Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
deicide
veterán
válasz tomcica #9519 üzenetére
Nincs különösebb terv, lesz még pár verseny, aztán kész
Azt nem tudom, említettem-e, de a Wizz-en a laza tempó miatt, nehezítésként kitaláltam, hogy frissítés nélkül megyek végig és így is lett.Most szombaton egy 10K terep
Vasárnap futok egy maratoni felkészítőt a velencei tó körül 4:30-as tempóban 30km-t
Szeptember 28, bulizós tókör, 4:50-es tempóval.
Október 11 SPAR, kb 3:15-ös idő a terv.
November 8: 6 órás verseny párosban, ott 76km a cél kettőnknek a 6 óra alatt.
Aztán Balaton maraton 14+7+21, ez lesz a szezon vége.Egyébként a Wizz előtti 2 hétben úgy érzem, rengeteget erősödtem, ha megyek tovább ezen az úton, akkor jövőre egy éles félmaratonon talán az 1:25 sem lesz elérhetetlen, ez a cél jövőre.
A kaja, ott semmi extra, tolok magamba mindent, ami a hűtőben van, kontrollálatlanul
Nyilván hangsúly a szénhidráton van, meg a fehérjén.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
Ha nemrég kezdted, akkor így reagál a terhelésre, meg fog erősödni az ízület és jobb lesz. 38 múltam, 90kg vagyok és aszfalton gyilkolom magam nagyrészt. A térdem eleinte tiltakozott, de idővel megerősödött minden a lábamon és most már simán beférek 1:30 alá félmaratonon.
Ma egy 18km-es 4:30-as tempóval "lazítottam", holnap tempóélesítés a szombati terep 10k-ra, aztán ami a csövön kifér.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
No, martonvásári sportnap behúzva, 10km terepfutó verseny, I. hely. Igaz kicsit el lett mérve, 11km lett végül, a 4:13-as átlaggal elégedett vagyok, tekintve, hogy volt sár bőven és emelkedő/lejtő is.
-
deicide
veterán
Köszönöm srácok, jó volt, azzal együtt, hogy kemény. Holnap jöhet a lazítós hétvégi 35.
-
deicide
veterán
válasz tomcica #9594 üzenetére
Első km-en jöttek még páran, akkor próbaképp mentem egy 3:53-at, aztán az 5. kiliben észrevettem, hogy nagy az előnyöm, kicsit visszavettem. Maradt még a futásban valamennyi, de nem sok, ha lett volna harc a győzelemért, akkor 4:05 még mehetett volna talán.
-
deicide
veterán
válasz Perillustris #9596 üzenetére
Köszi! Néztem ezt a versenyt is, ez jóval keményebb lett volna a sok emelkedővel, itt 3:47-es átlagot menni, az más dimenzió már...
-
deicide
veterán
No, a tegnapi terep tízes után immáron a maratoni felkészülés jegyében toltam egy 2:55:17-es 36km-t, 4:52/km egyenletes tempóban. Kezdem azt hinni, hogy tényleg igazak a vádak és robot vagyok, mert álmomban sem gondoltam, hogy másnapra lesz még hasonlóra energiám.
-
deicide
veterán
válasz Aristeus #9636 üzenetére
Versenyen még nem futottam maratont, abból most lesz az első. Magánban már 3-4-et, meg ott volt az Optivita 4 óráson futott 47.5km. A legfontosabb, hogy mindig a megfelelő frissítést és a megfelelő időben vedd magadhoz. Ha az megvan, akkor csak a faltól kell félni, ami 30-35km között jön, de ahogy írtad, hogy futottál már 35-öt, akkor azzal sem lehet gond. A 3. dolog a tempó, tisztában kell lenni a saját korlátaiddal, ha ez megvan, úgy is tudni fogod, mi az a tempó, amit bírsz. Ha nem vagy vele tisztában, akkor érdemes a szokottnál kicsit lassabban kezdeni és a végén kiadni a felesleget. Így nyilván nem tudod visszahozni az elején a lassabb tempóval elvesztett időt, de még mindig jobb, mint végzetesen elfáradni 30-35 környékén.
Én most nyulazni megyek, 3:25:00 környékére kell a kollégát behoznom, lesz vele dolgom, mert kicsit a komfortzónája felett van az idő, de hát ezért nyúl a nyúl.
Én a mostani formámat realistán nézve egy 3:10:00 környékére lehetnék képes.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
válasz concret_hp #9641 üzenetére
Akkor ott lesznek gondok a végén, hacsak a félmaraton végén nem úgy voltál vele, ahogy én mondjuk a Wizzair után, hogy kéne futni még egy ugyanilyet.
-
deicide
veterán
válasz tomcica #9664 üzenetére
Azt még nem próbáltam, jövő héten rámérek, de szerintem valahol 3:15 körül lehet jelenleg a vége.
Newboy911: van még hová szerintem, a lábam bírja, tüdőmmel kell fejlődnöm, hogy jobb legyen, mert a ketyegő is bírja, hisz ezt az edzést is 148-as átlagpulzussal toltam, ott van még tartalék.
Jövőre cél egy 2:59:59-es maraton, illetve rövidebb távokon tovább gyorsulni.[ Szerkesztve ]
-
-
deicide
veterán
Megvolt a buli tókör, ami nem lett annyira buli, mert átértékeltem az edzést és inkább félversennyé léptettem elő.
33km - 2:25:05, 4:25/km
Mindössze 4 perccel a 3:00:00-s maratoni részidőn kívül 33-nál edzésen, ez versenyen már egész közel lehet a bűvös kerek számhoz. Ráadásul tegnap 20 éves érettségi találkozó volt, éjjel 2 körül értem haza, sikerült 4 órát aludni. Úgyhogy borzasztóan elfáradtam a végére, de elégedett vagyok.gombi01: elnézést kérek, itthon hagytam a telefonomat, nem fért bele az övtáskába, láttam, hogy valószínűleg Te kerestél a rajt előtt. Milyen tempót futottál?
-
deicide
veterán
válasz Polacheck #9750 üzenetére
Kezdetnek az is bőven jó, a 20-30 és elég heti 1 alkalom, hétvégén, fokozatosan építve fel az állóképességet egy hosszú táv értelmes leküzdéséhez. De nagy távok azért télen is kellenek, alacsony pulzussal.
Nekem kb úgy működött, hogy túrázgattam hosszúakat, aztán lassúnak gondoltam a tempót, elkezdtem a lejtőkön kocogni, aztán már az egyeneseken is, végül már felfelé is, szóval csak fokozatosan!Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
Rájöttem, az alvás rettentő fontos. Versenyek, hétvégi hosszú futások után vasárnap/hétfő éjszaka 9-9.5 órákat alszom. Aztán utána a hét többi részére visszaáll a 7 óra, de kell az az extra 2-2.5 óra alvás, hogy teljesen regenerálódjon az izomzat/szervezet.
-
deicide
veterán
Hát, megtettem a SPAR-ért, amit meg lehetett. Ma még egy tókör beugrott, 27km@4:59/km, 139-es lazítós átlagpulzuson. Innentől könnyed távok a jövő héten és pénteken egy tempóélesítés, aztán hadd szóljon.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz concret_hp #9910 üzenetére
Ha jól fel vagy töltve, ennek nagy részét a szervezet megoldja a raktárakból, kevés szénhidrát kell és kész. Én olyannyira fel szoktam tölteni magam, hogy pl a Wizzair-en frissítés nélkül mentem végig (víz sem), igaz, laza volt a tempó, 4:30/km.
-
deicide
veterán
Én is gratulálok mindenkinek! Nem tudtam kifutni a tervezett 3:10:00-3:15:00-öt, mert 34-nél a szigeti frissítőnél mikor indultam volna tovább és épp elrugaszkodtam a lábammal, arra a sarkamra lépett egy pont beérkező *!{+@ és kegyetlenül meghúztam a combtövemet emiatt. Mázli, hogy volt egy algoflex, mert így végig tudtam menni értelmes tempóban, de kilométerenként vesztettem onnan több mint 1 perceket...
Így is PB lett, ha minimálisan is, 3:25:30.
Én a meleggel különösebben nem szenvedtem, tetszett az időjárás, azért ahol volt, árnyékban futottam.Alg: Te is szép távot nyomtál gyalog!
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz Apollo17hu #9934 üzenetére
A sótabit melegben, fokozott izzadás esetén érdemes alkalmazni, hosszú távon, hogy az elektrolit-egyensúly ne bomoljon meg. Tegnap a maratonon 2-t is betoltam biztos, ami biztos, 21-nél és 33-nál.
-
deicide
veterán
válasz Apollo17hu #9936 üzenetére
Nagyon leegyszerűsítve az izzadással nem csak vizet, rengeteg sót is veszítesz, aminek hiánya megbontja a szervezet egyensúlyát és amit pótolni kell, erre való a tabletta, hogy bevidd vele koncentráltam a káliumot, nátriumot.
-
deicide
veterán
válasz gombi01 #9945 üzenetére
Igen, szerintem azért léptem ott akkorát, hogy ne az időmérőre érkezzek meg.
Akkor Szlovákiában leszek a kollégákkal, Tátra túra lesz, én kihasználom pihenésre, mert November 8-án Velencén 6 órás ultra verseny lesz párosban.
-
deicide
veterán
válasz tomcica #9961 üzenetére
Személy szerint nekem csak egy állomás volt ez, másnap már futottam 8km-t, most meg bringa, az élet nem áll meg, még hátra van idén egy 6 órás ultra párban és egy Balaton Maraton Siófokon és csak utána jönnek az alapozós hétköznapok.
Jövőre pedig elképzelhető, hogy nekivágunk szintén párban a Balaton Szupermaratonnak.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
-
deicide
veterán
Mindig mondjátok ezt a laktátküszöb dolgot, az lehet, hogy még sosem értem el? (Mert sosem éreztem olyanokat, amiket írtok). Pl tegnap futottam egy 3:12-es kilométert, 100% tüdőkapacitáson, de a lábamnak semmi baja nem volt, sőt úgy éreztem, hogy jóval gyorsabban is menne, de a légzés miatt nem ment.
-
deicide
veterán
válasz tomcica #10052 üzenetére
Ezt alátámasztom. 2 éve építgetem az aerob alapokat szezonon kívül, 40-70km-es gyaloglásokkal, 100-200km-es bringázásokkal. Erre épült rá a tempó fokozatosan, aminek eredmény a mai cooper-em, 3290m,
3:39/km átlag, 168-as átlagpulzus (még mindig 90 kilósan ). Jövőre szeretnék felmenni 3400 méterig.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
válasz concret_hp #10064 üzenetére
Nem nagyon kell diétázni, simán 40 perc alatt futom a 10k-t (ha nem is sokkal), még mindig 90 kilóval.
-
deicide
veterán
válasz concret_hp #10075 üzenetére
és venember83, ööö, nem
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz tomcica #10121 üzenetére
Aerob szörny, ezt már valakitől megkaptam egyszer, de nem tudom ki volt.
Egyébként igen, 1:20-1:25 lehet kb reális, jövő héten lehet meg is próbálom. Az 5x400 között mennyi pihenő engedélyezett?Alg: pont tegnap néztem az 5:30-as tempót 11km-en, 132-es pulzus lett, de hogy nagy akarat kell ilyen lassan futni, az is biztos. Mondom ezt úgy, hogy 2 éve ez az 5:30 is űrtempónak tűnt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- Tripltek 9 Pro masszív táblagép 1300 nit tartós fényerővel! / Drónos / Motoros táblagép /
- Lego(bontatlan)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest