Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz #03969024 #23203 üzenetére
Abban különbözik a háromutastól, hogy a mélysugárzója nem csak mélysugárzó, hanem mély/középsugárzó, azaz nem ott van szűrve felülről, ahol a középsugárzó alulról, hanem ott, ahol a középsugárzó felülről. Ilyenkor tehát a mély/középsugárzó nem csak a mélyfrekvenciákon dolgozik, hanem egyúttal ugyanabban a frekvenciasávban is, ahol a középsugárzó. A középsávban átfedésben dolgozik a középsugárzó és a mély/középsugárzó.
-
Patice
nagyúr
válasz #03969024 #23266 üzenetére
Itt azért megvédeném Lopmos48-at!
Nem fizikai magyarázatot kért a hsz.-ében (szerintem tökéletesen tisztában van ezekkel), hanem zoltanz #23259 hsz.-ének hibáira hívta föl a figyelmet.
A szélre nem túl jellemző a periodikus mozgás....
A rossz forrasztás miatt nem keletkeznek káros rezgések, maga a forrasztás nem fog csak úgy magától elkezdeni rezonálni....
Ennyi...
zoltanz csak kicsit hanyagul fogalmazott. Lehet sokan megértették, de aki csak ide látogat, az ne téves információkat kapjon már, elvégre ez egy szakmai fórum akar lenni, vagy mi.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
bajnokpityu
félisten
válasz #03969024 #23471 üzenetére
A vita jó. a vita,a valódi vita,ahol emberek tévednek, belátnak, majd jót nevetnek együtt a többiekkel, az előreviszi a világot.
A pártatlan meddő hülyeség, melldöngetés, mert én tudom,h hazudsz,az nem.Többek, akikkel találkoztunk már személyesen többször is, priviben beszéltük, hogy kéne új topic, ahol elvetemült, újitó ötletek simán jöhetnek. Kipróbáljuk,és ha 1 embernek is bejött, megpróbáljuk megérteni,h miért. Vagy mittomén
Felőlem pucér csajokkal teli fórumban is el lehet rejteni néhány jó hifis ötletet
Most olyanon gondolkodtam már, h milyen első HSZ kéne? Ami meg is szűr, és be is vezet.
Alapvetően hibának tartom, amúgy "elmenekülni, csinálni másik topicot". Ezzel ugyanis a korlátoltak "győznek". Egyszerűbb volna itt rendet tenni. Csak ki tegyen rendet?
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz #03969024 #23549 üzenetére
Kiragadtál 1 mozaikdarabot: a pénzt.
De nem erről szólt az alapvető mondanivalóm.
Lehet olcsón nagyon jó erősitőt csinálni. G5, Otala, Naimokat simán utána lehet építeni néhány tizezerből. Van, amelyik jobban szól,mint a gyári,ami százezrekbe kerül.Te is, más is hozzá szokott egy hangzáshoz, én is, és mivel végtelen paraméterből áll egy hangszer, és sztem csak véges darabra figyel a fül, mikrofon talán még kevesebbre, ezért elképzelhető, hogy ha az a cél, hogy aránylag valóságos legyen, is tök másképp szóló dobozokkal különböző emberek boldogok lehetnek. És akkor feltételeztem, hogy a jól szóló az a valósághűt jelenti. Közben hallottam olyan láncot, aminek semmi köze nem volt a valósághoz, mégis élveztem.
Nem látok semmi ellentétet a Te és pl az én felvetéseimmel szemben.
Legkedvesebb hang, ami hallottam egy egy utas volt. Tök másképp szól az otthoni 4 hangszórósom, vagy a 2 és a 3 hangszórósom, de mivel mindnek a szórakoztatás a célja, és a sajátomat tovább tudom hallgatni, jó így ahogy van.(nem alszok el előtte)Olcsó, jó trükkökben teljesen ugyanazt mondjuk. Az én láncom is alapvetően olcsó,kb hasonló kategória lehet,v alatta, mint a Tied. De mivel én kipróbáltam pár trükköt, tudom,h már ezen a szinten is működik csomó olyan dolog, ami nekem tetszetős.
A quados srácot sem az erősitője miatt csesztettem, hanem az önátverő hozzáállása maitt. Sztem ki sem próbált semmit az emlegetett trükkökből, de azért mindenki placebohuszár. Ha meg kipróbált, és sokuk nem nyert, hát akkor biztos a quad tehet róla. Gondolom én....
eladó topping dac
-
MC Pite
veterán
Csak a trükk részére:
A számítógépes viszonylatban monitornak számító SP-HF 1250X is nagyon érzékeny az elhelyezésre; ezért is került át ide az asztalom ahol a képen van. Kell neki a fal mögötte, illetve hogy fejmagasság környékén legyen, de akkor árát messze meghazudtolóan szól. Persze általában nem veszik a fáradtságot az ingyenes dolgok kipróbálására sem... (Nem elsősorban ennek a topiknak a lakóira gondoltam).Más: Ha fix kábeles az erőlködőn a tápkábel, esetleg nyitott burkolattal vigyem ki az árnyékolt, vastagabbat ha ki akarom próbálni? Nem akarom szétbaxni a burkolatot ha nem hallok javulást a 2/3 eres árnyékolt kábellel.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
AMDFan
addikt
Szia!
Pontosan azokkal az észrevételekkel nincsen semmi probléma amiket te is írtál. Ezek hasznos és jó tanácsok lehetnének, de sajnos a topic inkább elment abba az irányba, hogy "a kék szigetelésű kábelek hangja transzparensebb a pirosakénál, kivéve ha a pirosak kis fakockán futnak a föld felett, szigorúan észak-déli irányba, mert akkor a pirosnak sokkal jobb a mélye".
Mivel viszonylag új vagy itt ahogy látom, ezért nem biztos, hogy tökéletesen tisztában vagy vele, hogy mi ennek a vitának az eredete, elég sokat kéne visszaolvasnod szerintem, hogy megértsd.
"Vagy vajon hányan köpködnének le, ha aggályaimat fejezném ki a ma oly' divatos 4-5-6 hangszórós dobozokat illetően?"
Biztos, hogy senki. Én örülnék ha végre kézzelfogható felvetésekről lehetne olvasni a topicban.
Vajon hány embernek állnak a hangszínszabályzói nullán, s nem dübörög a basszus, meg cincognak a magasak?
Pontosan erről van szó. Amíg itt értelmetlen dolgokról megy a diskurzus, addig sokan még az ilyen dolgokkal sincsenek tisztában.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz #03969024 #23569 üzenetére
Vidiből én a b31eseket hallottam,az pl sztem hibátlan első hangfal. Jobb,mint ami wörfdél nekem volt.. Fiatalság bolondság, 8-10évesen sztem bejáratlanul adtam el.
Pisti kábelét Pistinél legegyszerűbb elérni, méljét priviben szivesen elküldöm.
Javaslom várd meg Tamoo, Patice,L4d1k beszámolóját. Nem váltja meg a világot, de amúgy sztem nincs borzasztó bántó hibája,kivéve a csati szorosságát. A neutrik dugó olyan szoros gyárilag, hogy elképesztő. Lehet tágítani, vagy körkörösen mozgatva kihúzni-bedugni. Azért neutrik, mert ami dugót jobbnak gondolok, abból 4db többe kerül, mint így kompletten az egész kábel összerakva.Marantzal mi gondod volt? Annyira azért nem rosszak.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
donzoli
aktív tag
válasz #03969024 #23572 üzenetére
Ha zenére is "alkalmas" hm erősítőt keresel elérhető árban, akkor ajánlom a "régi" Denonokat több helyen olvastam pl itt hogy egész jó sztereóra is. Aztán némi hallgatózás után belevágtam és mint hm erősítő nem csalódtam benne 25K körül már kapsz.
Persze ne számíts azért túl sokra sztereóban, csak hm erősítőhöz képest...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #03969024 #23613 üzenetére
A hálózati dugó forgatása is jó példa, ma már az is mérhető, pedig egy-két évtizeddel ezelőtt audiofil lila ködnek minősült. (Mint ahogy itt a fórumon némelyek számára ma is audiofil ködnek minősül, mert nem tudják, hogy ma már mérhető is...)
És persze a kábelek is jó példát mutatnak arra, hogy a zenei hangzásélmény műszeres méréstechnikája hogyan fejlődött az utóbbi évtizedekben (különféle terhelés melletti torzítási-impedanciai-kapacitási-"dielektrikumi" adatok-hatások kombinált elemzése), és még mindig milyen távol-távol-távol áll a fülünk-agyunk méréstechnikájától.
Hogy a kábelgyártók mit és hogyan mérnek, és abból mit és hogyan propagálnak/hallgatnak el, na az egy külön litánia lehetne gyártónként... -
bajnokpityu
félisten
válasz #03969024 #23613 üzenetére
Kábeleknél mit szoktak mérni?
Kapacitást, és ellenállást. Ezek nem irányfüggőek. Mégis vannak olyan IC kábelek, totál másképp szólnak a két irányban.Felbontást, sem. pedig amikor röpködnek a milliók, akkor ha mérhető lenne sztem híresztélnék,h övéké mennyire sok infót át tud engedni...
Fedettséget, sávhatároltságot sem, pedig nagyon hallani ezeket. Nyilván olyan láncban,ahol azért akad sávszél.
Mindegy, most nem is tudom miért erőlködök, azért a mostani aktiv többséget azért nem hiszem,h erről nagyon győzködni kéne.
eladó topping dac
-
MC Pite
veterán
-
Patice
nagyúr
válasz #03969024 #23929 üzenetére
Pedig szerintem egyszerű.
Ha adatként írod ki, akkor "CD-ROM" lesz belőle, és a FLAC fájlokat írja fel a CD-re.
Ha Audio CD-t akarsz írni, akkor az író programok nagy része (egy kodekkel) átalakítja az audió fájlokat (FLAC, APE, WV, AAC, MP3) WAV-vá, azaz PCM jellé, amilyen formában már rögzíthető egy CD-n és így kompatibilis lesz az audio CD lejátszókkal.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
blattida
nagyúr
válasz #03969024 #24019 üzenetére
Én a futóművére, bár, maga a gépezet se egy masszív, elpusztíthatatlan darab.
Én gyári állapotban vettem az ebay-en másfél éve, akkor volt kábé 14000 magyar pénz.
Kevés ráfordítással, munkában és pénzben, nagyon sokat lehet javítani az amúgy sem rossz hangján!Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz #03969024 #24066 üzenetére
Persze: módosított táp, digitális szűrő, új, csöves analóg fokozat, de még ezek is változni fognak a közeljövőben, bár már most is sokkal jobb, mint eredetileg volt, de még egy-két apró módosítást eszközölök benne...
Dorian
Szerintem a Lupus kicsit túl van árazva, bármennyire is jó hangú dac. Annyi pénzből lehet jobbat is, úgy, hogy abból a 60000 ft-ból még futóművet is vásárolsz.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
bajnokpityu
félisten
válasz #03969024 #24432 üzenetére
Van olyan tápkábelem, amit 5 helyen próbáltuk, 4 helyen azonosan viselkedett, az 5. helyen totál ellentétesen. Másik meg,hogy ha minden elemet ugyanezzel a kábellel tápolok, akkor már túl sok. Szóval fene érti
Úgy indulnék ki amúgy helyedben, hogy legyenek külön-külön jó elemek, majd utána hozzávaló cuccokkal összekötni. Nem tartom szerencsésnek kábelekkel szinezgetni.
Tápkábelekkel inkább olyat próbálok összehozni, hogy azonos sebességűek legyenek. Nem találtam rá jobb szót, elnézést, nem kéretik kritizálnieladó topping dac
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz #03969024 #24458 üzenetére
Köszi mindannyiatoknak a segítséget, meglepő fordulat állt be az ügyben, a tegnap esti hibajelenség után mai nap bekapcsolva az erősítőt, hibátlanul működik minden... Több bemeneten is kipróbáltam.
Gondolom, azért érdemes lenne megnézetni. Mit mondjak az ismerősömnek, milyen reléket nézzen meg rajta?
-
eclipse006
őstag
válasz #03969024 #24473 üzenetére
Meg lehet könnyen, kicsit belegabalyodtam a rajzba.
Egyébként a Marantz-omban is az egyik relé volt a ludas, már megvételkor gyanús volt, hogy hiányzik a fedele. Rendeletem is egyet Ebay-ről, mert ugye a hazai forgalmazónál 8000 Ft-lett volna, így meg ugyanazt megvettem 1300 Ft-ért, csak nem mindegy.
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
eclipse006
őstag
válasz #03969024 #24723 üzenetére
Szia.
2.-ra válaszolva, én rendeltem már Ebay-ről, kínából egy relét, ami extra biztosan be volt csomagolva, különbül, mint a HQ-tól rendelt alkatrészek.. Illetve van egy ismerősöm aki gyakran rendel, eddig még nem panaszkodott.
Milyen zárt dobozra gondoltál?
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
Pokzoli
tag
A második kérdésedre itt inkább tudnak válaszolni. [ebay topik]
-
priusz
aktív tag
Ha építeni akarsz itt is lehet nézelődni: diyAudio.com
Ha ragaszkodsz a zárt dobozhoz akkor miért nem veszel olyat? A vaterán vagy expresszen fel lehet lelni egy-egy régi Canton, Quadral vagy más gyártó zárt dobozait.Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!
-
nebulo5
senior tag
"Szóval, mivel 67-es kiadású vagyok, s bizony romlik a hallásom, már abban sem vagyok biztos, hogy meddig is érdemes elmenni minőség terén, amit meg is hallanék...
"
57-es kiadás vagyok, de köszönöm, a hallásom még kiváló! És ezt nem csak én mondom, de a hallásvizsgálati eredményem is ezt erősíti meg. (nem a korosztályomhoz mért elvárások alapján kiváló )
Szerintem, pont a hallószervek kondícióba tartásán múlik az, hogy ki milyen jól hall bizonyos korban. És a zenehallgatás kiváló eszköz a hallásunk karbantartására!Üdv: nebulo
-
general
addikt
nekem is zárt dobozaim vannak (Tannoy D30 633) és imádom a feszes, határozott mélyeit. kicsit néha sok is a jóból, úgy érzem, visszább kellene venni belőle, elképzelhető, hogy erősítő cserével arányosabb lenne? tudnátok ajánlani olyan típust, ami inkább a középtartományban erősebb? egyébként is inkább akusztikus zenéket hallgatok.
a másik dolog a hangfallal kapcsolatban, hogy végre kihasználnám a gyári "tuning" lehetőségét, ti. az aljában van egy tartály, amibe ólomsörétet lehet tölteni, tudja valaki, egyáltalán mennyiért lehet ilyesmit szerezni?
-
bajnokpityu
félisten
válasz #03969024 #25775 üzenetére
Nálam most jobb hiján a rotel végfok előtt egy gyári alps poti van, pont azt tudja,mint egy passziv "előfok". Hát, nem ajánlom...
Építettem előerősitőt, nem is drágát, nem is különösebben jót, és azt kell mondjam, tranzisztoros végfokok elé kell impedancia-illesztés is, és az is hiányzik most, amivel zeneibb lett az előfokkal.(szétszedtem, jobb potit rakok bele, alkatrészeket cserélek,stb...így most nincs beépítve)
Ugyanis, ha belegondolsz, az passziv előfoknak a dac irányában potiállástól függ a bemeneti impedanciája. Ez nem kívánatos. Annyiból jó, hogy nem szól bele az aktiv előfok a hangba, jel-zaj arány jobb, de ha egyébként jó a lánc egésze, akkor nem úszod meg a végén a tisztességes aktív előfokot. Tranyós esetén.
Csöveseknél előszeretettel szokták elhagyni az aktiv előfokot, és csak egy hasonló passziv van.
eladó topping dac
-
-
törölt tag
válasz #03969024 #25775 üzenetére
Nekem is volt egy időben „passzív előfok”-„végfok” párosom, de értelme nem sok van a dolognak. Az enyém is csak a sajátos konstrukció miatt volt így, ugyanis a végfok önmagában 80 wattos volt (MOS-FET), így nem igényelt külön előerősítő fokozatot. Az ellenállás-lépcsőkből felépített hangerőszabályzó a végfokban volt, és a „passzív előfok” tulajdonképpen egy phono fokozat, amelyben benne volt a bemenetválasztó, ettől vált „passzív előfokká”. De szerintem jobb lett volna, ha a bemenetválasztó is a „végfokban” lett volna. Neked is inkább azt javaslom, hogy ha egyfokozatú erősítőt építesz, akkor tedd bele a bemenetválasztót és a hangerőszabályzót (lehetőleg építs ellenálláslépcsőt), nem sok értelme van ehhez egy külön dobozt alkalmazni. Persze nem is tilos.
-
bajnokpityu
félisten
válasz #03969024 #25779 üzenetére
Milyen kondiról beszélsz?
Mért márka alapján akarsz kondit venni? Tipust kéne előbb belőni.
Annyira nem értek én ehhez,h vásárlási tanácsokat adjak, ráadásul én csak 2000 FT alatti darabárú kondikat használok.(táp az más)a végfok önmagában 80 wattos volt (MOS-FET), így nem igényelt külön előerősítő fokozatot. Imént emlegettem, hogy ez nem ok-okozat.
8Wos csövesekhez különösen nem szokás építeni, logikáddal ellentétesen.
Az előerősitőnek a fő funkciója az illesztés. A passziv előfoknak meg a limitálás.De biztosan hülyeséget beszélek, szóval javítsatok ki, ha nem elég pontos.
Egyébként legjobb tanács, amit adhatok, hogy ha rábízzátok olyanra, aki élőben, nem fórumon keresztül, megfelelő műszerek, tapasztalat birtokában javítja. Véletlenül semmi sem ég el egy erősitőben, hiába cseréled ki...
Bkercso:200Ohm a kimenőm.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
blattida
nagyúr
válasz #03969024 #25785 üzenetére
Gondolom, hogy Te most konkrétan a Black Gate szériájukra gondolsz( mert az, ami kiemelkedő minőségű), de a Nichiconnak is van audióra való, jó elkója, a Muse sorozat.
Fóliából nagyobb a választék minőség terén.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
krystman
őstag
válasz #03969024 #26561 üzenetére
Én nem használok Loudness-t, azt csak pl írtam amikor ismerősömnél kipróbáltam, hogy neki mit is tud, és nekem. Én max mélyet meg magas-at használok. Kettőt egyszerre soha nem használtam, az túlságosan szétnyomja már az egész hangzást, és kellemetlen a hangja.5-ből 3-as mély Videotonon nem olyan sok, magasból meg 1, 1,5 -ig szoktam tenni.De, én sem vagyok híve ennek amúgy. Nem tudom milyen hangfalak lehettek neked, de én a Videoton hangfalat kénytelen vagyok valamennyire hajtani, hogy tényleg szóljon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs