Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- DPD tapasztalatok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
Új hozzászólás Aktív témák
-
whiteman0524
aktív tag
Hali
Én is először a 990FX-eket nézegettem, azok igazából csak pár extra miatt különböznek az olcsóbb típusoktól. A giga oldalán láthatod hogy például a 990FX-UD3-nak 4 PCI Express 16x-es foglalata van, meg fekete a nyák, és lehet hogy van még pár plusz csatlakozója. Az UD5, UD7 nyilván még több extrával bír. A 990XA-UD3-nak "még mindig" 3db PCI Express 16x-es foglalata van, de már nem fekete a nyák Szóval az a lényeg hogy nincs sok különbség ezek között a deszkák között, csak annyi hogy milyen fajta csatlakozók vannak rajzuk, azokból mennyi van, hány PCI Express foglalattal bírnak és ezek milyen sebességgel üzemelnek, illetve hogy milyen színű a deszka. Nagy általánosságban kábé ennyi.
Én éppen ezért egy 970A-UD3-mat vettem, ezen konkrétan 2db PCI Express csati van de nekem még ez is sok, meg persze nem olyan szép fekete mint a 990FX-ek, de ez engem nem is érdekel. Memóriából ugyan úgy 2000Mhz-eset visz mint a nagyobbak, van rajta SATA 6 GB, és USB3 is. És ha az igényeimet vesszük akkor 23 ezerért nagyságrendekkel jobb vétel volt mint az FX-ek amik 32-nél kezdődnek.
Szóval ha nem számít a deszka színe és beéred kevesebb csatlakozóval is, akkor nyugodtan vehetsz 990XA-t vagy 970A-t
[ Szerkesztve ]
-
csabika0001
senior tag
Igazad van félreolvastam , de azért szólok pár sort.
Nyákban egy picike eltérés van.
XA = 4+2 fázisú tápellátás , 1db PCI Express x16 slot , 1db PCI Express x8 slot és 2db 4x
FXA= 8+2 fázisú táp , 2db PCI Express x16 slot , 2b PCI Express x4 slot , 2 x eSATA 6Gb/s ports,
Mindkettő tud SLI-t kezelni !!
KB én ennyi különbséget vélek felfedezni , mindkettő nagyon pofás kis alaplap egyikkel sem jársz rosszul .Én azért vettem az FXA-t mert 2 VGA-m van és van 2 kisvinyóm is amik szépen használhatók azokról a bizonyos esata kimenetekről szal pont kapóra jött.
NINCSEN RAJTA IDE !!! Én nem vettem észre vásárláskor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest