Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xantomas
őstag
válasz bkercso #26902 üzenetére
Mert antennaként összeszedi a szemetet a levegőből, és szépen ráül a tápra. Plusz a hosszú vezeték sérülékeny, reped, mozog, változik idővel a szigetelő kapacitása, valamint a hossz függvényében esik is némi feszültség rajta.
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
Xantomas
őstag
Melyik az újabban leginkább preferált dac, amihez van androidos usb driver, vagy mindegyiket képes szabványos USB audio eszközként kezelni?
Nem vagyok audiofil, sőt, kifejezetten bot fülem van, így nem számít a legminőségibb hangzás, bár ami sz@r, azt én is meghallom.Szeretnék építeni saját használatra, egy telefonról, tabletről dokkolható standalone erősítőt, ami jelenleg több részből álló láncra kötve egy Panasonic minihifi torony aux bemenetét vártaná fel. Egyrészt nagy, sok helyet foglal, ronda, kopott, agyon van pakolva színes ledekkel, amik bevilágítják az egész nappalit, másrészt csak végerősítőnek van használva, hiába van benne CD tár, dupla kazettás deck, és rádió, egyik sincs használva, plusz unom az állandó aux bemenetről átdugdosást a STB-ról, így a több aux bement választás is része lenne.
Az androidos tablet/telefon része is csak DLNA kimenetnek van használva, mind kép, mind hangátvitelhez, az se lenne utolsó, ha a hangot nem USB-ről, hanem eleve HDMI-ről kapná.
A jelenlegi Texas féle PCM29xx DAC-okkal tökéleten működik a rendszerem, használható is, de már nem mai darab, plusz a DAC IC cserélhetőség miatt maga a DAC egy külön nyákon van, és így elég termetes darab. Gondolkodok egy Wolfson féle WM8740 köré épített előerősítőn. Egy Fiio E17-et hallgatva tetszett a hangja.
Tudom, amennyiből legyártatom a nyákot az eurocircuitsnél, és dobozolom, abból Ebayről is megrendelem egy komplett eszközt, de a tervezés-építés öröme jobban leköt, plusz gyarapítanom kell a saját KiCad libek számát is.
-
Xantomas
őstag
válasz bkercso #27147 üzenetére
A DIR9001-es ötlet tetszik, de kell-e nekem a 24 bites túl mintavételezés, ha úgyis 16 biten jön az USB-ről a manna, és maga a wolfson chip is tud ugyanúgy 16 bitet?
Az spdif - i2s átalakítást nem lehetne kihagyni, mert PCM27xx önmagában tud i2S kimenetet?
Február első hét hetében akartam volna nekiesni, hogy tervezéssel, gyártással, beültetéssel, dobozolással együtt 3 hétvége alatt meglegyek, mert munkában picit laza tempó lenne, de utána nagy hajtás jön, és nem fogok tudni vele foglalkozni.Valami azt súgja, kicsit komolyabban bele kell mennem az elméletbe, ha komolyabbat szeretnék, nem csak olyat, ami szól is. Mondjuk öcsémnek jó lesz az első prototipus, úgyis nyaggat, hogy kéne neki egy hasonló, de a második változatban már a telefont is szeretném kilőni, és magát az USB DAC-ot egy Zync-re cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
Xantomas
őstag
válasz bkercso #27150 üzenetére
Köszönöm, megfogadom. Viszont kipróbálom DIR nélkül is, hogy meghallgassam milyen a hangja anélkül. Még nem hallottam mit tud művelni hangcuccban a jitter. Első körben úgyis dugpanelra rakom össze, csináltam egy halom ssop/qfp -1# átalakítót, azokra teszem az IC-ket első körben, bár a vezeték hosszok, analog rész árnyékolás hiánya miatt talán nem is lesz hallható a különbség. Mivel nap mint nap MHz, és GHz-es tartományban működő digitális, fpga alapú áramkörök fejlesztésével foglalkozok, érdekes lesz analoggal játszadozni.
Mellé teszem, tényleg botfülem van, hipisek hiába mutogatták az általuk épített hangcuccokat, csak vonogattam a vállam, mert nem hallottam különbséget, max hangerőben, vagy amit számomra egy equval ne lehetne kompenzálni.
-
Xantomas
őstag
válasz bkercso #27168 üzenetére
A kapcsolás működésének a vizsgálatához elég az is. Ne 10cm-es vezeték hosszakban gondolkodj. Általában a lehető legközelebb rakok mindent, a vezetékeket meg a legrövidebbre szabom, nem vagyok a magam ellensége.
De a feltevés jogos.
-
Xantomas
őstag
Egy olcsó kínai fpga fejlesztő boarddal, spartan 3 alapu, integrált usb-s programozóval, hogy ne kelljen xilinx, vagy digilent jtag-et használni. Halommal vannak az fpga alapú fgv generátor design-ok a neten. Alap dolgokra elég, komolyabbra meg Úgyis veruház az ember egy rendesre.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- minigép/ G4400T 35W/ 8GB DDR4/ 128GB SSD/ Lenovo M700 Tiny/ garancia/ ingyen foxpost
- XFX RX6700XT Qick319/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
- PlayStation 4 Kontroller
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest