Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
baro32
aktív tag
válasz Gubu0101 #100675 üzenetére
Én speciel 2006-óta űzöm a számítástechnikát nagyon hobbi szinten ezt hozzá kell fűzzem , Sulinetre vásárolt ALBACOMP a Media Markt-ból ez volt az első laptopom egy Celeron 1,46GHz cpu 256mb Ram meg valami alaplapi VIA gpu és 40gb-os HDD-vel.
Ezt azért írom le mert azóta is csak laptopjaim voltak és sohasem csábultam el egy PC-re.
Hiába laptop én egyiket sem hordoztam csak asztalon használtam na most tudom jönnek majd akik mondják hogy hú hát sokkal olcsóbban lehetett volna PC-t is összerakni de nekem ez egy érzés egy filling gondolván arra ha beüt a krah és menni kell akkor csak a hónom alá csapom a gépet és megyek , na most ezt csinálja meg az ember egy komplett számítógéppel , a másik meg az energia fogyasztás nálam mikor nem dolgozom akkor reggel kapcsolom be és este kapcsolom ki.
Netezek-olvasok-zenét hallgatok és játszom közben nyitva a torrent fel-le mikor hogy , a mostani laptopomnak 230w-os a tápja gondolom ennél többet nem fogyaszt na most egy PC GPU eszik meg csak önmagában ennyit vagy többet is ezért én aszt vallom hogy a következő gépem is laptop lesz majd az árak függvényében változik a konfiguráció.
Ha minden part szakad akkor csak i7 vagy R9 cpu egy rtx4060-tárdaságában de az szigorúan csak FHD kijelzővel! de szeretnék egy i9 vagy R9 cpu-s rtx4080-at az már jöhet a 2K-s kijelzővel , az rtx4090-et már én is sokallom 1,6M-ért meg nem is hozz többet nagyon az rtx4080-tól.HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
Podi87
csendes tag
válasz Gubu0101 #100673 üzenetére
Igen, valoszinuleg ez lesz, de nem szeretnek 15,6"-nal nagyobb gepet venni, mert a regi 17" ROG G751JY-onomat mar bebetonoztam egy 4K TV moge mert az utobbi evekben mar alig vittem vhova azert mert egy bazinagy, dognehez batar allat Bar az elejen meg sokat cipeltem, azon dolgoztam-jatszottam mindenhol, de boven eleg volt par evig hurcibalni egy ilyen gepet a cirka 5 kilojaval (plusz a ~2kg adapter)
Viszont ebben a meretben a legjobb billentyu kiosztasa a lenovoknak van, LOQ, meg a legion (teljes Enter es dedikalt Home, End, pgUp, pgDown Del/Insert), meg talan az Asus TUF is szoba johet, de nagyon erdekelt ez strix is, foleg ha gyarilag megoldhato lenne a billentyu mappales, de igy valszeg felejtos lesz, ennyi penzert nem akarok meg kulon szoftveresen ezzel bajlodni...
Btw ezt #100661 kifejtened bovebben, mi az a HA ahonnet kulcsot lehet venni?[ Szerkesztve ]
-
PedroPascal
senior tag
válasz Gubu0101 #100691 üzenetére
Nekem is jött értesítés. Le is csaptam rá!
ASUS ROG Scar 17 G733PZ (AMD Ryzen 9 7945HX, NVIDIA GeForce RTX 4080) / SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless, Aerox 5 Wireless / Synology DS923+ / Samsung Galaxy S23 256GB, Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Galaxy Buds2 Pro /
-
PedroPascal
senior tag
válasz Gubu0101 #100693 üzenetére
Tegnap már elkezdtem pc-t összerakni fejben. Remélem jó lesz ha nem akkor 14 nap van rá hogy visszaküldjem.
ASUS ROG Scar 17 G733PZ (AMD Ryzen 9 7945HX, NVIDIA GeForce RTX 4080) / SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless, Aerox 5 Wireless / Synology DS923+ / Samsung Galaxy S23 256GB, Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Galaxy Buds2 Pro /
-
-
PedroPascal
senior tag
válasz Gubu0101 #100697 üzenetére
Nagyon remélem hogy legalább 3-4 évig mindenre is elég lesz.
-
Ubul86
őstag
válasz Gubu0101 #100691 üzenetére
még mindig van, betettem tegnap este a kosárba, előfizut megújítottam, havi 52K lenne 22 hónapra
aztán filóztam, hogy tök jó, megkéne venni, de! most jön majd BF után az ezüst/arany vasárnap, hátha dobnak még rá pár ezres akciót
Meg elkéne passzolni a Lenovo Legion-t addig + a PS 5-öt
amúgy 1 hónap várakozás nem a világvége, legutóbb kb akkor írtam ide, hogy kapható, durva, hogy azóta pár gépet behoztak, és nem csak egyet
-
Ubul86
őstag
válasz Gubu0101 #100748 üzenetére
viszont úgy írták máshol is, hogy ha sync-elni akarod a kijelzőn lévő fényt a fényforrásokra (legyen az led szalag, vagy konkrét állvány, stb..), akkor kell a hdmi sync doboz is, ami viszont durván megdobja a költségvetést
alternatívaként a Govee-t kaptam, meg mondjuk az mindig szembe is jön face-en is , reklámozzák nagyon, most 50% átlagosan BF által, és kb negyed annyira jön ki ... csak ott nem tudom, hogy szintén dimmelhető, stb csak, vagy alkalmazkodik a kijelzőn megjelenő fényforráshoz és olyan színre állítja be őket, mint amit látsz is.
amúgy pont emiatt tetszik a philips ambilight tv-k, de most nem tudom, hogy az is sync-eli a falra azt a fényt a led szalaggal/bármivel, ami a képernyőn is látszódik? mert egy 200K-s ambilight-os 55"-os tv-nél kicsit fura lenne, ha alapból a szett maga a hub-bal, sync-el meg a led szalag is nyom ilyen 150-et külön-külön (persze tudom, ott egybe lenne építve, tehát a hub és sync hdmi box kiesik)
izzom xiaomi van csak, 4000 ft volt 3 napig hülyéskedtünk vele, aztán jóvanazúgy melegfehéren meg most két Commel RGBW okos sarok állólámpát vettem darabját 12ért. Csóri gamer szett a szobába
[ Szerkesztve ]
-
Ubul86
őstag
-
Ubul86
őstag
válasz Gubu0101 #100757 üzenetére
az előző , Lenovo Legion előtt (most az is 1 TB, tettem mellé egy 980 1 TB-t még) 250 GB-os SSD volt az Acer Nitro 7-ben pedig 1660ti volt, 16 GB ram, stb, 2020-ban
Azért is fura, mert talán a legolcsóbb részegység, max a memória még ugye ami hasonló árkategória...de pont emiatt is szerencsére nem tart felturbózni nagyobbra
bízom benne, hogy jó gép lesz, a Lenovo-val most nagyon jóban vagyok, az Alan Wake II viszont high-on megeszi szépen a gépet, és levettem pár dolgot mediumra, de úgy is 30-40 fps
tudom, hogy a játék tehet róla főleg, mert valószínűleg optimalizálatlan is, de nah...[ Szerkesztve ]
-
PedroPascal
senior tag
válasz Gubu0101 #100808 üzenetére
Segíts kérlek.
Fent az M1-M5 gombok nem reagálnak semmire. Valamit enyomkodtam az Asus progiban mikor a színeket állítottam talán. Hogyan lehet újra aktiválni a gombokat?ASUS ROG Scar 17 G733PZ (AMD Ryzen 9 7945HX, NVIDIA GeForce RTX 4080) / SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless, Aerox 5 Wireless / Synology DS923+ / Samsung Galaxy S23 256GB, Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Galaxy Buds2 Pro /
-
PedroPascal
senior tag
válasz Gubu0101 #100810 üzenetére
Nézem de nem találok ilyet.
Nem tudom hogyan sikerült ezt letíltani. Első gamer laptopom de ez a 4. Asus notim.ASUS ROG Scar 17 G733PZ (AMD Ryzen 9 7945HX, NVIDIA GeForce RTX 4080) / SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless, Aerox 5 Wireless / Synology DS923+ / Samsung Galaxy S23 256GB, Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Galaxy Buds2 Pro /
-
PedroPascal
senior tag
válasz Gubu0101 #100894 üzenetére
Te használsz laptop hűtőt? Hátul alátettem egy Terea-s dobozt vagy 10°C-al kevesebb lett.
-
Ubul86
őstag
válasz Gubu0101 #100976 üzenetére
de használat közben történt
amúgy nálam is kivan kapcsolva, még is alszik egyet , ha nem piszkálom, szóval ezt se értem...valami össze van akadva...én se szoktam altatni direkt
de mondom, igazából facebook közben történt az egész
de volt alvás közben tegnap kétszer is...gondoltam felébresztem, de igazából a logó jött be és jött be minden a megfelelő menetrendben, csak hát ugye nem úgy hagytam a gépet
windows-on volt töltőn is, akkor majd lecsekkolom a peformance-t, azt csak játék közben használtam. Meg lehet nem kéne kikapcsolni a turbot
[ Szerkesztve ]
-
PedroPascal
senior tag
válasz Gubu0101 #100976 üzenetére
Mivel mind a kettőnknél jelen van nem hiszem hogy hardveres gond lesz vagyis kicsi a valószínűsége. Minden alapon van semmit nem babráltam. Gondolom valami driver lesz a ludas.
-
consono
nagyúr
válasz Gubu0101 #100987 üzenetére
Én évek, vagy inkább évtizedek óta mindig hibernálok, nincs azzal a Windowsnak semmi baja. Nálam csak Windows frissítéskor van leginkább restart... A céges gépen ugyan így. De asszony desktopja is így van használva.
Persze lehet, hogy csak szerencsénk vanBorn too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
PedroPascal
senior tag
válasz Gubu0101 #101022 üzenetére
Én csütörtökön vettem át de annyi bajom nincsen mint a fórumtársnak ahogyan írta. Az biztos hogy az utolsó pillanatig ütni fogom. Majd jelentkezem ha lesz fejlemény. Addig is jöhetnek a jó tippek hogy lehet ezt kiszürni hogy hibás vagy sem. Illetve miket kell beállítani.
[ Szerkesztve ]
-
Ubul86
őstag
válasz Gubu0101 #101052 üzenetére
Lenovom is telekomos, ha az lett volna most 4080-al még , akkor azonnal azt vettem volna, akár kicsit drágábban is (bár szerintem az Asus alapból drágább volt mindig ott)
szomorú is, hogy tényleg ilyen kicsi a választék a high-end kategóriában, konkrétan 4080al csak az az egy asus van -
Ubul86
őstag
válasz Gubu0101 #101058 üzenetére
igazából megtehettem volna, hogy akkor win10 rá, és teszt, de áh, nem volt kedvem küzdeni most vele. Eső is esik, borús a hangulatom is, és bevágtam a durcás kisgyerek állapotot is
ha nem lenne a 14 napos elállás, akkor persze vittem volna magamtól tovább az ügyet, legvégén asus-szal felvéve a kapcsolatot. De így most kényelmesebb volt.és amúgy is...
[ Szerkesztve ]
-
peet05
aktív tag
válasz Gubu0101 #101065 üzenetére
PedroPascal-nak tudom, mert írta is, hogy megcsinálta, amit javasoltam/írtam (gyors rendszerindítás off).
#101066 cyberkind - akkor Nálad okés, szerencsére!
Sajnálom, hogy Ubul így járt.
Ilyenkor mindig egy keserű "szájíz" ott marad az emberben, márkával, típussal szemben. Pedig lehet, hogy csak egy hibás példányt fogott ki. Meg az ezzel járó cécó. -
peet05
aktív tag
válasz Gubu0101 #101069 üzenetére
Talán annyit még meg lehetett volna nézni, hogy másik ssd-vel hogyan muzsikál. Ha mást nem, akkor Legion-ból kiszed, Scar-ba be. DE. Lehet, hogy akkor meg az lett volna a problémájuk, hogy miért nyúlt bele (ha kiderül), pedig elvileg nem jár garivesztéssel, meg ejnye-bejnyével. Jobb ez így, hogy gép vissza, nincs részlet/törlesztő.
-
nagyúr
válasz Gubu0101 #101079 üzenetére
+1
Szerintem is fölösleges az alvás és a hibernálás, nálam szinte első mozzanat új gép vagy friss telepítés után ezeket kikapcsolni.
Ha csak rövidebb ideig hagyom magára a gépet-pár óra-akkor bekapcsolva hagyom, ha többre, kikapcsolom. Ennyi.
A gyors rendszer indítást is használom, azzal biztos nincs gond. Nem tudom miért kell kikapcsolni, amikor nem is javasolt. -
PedroPascal
senior tag
válasz Gubu0101 #101089 üzenetére
Valóban, a rossz hír gyorsabban terjed mint a fény.
Ha más gondom nem lesz akkor miért kellene visszaküldeni?
A megoldást keresem. A proci energiagazdálkodása lehet a hírek szerint vagy lehet csak kezdeti hiba lehetett nem tudom találgatni meg nem akarok. Féltem kicsit az AMD-től mindig is inteles voltam asztali és laptop fronton is.
Neked is AMD-s a géped, ez a tipus: G713RS-KH058W?ASUS ROG Scar 17 G733PZ (AMD Ryzen 9 7945HX, NVIDIA GeForce RTX 4080) / SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless, Aerox 5 Wireless / Synology DS923+ / Samsung Galaxy S23 256GB, Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Galaxy Buds2 Pro /
-
Juhaszatti
addikt
válasz Gubu0101 #101058 üzenetére
"Nem hiszem,hogy az o vissza kudlott laptopjat ertikesiteni fogjak ujbol.Az szerintem megy vissza az asusnak.Mivel a telekomnal nem latsz olyat,hogy bontot vagy ujracsomagolt keszulek,ezt meg nekik ki kellene irni es csokkentett aron adni (szerintem)."
Sajnos nem kell nekik kiírni. Megtehetik ha jófejek, de semmi nem kötelezi rá őket.
Valószínűleg egyébként sem közvetlenül az Asussal állnak kapcsolatban, hanem nagykerektől szerzik be a gépeket. -
addikt
válasz Gubu0101 #101139 üzenetére
Tessék van akinek ez nem probléma. Ha kell nekem sem csak beleférjen minden egybe, ami meg is van. A 17-es méretű p870tm1 nehezebb dió lenne azért azt is bevállalnám.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
peet05
aktív tag
válasz Gubu0101 #101179 üzenetére
Merem remélni, hogy nem Ubul gépét tették fel ismét! Max. SN alapján lenne kideríthető, hogy ua.-e, vagy nem szemétkedték el, és tényleg másik.
Szerencsétlen megveszi, és csak les, mint hal a szatyorban. Mondjuk (és NEM kívánom, hogy így legyen!), az mekkora lenne, ha egy új regisztrált tag jönne ide, hogy most vette a Scar-t a T-től, és ua. lenne a probléma.. -
Ubul86
őstag
válasz Gubu0101 #101179 üzenetére
én szóltam nekik, hogy mi a probléma, pedig tudom hogy nem kell indoklás, de nem akartam senkivel se kibaszni
más: attól még lehet user error, és én vagyok a b@lfasz,és ha ez ua. gép, akkor más meg jól járt
SN megvan, szóval simán kiderülhetne, ha véletlen idekerül az illető -
PedroPascal
senior tag
válasz Gubu0101 #101181 üzenetére
Ez valóban érdekes!
Ha így van akkor tuti van egy olyan osztály aki a visszaküldött eszközöket bevizsgálja, újra csomagolja. Lehet a gyártók is partnerek ebben, mivel új matrica stb tőlük származhat.Ma beszéltem az Asus-al a gép problémájáról ami itt is téma pár napja. Azt mondták szinte biztos benne hogy ezeket a gondokat szoftver okozhatja. Egy új Windows telepítés Microsoft oldalról letöltöt telepítővel és utána minden driver telepítése az Asus oldaláról. Ezt javasolták különben szerviz ha ez nem segít. Ubul86 helyében ezt megtettem volna mielőtt visszaküldi. Lett volna bőven idő erre 14 napon belül. Ezek után a legkisebb incidens után is visszaküldés. Mivel konkrétan rákérdeztem hogy van e hibája ennek a szériának, hivatkoztam sok fórumra, külföldiekre is. Az a válasz volt hogy nincsen, nem tudnak erről. Bár ha tudnák akkor sem mondatná el az ügyintéző szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
PedroPascal
senior tag
válasz Gubu0101 #101195 üzenetére
Windows 11 Home. Már harmadjára kérdezed, mondom.
-
PedroPascal
senior tag
válasz Gubu0101 #101212 üzenetére
Szoba hőmérséklet normál kb 22°C. Ha a proci hőfok megy feljebb úgy a ventilátor is jobban pörög silent módban is de eléggé kulturált módon nem zavaró kicsit sem silent módban. Töltőn van folyamatosan, így néz ki az alaphelyzet.
Talán 95°C volt max amit láttam de akkor 100%-on ment teszt programmal performance módban ami még mindig nem zavaró szerintem. Turbó módnak nem sok értelme van mert akkor már porszívó hangja van és szerintem 10%-on adhat pluszban ezért cserébe.
Igazából egy 16 magos 32 szálas fenevad, ami majdnem minden tesztben első helyen van.
Biztos tudja az AMD mit alkotott, de mivel én mindig is Intel-es voltam így fura ez nekem, na mind1.Igen mehetett volna egyből így ez evidens szerintem is. Lehet valami olyan Windows frissítés kavart be amire az Asus vagy AMD még nem reagált driver szinten.
-
Csupati
őstag
válasz Gubu0101 #101212 üzenetére
Nézegettem a HWinfot és találtam is leírást hogy kell nézni a Ryzenes procit:
-CPU(tctl/tdie) ez akkor 2 külön érték ha, vagy threadripper vagy X szériás procid van
Tctl ez az alapja a ventillátor szabályzásnak , az elöbb említett Threadripper /X széria esetén a Tctl=Tdie+offset ami +20 .
Tdie ez a valós hömérséklet érték .
-CPU core/mag(os nylev függő)- ez a legmelegebb maghőmérséklet
-CPU SOC ez a proci által számolt és nem mért étrék az egész cpu-n belül legmagasabb hőmérséklet
-CPU Skin az én esetemben ez a neve ,ez egy dedikált hőmérő a lapon/proci közelébenAz élet Clevo nélkül unalmas.
-
addikt
válasz Gubu0101 #101244 üzenetére
A benne lévő mesterséges intelligenciának köszönhetően több lesz az fps.
Már sehol semmit sem kell állítani, nem lesz olyan hogy menü, minden lecsupaszítva, mert a "anya" mindent intéz helyettünk. És mikrofonon keresztül csak mondod mit akarsz és állít mindent amit mondasz....adjál még 10 fps-t.
Már annyira kiforrta magát a 11 hogy bátran léphetnek a 12-re? Vagy megint lesz egy kisebb lista milyen laptopokra telepíthető....vegyél új laptopot régiségkedvelő, a 10-est ezzel most levágjuk.
(Csak érvényes covid igazolvánnyal léphetsz be.....) Vannak fenntartásaim.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
PedroPascal
senior tag
válasz Gubu0101 #101270 üzenetére
Ha most részletre vásárol akkor még olcsóbb is mivel az első havi részletet a Telekom állja minden terméknél.
-
nagyúr
válasz Gubu0101 #101315 üzenetére
Szakmai tapasztalatból merem állítani, hogy alapvetően a tervezésnél rontják el kottát ebben a szimfóniában, ahogy Csupati írta a sz@rrágás a probléma forrása.
Egy régi Inteles 16-os Macbook-ot használok Windows alatt. Koppra terhelve a gép, a ventik emberesen tekernek, de így is alig hallani és ami a legmeglepőbb, hogy 66 fokos benne minden. Nem tudom hogy csinálja az alma, de működik: nem forr a gép és mégis halk... Pedig ha valamiben ványadt pilincka hűtés van akkor azok a Macbook-ok. Csak valahogyan rendesen meg van tervezve és méretezve minden.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
MaxxDamage
félisten
válasz Gubu0101 #101315 üzenetére
Régen ezzel sem volt gond...most meg pár kg laptop cipelése már probléma?
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Honor Magic V2 fél év után
- Asszociációs játék. :)
- Nintendo Switch
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Horgász topik
- Gumi és felni topik
- Politika
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- További aktív témák...
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 22 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- CLEVO X170KM-G DTR -asztali 10900 upto 5,2Ghz/64G HyperX/RTX 3080 16G/WQHD 240hz/1Tb SSD/Win11 eladó
- Apple Macbook Air M1 8/256 mint az új
- Apple MacBook Pro Retina "Core i5" 2.7 13" 2015 early, 8 GB RAM, 500 GB SSD, MacOS + Windows
- Makulátlan, garanciális Macbook Pro 16 ! M2 Pro chip! Konzolt és apple terméket beszámítok
- MacBook Air M1 / 3 hónapos / 100% akksi
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest