Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
impalaman
aktív tag
válasz #56474624 #57151 üzenetére
Nálam kb. havonta kétszer kékhalálozott a Pd71HiFi.sys, ami egy Audiotrak Prodigy 7.1 Hi-Fi-hez tartozott. Lényegében mindig is olyan volt, annyi, hogy régebben Windows 7-en ritkábban fordult elő a dolog. Le is cseréltem a kártyát inkább ~5 év után, elég volt a kékhalálból.
-
impalaman
aktív tag
Üdv!
Volna egy kérdésem. A napokban sikerült szert tenni egy AKG K240 Sextett-re, elég jó áron, elégedett is vagyok vele teljes mértékben, csak az erősítőm nem, főleg halkabb anyagoknál fordul az elő, hogy majdnem teljesen fel kell tekerni a hangerőt, mert nem elég neki a kakaó. A forrás egy Audinst HUD-mx1, a jumpereket már átraktam high-gain állásba, a meghajtással úgy egyébként nagy problémát nem érzékelek, a mélyek is a helyükön vannak, csak a hangerőt keveslem bizonyos zenéknél.
A másik probléma pedig az, hogy néha kötnék az Audinst-re alacsonyabb impedanciás, érzékenyebb fejhallgatókat is, azoknak pedig már sok tud lenni a gain, legalábbis nem szabályozható a hangerő olyan finoman, mint low-gain beállítással.A kérdés az volna, hogy egy SMSL sApII Pro tudna-e segíteni a helyzeten? Jó áron hozzá tudnék jutni egy alig használt példányhoz, amit sajnos vásárlás előtt kipróbálni nem tudok, így kérnék pár véleményt, hogy elég lenne-e ez a felállás a Sextett alá.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
impalaman
aktív tag
válasz bkercso #60684 üzenetére
Köszönöm, megfogadom a tanácsot.
Esetleg valami javaslat, hogy mi illene alá? A keret legyen mondjuk 45-50 ezer Ft, használt is jöhet, sőt, előnyt élvez. Az Audinst-et szeretném megtartani DAC-ként mindenképpen, olyan téren teljesen elégedett vagyok vele.
@Bodz: Akkor jól sejtettem, hogy érdemes lenne előbb rákérdeznem.
[ Szerkesztve ]
-
impalaman
aktív tag
válasz Pszicho #62363 üzenetére
Üdv!
Ezen az oldalon a "Software" fül és onnan töltsd le a "Settings Panel V2.11"-et, legelső a listában.
-
impalaman
aktív tag
SMSL M7 tapasztalatok:
Az összeszerelés és az anyagminőség szokásosan jó, súlya is elég szép a trafó miatt, masszív "tégla". Tartozékokból én két kábelt kaptam hozzá, a tápkábel alig egy méter, az USB kábel pedig kb. tyúkbél vastagságú, ebben az árkategóriában ilyen téren kicsit jobb minőséget vártam volna, de mivel volt itthon másik tápkábel, meg egy Klotz USB kábel is, így ebből nem volt gond.
Egy CustomCans féle 80 ohmos DT770 Pro-t hajtok vele, ami a gyári 770-től annyiban tér el, hogy minőségibb a kábelezés, illetve van benne mass loading mod, amitől kontrolláltabb, kevésbé terjengős mélyei lesznek a fejesnek.
A hang kiváló, nagyon jól "megfogja" a fejest, jó a szeparáció, ütnek a mélyek, a szokásosnál kicsit előrébb kerülnek a közepek, még a magasakat is "kisimítja" kicsit, ami eléggé ráfért a DT770-re. Más fejessel nem volt alkalmam kipróbálni, de a 770-emből eddig ez hozta ki a legjobb hangot. Ezelőtt egy Audinst HUD-mx1-gyel és egy Xonar STX-szel volt használva, mindkettővel kicsit bántóak voltak számomra a magasak, azért (is) kerestem alá más forrást, az M7 elhozta a keresett hangot, maximálisan elégedett vagyok vele. Magasabb impedanciás és/vagy alacsonyabb érzékenységű fejhallgatókkal lehet, hogy volna problémája, mert jelenleg bőven elég a hangerő, meg is hajtja rendesen a fejhallgatómat, de itt-ott panaszkodtak az erősítő teljesítményére, amit megerősíteni nem tudok, mert egyetlen tartlék Retro DJ-m van itthon jelenleg a 80-as 770 Pro-n kívül.
PC-s kapcsolattal sem volt probléma, XMOS driver felment, egyből fel is ismerte a DAC-t, azóta is vígan elvan. Windows 10 1803-at használok, de abból se adódott gond.
Nagyfelbontású anyagokat is fogadja problémamentesen, teszt erejéig 32-bit/768 kHz is rá volt engedve, vitte azt is, Foobarból a natív DSD is tökéletesen üzemelt, tehát akinek ezek is fontosak, annak sem lesz problémája szerintem.Összességében elégedett vagyok vele, all-in-one megoldást kerestem lineáris táppal, ami egyértelmű előrelépés a HUD-mx1-hez képest, ezeket mind tudja az M7, így szerintem sokáig társam lesz. Negatívum számomra egy van, mégpedig az, hogy a preamp kimenet hangerejét nem jegyzi meg, így arra mindig figyelni kell, ha fejhallgatóról utóbbira váltanék, de ezzel bőven együtt tudok élni.
Amennyiben valakinek lenne kérdése az M7-tel kapcsolatban, kérdezzen nyugodtan, mert elképzelhető, hogy nem mindenre tértem ki, először írtam le ilyesmiről tapasztalatokat.
[ Szerkesztve ]
-
impalaman
aktív tag
Üdv! HD600 alá továbbra is jó választás lenne egy Audio-gd R2R-11 vagy van esetleg valami jobb vétel kb. 400€-ig bezárólag? Lényegében elégedett vagyok vele az SMSL M7-ről is, de van egy olyan érzésem, hogy lenne még a fejesben tartalék.
-
impalaman
aktív tag
Pontosan valami vastagabb és melegebb hangot keresek, talán kicsit kontrolláltabb mélyekkel. Bőven jó az M7-ről is a HD600, meg is lepődtem rajta, nem erőtlen, mélyek is vannak, közép is rendben van, de az egész egy kicsit magasba húz mégis. Érdekes, mert DT770 Pro meg az MDR-7506 se bántó az M7-ről, pedig mindkettő elég világos tud lenni, főleg a 7506. Semmiképpen se sietnék a cserével, egyelőre csak tájékozódok, hogy mit lenne érdemes, aztán mivel az analógosabb hangzást szeretem, így felmerült az R2R-11, mást pedig azóta se találtam amiről egyöntetűen pozitívak a vélemények és elvileg tudja is azt a hangot ami illene a HD600-hoz számomra.
Az is dilemma még, hogy elektronikus zenére mennyire lenne jó, mert arra viszont a 80 ohmos CustomCans Uber DT770-et használom, főleg az ütős mélyek miatt. Nagyrészt nem olyan zenéket hallgatok, de amikor mégis, akkor annak is jónak kéne lennie. Ez utóbbi miatt került még képbe az NFB-11.28, de az meg nem tudom mennyire lenne telitalálat a HD600 alá.Összességében ennyi, tehát leginkább az R2R-11 meg az NFB-11.28 között nem tudok dönteni, na meg fogalmam sincs, hogy mi mást lenne érdemes venni ebben az árkategóriában ami hozza is az elvárásokat, van rajta optikai és USB bemenet is, meg van beépített lineáris táp is.
-
impalaman
aktív tag
válasz Ixion77 #66279 üzenetére
Nem tudom mitől függ, de ja, nálam megy a DSD512 meg a 32-bit / 768 kHz is, nem mintha lenne bármi értelme, de kipróbálni ki kellett, hogy egyáltalán működik-e. Természetesen mindkettő csak az M7 saját ASIO driverével megy, a DSD-hez meg még külön kellett bűvészkedni foobarban. Anomáliák tudnak lenni, pl. nem volt mindegy neki az USB kábel meg a port sem, a gyári kábelével pl. problémás a 768 kHz, menni megy, de akadozik.
-
impalaman
aktív tag
Lehet nálatok más gond van, de nálam az okozott ilyet még egyszer régebben, hogy valamiért a Windows átálította a kimenetet 5.1-re, aztán pl. Firefoxban volt hang, Chromeban nem, meg változatos egyéb helyeken sem. Az eszköz se támogatta alapból az 5.1-et. Egy ránézést megér, de gyanítom, hogy nem ennyire egyszerű a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Szövetségi felügyelet alá helyeznék a Google-t
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Elektromos cigaretta 🔞
- Asszociációs játék. :)
- BestBuy ruhás topik
- Gitáros topic
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest