Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• whiteman0524

aktív tag

válasz Bohir #284 üzenetére

Hali

Én is először a 990FX-eket nézegettem, azok igazából csak pár extra miatt különböznek az olcsóbb típusoktól. A giga oldalán láthatod hogy például a 990FX-UD3-nak 4 PCI Express 16x-es foglalata van, meg fekete a nyák, és lehet hogy van még pár plusz csatlakozója. Az UD5, UD7 nyilván még több extrával bír. A 990XA-UD3-nak "még mindig" 3db PCI Express 16x-es foglalata van, de már nem fekete a nyák :) Szóval az a lényeg hogy nincs sok különbség ezek között a deszkák között, csak annyi hogy milyen fajta csatlakozók vannak rajzuk, azokból mennyi van, hány PCI Express foglalattal bírnak és ezek milyen sebességgel üzemelnek, illetve hogy milyen színű a deszka. Nagy általánosságban kábé ennyi.

Én éppen ezért egy 970A-UD3-mat vettem, ezen konkrétan 2db PCI Express csati van de nekem még ez is sok, meg persze nem olyan szép fekete mint a 990FX-ek, de ez engem nem is érdekel. Memóriából ugyan úgy 2000Mhz-eset visz mint a nagyobbak, van rajta SATA 6 GB, és USB3 is. És ha az igényeimet vesszük akkor 23 ezerért nagyságrendekkel jobb vétel volt mint az FX-ek amik 32-nél kezdődnek.

Szóval ha nem számít a deszka színe és beéred kevesebb csatlakozóval is, akkor nyugodtan vehetsz 990XA-t vagy 970A-t :)

[ Szerkesztve ]

• csabika0001

senior tag

válasz Bohir #284 üzenetére

Igazad van félreolvastam , de azért szólok pár sort.
    Nyákban egy picike eltérés van.
    XA = 4+2 fázisú tápellátás , 1db PCI Express x16 slot , 1db PCI Express x8 slot és 2db 4x
    FXA= 8+2 fázisú táp , 2db PCI Express x16 slot , 2b PCI Express x4 slot , 2 x eSATA 6Gb/s ports,
    Mindkettő tud SLI-t kezelni !!
    KB én ennyi különbséget vélek felfedezni , mindkettő nagyon pofás kis alaplap egyikkel sem jársz rosszul .Én azért vettem az FXA-t mert 2 VGA-m van és van 2 kisvinyóm is amik szépen használhatók azokról a bizonyos esata kimenetekről szal pont kapóra jött.
    NINCSEN RAJTA IDE !!! :D Én nem vettem észre vásárláskor.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés