Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gabesz345

csendes tag

válasz bkercso #57182 üzenetére

Én hallottam a Collpitts és a Driscoll között is a különbséget (AT vs SC cut), bár leheletnyi volt, igaz a SC cut 45 MHz-es, az AT cut 11MHz-es, ezeknek a Q-ja elég hasonló, viszont a 11MHz-es SC vagy még alacsonyabb, az 5MHz-es (bocsi hogy nem írom ki az összes számjegyet, tudjuk miről van szó azért:)) azok viszont már akár 6-8X magasabb Q-val rendelkeznek aminél már elméletileg jóval alacsonyabb a fáziszaj. Ilyenek nekem nincs még, így én nem tudtam összehasonlítani, a fórumos gyerkőc meghallgatta, nagy különbség volt az AT cut-hoz képest pozitív irányban. Ezért teperek :) még egy 5/6 vagy 11/12 Mhz-es SC változatra is, ha tényleg igaz és az elmélet működik a gyakorlatban is és 10-15 dB-el csökken még az előbb feltett görbéhez képest is a 100Hz/1KHz alatti (close-in phase noise) fáziszaj, akkor úgy néztem utol lehet érni a komolyabb gyártók Wenzel stb.. OCXO-it is, legalábbis a méréseiket megnézve és ezek már 100e Ft-os kategóriák.

Ha érdekel beszúrom a gyerek szubjektív összehasonlítását a Crystek gyári oszcival, amit eddig csinálgattak.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés