Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
gyerekek, az isten szép szerelmére kérlek titeket, -VAL/-VEL toldalék. x100-zal. repülővel és nem repülőel, meg repülől. elnézést, én is utálom a grammar nácikat, de most mégis az lett belőlem
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
Tegnap próbáltam hullamtorest fotozni egy nagy kontrasztu tengerparton. Asszem készen állok, hogy lecsereljem az x10-et..
-
HÁZIGAZDA
további x10 tapasztalatok: talán a legidegesítőbb tulajdonsága a lassú af mellett, hogy dr400 módban a live hisztogram nem sokat ér. ennyi alexpós képem sosem volt még, és sajnos rendre előfordul, hogy tök más a végeredmény, mint amit az élőképen/hisztogramon látok. viszont nem tudhatom előre, hogy mennyivel, így alkalmazkodni sem tudok hozzá.
ezen felül egy valag életlen fotóm is lett a legutóbbi túráról, ami lehet, hogy az én hülyeségem, de ezzel együtt is folyamatosan küzdenem kellett a géppel, ahelyett, hogy segített volna.
ellenpontként persze ott van, hogy dr400 módban viszont tényleg brutális a dinamika, még vivid színekkel sem igazán ég ki, és a vivid színek még egy felhős, szürke őszi napból is szépet csinálnak.
ezzel együtt le fogom cserélni az x10-et, idegesített...
-
HÁZIGAZDA
válasz MC Pite #5423 üzenetére
nem tudom, hogy hogy jön ide az evf, semmi köze az af-hez. brackettel lőni egy egy hetes utazást pedig még viccnek is rossz. kell egy jó hisztogram és kész, a világ legegyszerűbb dolga. de mindegy, szeretnék cserélni mindenképp már.
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
igazából évek óta ezeket a képeket lövöm, csak a helyszín más... iparosmunka, a fejlődéshez az kéne, hogy ne csak 5-10 mp-em legyen egy képre, mert amúgy rohanok a család után, hanem körbe tudjam járni a helyszínt, tudjak gondolkodni stb. (innen csókoltatom a "csak a fix obi a jó" gyerekeket, nekem a superzoom az isten )
-
HÁZIGAZDA
válasz MC Pite #5453 üzenetére
mindig képelek, ha utazom, csak amióta itt a gyerek, meg költöz
tünk, megritkult... (isten áldja meg a szép fiamat, újabban másfél óránként felkel éjjel, hiába osztjuk így szét anyával az időpontokat, mindkettőnket kiüt reggelre... amikoris estig pörög a kis drágaság. be kéne cserélni egy x-t1-re...... )dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz rumos14 #5466 üzenetére
ha nem a fotózás az elsődleges szempont, akkor nincs jobb egy superzoomnál. agyonütne a családom, ha 5 perc lenne tényleg egy-egy kép, ráadásul sokszor 200 méterrel arrébb még jobb pozícióba kerülök és újra meglövöm, vicces volna mindezt obicserés tempóval.
ezzel együtt időnként elgondolkodom egy két vázas megoldáson (mondjuk 2 pana gm5 + 12-32 + 35-100), de ott meg a fájlok keverednének össze a két kártya miatt. marad a... nemtom mi, most x10.
-
HÁZIGAZDA
még pár walesi kép (második fele, több nem lesz)
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
béke legyen, gyerekek. tudom, hogy csábító pitét ütni, nekem is volt már vele pár ütésváltásom, de alapvetően ezzel együtt szeressük egymást!
-
HÁZIGAZDA
atyaég, mi megy itt már megint...
-
HÁZIGAZDA
válasz MC Pite #5916 üzenetére
leszek én a renitens: mi értelme van egy böhöm konvert tenni egy x100 elé, ami a 35 mm-ből 50-et csinál? crop és kész. ráadásul eleve a szemlélettel megy szembe, akkor cserélhető obis gépet kell venni, ha az ember obit akar cserélgetni.
fuji inkább csinálhatna egy x200-at is, ekv. 90 mm-es optikával.
-
HÁZIGAZDA
válasz MC Pite #5920 üzenetére
hát, pedig nem a maxwell egyenleteket írtam fel
az x100-ra nem kell semmi, a 35-höz olyan közel van a 28 és az 50 is, hogy nem kell foglalkozni velük, csak használni a lábzoomot. az x100t egyébként tényleg nagyon bitang, már az x100s is az volt, ez meg mégazabb.dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz silmatauki #6206 üzenetére
én kedvelem a samsung rendszerét, de stabit pont nem a célközönség fog hiányolni szerintem, egyrészt. másrészt, a samsung 16-50 f4 körül kezd el érdemben karcolni, azzal meg nem sokra megy az ember...
-
HÁZIGAZDA
válasz silmatauki #6209 üzenetére
jó, de az a kérdés, hogy elfogadnád-e, hanem, hogy ha pro vagy, megvennéd-e rendszerestül. egyébként szerintem a samunak most már semmi mást nem kéne csinálnia, csak érlelnie a dolgokat. ha polírozzák kicsit az nx1-et (af, kezelés, sebesség stb.) és az obikat (mark ii verzió), nem lehet belekötni. egyelőre viszont eléggé bumfordiak itt-ott, és pont komolyabb felhasználásnak ezek számítanak.
illetve megnézve az slrgeares grafikont, azért f5,6-on nyújt egységes, tényleg jó teljesítményt az üveg...
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
nem tudom, hogy vennél-e egyáltalán ilyen fuji szettet a normál áráért. szerintem nem nekünk szól és a stabit inkább normál userek hiányolják (akik esetleg azért vesznek ilyen drága cuccot, mert épp mégsem olyan drága, mert mondjuk MM akció van vagy ilyesmi).
-
HÁZIGAZDA
válasz Stauffenberg #6320 üzenetére
azért f1,8 körül nem stimmelne a dolog (árban), de csináljanak egy f2,8 sort a 27-es mintájára, abban abszolút lenne ráció! egy f1,2-1,4 és egy f2,4-2,8 sorból mondjuk mindenki tudna választani. aki nem, az veszi az f2-es x100-at
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
válasz Stauffenberg #6326 üzenetére
aha, és ha 300 dollárért lenne f1,8 tökéletes rajzzal, akkor ki venné meg az f1,4-et? hát, ezért nem lesz ilyen
-
HÁZIGAZDA
igazából gyász ez a mostani fuji bejelentés, olympus e-pl szindrómák érzek. idáig tartott a nagy lendület.
-
HÁZIGAZDA
jobban belegondolva... azt hiszem nem, nem vagyok kíváncsi, hogy megmarad-e az x-m. kit érdekel? remélem ennél több ötlete van a fujinak a nagyobb gépeihez, mert különben hamar kifúj a lendület. az is kevés lesz, hogy beteszik a 24 mp-es szenzort.
-
HÁZIGAZDA
az x-pro2-nél még van lehetőségük valami nagyot alakítani az ovf/evf-fel, betenni az új szenzort stb. az úgy elmegy az ovf hívőknél. utána viszont valamit villantani kéne, mert az x-e2 és x-t1 vázakon a szenzorcserén kívül egyelőre nincs mit fejleszteni. az meg kevés lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest