- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
27-es hozzászólásomban írtam, h meghalt a tápom egy villámlás után.
A tápot 2 nappal később bevittem a Számítógépházba, h ott van szervíz.
mondtam a srácnak, h a biztosító fizetne, tehát jó lenne egy szakvélemény. A gyerek azt mondta, h szakvélemény csak akkor van, ha javíthatatlan, mondtam, h ha javítható, akkor csinálják meg. Ez 07. 17.-én volt. A szervízmegbízásbvan nagybetűvel vannak a következők: "A javítási idő 5 munkanap, de az idő az alkatrész beszerzés miatt növekedhet!"
Azt mondták, hogy majd hívnak, eddig nem hívtak, így tegnap előtt bementem, és megkérdeztem, hogy mi a baja.
Az öregebbik volt bennt, és ő azt mondta, hogy tápot még csinálják, teljesen szét volt égve, cserélik a feteket, csak még nem akarja leadni az 5V-ot. Kérdeztem, h mégis meddig várjak rá, erre azt mondta, h nemtudja, aki szereli, elment szabadságra.
Ienkor mit tudok tenni? Mivel a biztosító fizetne, de már több mint 2 hete túráztatnak az 5 napos szervízeléssel!
Valakinek van valami jó ötlete? -
z0d1AK
nagyúr
ennyire előre nem gondolkodom még.
elsőnek azt várom, h mit mond a biztosító.
ha a régi tápot fizetni, nem az újat, akkor kérdéses, h elég-e neki a papír, vagy szervíztől is kell neki-e valami, vagy sem.
ha kell, akk megint kezdődik az ügyeskedés, mivel ha szerzek is garipapírt ill számlát, akkor is éredekes lesz, mert úgytom, h mistralos a táp, azmeg ugye megszünt. szal akk ledumálom a biztosítóval, h itt valameik szervízbe csináltatok valami látleltetet róla, aztán úgy jó legyen valahogy.
aztán a szervízbe, vagy boltba, ahol sikerül, lebeszélem, h adjanak egy papírt arról,h a tápot villám végezte ki, és kész.
elvileg ha rendesek a bolban, csak megcsinálják, hiszen nekik nincs pénzükbe, és akk én is jóljárok.
csak van oan bolt, aki megteszi
max megmondom, h akk itt veszem az új tápom, és akk ők is jól járnak majd -
z0d1AK
nagyúr
Beütött ma a ménkű, vagyis ha nem is az, de a villám az tuti...
pont 1 hete, h megjött a 400w-os enermax libertym.
nemsokkal töltötte az 1 évet, és már nem volt rá gari, de gondoltam csak jó minőség, és nem is nagyon lesz rá szükésgem.
erre ma hajnalban elég kemény vihar volt, kegyetlen villámokkal. az egyik pont 1 utcányira csapott be, ami okozott egy kis túláramot, és le is csapta a firellét. kihúztunk mindent a konnektorokból, és egyesével visszadugtuk.
elsőnek a hűtő volt problémás(ami végül mégsem, megy tovább...), aztán minden ment. munkába indulás előtt csak megnéztem a gépet is, és nem kapcsolt...
a tápnak annyi...
munka után haza, és első a gép, "csak" az 1 hete vett táp halt el.
holnap derül ki, h a biztosító fizet-e. azt sem tudom, h új táp számláját fizeti-e, vagy a régiét.
itt jön a bökkenő, h az enermaxnak nincs papírja...
esetleg ha van valakinek gari és számlapapírja, ami már nem garanciális, és felajánlaná, annak nagyon örülnék!
esetleg jelképes összegért megveszem!
kérlek titeket, valaki találjon meg vele, elég fontos lenne!!!
előre is köszi -
Ariadne
őstag
Megvan! Két hetet ígértek, 10 nap múlva hívtam őket, mondták, hogy minden rendben, levásárolhatom az árát. Jó, vissza kellene adniuk ilyenkor a pénzt, de mivel amúgy is ott szoktam vásárolni, nem vitatkozom ezen. Ráadásul végig korrektül és gyorsan jártak el, ennyit megérdemelnek. Első cipőüzlet, ahol a cipőt elővettem és szó nélkül nyúlt az eladó a szabályos jegyzőkönyv tömbért, kitöltötte és megkaptam a példányomat. Ezt így kellene mindenhol...
-
Ariadne
őstag
Én az Overt ismerem, télikabáttól kezdve sok cipőig mindent vettünk ott, eddig semminek sem volt baja (kopp-kopp). Az is igaz, hogy barátom mindig CATet vesz ott, már vagy 10 éve csak azt hord, és a cipők jó része kicsit elkoszolódva és megkopva, de hibátlanul máig megvan...
De Mountexet is megnézem.
[Szerkesztve] -
NoLF
veterán
válasz
peterszky #11 üzenetére
nekem konkrétan a bokámba került a Nike Air Pippen kilyukadt légtalpa által okozott bicsaklás, tripla bokaszakadás, íelti tok szakadás és bokacsont repedés lett az eredmény, műtét + 5 hét gipsz.
bár az a cipő több mint 2 éves volt, anyámért vettem fel. egyébként az összes létező cipőmet mind visszavették garanciába, ami fél éven belül mechanikai hibás lett (márpedig mind az lett)
-
Ariadne
őstag
Hmm, ilyen topic már van, ''Garancia kérdés'' címmel...
Egyébként az alig két hónapos Merrell túraszandálomnak szinten elkezdett szétrepedni a pántja, hamarosan megyek asztalt csapkodni az üzletbe, viszek jegyzőkönyvet is tuti ami biztos [link] meg a független vizsgálólaborok listáját [link], meg tollat a vásárlók könyvéhez. Jobb minden eshetőségre felkészülni.
Érdekes, hogy az előző - szintén Overlandes - Simple szandálom a 6. évében mondta azt, hogy most már megrepedek, és a talpa így is tett, viszont még előtte is volt, hogy megkérdezték ''de jó cipőd van, hol vetted?'', olyan szép maradt a teteje... Merrellt viszont soha többet.
[Szerkesztve] -
kisninja
őstag
Huh én is tudnék mit mesélni..
Az én cipöm gortex anyagú tura nike volt. A cpő talpa több rétegű nos a balő rétegeknél a ragasztó leengedett és állandóan nyikorgott mind a kettő
Csak akkor nyekergett ha léptem = terhelés+elcsuszás. felküldték majd szerintem egy hajlogató gépbe rakták hát persze hogy ott nyekereg. Visszaküldték hogy ennek semmi baja, ezekután már semmit nem tehettem, hiába ordobáltam pedig még az eladók is halloták.
A gari szart sem ér... nem ban jó munkás cipö lett -
[HUN]Tyson
senior tag
Én kb 6-7 éve nyüstölök egy nike-t, akkor olyan 20k lehetett. A nyüstölés alatt itt egésznapos utcai viselést, néha hegymászást, sarat, havat, követ és még egy csomó mindent jelent, szóval kap(ott) a pofájára. A csuka hibátlan állapotban van, kivéve, hogy a talpa a sarkánál teljesen elvékonyodott (1millió km megtétele után nem csoda), kicsit ki is lyukadt, és ez is sziszeg. (Ja, meg a kutyám kicsit megrágta az egyik fűzőjét
) Eszemben sincs lecserélni, mert már szinte egybeforrt a lábammal. Amíg teljesen el nem rongyolódik, marad. Ja, ez nem ablakos-légtalpas!
Ezt csak azért írtam, hogy nem biztos, hogy márkafüggő a dolog. Lehet h a nikének is vannak jobb és rosszabb szériái, mint minden gyártónak.
[Szerkesztve] -
Pompi
nagyúr
válasz
peterszky #11 üzenetére
Ok, de Almeidához hasonlóan én is kb. annyira használtam, hogy bementem vele a munkahelyemre ott ültem pár órát és hazamantem. Mindenzt autóval. Mindez 99-ben 30 ezer forintért (csak, hogy ne beszéljek rébuszokban). Szóval én nem erre számítottam és akkor még finoman fogalmaztam. Ettől függetlenül nekem nincsenek ennyire lehangoló tapasztalataim a Nike cuccokról. Előtte is és azóta is van jópár Nike cipőm (persze nem ezzel a légtalp rendszerrel) és semmi bajuk, pedig van amelyik már 4-5 éves.
-
MasOyama
őstag
válasz
T. Almeida #12 üzenetére
Az nekem is le szokott jönni. De vannak nagyon jó pillanatragasztók kb. 500-600 Ft-os, ami úgy megfogja, hogy nagyon.
Az egyik cipőmet nemrég 100h-át áztattam, és nem jött le a ragasztott eleje.
-
T. Almeida
senior tag
Nekem a 20.000 Ft-os cipőm gyak. 10 használat után (melóba abba mentem, ott 8 órát ültem vele és aztán hazamentem) ment gallyra. ragasztották, majd kb. 3 használat után megint lement az orra...megint ragasztották, azóta fel se vettem
A benzinköltségem vagy 6000 Ft volt, hogy hordtam azt a sz*rt ide-oda.
Azóta: ha cipő, akkor csak Scholl...(főleg, hogy eü. pénztárra is lehet venni). Az előző Schollom 4 évig bírta télen-nyáron viselve...Ha sportcipő (terem vagy stoplis), akkor Joma. -
Pompi
nagyúr
Csatlakozom, tényleg macerás a cipők gariytatása.
Én pár éve jártam úgy egy szemtelenül drága Nike cipővel, hogy kb 2 hét abszolute normális - utcai - használat mellett kilukadtak a légtalpjai és azon kívül, hogy lesülyedt a sarkam iszonyat idegesítő módon sziszegni kezdett, esős időben beszívta a vizes és hasonlók. Persze nem cserélték ki. Gyakorlatilag hordhatatlan lett, csak azért nem dobtam ki, mert rohadt drága volt, kocsit abban mosok meg ilyenek...
Az én konklúzióm az lett, hogy nem veszek többet ilyen nyitott (ablakos) légtalpas cipőt soha többet. -
T. Almeida
senior tag
Én már 1x beszoptam egy Nike cipővel...
[link]
Hát öregem, a fogy.véd is úgy beszélt velem utána, mint a qtyával...na, de nem húzom fel magam...
A Nike-t azóta úgy kerülöm, mint a tüzet...meg mindenkit megpróbálok ledumálni, hogy a sz*rjaikat vegye (a pár éve aranyáron vásárolt póló + melegítő is rendkívül silány minőségű volt). -
peterszky
őstag
sajnos a cipő gariztatása nagyon macerás dolog
rád fogják kenni, hogy az utcán használtad és ezzel vége is lesz a történetnek
és ezt tapasztalatból mondom, bátyám kosárcsukájával történt hasonló eset, ő is csak meccsekre vette fel a teremben, aztán kitalálták, hogy utcán használta
mod: mondjuk neki nem a kopással volt baj, de úgyse cserélték ki
az elhasználódásra hivatkozni nagyon kedves dolog. végülis az ember arra veszi a cipőjét, hogy a dobozban pihenjen. 1 év használás után azt mondom, hogy igen, mert volt időm használni, de 10 alkalom -> nevetséges, elszomorító
[Szerkesztve] -
sasa311
veterán
Már nem azért, de az, hogy elkopik a cipd talpa, az nem hiba, hanem elhasználódás. Nekem is elkopott a teniszcipőim talpa 2-3 hónap alatt.
Hogyha szétszakadt volna a varrás mentén, az anyaghiba lenne, akkor visszavennék, így neked sansztalan.
Amúgy nekem pont a Nike volt a legszarabb teniszcipőm, annak kopott el leghamarabb a talpa. Bár ez lehet véletlen is.
Szvsz ez nem garis ügy, nem is fogják kicserélni és úgy érzem ez még pont jogos is a bolt részéről. Ne vegyél nike-t. -
MasOyama
őstag
Tudom, hogy nem tartozik ide a téma, de nem tudom hova forduljak.
Vettem egy nike terem cipőt 3 hónapja 15 ezerért, 10 alkalommal vettem fel, és már el is kopott a cipő talpa. Visszavittem a boltba. Ott egyből bevizsgálásra küldték.
A bevizsgálás szövegéből egy részlet:
A reklamációs termék vizsgálatát szemrevételezés, érzékszervi módszerrel végeztük.
Mindkét lábbeli talpa erőssen megkopott, a jobbosé kilyukadt. A károsodás folytonosan ismétlödő külső mechanikai hatás és használódás következménye. A mosás, tisztitás ellenére a cipő túlhordott, elhasználódott.
A károsodás nem anyag, vagy gyártási hibára vezethető vissza. A vásárló hibás teljesítésre vonatkozó szavatossági igénye NEM MEGALAPOZOTT.
Ugyanakkor ez van a garanciális papírban: Az eladást követő első hat hónapban bekövetkező meghibásodás esetén a törvény szerint automatikusan fel kell tételezni, hogy a hiba a termékben az eladáskor már benne volt.
És nem cserélik ki. Most mit tudok tenni? Mi az a gari, ha nem ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest