkor tényleg kikötheted a magassugárzót... (A váltó megspórolása miatt valszeg igen nagy minőségbeli ugrást lehetne így elérni, viccen kívül.)
-
törölt tag
válasz #03969024 #27356 üzenetére
Én is mindig gondolkozom a ("természetesen" zárt) Heybrook Trio-mat (24x24x50cm, 8"-os mélyhangszóró!) kiegészíteni egy szubbasszussal (bár 30Hz-ig így is elég jól lemegy), de a vége úgyis az lesz, hogy majd okosan kiegészítem egy jó nagy állódobozzá, továbbra is zárt marad, és a kb. 100 literes dobozban majd a 8"-os VIFA dohogó olyan mélyeket fog nyomni, hogy felcsavarodik a szőnyeg, de közben megmarad a hangkép egyensúlya. Ezt már egyszer megcsináltam anno a Prelúdiumommal, és sokkal jobb lett, mintha egy árban-minőségben hozzáillő szubbasszussal egészítettem volna ki. Ennek ellenére azért egy jól összelőtt szatellit-szubbasszus rendszerrel is lehet csodát művelni, zenén is. Csak jól el kell találni a minőségi és frekvenciaarányokat, és a megfelelő erősítőt hozzá.
-
-
-
t-bali3
senior tag
válasz #03969024 #27384 üzenetére
Én például használok mélyládát a sztereó rendszeremben és határozottan úgy érzem, hogy az előnyére válik!
Persze a következőket tudni kell róla:
- Pici hangfalaim vannak, amik 80Hz alá nem tudnak menni.
- Zárt szubom van, amit úgy kötöttem be, hogy az előerősített kimenet a ládába megy, majd az a megvágott jelet küldi vissza a végerősítőbe, így nincs esély arra, hogy összeütközzenek a hangfalak a mélyládával.Az viszont tény, hogy a komponensek családból kerültek hozzám, így ha most kellene összeválogatnom egy rendszert, akkor először a komolyabb polcsugárzók felé indulnék el szub nélkül, csak akkor kötném be újra a ládát, ha feltétlenül szükség lenne rá így is.
[ Szerkesztve ]
-
-
AMDFan
addikt
válasz #03969024 #27560 üzenetére
A gúd dzsír nem hiszem, hogy benne volt az értelmező kéziszótárakban a hangfal viszont benne van. Amúgy az angol loudspeaker vagy német lautsprecher kifejezés mennyivel szakmaibb? Semmivel, mégis mindenhol úgy hívják és az emberek tudják miről beszélsz. Úgyhogy részemről mind a kettőt helyesnek tartom, ki így hívja ki úgy.
-
törölt tag
válasz #03969024 #27586 üzenetére
Én is azt erősíteném, hogy ez egy szakmai(nak nevezett) fórum, tehát szerintem megér annyit, hogy itt adekvát módon használjuk a szakkifejezéseket. Itt a hangdoboz szakkifejezés, nem csak nyelvhasználati mód, tehát érdemes pontosnak lenni.
Bkercso: A reflexnyílással rendelkezö hangdoboz az hangedoboz. A dipólsugárzó hangdoboz is hangdoboz. Az emlegetett Orion pedig egy öszvér, egy része hangdoboz, azon a kis részen "hangfal", ahol az előrenéző középsugárzó hátrafelé nyitva van.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest